1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. darac11

Posts by darac11

• Što smo danas tržili

• darac11
    • August 11, 2022 at 3:18 PM
    Quote from Yieldchaser
    Quote from zlocesti

Atlantic grupu. Kupila.

Sama pala, sama se ubila. :/

Kupila sam ga na gut i na graf, tj. grah :S

Najbolja igra. Klađenje, ali bez stvarnog rizika. Ja sam krajem prošlog mjeseca kupio malo HTa i sad ga gledam već danima cijena nikud. A rezultati čvrsti, share buyback količinski iznad očekivanja..

Gledam cijenu KODTa, kojeg eto nisam kupio i vidim da je katkad i dobra ona 'kud svi Turci..'

Trading je nešto što ja tek trebam savladati. Da sam dokupio i ERNTa u 1400icama, sad bi mi se lijepo vidjelo. Ali ne...uzmem ja lijepo HT..e sad ga imam..svoj dosadni, nesexy HT.

Display More

Ja sam onda baš imao sreću, jer u protekla 3 tjedna sam kupovao KODT od 2220 do 2020 i ERNT od 1550 do 1425😁 cca 20 kom KODT i cca 30 kom ERNT😁

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• darac11
    • August 3, 2022 at 9:01 PM
    Quote from Zvjezdani

Birajte iz ponude:

RIZICI:

• Dugotrajni rat u Ukrajini
    • Gubitak imovine u Rusiji
    • Gubitak prihoda iz ruskog djela poslovanja
    • Trajnije smanjivanje prihoda
    • Inflacija i nemogućnost prebacivanja viših troškova proizvodnje na kupce
    • Nedostatak čipova
    • Odgoda kupovine automobila kod građana zbog prihoda koji ne prate inflaciju
    • Globalni povećani rizik geopolitičkih sukoba (SAD, Kina, EU, Tajvan, Bliski istok…)
    • Sulude ideje o nekakvoj „denacifikaciji“ Balkana (porast regionalnih tenzija)
    • Dokapitalizacija društva po modelu Dalekovoda i sl.
    • Rušenje cijene dionice od nekog u top 10
    • Nelikvidnost ZSE
    • Muljanje uprave sa FI
    • Pogoršanje pokazatelja likvidnosti i zaduženosti
    • Negativni utjecaj tečajnih razlika na iskazanu dobit
    • HDZ na vlasti ili dolazak nekog drugog na vlast…. :saint:

PRILIKE

• Trgovanje na 0,44 BV
    • Normalizacija dobavnih pravaca i smirivanje situacije sa čipovima
    • Smirivanje sukoba u Ukrajini
    • Nastavak proizvodnje u Rusiji ili zamjena tvornica za vlasnički udio Avtokomponenty
    • Najavljeni otkup dionica od same tvrtke
    • Ugovaranje novih poslova na tržištima osim ruskog
    • Povjerenje u opstanak tvrtke AD Plastik i prevladavanje postojećih poteškoća
    • Smirivanje inflatornih pritisaka (tako najavljuju naši vrli ekonomisti, to je ono „pitaj struku“)
    • Promjena trenda odgode kupovine novih automobila kod građana
    • Optimizam na tržištima kapitala
    • Prestanak rasprodaje nekog iz Top 10
    • Već dokazana sposobnost uprave da se uspješno nosi sa kriznim situacijama
    • Činjenica da je AD Plastik rijetka tvrtka koje statutarno govori o postotku isplate dividende, ako tvrtka ostvari dobit
    • Dosadašnja pozitivna politika isplata dividendi
    • Poslovni benfiti zbog uvođenja eura
    • Dragi Bog čuva djecu, žene, pijance, budale i investitore…. :)

Sve može proći osim ovoga da "dragi Bog čuva investitore" 😂😂😂😂

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• darac11
    • July 25, 2022 at 7:17 PM
    Quote from emil
    Quote from KultLicnosti

Izolacija nije dobro činila nijednoj državi ali nafta sigurano neće nikad na 50 dolara, uvijek će bit (izazavan) neki - veći manji rat /incident /kriza, inflacija, Itd.

Zasto mislite na nece bit 50 pa bila je ispod 30 2020- bila je 35 2015 - bila je 54 2018 bila je ispod 50 2009 -kao sto je bila i iznad 140 2008.

i onda je samo pitanje sto uzimas za prosjek. dal zadnje 2 godine - 5 godina - desetljece ili stoljece.

samo hocu reci da je i 6 mjeseci dovoljno da nafta bude ispod 50 pa da rusija ima ogromne probleme.

Bila je nafta i u minusu jedno kratko vrijeme 2020godine za vrijeme korone.

• darac11
    • July 13, 2022 at 5:41 PM
    Quote from Shogun

Hmm ne razumijem... Pa zar se protiv inflacije ne bori dizanjem kamatnih stopa?? Pa zar nije bolje da se pocne od niskih kamatnih stopa nego od 5-6% kao u 70im??kad covjek cita nase portale rekao bi kraj svijeta (svako malo) iza ugla...Neki biseri kazu peci na drva se cekaju po godinu dana u Njemackoj... a eno na Amazonu narucis i dostave ti do kraja tjedna.... Balkanska posla!!

Tako je bilo i za one velike škrinje za zamrzavanje, godišnje su ih prodali 2 ili 3 komada a kada je došla korona onda su u par dana prodali sve kaj su imali na zalihi i normalno novinari digli paniku a dočan nije imao velike zalihe jer se te škrinje teško prodaju. I ako se sjećate pekača za kruhove isto slična priča.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• darac11
    • July 13, 2022 at 5:21 PM
    Quote from Sony

Nije mi jasno kako neki ljudi po cijele dane sjede na forumu,zar nemaju pametnijeg posla od piskaranja.

Ako cijeli dan gledam tangice na plaži postanem prenapaljen🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣Pa moram malo komentirat po forumu da smanjim napaljenost🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣. U glavnom kada čitam komentare na forumu odmah se rastužim jer svaki drugi post najavljuje kraj svjetla 😢

• darac11
    • July 12, 2022 at 4:40 PM
    Quote from tizian1
    Quote from Hrx84

Pa nemamo mi more nego oni koji imaju sreću da imaju apartmane uz more. A zapravo su u tako dobroj poziciji da tim sretnicima ništa gore navedeno ni ne treba. Mi ostali moramo raditi, obrazovati se, kemijati s brodarima, naftašima, zlatom, srebrom, rudarima i opterećivati se rade li ili ne rade fed i ecb svoj posao.

Većina njih će ionako propasti jer su bahati i pohlepni te nemaju pojma da žive od tih turista koje "deru" i uz to su nepristojni a bave se uslužnom djelatnošću , a turisti će se okrenuti resortima i inozemnim destinacijama gdje će dobiti nešto za svoj novac.

Taj niži i srednji stalež koji im puni loše apartmane lagano "izumire"...

Meni više liči da srednji stalež postaje bogati stalež i sve će manje ljetovati u prastarim sobicama od 70eur noć, i težiti hotelima od 200eur noć. 🤔

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• darac11
    • July 12, 2022 at 4:27 PM
    Quote from vecoki

ispričavam se na neznanju na agram traderu; KODT jel je redovna,a KODT2 povlaštena?

Da

• Što smo danas tržili

• darac11
    • July 8, 2022 at 6:19 PM

Ovaj tjedan +30kom ATPL, - 17kom ATPL, +5kom KODT2, +5kom KODT

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• darac11
    • July 8, 2022 at 12:52 PM
    Quote from Paulie

Mislim da je Adris trenutno prilično fer vrednovan kad se u obzir uzmu svi pokazatelji, a to je book, zarade, (ne)transparentnost (tužba za milijardu u Agrokoru koju nigdje ne spominju), management - poglavito sposobnost upravljanja novcem i nagrađivanje menadžmenta dionicama koje kupuju na burzi, itd.

Ne bih rekao da je Adris precijenjen, ali ni podcijenjen. Vjerujem da će ove godine prihodi rasti, ali će rasti i rashodi zbog inflacije, dobit će vjerojatno biti nešto bolja nego lani.

I slažem se da je Adris super dionica za nekog tko hoće opći mir i dugo godina sjediti u dionici, jer se ovdje ništa loše neće dogoditi. Međutim ovdje nema ni brze zarade.

Ja volim mir, volim redovitu dividendu, i volim dugo "sjediti" u mirnim i stabilnim dionicama, tako da ja za Adris imam samo riječi hvale😁, ali uvijek može bolje😁

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• darac11
    • July 8, 2022 at 12:48 PM
    Quote from KAMA3
    Quote from Steve

U proteklih mjesec dana (08.06.-07.07.2022.) Dražen Berkopić kupio 141 KODT i 75 KODT2. Ukupno je povećao vlastitu količinu dionica za malo više od 2%, što naizgled nije puno no radi se o približno pola milijuna kuna :/

Kupio sam i ja u proteklih mjesec dana 39 KODT-R-A čime sam povećao svoju količinu za oko 10% , a di sam ja od Berkopićevih godina. ^^ ^^ ^^ ^^

Kupio sam i ja 20 kom i time povećao svoju količinu za oko 30%😄, i probat ću još par komada😁

• darac11
    • July 6, 2022 at 10:01 PM
    Quote from Chuck

Što je ovo na aplikaciji hrportfolio dionički fond Generali Nova Europa u 2022. napravio gubitak -60%. Malo manje je spušio dionički fond Intercapital Global Technology u 2022. gubitak -35%. Na trećem mjestu ove godine je ZB Euroaktiv gubitak samo -22%. Pa ti onda ulaži u hrvatske fondove.

Molio bih savjet od znalaca, gdje bi mogao uložiti da spušim neku lovu, da ne moram platiti toliki porez na kapitalnu dobit?

Imam par kandidata za spušiti lovu, što bi od ovoga dolje moglo najviše pasti? Ne bih baš da ode u stečaj, pa da mogu knjižiti gubitak još ove godine. Zanima me koja dionica ima najveću perspektivu, ali za pad.

1. ATPL

2. TPNG

3. DDJH

4. DLKV

5. ADPL

6. VART

7. VLEN

8. Obveznice RH

Display More

Od navedenih Za spušit lovu bi bile DDJH, DLKV i VART, ja ih nemam niti ih planiram imat

• darac11
    • July 6, 2022 at 8:14 PM
    Quote from D_artagnan
    Quote from verdi

nije bitno koliko puta pogodiš već koliko si uložio tamo gdje si pogodio. nešto kao peny market. svugdje po soma dolarosa pa kako bog da. jedan pogodak na nuli si. dva eto i zarade. na zse je jako teško biti pametan jer su izvješća frizirana, imaju suport oif-a, mirovinaca koji svjesno gube lovu pa ti sad procijeni šta je istina. zakona i hanfe nigdje na vidiku.

Da to je fascinantno kako jednostavno OIF gube $$$.

Baš malo gledam HRPORTFOLIO... i obveznički fondovi u 2022. cca do -10%??

https://hrportfolio.hr/?t=obveznicki-fondovi

I sad gledam malo strukturu, to su uglavnom obveznice RH ili neke druge države, dakle obveznice gdje je sada praktično nikakva kamata na obveznice.... ali kako mogu napraviti -10 % ????????

Ajde dionički OIF pa prebacuju na svoje privatne račune, tramakaju, pa naprave i minus malo više, manje tko će to znat koliko je spržio na nekoj prodaji ispod cijene, a kontrole nema.. ali Obveznice? e to mi nije fakat jasno kako se uspije napravit toliki minus u 6 mjeseci ???

Display More

Ni meni nije bilo jasno ali jedini logični zaključak je da npr: ako kupe obveznicu po 100kn koja nosi godišnje 4kn kamata, kada su kamate pale onda je vrijednost obveznice porasla na cca120kn i tu su knjižili zaradu od 20kn +4 kn kamate, sada su kamate porasle pa im vrijednost obveznice je pala na cca110kn i sada knjiže gubitak od 10kn +4kn kamate, nadam se da sam dobro pojasnio.

I zato ne volim obveznice jer ti je zarada definirana unaprijed a potencijalni gubitak ti je skoro isti kao i na dionicama.

I ako može netko to još malo bolje pojasnit od mene.

• Turističke dionice i perspektive

• darac11
    • July 5, 2022 at 8:17 PM
    Quote from vodoinstalater

https://www.poslovni.hr/hrvatska/sprem…thotelu-4343784

Dok je TUHO bio na 1400 kn a SLRS na 1200 kn, onaj NB se sprdavao sa TUHO - vidi gdje je sada TUHO a gdje SLRS 8)

Ja sam naučio na teži način😢😢😢😢😢

• Što smo danas tržili

• darac11
    • June 30, 2022 at 9:57 PM

- cijeli VLEN naživcirala me ova muljaža s dividendom.

+KODT

+KODT2

+ATPL

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• darac11
    • June 30, 2022 at 11:23 AM

Ako se ne varam ovo je već treće ili četvrto guže*je manjinskih dioničara? Prvo su nam dali kiki-riki ponudu, pa su umjesto da izglasaju dividendu prije par godina nisu došli na skupštinu pa se skupština nije mogla održat, pa su kupili onaj dok od sebe i sada ovo.

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• darac11
    • June 30, 2022 at 9:48 AM

Ja sam danas prodao svih svojih 5000kom, strašno me ljuti i živcira taj nepristojan stav većinskog prema manjinskim dioničarima, baš se osiječam full neugodno. Želim van puno sreće i da dobro na platite svoje živce. 😢😢😢😢😢😡😡😡😡😡😡😢😢😢😢😢😢

• AGROKOR

• darac11
    • June 25, 2022 at 7:14 PM
    Quote from plavi05

Nakon svega se pitam za što se sudi Gazdu, otkud novci za plaćanje različitih konzultanata kad je Agrokor bio pred stečajem sa 6 kn na računu

Meni nije jasno zašto se ne podigne optužnica za potpisana jamstva, jer su s tim potpisanim jamstvima počinili štetu dioničarima i time prekršili članak zakona (vi znate koji) i moglo bi ih se strpati u zatvor nakon 2 tjedna suđenja.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• darac11
    • June 23, 2022 at 7:07 PM
    Quote from Moller
    Quote from whiteking

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/44282

Novi poslovi - 85,9 milijuna EUR u narednih 9 godina sa Stellantisom

eto prilike za dugoročne, ne vidim baš da se otimaju sukladno hvalospjevima kakve se može pročitati, ali firmi sva sreća i uspjeh, trebati će im u ova čupava vremena

Mi dugoročni smo se već natovarili😉

• Što smo danas tržili

• darac11
    • June 21, 2022 at 6:32 PM

+ 10 ATPL po 508 (odmah na otvaranju) i 10 kom po 487, stvarno ne znam zašto sam se žurio na otvaranju🤔

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• darac11
    • June 21, 2022 at 9:19 AM
    Quote from Laudator

Ako ćemo gledat prosječni dividendni prinos na ZSE ovo danas u 9:30 mora odmah na 570. X/

Daj čekaj da ja kupim još 20kom po 490 (toliko imam para na brokerskom) pa onda možemo UP! 😉

1. Privacy Policy
  2. Kontakt