A vidjet čemo dali sam pogodio tajming.
U 3 i 4 mjesecu mi banka nije htjela odobrit kredit.
- kolika je kta. ???
- kredit na koje vrijeme ???
Kamata je 5,74%, na 10 godina, rata kredita je 1340kn, iznos kredita je 120.000,00kn.
- kolika je kta. ???
- kredit na koje vrijeme ???
Kamata je 5,74%, na 10 godina, rata kredita je 1340kn, iznos kredita je 120.000,00kn.
Digao gotovinski kredit (ne veliki) i u prošlom tjednu dokupio RIVP, ARNT , ADRS2 ,HT, ZABA , VLEN , SAPN, ADPL , ERNT .
ajde da napokon imamo i jednu priliku koja potvrđuje pravilo.
što ti je sentiment.
vlada strah, petkom se prodaju i blue chipovi da bi se kupio Đuro, jedina prava dionica za provesti vikend u njoj.
u kojoj smo sad fazi?
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Ja se osjećam nekako između "depression " i "hope". Mislim da je "ono najgore" prošlo i sada ćemo se lagano "mrcvarit" do pozitivnih izvješća (moglo bi potrajati i par godina).
Best buy je pricekati...cijene zemljista ce pasti...kupiti zemlju i zasaditi sve moguce.
upravo tako, sada kada se pokazalo da je i konobarstvo na klimavim nogama, ostaje nam jedino ratarstvo i eventualno prehrambena industrija
To me malo i brine ! Konobari su imali pristojnu plaču plus bakšu (koja nije mala) plus Manču plus šta ukradu, a ratari i radnici koji rade nešto s prehranom i u dućanu imaju samo minimalac za plaču (nema bakše , nema manče , nema bonusa i slično), brine me pad standarda.
NAPOMENA: GOVORIM O OBIČNIM RADNICIMA , NE O GAZDAMA I NE O DIREKTORIMA!!!!
Da se nadovežem pošto sam ga pratio, imao je jedan pogodak koji to više nije (RIVP) , dva polu pogotka (ARNT I ADPL), i ostalo su bili teški promašaji! ja sam na nekima i izgubio (npr: PTKM, DDJH, RIZO, ZVCV , TISK, VPIK ).
a VART?
to mu nije trebalo... gledao je nekretnine umjesto biznis koji je tekstil
ne treba biti Nostradamus da vidiš kako radno intenzivne firme u tekstilu mogu još jedino u Kini proći, Vijetnam i tako
u EU je to mučenje kao što je i sam shvatio na kraju
Nisam spominjao Varteks , jer nisam siguran dali ga je uspio spasit ili ne? (meni se čini da nije)
G. Bakić je jučer djelovao suvislo, ali njegove prognoze uglavnom su bile nepouzdane. Nešto pogodi, nešto ne. Ne bih ga uzimao kao referencu.
tako i ja mislim, teško da će u knjigama završiti kao nekakav ogled, sada već ima čini mi se više promašaja nego pogodaka
Da se nadovežem pošto sam ga pratio, imao je jedan pogodak koji to više nije (RIVP) , dva polu pogotka (ARNT I ADPL), i ostalo su bili teški promašaji! ja sam na nekima i izgubio (npr: PTKM, DDJH, RIZO, ZVCV , TISK, VPIK ).
Ja, klasično za mene 100% u dionicama , prije 2 tjedna prodao sve dionice SNBA po 34, odmah za te novce kupio ADRS2 po 321, kupio 5 KODT2 po 970, prodao 200 ZABA i kupio 200 ZABA (da ostvarim porezno priznati gubitak), kupio 5 IKBA po 1120 i prodao 5 IKBA po 1250 , i danas kupio 12 ADRS2 po 398.
Keš na brokerskom nula.
Prije dva tjedna predao zahtjev za gotovinski kredit ali dok mi ga odobre više neću imat šta za kupit.
31.12.2019. ima 550 milijuna kn casha prema javno objavljenim podatcima. Izdvojio bih te 3 dionice i optimu za najhrabrije.
Nevjerojatno da se ovo dopušta. Dno dna. Valamar prema javno objavljenim podatcima ima 2.195, 000 000 duga!!!!
cash na računu nije dosta ni za četvrtinu duga.
Dug je raspoređen na rate sljedećih 10 godina ili više.
NE dolazi cijeli dug na naplatu ove godine!
Moje mišljenje je da nakon ove krize nikad više dionice nećemo gledati na velikim razinama ili u balonu! Sada sa sigurno pitate zašto?
Moje mišljenje je da :
Ja kao investitor (ne špekulant) pratim poslovanje na temelju financijskih izvještaja i dionice vrednujem na P/E 10 DO 15 i dividendni prinos od 2% do 5% (malo koja dionica isplaćuje veću neto dividendu), a mi smo u proteklih 15 godina imali ekstra veliku financijsku krizu 2008 , pa male krizice: građevinari , ATPL,JDGT, PTKM ,DDJH i još takvih stečjakuša, pa smo imali sumljive dokapitalizacije, pa smo imali krizu s ruskom valutom kada je potonula ADPL, pa smo imali neku europsku zabranu uvoza lima pa je potonuo KODT (nešto slično je bilo), pa smo imali krizu "porez na dividendu", pa smo imali krizu "porez na kapitalnu dobit", Pa smo imali veliku krizu LEX AGROKOR, pa smo imali krizu PVCM je "zaboravio" dostavit LEI oznaku burzi, pa smo imali krizu burza gasi CEenter tržište, pa smo imali krizu "mini squiz" (PVCM, PRFC, LULG, GAMA, DELT, SNHA, PCTS), sada nas je lupila ekstra velika kriza KORONA VIRUS , i na kraju je potres.
Zašto bi ja kao investitor u dionice, cijenio dionice na P/E 10 do 15 kada ćemo u sljedećih 15 godina opet imati ovo ili nešto slično (najžalosnije je što nas se optužuje da smo: mešetari ,špekulanti, da smo si sami krivi, da smo bili upoznati s rizicima )
Mislim da ćemo nakon ove krize dionice vrednovat na P/E 5 do 7 i da ćemo zahtjevati dividendni prinos od 10% do 15%.
Napomena da je ovo smo moje mišljenje! , (možda će države nacionalizirat sva dionička društva ).
100% sam u dionicama , ne planiram ništa prodavat , ali neću niti kupovat.
Bez uvreda molim.
Ne samo da ih neće okrznut , već HT trenutno smatram najsigurnijem ulaganjem.( pad prihoda i dobiti ako ga bude će biti na razini statističke pogreške).
nažalost nemam dionice HT-a. ( ali moja žena ima)
ako se rastanete, imat ćete i vi pola njenih dionica HT-a.....
HA,HA,HA! Ali nažalost neću ! Potpisali smo predbračni ugovor.
Da se malo požalim , sve što sam stvarao u posljednjih 12 godina s reinvestiranim dividendama se je otopilo u 3 tjedna!
(radio kao konj, prekovremene, subote, nedjelje , praznike; šparao i štedio na svemu , odricao se godišnjeg , odječe, auta , sitnih stvari ; kupovao isključivo na akcijama smo što mi treba, živio s roditeljima (najgore je živio s roditeljima).
Krivoo šunje krivoo reka bi Matan u seriji. Investiras visak novca
Da u pravu ste , ali poanta je da ja radim SMRDLJIVI posao u SMRDLJIVOJ manduri koji je slabo plaćen, i želja mi je da se maknem od tog posla, plan koji sam ja imao je štednjom si stvorit portifeljij dionica koji će mi donosit dividendu koja će biti veća od plače pa da mogu od dividende živjet (nisam lijen samo ne da mi se po cijelu godinu radit svaku subotu bez godišnjeg, i stalno je presing, taman kada pomisliš da si gotov eto novog)
I da sam ja živio normalno (trošio normalno) od moje plače mi ne bi ostalo viška novaca! (vrlo vjerojatno bi još u dug otišao kao cca 95% osoba koje rade ono što ja radim). Osim gazdi njima je lijepo.
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…ernetu-20200319
mozda ih ne okrzne ova kriza ...vidjet cemo
Ne samo da ih neće okrznut , već HT trenutno smatram najsigurnijem ulaganjem.( pad prihoda i dobiti ako ga bude će biti na razini statističke pogreške).
nažalost nemam dionice HT-a. ( ali moja žena ima)
Da se malo požalim , sve što sam stvarao u posljednjih 12 godina s reinvestiranim dividendama se je otopilo u 3 tjedna!
(radio kao konj, prekovremene, subote, nedjelje , praznike; šparao i štedio na svemu , odricao se godišnjeg , odječe, auta , sitnih stvari ; kupovao isključivo na akcijama smo što mi treba, živio s roditeljima (najgore je živio s roditeljima).