Koja sam ja budala kada sam se prestrašio u 10 mjesecu prošle godine i prodao 700 kom po 8,10 eura😢😢😢😢😢😢( ostalo mi ih je još 1400kom)
Posts by darac11
-
-
To je više puta rečeno, tko nije tužio izgubio je sve, zastara je nastupila 3 godine nakon pravomoćnosti nagodbe. Upozoravali smo po forumu na taj datum, dio kolega je tužio, dio nije, što će biti vidjet ćemo.
Ok u pravo ste, ali (uvijek je taj jedan ali) šta sa radnicima i dioničarima Belja koji nisu tužili iz straha da izgube posao jer već su ostali bez dionica ne treba im još i da ostanu bez posla? (isto vrijedi i i za ostala društva).
-
Ovo što Todorić radi je veliko, napravio je web stranicu koja je dostupna na nekoliko jezika, koliko vidim Nizozemski, Engleski, Njemački, Francuski, Hrvatski, Ruski, Slovenski i Ukrajinski.
I piše "U narednim danima i tjednima započet ćemo otvarati dijelove baze podataka i omogućavati brojne opcije za korisnike, stay tuned!". Ovo sve ide vani vjerojatno nakon presude u Washingtonu.
Moram reći da me Todorić mnogo više impresionirao nego sam od njega očekivao s obzirom na prvotne drhtajuće nastupe.
Svima koji su tužili ova stranica bi itekako mogla poslužiti u vidu dokumentacije koja će se tu stavljati.
A šta s onima koji nisu tužili?
-
Plin u Europi nije bio ovako jeftin zadnjih 18 mjeseci
CIJENE prirodnog plina spustile su se danas u Europi na najnižu razinu od ljeta 2021. godine, odražavajući slabiju potražnju zbog blage zime i punih skladišta. (...) Europske vlade požurile su napuniti skladišta pred zimu, pozivajući građane na štednju. Brojne kompanije obustavile su proizvodnju kako bi smanjile potrošnju, a i potražnja za grijanjem bila je prigušena zahvaljujući blagoj zimi, pa su se zalihe zadržale na visokoj razini.
https://www.index.hr/vijesti/clanak…ol/2439196.aspxA takvu paniku su svi stvarali!! 😡
-
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…fe5ef50280b.pdf
održana sjednica Uprave na kojoj je Uprava Društva:
- razmatrala i utvrdila revidirana konsolidirana i nekonsolidirana godišnja financijska izvješća
Društva za 2022. godinu, koja uključuju i tromjesečna financijska izvješća za četvrto tromjesečje
2022. godine,
- utvrdila prijedlog odluke o usklađenju temeljnog kapitala,
- utvrdila prijedlog odluke o isplati dividende.A najbitnije nisu objavili, a to je iznos dividende po dionici!
-
Ako nam sad iza ove "energetske krize" zbog malo prejake borbe protiv inflacije stvore "krizu javnog duga" možda će se u jednom trenutku ta obveznica tržiti na 92-95% cijene na marketu a onda bi se raja mogla uspaničiti. To je jedini rizik kojeg vidim i zbog kojeg se nećkam da preostali keš ide u to. Ne očekujem baš bankrot države.
A ja je baš tad mislim kupovat😁
-
Hrvatska je porezna oaza za bilo kakvu vrstu parazitskog rentijerskog rada.Ne trebate nikakve poreze plaćati, ne ovoj drzavi.
Ima jedna trafika kod Mamutice u Zagrebu koja noću do 1 sat prodaje alkohol.Ti ne izdaju račune. Nikome. Niti kada se traže računi. Ne daju ga. Vlasnici trafike ! žive stilom zivota kao da su vlasnici tvornice lijeka za rak. Nevjerojatno. Kao i nevjerojatna poluraspadnuta drzava koja terorizira svoje građane, a nagrađuje " trafikaše ".
A da prestaneš (prestanete) kupovat kod njega i problem riješen! 😁
-
malo i o gazdi
U članku spominje nekakvu instituciju u Gajevoj ulici, pa dali se možda zna kakva je to institucija?
-
Znam jer je vozim.
Hm, dakle, nisi direktor. A ja sam cijelo vrijeme bio u uvjerenju da - jesi!
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣Pa od kud vama da sam direktor? 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣Pa već sam spomenuto par puta da sam stolar😁
-
ljudi moji, obično medijsko pištanje balona, pritisak radi utjecaja na regulativu, i znate ono, nije toliko bitno što piše nego Tko piše, dakle motivi zašto se piše...gledajte fundamentalno, tržište novih vozila tek treba doživjeti procvat nakon par godina mraka, flote su se potošile, osobna vozila, zavisno od standarda, traju tek 10etak godina, nakon toga ih prešišaju sve, i trendovi, vrijeme, standardi, kvarovi i kilometri i sve to skupa, jednostavno se potroše tako da prodaja novih vozila može varirati u par% godišnje i jedino što se mijenja je da će sad tvrtke manje kupovati npr mercedese i audije a više škodu i daciu...
Možeš misliti kako će firme manje kupovati Audije, Mercedese, a pogotovo BMW SUV vozila, to su pravo dobro direktorsko auto .
Takva vozila nemaju cijenu, tj. cijena nije bitna, a prvo se tajnicu pita da plati ratu lizinga za direktorsko vozilo, pa tek onda da li
ima za platu ovaj mjesec, bar u privatnim firmama u kojima sam radio . Ne možeš ni zamisliti kak bi se neki diša osjećao
da vozi Dačiu, skoro kao običan smrtnik, pa da još i fijuče kada vozi autoputom na 160 km/h, uh to su tek problemi ljudi moji
🤣🤣🤣🤣🤣🤣Dačija ti neijde 160 km/h! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Znam jer je vozim. 🤣🤣🤣🤣A ako je slučajno i uspiješ natjerati na 160 km/h troši više nego ferari🤣🤣🤣🤣
-
možda zato netko nudi 13300 a danas 12000
A zbog čega je danas protrgovano po 20k?
Jesi još zabrinut?
😁Nisam zabrinut više😁😎
-
Nakon toliko dokaza, AP umjesto da trune zatvoru on i dalje vlada bananistanom. Čudo!
Nažalost "narod" je "glasao" za njega i dok je na vlasti nemože mu niko ništa, samo je najtužnije dok dotični "sjaše" s vlasti sve bi moglo otići u zastaru😢
-
Na Hita-OTC-u je danas prošlo 5 komada po 13300 eur, jučer nisu bili izloženi, znaći da je danas postavljen taj nalog, samo me malo brine što je tako nisko🤔
-
Kako god, ja ove godine vjerujem u jaci rast i nase i ino burzi i tako sam danas odigrao...pokupovao pohlepno sve sto se nudilo...ARNT, RIVP, ADRS2, ATGR i KODT...keš pao sa 45% na 29%...sutra nastavljam udarat ako cijene nastave klizat...
Zasto ocekujem rast ino burzi?
1. Svaki mjesec ce, zbog iznimno visoke baze iz 2022., rast CPI-a biti znatno nizi (u prosicu je cak bio pad u odnosu na studeni) tako da ocekujem da godisnja inflacija nece bit veca od 3% sto znaci da ce svaki mjesec ino burze imat pozitivan CPI impuls (suprotno od cijele 2022)
2. Svaki mjesec koji prodje sa prihvatljivim CPI brojkama povecava vjerojatnost, da u slucaju sranj.a FED krene sa spustanjem, odnosno FED ne treba ic u daljnje dizanje (jos 2x dizanja i gotovo) sto ce market nagradit
3. Kako kaze V.Šonje zbog inflacije cijena rada je jeftinija nego prije pa onda nebi trebalo biti ni velikog rasta nezaposlenosti
4. Burzu ne gone podaci poslovanja firmi nego ocekivanja analiticara koji su zbog lanjske histerije raspada trzista sva ocekivanja vec poprilicno korigirali tako da postoji vjerojatnost da "loša" izvjesca poguraju market gore, samo trebaju prebacit ocekivanja
5. Makro situacija je sad puno bolja i jasnija nego prije 6mjeseci, sve je manje neizvjesnosti i ne vidim razlog da burze padaju jer neizvjesnost je najgori neprijatelj rasta marketa
6. Kina se otvara i tu bi trebao bit dodatni impuls
7. Tehnicki su svi indeksi, osim S&P i NASDAQ izasli iz padajuceg trenda...S&P ga bude prebacio ovaj tjedan...a onda tek ide ludilo
8. Rat u Ukrajini je isto gotova prica (sto se marketa tice)...sjetite se samo svakodnevnih prijetnji nuklearnim bombama...
9 Market se pokazao iznimno zilavim, nista ga ne moze srusit (kako ekipa navija na najjace)...market se moze rasut jedino ako dodje do nekog sistemskog rizika (ili veceg bankrota) kojeg nema na vidiku
10. Drzave su se preko inflacije realno razduzile i sad mogu krenut u novu turu zaduzivanja i investicija
11. Svi navijaju za pad sto znaci da od pada nista, godina dana je bilo dovoljno vremena da se crnjaci ostvare...i sad kad ekipa shvati da od toga nema nista ide euforija
12. Ekonomija (i burza) je psihologija, kad market nastavi rast, povecat ce se i optimizam i gospodarska aktivnost ce se intenzivirazi i eto bulcine
13. Pa ino indeksi su se bili korigirali za preko 30%, pa sto bi vi htjeli??? A recesije nije ni bilo, padali su jer su svi ocekivali smak svijeta. Sad je obrnuto, sve se vise shvaca da smaka svijeta ipak nece bit i market je krenuo divljat...sad se vodi rasprava hoce li uopce bit recesije😉😉
14. Cijeme energenta su se smirile i sad drustva mogu opet normalno planirat poslovanje i izac iz "red alert" moda...
Uglavnom, ja ocekujem ove godine CROBEX na +20%, a ako ne bude, budemo se opet prebacio na gerilski trgovanje, brzo unutra a jos brze van😉😉😉...
Sretno svima...
Sa svih 14 objašnjenja se slažem i to jako! 👍😁
-
🤔Ne kužim kome tko mora platit?
AD Plastik Togliatti JSC posluje u selu Vintai od 1995. godine. Vlasnik poduzeća je hrvatski AD Plastik (bivša Jugoplastika), koji se pozicionira kao jedan od istočnoeuropskih lidera u proizvodnji komponenti za interijere i eksterijere automobila.
Dana 27. kolovoza 2019. AD Plastik Togliatti sklopio je ugovor o osiguranju imovine sa CJSC VSK, uključujući i osiguranje od požara. Iznos premije osiguranja iznosi 1,3 milijuna rubalja. Osigurana svota za nekretnine je 300 milijuna rubalja, za opremu - 139 milijuna rubalja prema ugovoru.
Dana 21. svibnja 2020. izbio je požar na proizvodnom pogonu, uslijed čega se “urušio krov na površini od 2000 m2. m, strukturni elementi i oprema su oštećeni. Od tog trenutka AD Plastik Togliatti i CJSC VSK nisu mogli odlučiti o iznosu naknade od osiguranja.
CJSC "VSK" procijenio je svoju odgovornost na 4,3 milijuna rubalja (i prenio ih u kolovozu 2020.). AD Plastik Togliatti naoružao se procjenom ANO Centra Expertise, koja je štetu procijenila na 192 milijuna rubalja.
Sukob se pretvorio u arbitražu. Proces traje već 18 mjeseci i prošao je četiri instance (prva, žalbena, kasacijska, opet prva). Sada, uzimajući u obzir naknadu koju je VSK već platio, osiguravatelj mora platiti dodatnih 188 milijuna rubalja.
dakle kolega, kako i piše u članku, osiguravatelj mora društvu AD Plastik Togliatti JSC platiti dodatnih 188 milijuna rubalja ili nešto više od 2,5M eur za štetu koja je nastala uslijed požara 2020.
ps.
hebate, rusi su taj sudski postupak riješili u dvije godine a u HR bi to trajalo bar 2-4 puta dulje
Hvala na detaljnom objašnjenju👍😁
-
baš nešto šaram po webu i naletih na text od 23/05/22 - 09:51
https://oboz.info/horvaty-ne-pop…strahovshhikov/
CJSC "VSK" procijenio je svoju odgovornost na 4,3 milijuna rubalja (i prenio ih u kolovozu 2020.). AD Plastik Togliatti naoružao se procjenom ANO Centra Expertise, koja je štetu procijenila na 192 milijuna rubalja.
Sukob se pretvorio u arbitražu. Proces traje već 18 mjeseci i prošao je četiri instance (prva, žalbena, kasacijska, opet prva). Sada, uzimajući u obzir naknadu koju je VSK već platio, osiguravatelj mora platiti dodatnih 188 milijuna rubalja.(2,5M eur)
nije sad nešto ono ali nije niti malo, dobro će im doći...
🤔Ne kužim kome tko mora platit?
-
WTF! Crobex je u plusu 2 posto😯. Tko je umro? 🤣🤣🤣🤣🤣
-
Zanimljivo je da je u trenutku objave prodaje ask par dana bio sve preko 200k, a sada ima spremnih prodati i po 36k.
Da bilo je po 200000kn, a sada je po 36000eur.
-
Vidim sa ATPL se u čet trgovalo po 363kn, što mislite, jel ovo dno ili će do 350kn ići????
A ja se bojim da će ići i ispod 350kn😢
-
Čini mi se da Merkur nije nikakav novi kupac nego su ga ubacili u igru da OBI zagrize i da konkretnu ponudu odnosno da se približi očekivanoj cijeni. Previše je tu povezanost igrača oko Agrokora da bi bilo slučajno… HPS, Vujnovac itd
Merkur je prije koju godinu bio bankrotirao i onda su ga kao problematičnu imovinu uzeli fondovi. I nitko se nije baš iskazao oko cijene, trakavica je jako dugo trajala i imovina je kupljena jeftino.
Zato i sumnjam u do sada spominjane valuacije u medijima, svojevrsni dokaz mi je uvođenje novog igrača u priču, pa mi se otuda čini da prodaja ne ide u skladu s očekivanjima. Želim reci ne dvojim oko toga da nema kupaca za Pevex, al dvojim oko cijene i brzine prodaje.
Svojedobno je navodno i Pevex htio kupiti Merkur… (što ukazuje na njegovanje dobrih odnosa između ključnih igrača tih dviju kompanija), pa mi se priča o zainteresiranosti Merkura za Pevex čini prilično nategnuta.
https://m.vecernji.hr/amp/biznis/pev…-merkur-1122769
A još je čudnije da se “vijest” pojavljuje na nekom lokalnom portalu, a ne od mainstream medija pa je pitanje što je tu i uopće koliko vjerodostojno. Dionica ionako ne kotira nigdje i nitko nije nadležan niti odgovoran za objavljivanje bilo kakvih informacija, kao i dezinformacija.
Tužno, ali bi mogla biti istina.
400 miliona eura za njihov dio? Ili 400 miliona eura za cijelu firmu? Da znamo izračunati koliko je to po dionici😁