hpb definitivno. hvala.
Posts by Goran
-
-
Ovo je potencijalni manevar insidera. Kupili dionice ranije. Onda prodali na vrhuncu kad su svi cekali odluku o dividendi (nakon ukidanja HNB). I onda ostavili da razocarani kupci prodaju preko 10% jeftinije i sada opet dokup (naravno vece kolicine) s namjerom da se dopuni dnevni red u zadnji cas. Na taj nacin zapravo dobiju 2x dividendu.
Naravno nemam nikakav dokaz za to samo glasno razmisljam jer mi nema nikakve logike ovaj ponovni rast ako se nesto iza brda ne valja.
Kakav manevar insajdera?
Zaba iskešira
Cuvaj tu dionicu jer najvaznija stavka su prihod i dobit.
A oni prave milijarde.
Najveca banka u HR. Banke su stupovi kapitalizma.
Zadnje padaju kada je kriza i prve se dizu kad je oporavak od krize.
Osim ako nemas nesto jos bolje tj. nesto sto vrijedi mnogo vise od cijene na berzi.
Uf, koliko izjava bez čvrsćih argumenata i dokaza.
Po čemu je to Zaba bolja od ostalih banaka, lokalno i šire da bi baš vezao dugoročno kapital uz nju?
Ako ćemo o dividendi onda je bolje ulagati u slovenski NLB, ako ćemo o potencijalu rasta, onda je mnogo veći prostor za rast cijene ispred HPB, ako ćemo po efikasnosti onda je tu Komercni i slične srednjoeuropske banke.
Zaba jest dobra, al njezinu "dobrotu" treba gledati u kontekstu cijene njezine dionice koja nije niska. Očito ta cijena nosi i neka očekivanja, koja se u ovom trenutku nisu ispunila, pa se cijena dionice iskorigirala.
- Kako to da ima bvps veci od cijene??
Kako to da ima bvps veci od cijene ?
-
Cuvaj tu dionicu jer najvaznija stavka su prihod i dobit.
A oni prave milijarde.
Najveca banka u HR. Banke su stupovi kapitalizma.
Zadnje padaju kada je kriza i prve se dizu kad je oporavak od krize.
Osim ako nemas nesto jos bolje tj. nesto sto vrijedi mnogo vise od cijene na berzi.
-
Gorane pisali ste da bude delista,to onda 100kn kod delista mislite?
Pa smrdi mi na taj scenario kao kod pbz.
Kopija pbz-a.
Jeli pbz dao divku prije delista?
Nije.
Sada ni Zaba neda.
Zasto ?
Kod delista se uzima prosjek 3 mjeseca i zato ne moze da bude 100 kn.
Dionicom se obicno trguje na berzi nekoliko puta vecom od bvps.
Ako je cijena 9 ili 10 x veca od bvps ,dionica je precjenjena ,a ako je 2 ili 3 podcjenjena.
Po ovome bi bilo da je Zaba debelo podcjenjena.
Imaju i drugi faktori.
-
Zna li netko bvps ?
kapital poduzeća/broj svih izlistanih dionica: 66,06879476
Hvala.
Knjigovodstvena vrijednost veca od trzisne cijene??
Znaci da investitori ne vjeruju da je zabina cijena veca od vrijednosti u knjigama. Da nije profitabilna dovoljno pa je ne cijene dovoljno na trzistu.
Kako to?? A oni prave milijarde godisnje.
Pa ovo vrijedi najmanje 100 kn.
Gdje ja kvaka ?
-
Zna li netko bvps ?
-
Da bi rasprodao , moras znati sta dalje.
Inflacija gricka kao mis sir. Pomalo.
Za vani nisam toliko upucen u sto .....
Recimo da znam par dionica u regiji koje daju 8- 13% redovito divku i to traje niz godina....
Ali nije regija Njemacka.
Kog zanima neka pita.
-
Smrdi mi scenario na PBZ. Kopija.
Nije bilo ni jednog razloga da ne isplate.
Barem 2.5 kn po dionici od prosle godine.
-
Zar je moguce da dividende ne bude?
A toliko sam bio nekako uvjeren da ce biti isplacena jos u ovoj godini
Nisi jedini kolega. Meni je to bio zicer u portfelju. Ali po tko zna koji put potvrdilo se pravilo da nema zicera na burzi.
Ono sto veseli je da je za ocekivati da u isplatu dividende u 2022. ulazi jos i 2021.godina pa bi sve manje od 9kn bilo razocaravajuce. Ne mozemo nista nego cekati i vidjeti kako ce zavrsiti ova prica.
Da , za ocekivati.
Kao i sada ,a onda sipak.
-
- Mozda cekaju pad cijene pa delist.
-
Kako komentirate situaciju da cini se nece biti vanredne odluke o isplati divke u ovoj godini?
PBZ scenarij, prvo istiskivanje pa isplata dobiti ? Misli li itko da bi se ova mogućnost mogla ostvariti ? Morali bi kupiti od Allianza njegov dio i onda imaju preko 95%.
Da. A kolika je mogucnost da se oni dogovore?
Tko kaze da nece biti dividenda?
Gdje je to objavljeno? Ja je svakako ocekujem i to u ovoj godini!
- Imali su cijeli listopad.
Ocito su neki drugi planovi koji nisu objavljeni.
Pbz, Ikba, Erste....su rekli svoje.
-
- Skrtice su mogle da daju barem 2 kn.
Ne znam razlog.
Navodno su lobirali za skidanje moratorija i sada nista.
-
- Koliko ja znam, promjenjive kta stope si sam potpisao.
Kako moze banka da dize kamate samovoljno , ako to klijent nije prihvatio u ugovoru??
A koliko ja znam, i neki su nogometaši potpisivali gotovo robovske ugovore s npr. Mamićem. Poznat je slučaj Dudua.
To je sve poslije palo u vodu na sudu.
Stvar je vidiš u tome da sam ja potpisao tipski ugovor bona fide, u dobroj vjeri, za potrošački kredit. Ali ti su ugovori kasnije prouzročili značajne neravnoteže nauštrb mene potrošača. Nije čudo jer je sav rizik prebačen na mene ugovorno. Banka je to znala jer je za nju to poslovni odnos i zato je složila takav ugovor / odredbe. Ja kao potrošač nisam, bilo mi je ponuđeno to u mojoj banci kao što bi mi bilo ponuđeno i u bilo kojoj drugoj. Uzmi ili ostavi.
Sad zamisli da si kupio veliki LCD televizor na 36 rata potrošačkim kreditom. I netko svojevoljno, jednostrano promjeni uvjete pa te taj tv na kraju dođe 1,5x skuplje.
Ista je stvar kad se radi o potrošačima što si kupio i kojeg si zanimanja ili struke. Niti je na meni da sam stručnjak za tečajeve valuta, niti je u redu da snosim sav rizik.
Pravnici koji su u bankama sklapali tipske ugovore, ja ne znam jesu li znali svoj posao, no sad se na sudovima ustanovljuje da baš i nisu. Povrijeđeni su osnovni postulati prava. Da se razumijemo, sve je to moglo proći lišo za sve nas da nije bilo krize 2008. i da nisu takvi ugovori došli jedan po jedan na 'test' na sudove. Tako je kako je.
I Bandić je radio kako je radio, činilo se to nekima u redu. Sad će drugi gradonačelnici za njim čistiti bilancu.
Pročitajte nekoliko bar članaka i sukus kolektivne presude suca Dobronića. I obavezno njegovo izlaganje pred saborskim odborom prije imenovanja. Onda možemo dalje razgovarati. Taj je gospodin, ne znam znate li, radio prije sudstva upravo u ZABAi pa mu je sve to bilo poznato. Upravo on kaže da je za vrijeme Juge valutna klauzula bila zabranjena.
No uspostavom nove države, uspostavljen je i El Dorado za austrijske banke. Skužile su da mogu. Pa su se jednog dana dosjetile CHFa i pritom stvorile vrlo toksičan proizvod.
- Ne bih citao presude jednog sudca vec samo prosto pitanje pitam.
Ako je u ugovoru za kredit kamata fiksna, kako ju banka moze samovoljno da promjeni?
-
Imam i Zabu i PBZ dionice pa ipak bih volio da ih sud odere do kože.
To što su ovi naši bankari radili klijentima u prethodnih 20-ak godina je čista pljačka.
Nadam se da će Luković uskoro rasprodavat svoje po 5x manjoj cijeni.
Pa i ti ces. Jel ti to u interesu?
-
- Koliko ja znam, promjenjive kta stope si sam potpisao.
Kako moze banka da dize kamate samovoljno , ako to klijent nije prihvatio u ugovoru??
-
- Nije svejrdno kad ce sjesti. Bolje prije nego poslije.
Nego te kamatne stope, dali je presuda okay ili nije?
-
Cudi nas zato sto ocekujemo.
-
- Isplata moguca u drugoj polovini godine.......
Jel to do kraja godine ili iduce godine??
-
Cijene dionica ce se korigirati prema vise kada se uvede € ali ce i kupovna moc da oslabi za vecinu stanovnistva.
Narocito usluge ce da poskupe.
Primjer
Sada je zaba-r-a 8.5 € u kunama , a kad uvedu €, samo ce se korigirati na € 10.
Preko noci.
-
Za 2019. nista???
A mogli su komotno stoju isplatiti.
Skrtice.