1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. darac11

Posts by darac11

• AGROKOR

• darac11
    • November 3, 2023 at 9:26 PM
    Quote from verdi

zamisli te vi da američki sud dosudi todoriću 7 milijardi $, on si uzme milijardu i 6 podjeli svima ostalima i u finalu država bankrotira. ovo je van svake pameti. hr je i ovako dužna. gdje bi našli tu lovu? to bi ispalo da nas naš veliki saveznik i partner (bar si tako neki retardi kod nas tumače tu suradnju) hoće malo pogurati kao i njemačku sa sjevernim tokom.

Mislim da novinari (ekipa) brka kune i eure, koliko se ja siječam prvo su pisali da bi odšteta mogla biti 7 milijardi kuna, tako da mi nije jasno od kud sad 7 milijardi eura kada cijeli Agrokor bez duga nije toliko vrijedio.

Quote from D_artagnan

pa to, onda bi više trebalo obeštetiti male dioničare, nego njega

Ali mislim da je caka (zapravo se bojim da je) da ne smiješ biti stanovnik, rezident ili domači investitor, več moraš bit inozemni investitor da bi imao pravo tužit Hrvatsku državu?

• AGROKOR

• darac11
    • November 3, 2023 at 10:01 AM
    Quote from Philidor

HDZ-u je dosta da otegne tu arbitražu dok ne prođu izbori, kakvo je sada stanje stvari samo će se učvrstiti na vladajućoj poziciji. S druge strane, ako bi RH izgubila ovu arbitražu prije izbora, politički utjecaj bi bio enorman... Najveće ruganje bi bilo pak da se Todorić naplati od države, a da obićni građani ostanu bez gaća.

Najviše me brine zadnja rečenica da će se Todorić naplatit a mi mali ne! Pogotovo mi koji nismo tužili.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• darac11
    • October 4, 2023 at 10:24 PM
    Quote from Marsovac

Imamo rekordnu godinu nakon dugo vremena di je CROBEX porastao 20-tak posto i konačno se pojavi zdrava korekcija i to zbog skoka prinosa na 10y US bondu na 5% (naša narodna obveznica se trguje uredno na 3,6%), a drhtvci sa investicijskim horizontom od 17 i pol minuta već krenu paničarit prizivajući recesiju dok nam ekonomija diše punim plućima.

Šta se tiče banka, vjerujem da je zlatno vrijeme banka tek počelo i jahati će na rastu kamata još neko vrijeme. Odradile su sve 50 i više posto već ove godine. Naravno da će se javiti neki novi prodavatelji koji pokušavaju pogoditi vrh, ali to je uvijek tako na svim rastućim dionicama. ZABA je samo u prvih 6 mjeseci zaradila isto koliko u cijeloj prošloj godini, a Talijani napeti k'o puške čekaju kraj godine da i ove godine sve to kroz dividendu prepumpaju sebi u džep. Mislite da nova debela dividenda neće utjecati na cijenu?

Nakon jačanja bilanci i profita banka vjerujem da ćemo uskoro gledati i pokoje preuzimanje u bankarskom sektoru jer to se uvijek zbiva u svakom sektoru kad krenu novi ciklusi rasta, samo treba vremena, ništa ne ide preko noći.

Dividenda od ZABA-e sjeda za 12 dana😁, trebala bi 16-tog ovoga mjeseca. 😁

• darac11
    • September 18, 2023 at 9:05 PM
    Quote from tenchi0110
    Quote from zlocesti

I tako smo u revijalnom tonu, nakon revizije, roknuli 1,37%

Vidim mudrijaše na par papira koje imam

Na ikba prodajni nalog od 198 komada na 372

Na HT nalog od 11 tisuća na 27 eura

Nikada se nije tako prodavalo.

Uvijek je išla jedna pravo, jedna krivo

Malo kupiš, više prodaš :S

Ovo je skroz neuljudno :)

Display More

A i ovu rivijeru kao da cijede na osobnoj razini...neki mrzitelji turista namjerno ruše.

Neeeeeego, ne znam zašto gospon na IKBI ne stavi nalog barem na 340-350. Evo ja obećajem da ću zagrist

Display More

A ja ću zagristi odmah iza vas, ili prije vas😁

• AGROKOR

• darac11
    • September 12, 2023 at 8:53 PM
    Quote from Mirakul

https://www.nacional.hr/interna-promem…ada-za-agrokor/

Nikoga to ne zanima...

Zanima mene! I samo neka stavljaju takve objave. Hvala

Quote from st-brajo

ovo se i prvi put moglo, a i sada treba, riješiti jedino pretvaranjem duga u equity.

onda se rješavaš i Pave i šeika, a bivši držatelji duga traže novog kupca, za cjelinu.

naravno da će se nešto pitati i Plenki-a, obzirom na razne koncesije koje Fortenova ima.

a čak bi mu i javnost mogla povjerovati da su ga Borgovci prvi put, zbog neiskustva, "izradili".

još samo fali Washington :S

Meni više liči kao da se namjerno želi Fortenovu otjerati u stečaj kako se mi manjinski dioničari i ostali koji tuže nebi imali iz čega naplatit! 🤔 Jer ja stvarno ne kužim od kud stvaraju tolike gubitke?

• darac11
    • September 6, 2023 at 10:18 AM
    Quote from Infinity
    Quote from Ledica

https://www.skdd.hr/portal/SDAWEB.…ob_hr?p_id=2632

Odgovor se možda krije negdje ovdje u sažetku izmjena i dopuna Uputa i Pravila SKDD 😁

Jasno mi je čemu ovaj smješak na kraju 😁

Ja ne kužim zašto je smješak?

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• darac11
    • August 24, 2023 at 10:54 AM
    Quote from Sheki

Imam te Plastike, al nažalost prevelika je nesigurnost s obzirom na cijenu. Mislim da su neki drugi papiri u fokusi i njima se pritišće cijena, jer će s puno većom vjerojatnošću izvještaji biti dobri.

Do sada kada god se dogodilo neko sr*nje, dionici je trebalo dvije do tri godine da se oporavi! Sr*nje na ADPL-u se je dogodilo prošle godine i onaj tko je prošle godine kupovao (ja) bi 2024 ili 2025 trebao pobrati vrhnje😉. Ja sam optimističn pa već slijedeće godine očekujem dividendu, ne veliku ali 50 centi po dionici bi moglo bit😁.

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• darac11
    • August 22, 2023 at 11:36 PM
    Quote from Damir1952

https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…lOKV17eH3eg6esI

Jos malo o losoj sezoni... a ja RIVP dokupljujem, a jesam lud!🙃

A daj pogledaj sliku! Pa vidiš da se sprema nevrijeme i normalno je da nikog nema na plaži. Zapravo me ta slika malo i ljuti, pa nisu mogli nać "ružniju" sliku.

• MDKA (Medika d.d.)

• darac11
    • August 22, 2023 at 11:34 PM
    Quote from komot

Ja prodao prije godinu i pol dvije dionice da završim adaptaciju nekretnine za najam. Nije se isplatilo.

Malo čudno da se najam nije isplatio? Ako želite možete mi u privatnoj poruci objasnit šta je pošlo po zlu?

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• darac11
    • August 22, 2023 at 11:32 PM
    Quote from Sokolic

Da li se može odraditi sve to sa postojećim kapacitetima kad bi se nastavilo s tim ritmom ugovaranja novih poslova?

Dobro, sada mi je malo lakše, jer sam se brinuo da sam ja jedini koji se plaši ovog problema! Problemi: 1. Dali zaposleni mogu odradit toliko posla u određenom roku? 2. Dali dobavljači mogu dostavit sve sirovine i potrebne dijelove u određenom roku? 3. Kapacitet proizvodnih pogona?

Najbolje je što do sada nisu imali problema s ta 3 "problema" i uspješno su ih rješavali i nadam se da će tako i nastavit.

• Što smo danas tržili

• darac11
    • August 21, 2023 at 3:55 PM
    Quote from Junius

+AUHR po 153 € (P/E, P/B,EV/EBITDA zvone kupi me, naspram CIAK-a prilika samo takva)

Vama čestitam, a na sebe se ljutim jer sam zakasnio.

• AGROKOR

• darac11
    • August 20, 2023 at 1:34 PM
    Quote from st-brajo

čisto da vam stvari stavim u kontekst, ovoga su itekako svjesni i kreditori koji su dali pozajmicu sa 18% kamata, znajući da, nakon toga, biznisa više nema, jer taj sektor teško može preživjeti i sa pozajmicom od 10% kamata, a što se baš i Ivici dogodilo kad je na to pristao, što je cijeli ovaj cirkus i izazvalo.

ako ovo uspijete izgurati pred Europskim sudom (pravde) i vi ćete ući u legendu, jer ako ovo bude potvrđeno na način da, u ovakvom obliku, uđe i u pravnu stečevinu EU, to je opasnost i za ostale dioničare europskih kompanija da se i njima nešto slično u budućnosti može dogoditi.

tako da imajte na umu da je ovaj slučaj nešto i više od vašeg osobnog slučaja, pogotvo imajući u vidu sve veći upliv države u tržišta kapitala na europskoj razini.

ovaj slučaj doslovce može biti game changer kad su prava dioničara u pitanju, pogotvo kad se radi o firmama di nemamo akumulirane gubitke, a ekipa držatelja dugova se na ovaj način domislila kako nekome nešto u potpunosti oduzeti.

pogotovo sada kad je zaduživanje firmama sve teže, a uprave će se ipak, po takvim uvjetima, nastaviti zaduživati da očuvaju svoje privilegije, na uštrb vlasnika (i većinskih i manjinskih).

važnost ovog slučaja je, u ovom trenutku u povijesti, i više nego enormna.

ako do sada toga niste bili svjesni, vrijeme je da osvijestite i cijelu stvar pokrenete pred Europskim sudom (pravde).

Display More

Lijepo objašnjno! Hvala. Jedino što ja nisam tužio😢

• AGROKOR

• darac11
    • August 18, 2023 at 9:38 PM
    Quote from Ledica
    Quote from stockzgzg

Ljudi oprez. Najmanji problem je kada izgubiš na dionici, izvučeš pouku iz toga i ideš dalje.

Ali kada jedan dan imas 200 000 kn i to u roku nekoliko sati padne na 30 000 kn pa u roku nekoliko dana na cca 7 000 kuna. Upravo ovakve stvari su se dogodile malim dioničarima Dalekovoda koji je preuzela grupa ljudi povezanih s ovom kompanijom.

A to se desilo jer nitko nije vjerovao da ce većinski vlasnik Konsolidator pristati da mu se jednim potezom 150 milijuna kuna pretvori u 1,5 milijun kuna (od tih 150 milijuna HBOR je ulozio 50 milijuna). Mirovinski fondovi su također pristali da im se poništi nekoliko desetaka milijuna kuna uloženih u Dalekovod.

Nije nikakav nagovor, svatko neka radi sa svojim novcem sto želi, ali ljudi oprez!!!

Danas barem ima hrpa prilika za ulaganje na raznim tržištima izvan dosega ovakvih igrača..zato pamet u glavu i oprez!

Ako smo se mi neki opekli, naučite nešto iz naših grešaka. A mi ćemo na EU sudovima dokazati što je bilo, a posebno ulogu regulatora HANFA e

Display More

Kolega @stockzgzg podržavam vas da ustrajete u borbi za vaša prava i suosjećam sa svim stradalnicima na Dalekovodu, naša borba protiv Borgovaca na Agrokoru traje već 6 godina, rezultat je nula bodova, pojedinačne tuzbe dioničara za odštetu trunu u ladicama sudova, a VSRH odbacuje ili odbija kao neosnovane svih dvadesetak revizija vjerovnika, dioničara, Udruge dioničara uz nevjerojatno mudra obrazlozenja kao npr. ovo …..

31. Pri tom treba reći da u gospodarskom i poduzetničkom smislu stjecanje dionica predstavlja ulaganje, a svako ulaganje u sebi sadrži elemente rizika, pa ni ulaganje u dionice nije izuzetak. Stupanj rizika kod ulaganja u dionice ovisi o njihovoj vrsti i kvaliteti, ali i o općoj situaciji na tržištu, odnosno o poslovanju društva. Temeljni kapital (podijeljen na dionice) mora jamčiti vjerovnicima društva da će moći namiriti svoja potraživanja prema društvu. Međutim, dioničar nije odgovoran za poslovanje društva i ne odgovara za njegove obveze. Njegov rizik u odnosu na poslovanje društva u kojemu je dioničar, svedeno je na mogućnost gubitka sredstava uloženih pri stjecanju dionica (ili iznosa koji glase na dionice).

34. K tomu je radi potpunog i pravilnog odgovora na pitanje, revizijski sud imao u vidu i shvaćanje Europskog suda za ljudska prava (u daljnjem tekstu: ESLJP) koji polazi od toga da su dioničari odvojeni pravni subjekti od trgovačkog društva u kojem imaju dionice, odnosno udjele. Posljedično, dioničari načelno ne mogu imati status žrtve i ne mogu se s uspjehom pozivati na konvencijska prava u odnosu na mjere koje pogađaju društvo u kojem imaju dionice, čak i kada bi se to posredno moglo odraziti na njihove interese (uključujući i moguće smanjenje ekonomske vrijednosti dionice/udjela). Tako je ESLJP u predmetu Loyka protiv Slovačke (zahtjev br. 54811/00, odluka od 13. prosinca 2005.) gdje su podnositelji zahtjeva bili dioničari društva nad kojim je otvoren stečaj, utvrdio da dioničari nisu imali status žrtve u odnosu na članak 6. stavak 1. Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda („Narodne novine - Međunarodni ugovori“ - broj 18/97, 6/99, 8/99, 14/02, 1/06 i 13/17 – u daljnjem tekstu: Konvencija), jer je zaključio da su otvaranjem stečaja nad društvom prava u svezi zastupanja tog društva prešla na stečajnog upravitelja, koji je imao ovlasti zastupanja društva kao stranke u drugim postupcima koji su se odnosili na zemljište u imovini tog društva. Stoga se dioničari nisu mogli smatrati žrtvom i tvrditi da su im povrijeđena prava zajamčena člankom 6. stavak 1. Konvencije u tim drugim postupcima u kojima je sudjelovalo društvo (...).

Display More

Ako je ovo istina (a izgleda da je) pa to je stvarno pretužno i prejadno😢. Pa po toj presudi ESLJP-a ispada da većinski dioničar uz suradnju svojih menađera (može i bez svojih ili može i da se postojeći menađer protive) može da radi što god hoće izrazito u svoju korist a na štetu ostalih dioničara😢. U ovom slučaju IT je založio svu imovinu dioničkog društva za svoj kredit na štetu ostalih dioničara! A ostali dioničari su si "kao sami krivi", i neka se ljuti tko hoće ali to nemože bit u redu!

• PLAG (PLAVA LAGUNA d. d.)

• darac11
    • August 18, 2023 at 9:29 PM
    Quote from Lynx
    Quote from Moller

Po Birtiji već kruži priča iz jednoga članka da su Lukšići jedini dioničari, tako da i mene brine da nas ne izbace nekom ponudom, npr.500€ i svi napolje do kraja sezone, zatvaramo😀

Tragedija je u tome da u slučaju javne ponude sutra po 500 EUR dovoljno bi vas to prihvatilo (baš imate “paper hands”!) da bi oni skupili 95 % nakon čega mogu nasilno izbaciti i ostale htjeli to oni ili ne, i ostade ZSE bez još jedne kvalitetne dionice...

Nikad neću zaboraviti kako su me izbacili iz Dukata 😭 Ja nisam htio njihovih 928 kn, ja sam htio Dukat.

Ljudi se previše lagano odreknu dionice za neke bijedne novce. Što će ti 500 EUR, samo da se moraš mučiti naći novu investicijsku priliku. Nije to tako lako. Kad imaš kvalitetnu dionicu ne treba je se tek tako odreći za neke novce (koliko god ti novci na prvi pogled bili veliki - dojam tu ponekad jako i jako neintuitivno vara!).

Treba dionice naučiti čvrsto držati https://www.akrecapital.com/the-art-of-not-selling/

Zamislite da su dioničari prije 10 godina prihvatili ponudu od 102 EUR (tada postotno ekvivalent ovoj premiji s kojom se šalite). Što bi sad imali? Recimo da su reinvestirati u CROBEX? Ne bi se baš veselo proveli u odnosu na alternativu držanja PLAG i dalje do danas.

Display More

Zar nas nisu "Lukšići" izbacili iz ATLN-a? Ili su to drugi "Lukšići"? 🤔 Ali barem su nas izbacili na ATH-u. 😁

• darac11
    • August 11, 2023 at 6:14 PM
    Quote from renchi

Znači tamo gdje su NB i Pivci ne ulažite novce. Ne kupujte te dionice, jer jedino na vasim.novcima mogu zaraditi. Ne dajte da vas navuku. U dionice u koje oni ulažu ne ulažite. Niti ZABA niti PODR.

To ste valjda već do sada trebali naučit! Ja sam naučio, i to na malo teži način!

• Što smo danas tržili

• darac11
    • August 9, 2023 at 6:21 PM
    Quote from Damir1952

+ZABA opet, ne vjerujem da naši budu bankama porez "nabili"!

Kolega, ja sam na teži način naučio da ako se "šuška" znači da ide😢

• darac11
    • August 4, 2023 at 7:40 PM
    Quote from alfa1
    Quote from Lynx

Kod nas fali i medijske pokrivenosti tržišta kapitala pa prosječnog čovjeka ništa ne potakne da krene razmišljati u tom smjeru.

Ali zato ne fali svakodnevnog ponavljanja kako kod nas ničega osim turizma i nema.

HUP-ovci su donedavno pričali isključivo o tome kako država sve uzme pa su svi na rubu propasti, uz obavezno spominjanje kako i on razmišlja da odustane i zatvori firmu i čuveno bruto 2, nakon kojeg bi uposlenik (nebitno koje struke, bijeli ili plavi ovratnik) trebao kupiti dionice, pogotovo kada mu objasne (do nedavno dok nije falilo radne snage) da on ima tajanstveni bruto 2 (koji nikada ne izračunaju ) manji od neto plaće na zapadu zbog poreza, a ne zato "jer ima 'ko će za manje, ako nećeš ti" i nedovoljno investicija u biznis kako bi se bilo konkurentno. Ne zarađuju li kod nas najviše firme koje investiraju u posao i radnici im imaju pristojne plaće, bez obzira da li su izlistane ili ne, a porezi i birokracija isti kao i za one koji to ne rade?

Šlag na torti forumi na kojima se donedavno slavilo svaki pad, jeftina kupnja. Netko gleda sa strane i vidi kako cijena pada, a forumaši oduševljeni prva pomisao naravno što dalje od "proizvoda" po kojem svi pljuju i poduzetnici i imaoci dionica, (dokup) i oni koji čekaju jeftinu kupnju.

A za to vrijeme betonu ne pada cijena, a ako se iznajmljuje ne računa se povrat investicije kada zaradiš koliko si platio beton, kako se uglavnom ovdje piše, beton nikada ne vrijedi nula nečega, nego ga i nakon 30 godina rentanja i održavanja možeš dobro unovčiti.

Zbilja čudno, prevladava narativ kako firme zbog visokih poreza ne mogu ništa zaraditi, kako je burza lokva u kojoj je sve naštimano i kako toga ima samo kod nas a ljudi ipak ne žele uložiti novac. Kako to?

Možda jedino kada bi bilo više transparentih kraljica koje žele dokapitalizaciju ali ne napišu ni slova zašto, posuđuju novac i opet ni slova zašto. To je kao da ti u trgovini kažu da na kasi ostaviš određenu cifru, ali ti ne kažu što dobijaš, ti se nadaš velikom tv-u, ali možda dobiješ samo stiropor i praznu kutiju. To bi trebalo biti pametnije i sigurnije od kupnje betona?

Nije problem što ima takvih firmi, nego što je to kraljica, kao što nije problem biti kritičan, ali to da educirani ulagači, investitori prenose isključivo indeks, osim kada doslovno nacrta broj gostiju i cijene u turizmu kroz godine, a u najširem luku zaobilaze arhivanalitika gdje stručno analiziraju stvari s vlastitim izračunima, grafikama i linkovima na relevantne adrese po meni je.

Pozdrav adminu

Display More

Direktno u sridu! Bravo! I sada mi očekujemo da obični radnici (sa bruto 1 i bruto 2 plaćom (sarkazam)) ono malo što im ostane na kraju mjeseca ulože u dionice pored naše kraljice 😂😂😂😂😂😂mislim "kraljice". A sve one "kraljeve" i "prinčeve" na kojima smo izgubili lovu nećemo ni spominjati jer popis je poprilično dug.

• darac11
    • August 4, 2023 at 7:26 PM
    Quote from zlocesti

Kako ide ona, trejder zna cijenu svemu, vrijednost ničemu

Bacila sam pogled na Zabu

Dobit za prošlu godinu 250 milijuna eura

Dobit prva dva ovogodišnja kvartala 250 milijuna eura

119,16 M prvi kvartal i 130,44 M drugi kvartal

Što tu ne valja :/

Display More

Ni ja ne kužim što ne valja, osim što mene više pozitivno brine što bi slijedeće godine dividenda mogla biti 1 euro po dionici ili čak i više? Meni to brutalno pozitivno paše😁

• INSP (INSPIRIO ZAIF d.d.)

• darac11
    • August 4, 2023 at 7:19 PM
    Quote from mikromakrto

Ako još ima živih ovdje, nakon koliko dugo vremena se ovdje pojavio pozitivan kvartal, odnosno polugodište?

Ja sam svoje ostatke SLPF-a rasprodao prošle godine (sa brutalnim gubitkom) i kupi KODT i ERNT.

Dionice su ove godine rasle od 30%do 50% a pošto SLPF drži određene dionice logično je da su zabilježili rast, jedino što me brine je mali SLPF-ov rast u odnosu na ostale dionice, i imaju preveliku naknadu za upravljanje.

• darac11
    • August 1, 2023 at 6:10 PM
    Quote from Manu
    Quote from darac11

To ispada cca 3% hrvatske populacije pod uvjetom da su samo domaći🤔

Prije će biti 0.3%

Quote from Plase
    Quote from darac11

To ispada cca 3% hrvatske populacije pod uvjetom da su samo domaći🤔

Kad bi 3 % populacije trgovalo bili bi svjetsko čudo…. Misliš 0,3 %?

Da sory ekipo, moja greška😂😂😂😂😂fulao za jednu decimalu. Ipak je 0,3

1. Privacy Policy
  2. Kontakt