8 kn brutto, 7,1 kn netto.
3,75% DY, a inflacija osnovnih namirnica je 25% što znači da je DY daleko manji od inflacije.
8 kn brutto, 7,1 kn netto.
3,75% DY, a inflacija osnovnih namirnica je 25% što znači da je DY daleko manji od inflacije.
Znaci erste spalio 150k kn jer im se nije dalo preko ponude. Prikaz kako rade brokeri s tudim novcima ...
i ja sve rjesio, nedam mi se cekati za 10lp, ni 2%…. Pa ovjeravati kod biljeznika, slati, vjerujem da cu vise zaradit na drugim pozicijama nego cekat jos mjesec dana dok se sve provede 😀
Brokerska provizija??
Otkup je odličan način da se podigne cijena smanjivanjem broja dionica u opticaju.
Tako se podiže EPS.
Zato neću ovo da prodam još.
Šta da mali rade u ovoj situaciji??
Hoće li to bit ovaj tjedan ? Isplata.
Ne.
Pitao - vele početkom četvrtog mjeseca i provjeriti podatke u Skdd-u ....
Hvala.
Njima ide kamata 5% i zato im je u interesu što prije da isplate nakon upisa u sudski registar.
Hoće li to bit ovaj tjedan ? Isplata.
Treba uletit na exday. Kaj velite?
8% netto.
Predvidio sam 2x6.5 , i prvi dio sam pogodio.
Ka dobijem ovo , odmah uliječem u CHF jer kuna svaki dan sve manje vrijedi
Iako je CHF napuhan.
- Oni bi mogli da pljusnu 13 kn ili 2x 6,5 kn, sada i krajem godine.
Treba kupovati na exdivid. day.
Nisam u toku sa Optimom, ali ih imam.
Može li ukratko o čemu se radi??
Po komentarima vidim da su prijelomni trenutci.
Elaborat o fer vrijednosti je izradio Interkapital, a potvrden je od strane vjestaka.
Ok. Fala.
U skladu sa uputom SKDD su istisnuli male dioničare???
Kako to ?
I kako su odredili cijenu od 184 kn, kada cijenu pri istiskivanju može da odredi sudac trgovačkog suda ??
4 kn netto, jer za 2019. i 2020. ide u zadržani dobit.
Sve iz 2021. ide dioničarima.
Moja konačna procjena
Display MorePročitah ovaj intervju.
Bljue mi se na ovaj korporativni standardni jezik koji vrvi poltronstvom, očekivanim odgovorima nezamjeranja i očitim besmislicama.
Čovjek je donedavno radio u zemlji kojoj na kraj pameti nije uvođenje eura (Mađarskoj), a sada ovdje priča o velikim koristima od eura za državu.
Napraviti će sve da bi se pružilo "najbolje korisničko iskustvo". Što, ovu je frazu naučio napamet sa govorne snimke kada telefonom nazoveš banku?
On vjeruje u kratkotrajni značaj inflacije, osim što se dio ekonomista i uprava ECB-a sve manje s njime slaže.
Ono, jedan od mnogih ljiga na korporativnoj sceni bez grama inovativnosti.
Jedina donekle relevantna rečenica iz intervjua je ova:
"Planiran je i povrat vrijednosti našim dioničarima u ukupnom iznosu većem od 16 milijardi eura, u trogodišnjem razdoblju, kroz dividendu i reotkup dionica."
Pritom i ova rečenica zapravo ne znači mnogo jer ne govori koji dio te love misle dati kroz dividendu, a koliko milse ulupati u reotkup dionica.
Može li netko procijeniti (ili izračinati) - ako na razini grupe misle investitorima vratiti 16 milijardi eura, koliko od toga, po prilici, odpada na ZABU?
- Reotkup je idealan način da se preko noći digne cijena dionica.
Mi smo u win- win situaciji prema gore izgovorenim.
Opet. Da su htjeli isplatiti za 2020. i 2019. dali bi u decembru 2021.
Nisu htjeli.
Sada mogu da daju max. za 2021. 4,5 kn brutto ako svu netto dobit budu isplaćivali.
Inflacija je neviđena neka bude 10 ali nakon poreza i prireza. Dobro njima dobro nama.
Zato odi u JPY i ne brini za inflaciju.
Našli nekog suca koji je odredio cijenu od 830 kn.
Zašto bi bila divka u 4 mjesecu ako nije bila u 12 om mjesecu?
Hvala za odgovor.
Zašto nisu dali u decembru, a za 2 mjeseca če da daju??
Ja ne kužim!
Molim pogledati prospekt izdanja:
https://zse.hr/hr/papir/310?isin=HRICAMFCR102&tab=stock_info
I pročitati točku: 2.21. Naknade i troškovi upravljanja Pod-fondovima na 36. str. Prospekta
Hvala ti za ovo. Nisam znao da je 0.8% plus još neki porezi.
Inače su etfovi do max. 0.55% ali naši samo deru.