1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. bbkk0000

Posts by bbkk0000

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• bbkk0000
    • February 22, 2021 at 5:34 PM

"Brazilski izvoz soje za siječanj iznosio je samo 49.500 tona, što je tek dio uobičajene količine. Nije dovoljan ni da popuni kapacitet jednog broda, izvještavaju trgovci. Mnogi analitičari vjeruju da se isporuke iz te zemlje neće normalizirati do ožujka, što bi moglo dovesti do kaosa u tamošnjim lukama jer će ondje i šećer biti spreman za otpremu.

Prema njima, velika potražnja za američkom sojom, kukuruzom i pšenicom mogla bi se nastaviti, a time i održati cijene žitarica na vrlo visokoj razini. Jedan od uzroka je visoka inflacija cijena hrane povezana s Covidom u mnogim zemljama poput Rusije i Argentine. Naime, one pokušavaju popuniti zalihe osnovnih prehrambenih proizvoda."

Soja za sobom vuče sve uljarice?

Mnoge zemlje uvoznice su povećale otkup žitarica i uljarica tijekom pandemije kako bi izbjegle moguće smetnje u transportu ili daljnja povećanja cijena poljoprivrednih proizvoda. Tako, primjerice Kina, kupuje znatno više žitarica i uljarica iz Južne i Sjeverne Amerike da bi imala dovoljno hrane za stada svinja koja se neprestano povećavaju. Ondje će iz tog razloga cijene kukuruza ostati visoke u narednom razdoblju.

Uljana repica prati rast cijena soje, koja za sobom vuče sve uljarice. Uz to, europsko tržište repice je oskudno kao i kanadsko, a riječ je o najvećem svjetskom proizvođaču i izvozniku ove ratarske kulture. Cijene su iznad 460 eura po toni, dok su u Kanadi čak 482 eura, javlja ovaj portal. No, analitičari tvrde da se rast može očekivati i dalje.

Nedavne kiše u Argentini poboljšale su prognozu za žetvu soje i kukuruza. Tako je ondje proizvodnja soje povećana s 47 na 49 milijuna tona, dok je za kukuruz berba veća za 2,5 milijuna tona. Inače, ova je zemlja najveća svjetska izvoznica sojinog ulja i brašna te treća za kukuruz.

https://www.agroklub.com/ratarstvo/lede…-psenice/66444/

• VIRO (Tvornica Šećera d.d.)

• bbkk0000
    • February 19, 2021 at 8:58 AM
    Quote from Moller
    Quote from bbkk0000

Imo tko kakav info šećarana u Bjeljini kome je prodana?

ja mislim nikome, to je priča oko 6-7 godina, od Moralića, Turaka, Vijetnamaca i zadnji se spominjao neki Srbin i firma Galens a tko je tu što koga kako, to se teško može razmrsiti

Nije mi jasno o čemu se radi. Šećer je več tada bio "neprofitabilan"..žešto bi netko to kupovao? mislim da oni imaju lošu sirovinsku bazu?

• bbkk0000
    • February 18, 2021 at 2:55 PM

Imo tko kakav info šećarana u Bjeljini kome je prodana?

• bbkk0000
    • February 16, 2021 at 10:31 AM
    Quote from Moller

60mil. su ponudili proizvođačima repe, ali očito nisu toliko iskoristili, mislim da je to kroz neki period, možda tri godine

To sam i mislio..onako na dugom štapu..da su dali lovu ili garancije dobavljačima i proizvođačima to bi zapravo bila pomoć.. očito sve ide na rasprodaju..ništa više nemože ostati u hrvatskom vlasništvu

• bbkk0000
    • February 16, 2021 at 9:57 AM
    Quote from Moller
    Quote from bbkk0000

Ja bi ipak rekao da su ti članci lagana manipulacija. Trenutni NAJVEĆI problem šeć.industrije je manjak sirovine. Ako se dogodi zatvaranje Osijeka to je isključivo radi toga. Ima tko kakv info ,Viro je tužio državu za one kvote kako nisu bile raspoređene pravilno čini mi se da je 100 milja u igri. Di je zapelo? Ovo sve ostalo će prebroditi...

onda ispada da je najbolje da država izgubi tu parnicu i proslijedi tih 100mil. kao što su već dali 60 za spas industrije

Quote from Moller
    Quote from bbkk0000

Ja bi ipak rekao da su ti članci lagana manipulacija. Trenutni NAJVEĆI problem šeć.industrije je manjak sirovine. Ako se dogodi zatvaranje Osijeka to je isključivo radi toga. Ima tko kakv info ,Viro je tužio državu za one kvote kako nisu bile raspoređene pravilno čini mi se da je 100 milja u igri. Di je zapelo? Ovo sve ostalo će prebroditi...

onda ispada da je najbolje da država izgubi tu parnicu i proslijedi tih 100mil. kao što su već dali 60 za spas industrije

Mislim da je to ionako izgubljena parnica a što se tiče tih 60 mil trebalo bi vidjeti kome su to točno dali i uz koje uvjete. Možda bi bilo još bolje da je RH iskoristila predsjedanjem EU pa tužila,napala, prokazala najveće proizvođaće u EU a koji su ovo stanje osmišaljeno napravili.. BTW unazad 10-tak godina uzeli ogromne novce iz EU za unapređenje svoje industrije a potom to iskoristili kao oružje protiv svih

• bbkk0000
    • February 16, 2021 at 8:01 AM

• bbkk0000
    • February 15, 2021 at 8:11 AM

Bez obzira na nezavidnu situaciju u kojoj se nalaze teško mi se oteti dojmu da se osmišljeno plasiraju poluinformacije,zakašnjele informacije...a sve u cilju da se zamagli situacija dodatno. Tko misli da će šećerna industrija u RH propasti?

• AGROKOR

• bbkk0000
    • February 7, 2021 at 5:30 PM
    Quote from noviulagac
    Quote from bbkk0000

Naravni da ima ali ne na bilo kakav način. Imate li kakvih iskuststva sa odvjetnicima?

imam.

Ipak, nesto totalno drugacije.

I zavrsilo pozitivno.

Drago mi je zbog Vas... Moja iskustva na trgovačkom u zg su jako loša...

• AGROKOR

• bbkk0000
    • February 7, 2021 at 4:58 PM
    Quote from noviulagac
    Quote from bbkk0000

Opet dobar odvjetnik. Ono što sam ja vidio u svojoj životnoj praksi je da taj ne postoji. Znam iz prve ruke,za jednu situaciju nekon promjene nekoliko odvjetnika našao se baš pošten čovjek..međutim nakon malo vremena čovjek je doslovno pobjegao... morate shvatiti hrvatsko društvo je mreža ljudi,klike...onaj tko se suprostavi tog pogaze

Znaci po Vama nema smisla uopce ista poduzimat?

Mogu zaboraviti na svojih 50k eura?

Sutra ce se sjetit uzet mi i stan

Naravni da ima ali ne na bilo kakav način. Imate li kakvih iskuststva sa odvjetnicima?

• AGROKOR

• bbkk0000
    • February 7, 2021 at 4:41 PM
    Quote from noviulagac

bojim se da je to samo gubitak vremena.

Treba se skupiti nas bar 20-ak i naci dobrog odvjetnika.

Cini mi se da bi cak i kolektivna tuzba prosla.

Ako i ne, opet bi odvjetnik jako grizao i njegov trosak bi nam bio manji....

Opet dobar odvjetnik. Ono što sam ja vidio u svojoj životnoj praksi je da taj ne postoji. Znam iz prve ruke,za jednu situaciju nekon promjene nekoliko odvjetnika našao se baš pošten čovjek..međutim nakon malo vremena čovjek je doslovno pobjegao... morate shvatiti hrvatsko društvo je mreža ljudi,klike...onaj tko se suprostavi tog pogaze

• AGROKOR

• bbkk0000
    • February 7, 2021 at 4:09 PM

Čekajte malo ljudi. Ja sam dao sve svoje osobne podatke Udruzi u nadi da će nešto pokušati napraviti. Dali je tko od Vas dobio godišnje izvješće o poduzetim radnjama? Dvogodišnje? Imam li ja pravo osjećati se prevaren od strane te Udruge? Tko može garantirati da nas nisu skupili pod motom tobože će nam pomoći a zapravo rade za drugu stranu i vuku proces do iznemoglosti/do zastare za poduzimanje radnji? Pa ako nije išlo ne bili li svim morali dobiti na mail nešto tipa "probali smo nije išli,evo dokumenata"??? Imamo li mi pravo tužiti tu Udrugu?

• AGROKOR

• bbkk0000
    • February 7, 2021 at 3:33 PM

U slučaju da se osnuje udruga, ima li tko odvjetnika za kojeg može jamčiti? Pratim jedan spor od ljudi koji su mi bliski, ono što sam vidio da pojedini suci dozvoljavaju na Trgovačkom sudu u Zagrebu je ispod razine pa me zanima tko bi bio kvalitetan,efikasan,umjeren u cijeni i nadasve pošten odvjetnik? Pod pošten podrazumjevam da će se morati pofajtati sa njima tamo a kad naša gungula prođe treba se tamo vratiti na posao. Tko je taj odvjetnik Ivančić? nema li on i nekakve zakonske i/ili moralne obaveze prema svima nama koji smo ili još uvjek jesmo članovi udruge malih dioničara Agrokor?

• AGROKOR

• bbkk0000
    • February 4, 2021 at 8:24 AM
    Quote from ZSEZSE
    Quote from bbkk0000

Baš zato i pitam. Pa jel moguće da se stvarno ide do kraja?

Podravka će biti samo način kako isplatiti Agrokor.Dao bi se kladiti da kupuju Ledo s lovom koju dobe od mirovinaca...jer čuvaju sve Hrvatsko😀.Zašto je Podravka se naknadno javila za Ledo?To se zove probni balon, ameri su samo decoy decoy💥💥💥💥💥😜 koji opravdava kasnije trosenje para mirovinaca.Tako ja to vidim.

Neznam,moje mišljenje da će to sve što vrijedi biti prodano Amerima i Rusima...što neće ići milom ide silom

• AGROKOR

• bbkk0000
    • February 3, 2021 at 4:34 PM
    Quote from Ledica
    Quote from bbkk0000

Kolike su šanse da se isti scenarij odigra na Podravci kao na Agrokoru?

Dobre, dobre, veliko iskustvo i reference kaže, stekla je na Agrokoru .😀

Baš zato i pitam. Pa jel moguće da se stvarno ide do kraja?

• AGROKOR

• bbkk0000
    • February 3, 2021 at 4:14 PM

Kolike su šanse da se isti scenarij odigra na Podravci kao na Agrokoru?

• Birtija

• bbkk0000
    • January 28, 2021 at 9:22 AM
    Quote from Milo

Ja vozim audi, star deset godina.Odličan.Radije kupite nekakav poslovni prostor koji će te sutra moć iznajmiti....Ali zato kombi vozila kupujem stalno, jer su mi potrebni za rad.Kupim ispod cjene, vozim godinu, i prodam za iste pare.Tako stalno radim, nekad prodam odmah, i zaradim koju tisuću eurića...Osobna vozila mi nisu napeta, mada bi mogao uzet lip auto...to je mrtvi kapital na kojem se brzo gubi...

Kolega šteta što više ljudi ne razmišlja na ovakav način.. Bilo bi zanimljivo vidjeti neku analizu koliko je novaca spaljena na aute,preskupe stanove i ostali luksuz u odnosu da je kupljeno nešto manje klase,razumnije ... koliko bi kapitala ostalo više u optjecaju za sve nas u Hrvatskoj..to bi svi osjetili, ovako smo sami sebe osiromašili na jednom nivou

• CORONA virus

• bbkk0000
    • January 27, 2021 at 10:45 AM
    Quote from st-brajo
    Quote from zlocesti

https://www.index.hr/vijesti/clanak…st/2249766.aspx

U Britaniji je kažu preminulo više stanovnika nego što je bilo civilnih žrtava rata

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ce/2249764.aspx

Trenutno je pak u tijeku rat za cjepivo, i kako je krenulo biti će nam dobro i rusko, jednog dana

Da stvar bude bolja, ne dvojim da je rusko cjepivo upotrebljivo. Velika je to nacija oduvijek. Tolstoj. Ako su bili u stanju iskoračiti u svemir i proizvesti nuklearno oružje ni cjepivo im ne bi trebalo biti problem.

Tko zna što nas još čeka.

Display More

sad vidimo šta bi tek bilo da virus kosi 5 do 10% populacije.

kakva bi onda tek bila pohlepa.

ne znam šta se vi doktori ne pobunite da napokon pokrenu Imunološki?

sad vidimo koliko je bitno imati proizvodnju nekih takvih stvari na domaćem terenu.

Display More

Ma nije. Samo uvezeš. Netreba imati ništa svoje. Nek drugi proizvode mi ćemo se baviti samo uslugama. Kažu da je zapravo dugoročno najveći problem u krvnoj plazmi i nekim derivatima , kao narod imamo to jako genetski zdravo..tako otprilike, neznam točno ponoviti što sam pročitao.

• CORONA virus

• bbkk0000
    • January 18, 2021 at 6:48 PM

A komentari da cjepivo zapravo sadrži 6 umjesto 5 cjepiva u sebi i da je to Capak izvjestio i da ide nova pojačana faktura za to jedno dodatno?

• CORONA virus

• bbkk0000
    • January 18, 2021 at 6:43 PM

BTW priča se da je cijepljenje općenito pridonjelo jako smanjenju bolesti i to se najčešće potrepljuje podatcima od 1939,1940 naovamo. A ja sam vidio jedan službeni graf od 1900 naovamo kada cijepljenja nije bilo ni približno toliko ili uopće koji pokazuje drugačije podatke.

• Birtija

• bbkk0000
    • January 14, 2021 at 4:57 PM

Bilo je ranije razgovor pa nek ljudi čitaju...

https://www.poslovni.hr/hrvatska/u-spo…e-tvari-4267833

1. Privacy Policy
  2. Kontakt