Opet zanimljivo trgovanje danas. Porast likvidnost i čak 26 transakcija u jednom danu. Čim se cijena spusti, kupci navale.
Kada prodavatelji žele (možda moraju) prodati za " kikiriki", onda im ni nečemo ponudit više od "kikirikija"!
Opet zanimljivo trgovanje danas. Porast likvidnost i čak 26 transakcija u jednom danu. Čim se cijena spusti, kupci navale.
Kada prodavatelji žele (možda moraju) prodati za " kikiriki", onda im ni nečemo ponudit više od "kikirikija"!
Divka sjela u 00:39!
Da, i mene je začudila obavijest od Zabe u 9 ujutro.
Nema više porez+prirez. Sada je samo porez od 12%.
+ Span here ve go again...
FOMO mi proradio, prepao se da mi se opet ne desi KODT
Objasni FOMO?
Display MoreNova objava na stranicama udruge
Za koga drže eure? Pa to je bio rekao Lovrinčević:
"Umjesto toga Mario radije nam reci kome ste izdali garancije u iznosu 900 MILIJUNA KUNA na teret Pevexa?
Pa da pojasnim ukratko - stvarni razlog moje smjene je to što nisam dozvoljavao da Pevex bude bankomat Domovinskog pokreta. Danas je Pevex upravo to, bankomat Domovinskog pokreta i vodi ga Krešimir Bubalo koji je ujedno i predsjednik NO Domovinskog pokreta.
S budžetom od 30 milijuna kuna Pevexa za oglašavanje i medije, provodi se politika Domovinskog pokreta i znatan dio ulaže se u Z1 i Slavonsku televiziju koje su povezane s Domovinskim pokretom i aktivno promoviraju njihovu politiku. Od nedavno tu su i neki portali koje se koristi za istu svrhu."
Dakle, novac vjerojatno služi kao garancija za preuzimanje Fortenove te za ispunjavanje političkih, a opet osobnih, interesa.
A šta radi HANFA?
Raiffeisen mirovinac kupuje svaki dan na marketu…
Sve negativne informacije do sad nisu bile kao ova
Nije problem što sada kupuje, već je problem što će prodavat po nižoj cijeni.
Display Moreja ne znam gdje da ovo stavim a vezano je za ZABA ali ne za dionicu ( indirektno je i za to)
https://www.zaba.hr/home/placanje/paketi-proizvoda
dakle.. ovaj najjeftiniji paket za 5,31 EUR .. nije li taj prije bio 4 eur / mjesec = 30 kn.
i da je u tome za 30 kn bilo i besplatnih placanja....
ajmo oni koji su ZABA...
Da, ja još uvijek plačam 4 eura mjesečno i imam pravo na 5 besplatnih transakcija u tom paketu.
Ako sam dobro računao, dobit po dionici je oko 3500 EUR
I meni je toliko ispalo. Kada bi dobit stavili u P/E 15 dobijemo vrijednost od cca 52500 eura po dionici😁
https://hr.bloombergadria.com/komentar/vijes…-brojkama/news/
Izvukli su neke zanimljive crtice iz izvještaja, mora se priznati...
Ne kužim od kuda sada toliki dug? Od kuda sada ti krediti? I kakva dokapitalizacija? WTF
Ja očekivao dividendu, a po ovom članku oni su pred stečajem😯
Dali je neko možda izračunao neto dobit po dionici? I uvrstio neto dobit po dionici u formulu P/E = 15?🤔
Dividenda u 2024 - 1,50€
To je prijedlog uprave? Ili vi mislite da će toliko biti?
https://www.poslovni.hr/burze/izbor-za…onicama-4440006
Kome ne treba novac ovo ne bi bilo loše.
A ja sam protiv! Meni paše da imamo što manje dionica a ne da se stvaraju i "dijele" nove.
Da li netko razumije kako je obračunat porez? Otkuda ispada ovih 7,04 po dionici? Da nisu i prirez obracunali?
Promjenio ti se je zakon, od nove godine je 12%. (prošle je bilo 10% + prirez po mjestu stanovanja)
Za sve spremne čekanja pogledajte na kraju Zvečevo.
Gubitaš, predtečajan, u padajućoj industriji, zarobljenih vlasničke strukture, rasprodaja imovine – cijena s 2.5-3€ došla na 20€. Solidnih 6x
BCIN – pozitivan, stabilan, u zanimljivoj/strateškoj industriji, pun casha kao brod, zarobljenih jedino vlasničke strukture. Risk/reward neka je upola manji nego kod BCINa.
Cijena 30-50€, budućnost ….? Prvi target za prodaju manjeg dijela je 100€, drugi 130-150€
Ako češ ga uspoređivat sa Zvečevom onda bi prvi target trebao biti 200 a ostale samo nebo zna!
Zar nije danas ADRIS najavio dividendu od 2,57 eura? A nitko ni riječ o tome? Zar sam jedini ostao ovdje.
Od svih dionica koje postoje na ZG burzi, ekipa je zabrinuta za investitore u KODT da će pogubiti novce... Šta nemate neke VART i slične teme za upozoriti ljude o mogućem gubitku kapitala?
Točno to sam ja htio pitat! Zašto se pljuje samo po dionicama koje zarađuju i redovito isplačuju dividendu, a hvale se potencijaluše i stečjakuše?
Ovde ima nešto vlasničkog kapitala( možda i više od 1 euro po dionici), ne znam zašto daje po 1 cent dionicu.
I TOZ je imao kapital od cca 500kn po dionici, pa je stečajni uspio to svesti na nulu! 😯😢
Ovo je pocetak.....
Barem je spomenuo nas manjinske dioničare
Display MorePrihodi: 40,171m (+24,6%)
Rashodi: 38,123m (+23%)
Dobit: 2,048m (+66,6%)
Dobit nakon poreza: 1,644m (+4%)
Udio u dobiti iz TBEA: 0,895m (+33,4%)
https://eho.zse.hr//fileadmin/iss…8255aca031b.pdf
Kako imaju tako malu dobit nakon poreza?
Pobjeda predsjednikove crvene opcije može imati utjecaja u vidu nekoliko puta naglašenog novog poreza. Šanse im nisu velike, no moguće.
Ovo nije nemoguć scenarij, ako bi "rijeke pravde" (što god to značilo) odnijele prevagu u broju glasova i udružile se sa svojim koalicijskim partnerima da sastave vladu. Meni jedino nije jasno kakav bi to još dodatni porez na kapitalnu dobit trebalo uvesti pored ovog već postojećeg dovoljno izdašnog od 12% u uvjetima kad se npr. zarada od iznajmljivanja apartmana turistima oporezuje paušalno s besramnih cca. 1% ?! Znači kapitalna dobit se oporezuje s 12 puta većom stopom poreza od oporezivanja dohotka od kratkotrajnog najma, i nitko od tih deb*ilnih političara koji se utrkuju za fotelje nema mu*da da ukaže na tu nepravdu..
Zato i jesu deb*lni političari! Nevolim HDZ ali se bojim da su ove druge dvije opcije gore. I strah me je novih nameta i novih poreza.