1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. darac11

Posts by darac11

• AUHR (Auto Hrvatska d.d.)

• darac11
    • April 28, 2023 at 7:37 PM
    Quote from harpun

U prvom kvartalu 2023. godine Društvo je ostvarilo ukupan prihod u visini od
    10.184.221 EUR dok je u istom razdobiju prethodne godine ostvaren ukupni prihod
    iznosio 7.289.113 EUR.
    Ukupni rashodi ostvareni u prvom kvartalu 2023. godine iznose 2.913.829 EUR dok su
    u istom razdobiju prethodne godine iznosili 2.563.552 EUR.
    Neto dobit ostvarena u razdoblju 01.01.2023. - 31.03.2023. iznosi 7.192.616 EUR.

Hočete reći da su u prvom kvartalu zaradili 11,8 eura po dionici? 😯

• Što smo danas tržili

• darac11
    • April 28, 2023 at 7:14 PM
    Quote from KAMA3

Izašao iz SPAN-R-A po 62€

Za nepuna 2 mjeseca 8700€ čistih novaca 🤑🤑🤑🤑

Odličan tajming! Svaka čast! Kapa do poda. A ja svoje prodao po 49.

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• darac11
    • April 27, 2023 at 12:03 PM
    Quote from jorganson

čitajući članak 9 u pozivu na glavnu skupštinu gdje piše da će u roku do 5 godina (kada bude naj povoljnija cijena)doći do povećanja temeljnog kapitala za nekih 18% izdavanjem novih dionica čime bi po sadašnjoj cijeni(a cijena će ići gore)skupili preko 170 mil. eura.

sigurno misle nešto kupiti. najvjerojatnije od države.možda ostatak CROS ili ACI a možda odu u Sloveniju.živi bili pa vidjeli.

Ne sviđa mi se to da povećaju kapital i razrijede dioničare.! 😡

• AGROKOR

• darac11
    • April 27, 2023 at 8:41 AM

Mene brinu dvije stvari. Prvo: šta nije LEDO prodan za 700mil eur da bi se smanjio dug a kako je dug i dalje 1100mil eur? Drugo: Ako imao operativnu dobit od 450mil eur (tako piše u članku) zašto moraju reprogramirat dug, pa s tom dobiti već su ga trebali otplatiti?

• AGROKOR

• darac11
    • April 26, 2023 at 6:22 PM
    Quote from Paulie

Najveća ironija je što ovoj ekipi ni DORH ni USKOK, niti EU ne mogu stati u kraj. Jedina nada je da Ivica Todorić dobije brutalnu odštetu u arbitraži, pa da se nakon izbora nešto zarola i konačno počne mijenjati. Što veća odšteta i šteta bude po RH, to je manja šansa da se uguše baš sve institucije.

Ove stvari da se super Konzum proda baš par tjedana u pola cijene prije nego cijela firma ide na prodaju su tako priproste, da bi malo dijete vidjelo što se tu događa. Ali naravno, USKOK i DORH su potpuno slijepi, i nikome nije ništa čudno.

Radi ovakvog lopovluka su svi poduzetnici na lošem glasu u RH.

U pravu ste da su zbog takvih svi poduzetnici na lošem glasu😢

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• darac11
    • April 21, 2023 at 4:53 PM
    Quote from andeo1
    Quote from kristofer

Vjerojatno misli u odnosu na neku cijenu dionice iz 2000-tih.Mislim da je to potpuno nebitan podatak.To je vrijeme u kojem je dobit bila valjda par milijuna eura,a sad smo na preko 22 milijuna.Najvažnija stvar je da ponovno imamo povećanje ugovorenih poslova za 56 % uz zadržanu razinu profitne marže ,a to je do sada bio dobar indikator da će u skoroj budućnosti slično biti i povećanje dobiti.Prošli smo kroz najteže razdoblje krize neokrznuti uz brutalan rast i zajamčeno visoku potražnju u idućem desetljeću.

Pa cak nebi rekao da treba ici toliko u povijest. Bas sam pogledao i ja sam svoje kupio u 11.2015 za ca 1150 kn. Uz stock split, to znaci da sam na ca 5,6 puta ili oko 28% annualized bez dividende. Ako uzmemo u obzir i dividendu, ovisno kako racunamo, nebi trebalo biti jako udaljeno od spomenutih 8x.

Zanimljivo je da je dividend yield na kupovnu cijenu ca 17% :)

Definitivno moja najbolja investicija na zse!

Da, bila je cijena od 850kn (prije dijeljenja) kada sam ih ja sakupljao, jedino sam se zeznuo pa sam većinu prodao po 1100kn uz ne baš tako veliku zaradu.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• darac11
    • April 21, 2023 at 4:48 PM
    Quote from Dr.Kalica

Čekam pare od IKBA da nadokupim CKML.

Nije da je neka nestašica brašna nego je se pojeo nalog koji je već dugo kočio rast cijene. A sada nema nekog većeg prodajnog naloga, može odletiti u 3PM.

No bio je i neki veći prodajni na CKML pa se povukao. Nestao. Sakrio. Nema ga kao ni mojih para od IKBA. A dolazi vikend. Nemam ni za lajnu.

Malo čudno, meni je sijela dividenda danas već prije 2.

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• darac11
    • April 20, 2023 at 8:10 PM
    Quote from sedmica

Sjajna je ovo priča, općenito im idu u korist EU strategije, prije Europa 2020, a sada i Europski zeleni plan. Čudesne su investicije u energetiku i tu će biti prostora za KODT, pogotovo što se radi o specifičnoj industriji u kojoj ne možeš samo tako uletiti na tržište.

Jako sam zadovoljan i čak me niti dividenda ne uzbuđuje koliko razmišljanje gdje bi mogli biti za par godina.

To me malo i plaši, dionica je napravila rast od 8 puta (čitaj osam puta)! I još ima prostora za rast? 🤔I posjedujem KODT(da nebi mislili da drukam). 😁 Ma samo neka rastu prihodi i dobit🤣🤣🤣🤣😁😁😁😁😁

• darac11
    • April 12, 2023 at 3:54 PM
    Quote from tenchi0110
    Quote from Junius

Evo do 15h je na 12 € opet.

Iskreno se nadam da ne pošto sam prodao kad su one bankice krenule ronjat a naše se stoički držale (pohvalno za naše ulagače čvrstih ruku) :)

Ja ću čekati i dalje dosta niže jer nema smila kupovati ovako skupo kad će sljedeća dividenda biti oko 80 centi

Ja prezadovoljan sljedeće godine s dividendom od 80 centi😁

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• darac11
    • April 11, 2023 at 10:57 AM
    Quote from MickeyM

Jel danas zadnji dan za "ubrati" dividendu ako si ZABE kupim? Vrijedi li to za obje isplate?

Da, da

• Što smo danas tržili

• darac11
    • April 9, 2023 at 7:40 PM
    Quote from komot

Žao mi je, ali možda Pevec zaliječi srce. Ako mogu riječ utjehe pružit.

Hvala, i ja se nadam da bi Pevec mogao zaliječiti rane.

• Što smo danas tržili

• darac11
    • April 9, 2023 at 8:28 AM
    Quote from komot

Ja sam slabo kupovao u zadnje vrijeme, a ono što jesam mi nije baš neki osmijeh izmamilo. Ali mi zatitra usnica kad vidim najavu ponude za spin valis i prvu desetaču koja mi se smiješi. A i Pevec bi mogel i do x15 dobaciti. To bi me jako razveselilo.

A mene srce boli za SPNV😢😢😢😢😢😢😢,prodao ga prošle godine po 115eura 😢😢😢😢😢😢😢, a jesam pehista😢😢😢😢

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• darac11
    • April 6, 2023 at 6:43 PM
    Quote from barbosa 2.0

https://www.index.hr/vijesti/clanak…oj/2452668.aspx

- U HRVATSKOJ je od siječnja do kraja ožujka prodano 13.247 novih putničkih automobila, što je 35,7 posto više nego u istom razdoblju lani

- najviše je prodano Volkswagenovih vozila, njih 1426, pa tako VW ima 10,8 posto udjela u ukupnoj prodaji. Na drugom je mjestu Renault s 1418(samo 8 manje od wv) prodanih novih vozila i udjelom od 10,7 posto, treća je Škoda s 1262 prodana automobila i udjelom od 9,5 posto, a slijedi Kia s 1038 te Dacia s 981 vozilom.

-U prva tri mjeseca 2023. najprodavaniji model je Renault Clio sa 670 prodanih primjeraka, slijedi Dacia Duster (410), Renault Clio je bio najprodavaniji model i kada se promatra samo ožujak, s 410 prodanih primjeraka

pridodajmo tome i rast zaposlenosti u auto industriji i indikatori su sasvim očigledni :)

Quote from Robbie

Jucer je i u RTL direktu bilo govora o porastu prodaje novih vozila u Hrvatskoj, a ni ostatak Europe ne zaostaje u tome. Svi pokazatelji (porast sklopljenih ugovora za EU trziste, porast prodaje novih automobila u EU, porast zaposlenosti u pratecoj auto industriji) su dobri i nagovjestaju poboljsanje poslovanja nakon proslogodisnjeg pada uzrokovanog ratom u Ukrajini.

Ne kužim kaj se čudite ko pura glisti🤣. Pa zna se broj stanovnika europske unije, zna se se broj automobila, zna se trajanje automobila, zna se (otprilike) nakon kolko godina se kupuje drugo vozilo,i ako se je prošle godine prodalo vozila manje od prosjeka, onda je za pretpostavit bilo da će se ove godine prodat malo više od prosjeka 😁, barem meni logika i zdrav razum govori🤔

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• darac11
    • April 6, 2023 at 6:37 PM
    Quote from Yieldchaser

Kolika se dividenda očekuje? Mislim da će je najaviti već krajem ovog mjeseca, uz Q1'23. Po ovoj cijeni od 230 na gore, ako je 5% yielda, to ispada nekih 11,5 do 12 eura.

Uz toliku zadržanu dobit i solidnu perspektivu, mogu komotno isplatiti i više. Prošle godine su s dividendom napravili neugodan, ali poslovno pametan potez.

Ne očekujem tako puno i biti ću zadovoljan i s 10 eura, još kada bi se ostvarilo vaših 12😁

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• darac11
    • March 24, 2023 at 5:52 PM
    Quote from zdenkic
    Quote from darac11

DY je 3,7%! Treba odbiti porez i prirez😢

ne mozes to tako gledat ni racunat, dividenda je kolko je

porez je dodatno i svatko moze placat drugaciji ili ne placat uopce

Ja računam onoliko koliko mi sjedne nakon poreza ( neto dividenda), svatko ima svoju metodu, ovo je moja

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• darac11
    • March 23, 2023 at 6:52 PM
    Quote from Plase

Div 1,10 €

Dy 4,3%

DY je 3,7%! Treba odbiti porez i prirez😢

• darac11
    • March 19, 2023 at 10:17 PM
    Quote from tollway
    Quote from darac11

Ako će ići delist, onda je fakat fer i pošteno! 👍😁, jer je cijena na ATH-u😁

sada je, ali kad prođe ex div day, kakva če biti onda? a i isplata drugog dijela divke idr tek u listopadu. mislim da prije toga neće.

no bilo kako bilo, ja sam ovdje trenutno aut.

Ako ide delist mora ići po tromjesečnom prosjeku, a tromjesečni prosjek nam je dosta visok 😁,za sada😁

• darac11
    • March 17, 2023 at 9:37 PM
    Quote from tollway
    Quote from Junius

Na 9.5€ 2-3 dan od ex dividenda dana. Ako se nastavi ovo sa bankama, na 8.5.€, Ne razumijem zašto ljudi ovih 12€ ne uzmu i vrate se nazad kad cijena ljosne.

mensečinida.... nakon ove masne divke ide delist. više puta se to tako odigralo.

Ako će ići delist, onda je fakat fer i pošteno! 👍😁, jer je cijena na ATH-u😁

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• darac11
    • March 17, 2023 at 7:53 PM
    Quote from 5. Element

Bitno je da se onemoguce pregovori dok Rusi nisu najureni iz Ukrajine. Jer pregovori bi u osnovi znacili status quo. Sad kad je optuzen za ratne zlocine, nema pregovora. Sa zlocincima se ne pregovara.

Upravo to! Neka ih najure.

• darac11
    • March 17, 2023 at 7:10 AM
    Quote from zdenkic

trebaju pustiti da propadnu oni koji trebaju propasti

jer ovo samo nagradjuje neodgovorno ponasanje, drugi put ce biti jos vece sranje, pa jos vece, pa jos vece

netko mora reci dosta

kao da ti dijete radi gluposti a ti samo slijezes ramenima, kad tad treba stat na loptu

rekao sam prije, ali ja iskreno mislim da rade sve da biden izdrzi mandat

kada, tj ako izgubi 2024, mislim da ce sve puknut

evo ovaj FRC, znaci pala dole, pa se pocela dizati, onda se dogovorili da ce je spasit, i sada u after hoursu ponovno 20% dole

nek mi netko objasni

Display More

Po mojem mišljenju :oni koji trebaju propast nisu trebali ni postojat! Jer ovo mi sada liči kao da ih se namjerno tjera u propast!

I mogao bi se malo promjeni zakon, npr:kada firma, banka, D. D., ili nešto drugo propadne onda drugi dan trebaju direktori, članovi nadzornog odbora i revizori ljepo fino otići u zatvor i neka budu u zatvoru do završetka istrage i onda neka državne institucije neka slobodno oduže istragu😁. Pa nemože se svaki put krivnja prebaciti na štediše, dioničare, radnike i porezne obveznike (a porezni obveznici su uglavnom štediše, radnici i dioničari),, možda je malo prebrutalno ali drukčije neide😢

1. Privacy Policy
  2. Kontakt