Smrdi mi scenario na PBZ. Kopija.
Nije bilo ni jednog razloga da ne isplate.
Barem 2.5 kn po dionici od prosle godine.
Smrdi mi scenario na PBZ. Kopija.
Nije bilo ni jednog razloga da ne isplate.
Barem 2.5 kn po dionici od prosle godine.
Zar je moguce da dividende ne bude?
A toliko sam bio nekako uvjeren da ce biti isplacena jos u ovoj godini
Nisi jedini kolega. Meni je to bio zicer u portfelju. Ali po tko zna koji put potvrdilo se pravilo da nema zicera na burzi.
Ono sto veseli je da je za ocekivati da u isplatu dividende u 2022. ulazi jos i 2021.godina pa bi sve manje od 9kn bilo razocaravajuce. Ne mozemo nista nego cekati i vidjeti kako ce zavrsiti ova prica.
Da , za ocekivati.
Kao i sada ,a onda sipak.
- Mozda cekaju pad cijene pa delist.
Kako komentirate situaciju da cini se nece biti vanredne odluke o isplati divke u ovoj godini?
PBZ scenarij, prvo istiskivanje pa isplata dobiti ? Misli li itko da bi se ova mogućnost mogla ostvariti ? Morali bi kupiti od Allianza njegov dio i onda imaju preko 95%.
Da. A kolika je mogucnost da se oni dogovore?
Tko kaze da nece biti dividenda?
Gdje je to objavljeno? Ja je svakako ocekujem i to u ovoj godini!
- Imali su cijeli listopad.
Ocito su neki drugi planovi koji nisu objavljeni.
Pbz, Ikba, Erste....su rekli svoje.
- Skrtice su mogle da daju barem 2 kn.
Ne znam razlog.
Navodno su lobirali za skidanje moratorija i sada nista.
Display More- Koliko ja znam, promjenjive kta stope si sam potpisao.
Kako moze banka da dize kamate samovoljno , ako to klijent nije prihvatio u ugovoru??
A koliko ja znam, i neki su nogometaši potpisivali gotovo robovske ugovore s npr. Mamićem. Poznat je slučaj Dudua.
To je sve poslije palo u vodu na sudu.
Stvar je vidiš u tome da sam ja potpisao tipski ugovor bona fide, u dobroj vjeri, za potrošački kredit. Ali ti su ugovori kasnije prouzročili značajne neravnoteže nauštrb mene potrošača. Nije čudo jer je sav rizik prebačen na mene ugovorno. Banka je to znala jer je za nju to poslovni odnos i zato je složila takav ugovor / odredbe. Ja kao potrošač nisam, bilo mi je ponuđeno to u mojoj banci kao što bi mi bilo ponuđeno i u bilo kojoj drugoj. Uzmi ili ostavi.
Sad zamisli da si kupio veliki LCD televizor na 36 rata potrošačkim kreditom. I netko svojevoljno, jednostrano promjeni uvjete pa te taj tv na kraju dođe 1,5x skuplje.
Ista je stvar kad se radi o potrošačima što si kupio i kojeg si zanimanja ili struke. Niti je na meni da sam stručnjak za tečajeve valuta, niti je u redu da snosim sav rizik.
Pravnici koji su u bankama sklapali tipske ugovore, ja ne znam jesu li znali svoj posao, no sad se na sudovima ustanovljuje da baš i nisu. Povrijeđeni su osnovni postulati prava. Da se razumijemo, sve je to moglo proći lišo za sve nas da nije bilo krize 2008. i da nisu takvi ugovori došli jedan po jedan na 'test' na sudove. Tako je kako je.
I Bandić je radio kako je radio, činilo se to nekima u redu. Sad će drugi gradonačelnici za njim čistiti bilancu.
Pročitajte nekoliko bar članaka i sukus kolektivne presude suca Dobronića. I obavezno njegovo izlaganje pred saborskim odborom prije imenovanja. Onda možemo dalje razgovarati. Taj je gospodin, ne znam znate li, radio prije sudstva upravo u ZABAi pa mu je sve to bilo poznato. Upravo on kaže da je za vrijeme Juge valutna klauzula bila zabranjena.
No uspostavom nove države, uspostavljen je i El Dorado za austrijske banke. Skužile su da mogu. Pa su se jednog dana dosjetile CHFa i pritom stvorile vrlo toksičan proizvod.
- Ne bih citao presude jednog sudca vec samo prosto pitanje pitam.
Ako je u ugovoru za kredit kamata fiksna, kako ju banka moze samovoljno da promjeni?
Imam i Zabu i PBZ dionice pa ipak bih volio da ih sud odere do kože.
To što su ovi naši bankari radili klijentima u prethodnih 20-ak godina je čista pljačka.
Nadam se da će Luković uskoro rasprodavat svoje po 5x manjoj cijeni.
Pa i ti ces. Jel ti to u interesu?
- Koliko ja znam, promjenjive kta stope si sam potpisao.
Kako moze banka da dize kamate samovoljno , ako to klijent nije prihvatio u ugovoru??
- Nije svejrdno kad ce sjesti. Bolje prije nego poslije.
Nego te kamatne stope, dali je presuda okay ili nije?
Cudi nas zato sto ocekujemo.
- Isplata moguca u drugoj polovini godine.......
Jel to do kraja godine ili iduce godine??
Cijene dionica ce se korigirati prema vise kada se uvede € ali ce i kupovna moc da oslabi za vecinu stanovnistva.
Narocito usluge ce da poskupe.
Primjer
Sada je zaba-r-a 8.5 € u kunama , a kad uvedu €, samo ce se korigirati na € 10.
Preko noci.
Za 2019. nista???
A mogli su komotno stoju isplatiti.
Skrtice.
- Ovaj mjesec ako ne objave, nece ni biti vanredne.
Nemaju oni sta da cekaju sto se tice love!
- Sto se tice riba-r-a tj.erste imaju divku na cijenu iz 2010. ,odkada nisu na berzi, 2% ili manje.
Iznenadjen sam udjelom milijunasa, ako je to istina.
7slo ima cca 5% i veči dividendni prinos,,, pogledajte na intercapitalovim stranicama nači čete detaljno koliki dividendni prinos ima svaka sastavnica etf a a i kako je napisao Jure ne plačate porez,,, pametnome dosta
a i kako piše Marin83 brzo če iduča godina i dividende ponovno odnosno rast udjela,,, ulaz je bio početkom godine 100 sada je skoro 150kn za mene apsolutno super plus diverzifikacija
Nikad 7slo nije isplatila dividendu.
- Zasto onda uopce isplacuju dividende ako imaju vise nacina da ih ne isplate malima i da njima vise ostane ??
I kakve su kazne?
Zbunjuje me to kako neki ulagači u dionice razmišljaju.
Nitko vam ne garantira dobit, kad ste uložili u dionice izložili ste se riziku, možda dobijete a možda izgubite. TK nije kladionica ali nosi rizike.
Kad gubite u nekoj dionici nemate pravo žaliti se na postupanje HNB ili države. Ovi nisu tu da štite interes ulagača, posao im je zaštita interesa građana.
Na temu, da ne ostanem off topic, imam i PBZ i ZABA, volio bih dobiti 100 kn od prvih i 8 kn od drugih ali ne vjerujem u to. Mogu talijani pronaći i druge načine da prihod iz podružnice prebace u maticu.
Koji je to drugi nacin?
A da je zakonski.
Display MoreRedovito daje ernt- r- a , pbz je delistirana ali ce dati ove godine, ja vjerujem 100kn.
Znam vani za Reit, firme specijalizirane za nekretnine i moraju bar 90% svoje opporezovane dobiti isplatiti dionicarima.
Plus je visoka dovidenda i kontrola nad njihovim poslovanjem a minu
s online trgovina i rast kamatnih stopa.
Kako bi PBZ mogao isplatiti 100 kn?
Možete li reći štogod više o tome zašto vjerujete u ovakvu dividendu PBZ?
- Na osnovu toga sto im je namjera bila da isplate 76kn za 2019. ali je HNB to blokirao.
Medjutim, ne moraju oni nista da isplate.
Moguć scenarij i u zabi
- Moguc. Samo ce da plate preko 60kn i vecina malih ce biti zadovoljni.
- 7 slo isplacuje dividendu???
ne vjerujem.
ovo je dezinformacija.