3 Amerikanca, valjda ce nesto i zaradit taj Vlen.
Posts by Sinner99
-
-
A izgleda da nevalja ni kad su dokovi puni, ni kad imas ugovor sa USN, a ni kad poslujes u plusu i kad radis proftabilne poslove, neznam sta bi vise trebali da neki budu zadovoljni. Meni osobno fali samo da daju 5% dividende.
-
Sa toplijim vremenom ce se smanjiti broj zarazenih pa ce se popustiti mjere bez obzira na cijepljenje. Ljudi jedva cekaju da putuju. Vjerujem da ce ova godina biti u minusu, ali puno bolja nego prosla.
U Brazilu je toplo, pa ruse sve rekorde i po broju oboljelih i umrlih, nazalost.
-
Cijena je dosta pala, loše izvješće za prošli kvartal a i za sljedeći je valjda ukalkulirano u trenutnu cijenu, zašto trezor ne kupuje dionice?
Je li im to obaveza?
Pa zar nisu donijeli takvu odluku?https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…5aac49d25ea.pdf
-
Cijena je dosta pala, loše izvješće za prošli kvartal a i za sljedeći je valjda ukalkulirano u trenutnu cijenu, zašto trezor ne kupuje dionice?
-
Na ovim razinama je podcjenjena, jos uvijek 30% ispod predkorona razdoblja , a sta se kostura tice, moze ih biti u svakoj firmi, a sada sigurno imaju jaci nadzor EU/HNB, a i nema CHF tuzbe iznad glave. Nije dionica za trejdere.
-
Bitno je da firma dobro posluje, ostalo mi nebitno. A cini se da posluje bolje nego prijasnjih godina.
-
Idem po dalekozor, idem vidjeti da li Witney dolazi
I ja pogledam svaki dan
-
Ako izlazi netko iz top10, bit ce robe na popustu jos neko vrijeme, imamo i na atpl slicnu situaciju. Meni ovo sasvim ok cijena.
-
Dionica odradila rast od 90kn do ovih razina na racun pozitivnih nadanja, zasto bi trebala rasti dalje? Ništa se posebno nije dogodilo.
-
I na kraju krajeva, netko tko je kupio prije 2g za 9 ili 10 kn je isto u plusu, ajme filozofije.
-
A sta sam rekao? Laku noc , i sretno.
-
Meni su ti dokovi ispod balkona, popunjest ti ne znaci ali bas nista, vrijednost posla je ono sta se racuna. Imam Vlen, i ne prodajem.
o, da!
vidi velike škverove donedavno: što veća popunjenost, to veći gubitci.
Sta ti pricas? Jesi dobro?
-
Meni su ti dokovi ispod balkona, popunjest ti ne znaci ali bas nista, vrijednost posla je ono sta se racuna. Imam Vlen, i ne prodajem.
-
Ne možeš. Tamo gdje nema većinskog vlasnika (firma je public ili ima potencijal za preuzimanje) i/ili većinski vlasnik nema x-društava u vlasništvu koja su komplementarna ili koja mogu supstituirati poslovanje jednog, drugim drustvom ovisno o njegovim planovima i/ili potrebama.
Vidi se da imas znanje, i ja to vidim iz postova po drugim dionicama, ja sam skroz druge struke, ali ponekad pretjerujes. Osobno nebih kupovao Vlen po 14 kn. Ali firmi je trebalo rukovodstvo koje bira profitabilne poslove, a ne samo broj brodova na navozu.
-
"a recimo" scenarij mozes upotrijebiti na svakoj dionici na zse, i imat ces pobornike ili protivnike. Po meni Vlen je bio best buy , nitki ga nije htio po 5-7 kn, kao sto nisu htjeli KOEI po 450, ili jos uvijek HPB po trenutnoj cijeni, ili ZABA ispod 55.
-
Btw dionica je bila zabetonirana na 5 kn iz kojeg razloga?
-
A tko kaže da svi neće moći ponovno kupovati po 5 ili 7?
To je potpuno deplasirana rasprava. Nije poanta čiji je veći nego koji je osim rezultata driver koji bi mogao utjecati na cijenu dionice. Iako neskupa, osobno nisam fan dionica preuzetih firmi koje imaju većinskog vlasnika, koje su ovisno društvo odnosno imaju maticu/majku “iznad njih”, nemaju politiku otkupa dionica u trezor, ne isplaćuju dividendu Itd. Ok, dionica je ponavljam neskupa, al pitanje je u kojoj mjeri ta “jeftinoca” kompenzira gornje “nedostatke”. I sto se događa kad neki od gore navedenih “nedostataka” nestaje i dolazi do znacajne promjene u odnosu prema investitorima?
Imas pe i book , ako bude opet po 5kn, ja ti poklonim moje. Javi se
-
1. Ne pratim UOPĆE stanje s ovom pionicom.
2. Svaki vlasnik želi prije svega namiriti sebe i izvuči što više love.
3. Izvlacenje love najčešće je preko dividende. ALI...tržišna cijena pionice vlasniku nije bitna
4. Uvažavajući rečeno pod točkom 3, tzv investitor😁 kupi pionicu po 11 kn ( malo pivo, taman za popiti). No, nakon toga cijena pionice ode npr. na 3 kn. A vlasnik podijeli dividendu od 4 kn(!!!) po pionici. On je izvukao lovu, a tzv investitor sada ima 3+4 kune...
Je, al nakon najave dividende cijena se počinje “ravnati” po prinosu i ocekivanjima glede istog, pa investitori “vraćaju cijenu” na 11, pa i više kuna. Nije to bas tako lako presjeći, sto, zašto, gdje i kako.
Svi su mogli kupovat od 5 do 7 kn bilo je dosta toga na prodaji, a sad 11 jbg.
-
Tko vjeruje da su Talijani došli ovdje da bi nas usrećili, sretno im bilo.
Ako ti znas zasto su dosli, prosvjetli nas.