1400 kn ovog ljeta.
nema više
Ja sretan s tim iznosom
1400 kn ovog ljeta.
nema više
Ja sretan s tim iznosom
Iako sam pun ko brod atpl, Nadam se da nece isplacivati divku, nek spreme $$$ i isplate novi brod da kredit i kreditne obveze bude kikiriki, veca vrijednost 💰💰💰 kompanije ce mi biti draza od tih 20-30 …. kn 😎 na koje jos moram platit porez i prirez
Ja razmišljam malo drugačije. Po meni bi dividenda trebala biti svake godine bez preskakanja, i svake godine bi dividenda trebala biti veća od prošlogodišnje.
ma kakva dividenda , treba ostati iznad vode dok se stvari ne poslože malo.
Čim rat prestane cjene dionica firmi koje su vezane uz Rusiju posebno ce reagirati. Sankcije će biti preko noći ukinute, nedavno je rekao jedan eu čelnik.
E sad, samo treba pogoditi tajming završetka rata . Bude li sreće junačke, to bi moglo biti ranije nego većina misli ....
Kako prenosi BBC, Akopov je u tekstu pod naslovom "Rusija u Ukrajini mijenja taktiku, ali ne i strategiju" napisao da "svi sada shvaćaju da će vojna operacija potrajati dugo vremena".
🤔🤔🤔Hm, hm, po mojem mišljenju je vojna operacija završila i bila je poprilično nesposobna. Po mojem mišljenju cilj vojne operacije je sa što manje gubitaka osvojit što veće područje, dok su u ovom slučaju Ruske snage imale prebrutalne gubitke i nisu osvojili već su raznijeli, razrušuli, zapalili i onda "osvojili" to što su razrušuli.
Da se nebi netko ljutio na mene ne žalost biti će još pucanja, granatiranja i razaranja😢 ali osvajanja i napredovanja više ne.
Iz ovog komentara rekao bi da treba očekivati rezanje dividende:
"usmjerenost kompanije u 2022. primarno je na očuvanju financijske stabilnosti i smanjenju negativnih utjecaja na poslovanje"
Ove godine ne očekujem dividendu, ali slijedeće bi već mogla.
ako nekoga zanima... na hita otc ima kupnje 7840 komada po 34 i 34,50kn.
Ja sam svoje prodao prije 2 tjedna, nije mi se dalo više čekat i nisam imao veliku količinu.
Što biste preporučili kao trenutno bolju opciju za kupiti ADRS2 ili ERNT ?
Obje su ok, isplaćuju dividendu, fondovske su dionice....
Koja po vama ima veći potencijal rasta ?
Između ADRS2 i ERNT je isto kao kada tatu pitaš koju kćer voli više😂😂😂😂
Bolje da nisam čitao😢, sada sam se samo uzmemirio i uzrujo😢
ako živite od svog realnog rada ili realne imovine nemate nikakvu potrebu biti zabrinuti. oni kojima je bacana lova iz helikoptera i svakojaki poticaji i subvencije će sad malo da stegnu remen i zasuču rukave da bi na drugom kraju planete netko mogao da se prehrani od svog rada. i tako opet srljamo u neki novi bolji svijet koji je ljepši od staroga. bar tako kažu...
Hvala na podršci, samo što mi se više ne radi i volio bi malo u životu uživati u plodovima svojega rada a nažalost non stop neka kriza, pa dosta mi je više tih kriza pa kada će doći tih par dobrih godina u mojem životu da i ja malo uživam.
U kapitalizmu je novac jedini Bog, društvo i čovjek u njemu su samo sredstvo.
Neka netko pronađe samo jednu pozitivnu stvar u tom sustavu.
Poprilican napredak covjecanstva i znanosti + sto za svoje skolovanje, trud i znanje mozes dobro i unovciti. Ili ti je draze svima isto, trudio se ti i bio genijalac ili ti se zivo fuckalo za sve 😏
Pozitivna stvar u kapitalizmu je da ako si dobar, pametan, sposoban i vrijedan radnik dobro si plaćen (mislim da bi barem trebao biti). I još je prednost kapitalizma što ako imaš kapitala (ili ga stekneš) možeš lijepo živjet od tog kapitala a da ne moraš više radit (dividenda). Mislim da toga u komunizmu i socijalizmu nema.
eno ti u grčkoj već gađaju američke tenkove u luci sa crvenom farbom. nato kako je krenuo spast će na pet očiju i to im je to. evo jedna analiza sa kojom se ja u velikoj mjeri slažem. jedino što je post festum. nama treba prognoza budućnosti. ima i takvih ali se teško nađu.
Bolje da nisam čitao😢, sada sam se samo uzmemirio i uzrujo😢
izgleda da se stvarno rusi povlace kako su i rekli, iako su amri rekli da blefiraju. Prema nekim teorijama rat bi trebao biti gotov početkom 5 mjeseca na dan crvene armije , nije teorija luda u obzirom na sve stq se desava zadnjih dana.
E sad , po meni ovo je bitan moment jer su ljubičice prvi znakovi proljeća.
Dakle, koje ljubicice bi valjalo na zse ubrati prije nego proljeće dodje ? Ovako na prvu , i nemq puno opcija , neke dionice su čak i porasle u odnosu na početak rata . Moj je pick adpl , s obzirom na pad i potencijal rasta , sta misli ekipa?
Ja sam se "natovario" ADPL-a u ovom padu. Razmišljam po sistemu :u 2020 sam kupovao ZABA po 55 kn za dividendu 2022, u 2021 sam kupovao ADRS po 370 i RIVP po 27 za dividendu u 2023, sada kupujem ADPL po cca100 (čak i malo više jer sam prerano uletio) za dividendu u 2024😉
Nekad je bilo teško naći posao, danas se ne možeš obraniti od navale mušterija što god radio.
Moje mišljenje je da su većina radno sposobnih radnika (ili majstora, i slično) pobjegli van Hrvatske za bolje plaćenim poslom a ovi dobri preostali (poput mene) su previše isfrustrirani i iscrpljeni i ne da im se više radit i normalno da se stvara privid "nemogućnosti obrane od mušterije"! Prije kada je mušterija nazvala odmah si trčao i davao smiješno kratke rokove (i smiješno nisku cijenu), dok danas prvo pitaš šta treba radit i odgovaraš sory ne stignem (pa imam i ja pravo na slobodan vikend i godišnji). 😉
[…]Što misliš da su bogataši postali bogati tako da plaćaju koliko god netko pita??? Ako želi vilu, naprave je sami ,veću i 2-3 puta jeftiniju.
Bogataši, barem oni koji su sami stekli bogatstvo, su najškrtiji ljudi na planetu i svaku kunu, euro, dolar 3-4 puta prevrnu preko ruku, prije nego li je potroše.
😂😂 Kao da ste mene opisivali, jer doslovce okrenem svaku kunu i dobro razmislim prije nego ću je potrošiti. 😂😂
ali koja je alternativa?
pustit da putin uzme ukrajinu ?
sto ako sutra dodje uzet njemacku? onda cemo opet glavu u pijesak?
bit cemo pod okupacijom rusa al nam nece ekonomija trpit ?
bolje metak u koljenu nego kasnije rus nad glavom.
Umjesto što smo si sami ispalili metak u koljeno, zar nebi bilo logičnom da smo ispalili metak prema "agresoru ili napadaču"?
gledam malo ARNT, cijena klizi... jel to booking loš u Istri ili što? ne razumijem ovaj pritisak na cijenu, kupnje nigdje.. što je?
A to su vam "hrvatski investitori" po 300 neće nitko a kada dođe na 500 svi će je htijet imat
https://dnevnik.hr/vijesti/svijet…a---700360.html
Ovo mi nije jasno
Koliko im treba do Ukrajine, hoce li imat goriva uopce ?
Meni nije jasno kako su zaključili da idu prema Europi, a prošli su pored Japana u smjeru Juga? 🤔
strašno kolike količine iskrcaju .... i sad recite da ovo prošli tjedan nije bio pump&dump... na prvu lošu vijest opet će ovo testirati 90kn , zapamtite što vam kažem
Ne brinite, čekat ćemo na 90😉
za ove analitičare malo je reći da su retardnja koji mogu držati predavanja klincima i domaćicama. nesebično ću sa vama podjelite jedan moj izvor znanja. profesor je bio nešto bolestan i nije se oglašavao od početka ove krize te sam se bio i zabrinuo. srećom evo ga opet pa ako odgledate ovaj prilog vaše poimanje tehnologije i svijeta nepovratno će se promjeniti. naravno na bolje.
😂Baš superfulkulsimpatičanlik😂😂😂😂užitak mi ga je bio slušati, a najsimpatičniji dio je kada kaže "satere 100 metara ispod zemlje" 🤣🤣🤣🤣🤣
Pa BVPS im je 1055kn, samo malo likvidnosti i za čas smo na cca 500kn👍
A ja gledam ZSE i čekam objave dividendi😂😂😂😂😂😂
to nije nikakav znak pobjede već znak očaja. privatno vlasništvo je nedodirljivo po zakone te iste države. i švicarska je napravila jedan ogroman gaf kad se je upustila u osporavanje deponiranih sredstava na njenom teritoriji. kad se riješi ovo dole na istoku onda će biti ovakav razgovor: da li je lova nuklearne sile kod vas? niste neutralni? dobro. u svaku centralu vaše banke su nanišanjena po dva kalibra. imate 24h da to prebacite u dubai. prije toga proučite kako se zove jedini strani vojskovođa koji ima spomenik u švicarskoj. i tih par kvadrate je ex teritorijalno. duboko vjerujem da će švicarci naći neki modus da se izvuku iz ovoga ili će im se desiti neki presedan.
Ma ja, u kojem ti oblaku živiš, on će ispalit atomsku?? U tom slučaju nema više ni Rusije.
Mislim da je problem što "njemu" i nije stalo do Rusije i Ruskih građana. (barem ga ja tako vidim). 😢