Uprava, menađment i firma znaju isto koliko i mi! 😄
Posts by darac11
-
-
Isti slučaj se je desio i prije cca 7 ili 8 godina, kada su opet bili problemi zbog Rusije i ja prodao 600 kom po 82 kn (najniža cijena od kada ja pratim) pa mi je bilo jako žao zbog toga.
Sada ići prodavati da bi kupio 5 kn jeftinije je preriskantno, a što se dokupljivanja tiče uvijek će nas biti takvih koji su optimisti poput mene.
PS. I još jedna važna stvar menađment ADPL se je dokazao kao sposoban i vrlo vjerojatno će se opet dokazati kao sposoban, nemojte ga podcijenjivat.
-
Ja "mislim" da se "štela" cijena kako bi se većinskog jeftino razvlastilo. A dali će razvlastit i nas male ili neće, mislim nebi smijeli ali već smo jednom gledali Lex Agrokor.
-
Sram me je napisat :u četvrtak - SLRS i +ADPL, a u ponedjeljak i danas - SLPF i +ADPL😢😢😢😢
Nemojte mi se rugat i špotat.
-
ZoD - naravno
Ali ja bih naglasio iz ono onog prethodnog tvojeg posta - da je šikaniranje bilo koga iz bilo kojeg razloga je po meni duboko pogrešna stvar koja samo iznova rađa i produbljuje sasvim nepotrebne animozitete tamo gdje bi trebala biti zdrava potreba da se igraju fer utakmice i odmjeravaju snage.
Nogomet je izvrstan primjer za to. Imamo prirodnu potrebu nadmetati se, ali to ne znači da zbog toga moraš mrziti ili ponižavati protivnika koji ti se onda prirodno želi osvetiti za to. Zato stalno naglašavam nevidljivu činjenicu koliko smo svi mi zapravo žrtve nedostatka prave svijesti o tome što zapravo radimo pogrešno. I to se doslovno manifestira u svemu što vidimo na ovom svijetu.
Nema ništa loše u tome biti bilo koje nacije, rase ili vjere, problem je što ako si dolje oni koji su iznad misle da imaju pravo gaziti te. A to onda stvara zlu krv - uvijek i neizostavno. Ovaj rat nije počeo niti jedan datum koji spominjemo. On se vodi otkako postoji čovječanstvo i to su samo frakcije jedne te iste pojave. Ali to nije lako vidjeti niti tome netko daje naročito važnosti.
Međutim sve ovo sasvim sigurno malo koga na ovom forumu zanima što je posve razumljivo. Ali i žalosno jer u tome leže temelji rješavanja mizerije u kojoj svi mi živimo. Jer što nam vrijedi sve blago ovog svijeta, ako negdje ima neka frustrirana budala koja to sve može razbiti u trenu, samo zato što je u djetinjstvu bio ponižavan pa se odlučio kad tad svima osvetiti. A Putin to cijelo vrijeme nosi u sebi što se vidjelo od prvog dana kada je došao na vlast. E da je jedini - kamo sreće.
Rekli ste srž problema nastajanja svih sukoba u rečenici : "onaj koji je gore (jači) MISLI da ima pravo gaziti onoga koji je dolje (slabijeg), i slabiji postane frustriran i željan osvete😢😢.
-
Ma nisam mislio da smo primitivni, jednostavno smo plitko trziste, i relativno mlada burza. Nema strpljivih, svi bi brzu zaradu, a mozda sam i ja danas tako neke bzvze volje i ,bit ce to dugorocno sve ok, uvijek bude. Jos smo mi dosta podcijenjeni.
Da se izlista na burzi firma Armirani beton d.d. tržište bi odmah živnilo.
🤣🤣🤣🤣Ma točno to nam treba!
Kao moji roditelji kada plaču prime i odmah zovi miksera da sve salije u beton. 🤣🤣🤣🤣🤣
-
Činjenica je da Rusi nemaju niti 2% soft skills od Zapada pa kad počnu gubiti geopolitičku igru hvataju se tenkova što ostavi gorak okus za sve uključene i traje generacijama. Ameri puno bolje igraju marketing igru, oni su je i izmislili.
Ali bojim se da su ovo sve ipak zakuhali Amerikanci, Rusi su uletjeli naglavice u pripremljenu zamku kao što je i bilo za očekivati i sad će umirući Imperij dobiti svoj Rat koji tako dugo želi.
Imam isto mišljenje kao i vi.
-
Mislim da se nismo razumjeli 26% Fortenove vrijedi daleko vise od Pevexa. A vrijedit će i vise kad dodje prodaja na red.
Pevex ne bi pobudio ni 5% interesa kojeg bi pobudila Fortenova ili njezini dijelovi kad bi se nekim slucajem nasli u prodaji.
🤔Hm, hm, a ja bi rađe kupio Pevex nego Fortenovu.
-
Kada odbijem porez i prirez ispada mi točno 10 % na moju ulaznu cijenu😁
-
Ne kužim zašto se bunite? Po kojoj god cijeni da si kupio, bilo kad, dobro si zaradio.
Kada bi barem sva istiskivanja bila kao ATLN.
-
UŽAS! MOJA POKOJNA BABA BI BOLJE PORTFELJIJ VODILA!
-
Gledam i ne vjerujem, svaki dan crobex u zelenom, pa do kud ovo ide? Ma samo nek ide!
Čekajte da vidite kako će ići kada počnete prodavati, a kada sve prodate tek onda ćete vidjet raketu kako ide😁😁🤣🤣😢😢
-
Kakav crni najam, nema nikakvog najma. Vlasnik nekretnine (hotela) je fond. Fond nema pojma o upravljanju hotelima i traži upravljača, a to je Valamar. Oni dolaze sa svojim ljudima i organiziraju upravljanje. Ne unajmljuju oni hotele pa da onda s njima upravljaju, nije to ova varijanta koju su neki trgovci imali da prodaju svoje objekte pa ih unajme radi obavljanja djelatnosti.
ne svidja mi se to il si gazda il nisi. Fondu sutra stigne ponuda od hiltona ili zatrebaju pare pa proda zgradu trecem a odkanta valmar i adiooo..
Upravo to! Ili smo gazde ili nismo! Ja bi rađe da ostanemo gazde😁, a velike dividende bi trebale doći za 10-ak godina. 😁
Možda zec čita forum
Da, da, da, i samo zbog foruma će izleti iz šume na nišan😂😂😂😂
-
Naime, dodaju, Visoki sud Engleske i Walesa je 9. studenoga 2017. godine Zakon o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za RH prihvatio kao insolvencijski postupak koji se priznaje u Engleskoj i Walesu. To je isto za područje Švicarske učinio i švicarski sud 2. veljače 2018. godine. „Posebno je značajno da je Zakon, zajedno sa Stečajnim zakonom, u srpnju 2018. godine Uredbom Europskog parlamenta i Vijeća uključen u popis nacionalnih zakona koji se priznaju kao insolvencijski postupci na cijelom području Europske unije. Prethodno je Ustavni sud Republike Hrvatske 8. svibnja 2018. godine Zakon ocijenio sukladnim s Ustavom RH“, zaključuju u Agrokoru.
Ova posljednja rečenica je slobodna , pjesnička interpretacija iz “ kuhinje Agrokora “, kao i cijeli linkani članak i potpuno je netočna jer Ustavni sud nije nikad izvršio postupak ocjene suglasnosti Lex Agrokora s Ustavom već je ustvrdio da nema dovoljno razloga i da ne postoje uvjeti da se upusti u taj postupak , ali gospodin Šeparovic nije štedio vrijeme i trud da dva sata na TV objašnjava i argumentira zašto smatra da postupak ne treba provesti.
https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…-opcija-8010797
Navedene države izvan EU kao i EU priznale su činjenicu postojanja u RH , uz Stečajni zakon još jednog specijalnog insolvencijskog zakona kolokvijalno nazvanog Lex Agrokor .
I to je to.
Da li je taj zakon ili pojedine njegove odredbe u skladu s europskim zakonodavstvom, da li je postupak izvanredne uprave koji se vodio temeljem tog zakona proveden zakonito, pravedno, pošteno i u skladu s drugim zakonima kao npr. Zakonom o trgovačkim društvima, e to je već druga priča.
O tome će se još godinama voditi sudski postupci kako na domaćim tako i na sudovima EU.
Znači iz iščitanog ispada da su vanjski sudovi samo "poštambiljali" nagodbu uz obrazloženje "pa i Hrvatski sudovi su samo poštambiljali"? Dali bi bilo moguće (odnosno na koji način) izčitati iz njihovih presuda način knjiženja jamstva? I dali bi se u njihovim državama jamstva oupće mogla tako proknjižit a da se ne prekrši niti jedan njihov zakon?
-
Peruško danas na N1, Todorić se odmah oglasio ovako.
QuotePoštovani pratitelji,
Danas sam dobio još jedan zgoditak na LOTU!
Možda i važniji od “Hotmail” afere, kada je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković grubo najurio gospođu Dalić iz iste te Vlade .
Zgoditak mi je omogućio na današnji dan, 23.12.2021.godine,na N1 televiziji ,izvanredni povjerenik Agrokora, gospodin Fabris Peruško svojim intervjuom.
Kao vlasnik kompanije izražavam veliko zadovoljstvo s iznesenim informacijama i podacima u razgovoru. Ponajviše zato jer je gospodin Peruško iznio puno stvari o procesu koji se dogodio vezano uz izvlaštenje tj.pljačku Agrokora.
Sa obzirom da su pred nama božićni i novogodišnji praznici želim Vam da uživate u miru i blagostanju uz svoje najmilije a opširniji komentar vezan uz intervju objaviti ću prvih dana 2022.godine.
Želim Vam svako dobro !
Ivica Todorić
https://hr.n1info.com/video/n1-studi…e-kuna-profita/
Malo sam ga danas preslušao opet i nije mi jasan onaj dio kada Izvanredni povjerenik kaže da su se sudski postupci vodili paralelno u Hrvatskoj, Londonu, New York u i Švicarskoj, nije mi jasno šta ni jedan od tih sudova nije primijetio da 1.jamstva nemaju potvrde glavnih skupština,2. nije izdana nikakva protu činidba na data jamstva 3. Dali su jamstva uopće valjana, 4.način knjiženja tih jamstva(najbitnije), 5.međusobna potraživanja koja su obrisana, 6.dali manjinskih dioničari imaju prava dokapitalizirat i isplatiti vjerovnike kako bi sačuvali svoje vlasništvo. 7.dali su vidjeli kada je prethodni izvanredni povjerenik (Ramo) pred kamerama priznao da se nije poštivala procedura prilikom izdavanja jamstva. I vrlo vjerojatno hrpa sličnih pitanja.? Za Hrvatske sudove znam da neće presudi u korist pravde, ali za vanjske sudove me to stvarno čudi?
-
Ne sviđaju mi se ti vaši prijedlozi, bojim se da će najam biti veći od zarade od upravljanja. Bilo bi puno bolje da se razdvoje u dva dd, jedan za upravljanje a drugi za nekretnine..
-
Evo našao sam upute kak se odradi prijava pa ako je još netko lijenčina poput mene može ovdje točno vidjeti kako se to popunjava. Nije vrijedno riskirati kad uz ove upute izgleda super jednostavno za popuniti. U principu ja nisam imao pojma kako se to odradi i zato mi se nije dalo zezati s time.
To vam je stari primjer (za 2020godinu),!za 2021 godinu je porez 10% +prirez
-
Šta se može preko e-građana?
-
A možda ne žele stvarat pritisak na tečaj (kuna/eur), pa čekaju ljeto kada je pritisak najlakši (ili ga nema zbog velikog priljeva deviza od turizma).
Nemojte mi sada reći da bubam gluposti. 😁
-
Izvanredno, za otvorenje sezone dividendi JDGT je redovito prvi,,,, mene čudi da nova ekipa investitora koja je na burzi ne primječuje dionice poput jdgt, ili kodt ili delistane i neprežaljene atln, ili mdka koja je u zadnje dvije godine stagnirala sa vrijednosti pa lani povuka 70% rasta, i uz to cca 5 % dividende,,,, ja ovakve dionice potpisujem zauvijek, ne treba mi više
Ma primjećujemo ali otkud nam para za sve
Glupo mi je bilo kupiti male iznose svih desetak dionica koje su mi favoriti pa sam se radije krcao sa 2-3 do neke malo veće količine pa onda išao dalje. I ta se škola plaća, no dobro, za sada nije strašno, zapravo sam u plusu 12% ali moglo je biti i bolje da sam rasporedio pare ravnomjerno na svih desetak...
Nema veze, imam bazu i sada polako ali sigurno širim portfelj, dividenduše only...
I ja sam na teži način naučio da treba kupovati "dividenduše only", žao mi je što od početka nisam primjeni takvu strategiju.