+ SPAN, nadam se nižem dokupu😁
Posts by darac11
-
-
Ako pratimo nedavnu prošlost prije otprilike 6 mjeseci AZ fond prodavao je KODT po 260 Eura a danas je cijena 470.
Da, i ja sam iskoristio gužvu i kupio 30 kom😁, to mi je jedan od boljih poteza koje sam napravio prošle godine, nadam se da će spustiti cijenu SPAN-a da se i njega natovarim👍😁
-
Častim.
Kupila sam si AUHR
Zanimljivo 🤔, i ja sam danas dokupio 10 komada i poprilično si pokvario prosjek😁
-
Pobogu, gotovo svak firma nije to učinila u svijetu. Tako bi kod nas ERNT, VART, RIVP vrijedile pravo bogatstvo... gdje je samo onaj propali telekom čije su antene nedavno prodane za >milijardu EUR.
Ovdje se neki mali našao da se pravi pametan i pr*a Upravu. Kao da nemaju pametnijeg posla.
AUHR ima jednu od najpoštenijih, najtransparentnijih i sposobnih UPRAVA od dionica izlistanih na ZSE! I slažem se s vama da su ta pitanja bezobrazna. Ako se postavljaču pitanja ne sviđa način na koji uprava vodi, neka proda dionice! Ja čekam na bidu😁
-
Obožavam brzo rastuće kompanije sa konzervativnim planovima
Izvještavanje o planu za sljedeću godinu je stvar koju bi ipak mogli malo unaprijediti! 🙂 Ti njihovi planovi nikad nisu imali puno smisla. Ako će se procjena uvijek nadmašiti onda procjena nije dobra… Možda je to donja granica onoga s čime računaju pa iz opreza daju taj broj. Ali nema to smisla. Treba objaviti cijeli interval a ne samo donju granicu, dakle srednja vrijednost plus/minus toliko i toliko.
Stanje ugovorenosti je jedino konkretno što imamo u tom smislu, za vidjeti neku indikaciju o kretanju prihoda u narednom kraćem roku. Meni nisu bitna kratkoročna kretanja, ali volim vidjeti te brojeve, čisto iz znatiželje.
Ne! Neka rađe oni daju predviđanja o donjoj granici tako da nema negativnih iznenađenja 😁
-
Osim 40 miliona koje je 2022 otislo na pricuve u italiji i osim najvece premije, ikada, od postojanja JDOS, imaju najmanju neto dobit, stoga su donjeli odluku da ce zadrzati dobit iz 2022. To je, ukratko, 2022.
Zato mi se nije sviđalo kada su se počeli širit u Italiju😢. Pa imali smo dobro uhodan-profitabilan biznis u Hrvatskoj i koji quvac se moraš širit😡😡😡😡! I onda na tom širenju spušiš lovu od profitabilnog dijela 😢
-
Neznam za vas ostale, ali, za mene su ovo najgora kvartalna izvjesca od vremena Agrokora kad su svi radili brutalne otpise...necu ici u detalje...
1. Turisti podbacili (mislim na RIVP, ADRS)...gledam ono izvjesce RIVP i trljam oci jeli dobro vidim...hvala Bogu da je Q1 nebitan kvartal i da se tu stvarno kupuje buducnost Q2 i Q3 koji odredjuju smjer dionice i vrijednost drustva...pun sam ADRS2 i RIVP i ne mislim prodavat, ali da sam sretan s Q1 nisam
2. Brodari, obzirom na ocekivan dolazak recesije, trenutne vozarine i cijene dionica nije mi do nekog shopinga...a i ino brodari se muce, puno vise od nasih...tako da za sad samo gledam...s druge strane to su brodari, i sve okrene u 2 dana...
3. "Vruce" dionice zadnjih mjesec dana su podbacile u odnosu na kretanje cijene dionice, ma razocarale su, Q1 im je losiji od proslogodisnjeg, a cijena 3x veca...lani su bile džabe sad sigurno vise nisu...jedna je radila s punim kapacitetom i nedovoljno dobro je odradila, sto ce bit kad se smanji obim posla i kad ciklus posustane...druga povecava market share u RH, dok trzista gdje ima love (i marzi) lagano posustaju, a i organski rast je posustao...nemam nista vruce robe, danas sam se "zaigrao" s jednom i izginuo 400 EUR i dobro sam i prosao jer sam u jednom trenu bio zaledjen na -1.200 EUR
3. ATGR, PODR, ocekivano bezveze, nikakvog pozitivnog (ni negativnog) iznenadjenja...bar meni, ali ipak vise lose nego dobro...KOEI isto bezveze, i poslovanje i cijena mu ide na pogon od KODT-a...
4. KTJV, CKML, ocito je lanjska godina bila Top...sad mrcvarenje...KTJV nakon izvjesca nemam vise, CKML imam pola, drzim dok se ne raspetlja ovo s preuzimanjem i(li) divkom...
5. ADPL, napokon stabilizacija, clean start bez Rusije...po meni ocekivano izvjesce... dokupio sam nakon izvjesca jer to je dionica koja divlja i raste dok su visoke valuacije, a kad dodje na P/E ispod 10 tad krece mucenje....tad ne mrda..a i imam osjecaj da je netko skuplja i jako vjerujem menadzmentu, oni su glavni ralog zasto sam unutra (slicno mi je i sa ATGR)...a i nije mi skupa, ocekujem oko 4mil EUR dobiti nakon oporezivanja ovu godimu sto znaci da kupujem forward P/E 15 i jos bolju 2024...
6. HT, dobar q1, divka, danas kupio...imao viska para, racunam da bi do divke mogao uzet +1%-2%, meni dosta kad je u pitanju dosadni HT...
7. ERNT, obzirom na kretanje cijelog trzista i cijene ove dionice, meni je izvjesce sasvim ok,dobit i prihodi kao lani...nakon izvjesca krenuo u lagano skupljanje...do divke...a onda sto bude..
8. MDKA solidno izvjesce, dionica uvijek jeftina, ali trenutno manje jeftina nego inace...
Banke, luke i KODT su razvalili...i AUHR..i to je to... nedovoljno...
Nisu izvjesca, sama po sebi, toliko losa koliko je rast trzista bio brutalan...jednostavno ne vidim goriva za daljnji rast marketa...a mozda samo nadoknadjujemo dosadasnju jeftinocu trzista, nemam pojma...
Kako god, u dionicama sam s 75% portfelja, ali vec gledam kako bi rado povecao kes na 40% koliko sam jutros i imao😁😁😁, ali sam se pocastio sa ERNT i HT i vec mi je zao😁😁
Ovo je samo brzinski osvrt na izvjesca koja sam vecinom gledao u exel formatu, tako da postoji velika vjerojatnost i da grijesim oko nekog pojedinog izvjesca...
Ugodan produženi vikend svima🙋♂️
Brodare nemam, vruče dionice nemam, PODR, CKLM, KTJV i luke nemam, a ove ostale koje ste nabrojili imam😁, i zato mi je portfeljij porastao odprilike za 20% od nove godine😁, i da opet ću probiti ATH sa primljenim divdendama😁
-
A ako vam do sada ništa nije bilo jasno možda će nakon ovoga biti još i više
A koja je svrha takvog vlasništva? (osim muljanje)
-
U prvom kvartalu 2023. godine Društvo je ostvarilo ukupan prihod u visini od
10.184.221 EUR dok je u istom razdobiju prethodne godine ostvaren ukupni prihod
iznosio 7.289.113 EUR.
Ukupni rashodi ostvareni u prvom kvartalu 2023. godine iznose 2.913.829 EUR dok su
u istom razdobiju prethodne godine iznosili 2.563.552 EUR.
Neto dobit ostvarena u razdoblju 01.01.2023. - 31.03.2023. iznosi 7.192.616 EUR.Hočete reći da su u prvom kvartalu zaradili 11,8 eura po dionici? 😯
-
Izašao iz SPAN-R-A po 62€
Za nepuna 2 mjeseca 8700€ čistih novaca 🤑🤑🤑🤑
Odličan tajming! Svaka čast! Kapa do poda. A ja svoje prodao po 49.
-
čitajući članak 9 u pozivu na glavnu skupštinu gdje piše da će u roku do 5 godina (kada bude naj povoljnija cijena)doći do povećanja temeljnog kapitala za nekih 18% izdavanjem novih dionica čime bi po sadašnjoj cijeni(a cijena će ići gore)skupili preko 170 mil. eura.
sigurno misle nešto kupiti. najvjerojatnije od države.možda ostatak CROS ili ACI a možda odu u Sloveniju.živi bili pa vidjeli.
Ne sviđa mi se to da povećaju kapital i razrijede dioničare.! 😡
-
Mene brinu dvije stvari. Prvo: šta nije LEDO prodan za 700mil eur da bi se smanjio dug a kako je dug i dalje 1100mil eur? Drugo: Ako imao operativnu dobit od 450mil eur (tako piše u članku) zašto moraju reprogramirat dug, pa s tom dobiti već su ga trebali otplatiti?
-
Najveća ironija je što ovoj ekipi ni DORH ni USKOK, niti EU ne mogu stati u kraj. Jedina nada je da Ivica Todorić dobije brutalnu odštetu u arbitraži, pa da se nakon izbora nešto zarola i konačno počne mijenjati. Što veća odšteta i šteta bude po RH, to je manja šansa da se uguše baš sve institucije.
Ove stvari da se super Konzum proda baš par tjedana u pola cijene prije nego cijela firma ide na prodaju su tako priproste, da bi malo dijete vidjelo što se tu događa. Ali naravno, USKOK i DORH su potpuno slijepi, i nikome nije ništa čudno.
Radi ovakvog lopovluka su svi poduzetnici na lošem glasu u RH.
U pravu ste da su zbog takvih svi poduzetnici na lošem glasu😢
-
Vjerojatno misli u odnosu na neku cijenu dionice iz 2000-tih.Mislim da je to potpuno nebitan podatak.To je vrijeme u kojem je dobit bila valjda par milijuna eura,a sad smo na preko 22 milijuna.Najvažnija stvar je da ponovno imamo povećanje ugovorenih poslova za 56 % uz zadržanu razinu profitne marže ,a to je do sada bio dobar indikator da će u skoroj budućnosti slično biti i povećanje dobiti.Prošli smo kroz najteže razdoblje krize neokrznuti uz brutalan rast i zajamčeno visoku potražnju u idućem desetljeću.
Pa cak nebi rekao da treba ici toliko u povijest. Bas sam pogledao i ja sam svoje kupio u 11.2015 za ca 1150 kn. Uz stock split, to znaci da sam na ca 5,6 puta ili oko 28% annualized bez dividende. Ako uzmemo u obzir i dividendu, ovisno kako racunamo, nebi trebalo biti jako udaljeno od spomenutih 8x.
Zanimljivo je da je dividend yield na kupovnu cijenu ca 17%
Definitivno moja najbolja investicija na zse!
Da, bila je cijena od 850kn (prije dijeljenja) kada sam ih ja sakupljao, jedino sam se zeznuo pa sam većinu prodao po 1100kn uz ne baš tako veliku zaradu.
-
Čekam pare od IKBA da nadokupim CKML.
Nije da je neka nestašica brašna nego je se pojeo nalog koji je već dugo kočio rast cijene. A sada nema nekog većeg prodajnog naloga, može odletiti u 3PM.
No bio je i neki veći prodajni na CKML pa se povukao. Nestao. Sakrio. Nema ga kao ni mojih para od IKBA. A dolazi vikend. Nemam ni za lajnu.
Malo čudno, meni je sijela dividenda danas već prije 2.
-
Sjajna je ovo priča, općenito im idu u korist EU strategije, prije Europa 2020, a sada i Europski zeleni plan. Čudesne su investicije u energetiku i tu će biti prostora za KODT, pogotovo što se radi o specifičnoj industriji u kojoj ne možeš samo tako uletiti na tržište.
Jako sam zadovoljan i čak me niti dividenda ne uzbuđuje koliko razmišljanje gdje bi mogli biti za par godina.
To me malo i plaši, dionica je napravila rast od 8 puta (čitaj osam puta)! I još ima prostora za rast? 🤔I posjedujem KODT(da nebi mislili da drukam). 😁 Ma samo neka rastu prihodi i dobit🤣🤣🤣🤣😁😁😁😁😁
-
Evo do 15h je na 12 € opet.
Iskreno se nadam da ne pošto sam prodao kad su one bankice krenule ronjat a naše se stoički držale (pohvalno za naše ulagače čvrstih ruku)
Ja ću čekati i dalje dosta niže jer nema smila kupovati ovako skupo kad će sljedeća dividenda biti oko 80 centi
Ja prezadovoljan sljedeće godine s dividendom od 80 centi😁
-
Jel danas zadnji dan za "ubrati" dividendu ako si ZABE kupim? Vrijedi li to za obje isplate?
Da, da
-
Žao mi je, ali možda Pevec zaliječi srce. Ako mogu riječ utjehe pružit.
Hvala, i ja se nadam da bi Pevec mogao zaliječiti rane.
-
Ja sam slabo kupovao u zadnje vrijeme, a ono što jesam mi nije baš neki osmijeh izmamilo. Ali mi zatitra usnica kad vidim najavu ponude za spin valis i prvu desetaču koja mi se smiješi. A i Pevec bi mogel i do x15 dobaciti. To bi me jako razveselilo.
A mene srce boli za SPNV😢😢😢😢😢😢😢,prodao ga prošle godine po 115eura 😢😢😢😢😢😢😢, a jesam pehista😢😢😢😢