1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. darac11

Posts by darac11

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• darac11
    • September 23, 2021 at 10:19 AM
    Quote from Marin83
    Quote from Moller

ma to i ja mislim, kada partija nešto sebi utuvi u glavu, tamo nešto debelo ne štima, nekako su se izgleda preračunali, samo je pitanje čije će milijarde ispariti, možda nakon bankrota ide useljenje sirotinje po akcijskim cijenama, nešto ako Zg '45

Na pravome ste tragu:

Peking je prošle godine donio nova pravila za kontrolu iznosa duga velikim investitorima u prometu nekretnina. Te mjere su natjerale Evergrande da svoje nekretnine prodaje po znatno nižoj cijeni kako bi se osiguralo pristizanje novca za održavanje poslovanja i zato se sada se bori s isplatom kamata na svoje dugove.

Prisiljavaju investitore da prodaju stanove po nižim cijenama, dakle partija je opet racionalna. Em obuzdava nekretninski balon, em omogućava ljudima jeftinije stanove.

Može li to u Hrvatskoj! Da se malo sruši cijena stanova, jer malo su ga pretjerali! Za stan on 45 kvadrata traže 1.000.000,00kn.

• SPAN (SPAN d.d.)

• darac11
    • September 23, 2021 at 10:16 AM

Čestitke kolegama koji su sudjelovali u IPO-u, ja nažalost nisam. Lijepo ste brkove omastili. 👍👍👍

• darac11
    • September 22, 2021 at 5:28 PM
    Quote from Neo

Po meni je lako moguca jedna klasicna oktobarska revolucija....ako se sjetimo u proslosti kroz listopad osim sto lisce opada i cijene dionica su znale padati znacajno.

Si siguran? Meni je u sjećanju da je uglavnom raslo na jesen (recimo 2016).

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• darac11
    • September 21, 2021 at 12:25 PM

Opalite si matematiku : za 200000kn možeš dobit 3200kom dionica zabe. Opalio grubu pretpostavku da ove godine dividenda bude 6 kn, a svake slijedeće 4kn, i u slijedećih 10 godina bi primio 42 kn dividende po dionici puta 3200kom i ispada 134400kn dividende u 10 godina, A NA KAMUTU BANCI ĆE PLATIT 52000KN, I DIONICE MU OSTAJU ZAUVIJEK. (ali ovo je samo matematikčka pretpostavka ne mora značiti da će dividenda biti tako velika)

• darac11
    • September 20, 2021 at 12:29 PM

Možda od svega toga pojeftine nekretnine u Hrvatskoj.

• darac11
    • September 20, 2021 at 10:25 AM
    Quote from Moller

izgleda je ispaljena signalna raketa tijekom vikenda, neki su možda i prespavali

https://seebiz.eu/nekretnine/glo…pekinga/265230/

Kvakve veze oni imaju sa nama? (naprimjer:kakve veze oni imaju sa :ADRS, ADPL, ATGR, ARNT, AUHR, JDOS, JDGT, MDKA, PODR, RIVP, SAPN, ZABA, ERNT, HT, KODT, KOTR, LKPC, PVCM?

• PBZ (Privredna Banka Zagreb d.d.)

• darac11
    • September 16, 2021 at 7:00 PM
    Quote from ebamark

na koji nacin se sada rijesiti dionica PBZa?

Hita-OTC. Malo je velika provizija.

• Kako trgovati dionicama? Strategije, cake i savjeti

• darac11
    • September 16, 2021 at 2:29 PM
    Quote from noviulagac

svaka vama cast kad se usudite nekome predloziti ulaganje u dionice.

S obzirom na Borg ekipu na vlasti, bojim se da lex Agrokor nije zadnje nulovanje dionicara. Ne zelim da me prijatelj/poznanik sutra lovi i pljune mi u lice

Ja se nadam da je zadnje.

• Ideje za razvoj zagrebačke burze - ZSE

• darac11
    • September 16, 2021 at 12:29 PM
    Quote from Roki
    Quote from Sinner99

Jesi probao ljudima spomenut dionice? Većina vjeruje da je to kockarnica i igra za bogate, ali zato svi pričaju o bitcoinu i kako tamo neki duplaju uložene novce.

Pa tu i tamo dođem na tu temu ali ju predstavim kroz priču o blue chipovima, "low risk, low reward" i diverzifikaciji portfelja i usporedbom sa garantiranim gubitkom zbog inflacije kod držanja love u banci mada uvijek na kraju zaključim da ne postoji 100% sigurna investicija. Uz to nikad ne propustim popi$ati se po špekulativnom ulaganju u tzv. stečajuše. Ljudi u pravilu reagiraju pozitivno na sve to mada vrlo rijetko naprave sljedeći korak tj. kupe nešto. Za sada je samo dvoje to napravilo, ali evo, i to je valjda uspjeh. Naravno, od tog sljedećeg koraka se uvijek ogradim, svatko mora sam smisliti šta želi, sam analizirati i sam odlučivati.

Svaka čast na trudu ali nažalost naša populacija (pogotovo starija) se boji dionica (kao što se ja bojim casina). Teško ćete njih natjerati da ulože u dionice. (primjer moja mama, rekao sam joj da ću joj ja vodit i pazit ne treba ništa brinut već samo treba brati dividendu i ne želi i boji se, tako da sam odustao).

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• darac11
    • September 4, 2021 at 9:56 PM

Jako tužno, žalosno i sramotno šta se je ovdje dogodilo! Pa koji investitor bi poželio uložiti malo veću količinu novaca nakon ovakve "dokapitalizacije"!

Bojim se da nam JDPL čekaju teški dani.

• Što smo danas tržili

• darac11
    • September 2, 2021 at 10:22 PM
    Quote from tollway
    Quote from darac11

Minus udjeli u CHAG-u, s gubitkom od cca 40%.

OVO MI JE ŠKOLA I DRUGI PUTA ĆU PAMETNIJE.

Ali nažalost ništa mi neće vratit vrijeme i kosu.🤣🤣🤣🤣🤣

kako si riješio udjele u chag ako nije tajna?

Kontaktirao sam vodstvo firme, nude 150 kn za dionicu.

• INSP (INSPIRIO ZAIF d.d.)

• darac11
    • September 2, 2021 at 3:02 PM

Ne kužim ih! Prodavali su ATPL ispod 200kn da bi sad sudjelovali u dokapu JDPL-a!? Fakat ih ne kužim.

Stvarno su neki forumaši imali pravo : bitna im je samo naknada za upravljanje i uopće ih nije briga koliko će para spržit.!

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• darac11
    • September 2, 2021 at 2:58 PM
    Quote from tin

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/39601

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/39599

Neki cirkus oko JDPL...ali bar znamo da ATPL nije u igri....odbili velike igrače među kojima i TP...a upis ponudili puno manjih ulagača po 26 kn dionica...nekako mi se čini da će opet raditi USKOK i DORH.

Od USKOKA I DORHA nemoj očekivati ništa, a manje ulagače je lakše smuljat. (ipak smo mi Hrvatska), ne sviđa mi se što je SLPF sudjelovao u dokapu.

• Što smo danas tržili

• darac11
    • September 2, 2021 at 2:44 PM

Minus udjeli u CHAG-u, s gubitkom od cca 40%.

OVO MI JE ŠKOLA I DRUGI PUTA ĆU PAMETNIJE.

Ali nažalost ništa mi neće vratit vrijeme i kosu.🤣🤣🤣🤣🤣

• darac11
    • September 2, 2021 at 11:39 AM
    Quote from machor12
    Quote from darac11

NICE! A ja je imam u portfelju.

I kakva ti je procjena; hoće li tržišna vrijednost biti iznad ili ispod nominale?

Po koliko si ih kupio, kako i kada, ako nije tajna?

Prosječna kupovna mi je cca 650kn. Najveća cijena je 850kn, nadam se da će počet ponovno dividendu isplaćivati, a cijena bi po meni mogla i malo kliznut ispod 500kn prvih par mjeseci (ako se sjećate kada se vratio KOTR2).

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• darac11
    • September 2, 2021 at 10:03 AM
    Quote from miljenka5

Pa dno bi moglo biti negdje na 120 do 125kn

Joj! Kako bi to bilo super! 😁😁😁😁😁😁

Ali mislim da nećemo niže od 165.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• darac11
    • September 2, 2021 at 9:45 AM

Šta kažu tehničar? Gdje je dno? Da se postavim 2 kune više.

• darac11
    • September 1, 2021 at 3:35 PM
    Quote from Marin83

Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) u srijedu je odobrilo požeškoj tvrtki Spin Valis prospekt za uvrštenje 65.706 redovnih dionica na uređeno tržište Zagrebačke burze, priopćeno je iz te regulatorne agencije.

https://hrportfolio.hr/vijesti/trzist…ca-na-zse-66191

NICE! A ja je imam u portfelju.

• Nekretnine opcenito u HR

• darac11
    • August 23, 2021 at 7:44 PM
    Quote from barbosa 2.0

ma kakvi bear marketi, nema toga, bar ne u dogledno vrijeme...sva, ali baš sva tržišta rastu i rasti će i dalje i to stoga što tržišta usklađuju vrijednosti roba, dobara i svega drugoga uslijed pada vrijednosti novca...to što smo mi u hr, monetarnom politikom hnb-a, u stvari pod đonom ecb-a, zapeli u vremenu i prostoru i nismo se pomakli u nigdje još od 2005., to je samo naš problem

Hm, hm, vi stvarno mislite da si prosječan građanin RH može priuštiti 1.200.000,ookn za stan od 60 kvadrata?

• Nekretnine opcenito u HR

• darac11
    • August 16, 2021 at 7:57 PM
    Quote from D_artagnan

Znaci za jedan taj apartmanic od 60 kvadrata dat ces preko 200k €.... jel ga mozes izrentat da ti godisnje ostane bar 10% takve investicije, recimo 20k €?

😄😄😄😄😄😄Ti bi prinos od 10 % na nekretnine! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Ja sam računao i ispada ti da treba oko 50godina da vratiš uloženo. (pedeset godina)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt