Velika je zabluda Možemo gledati kao neke socijaliste. Jedan čovjek je napravio njihov rezime što se tiče financija. Dobili su od Bandića nekoliko miliona kuna, dobili su još kroz neke udruge lovu od Soroša i jedne Njemačke udruge koja je zapravo povezena sa Sorošem. I čini i su dobili još love iz proračuna. Da bilo tko da Vas pokuša dobiti lovu za neku Hrvatsku knjigu ili neku hrvatsku stvar nebi dobio niti lipe. Rezime je da su dobili otprilike 23 miliona kuna u čini mi se 5 godina. Mlađi ljudi koji su ušli u ovaj saziv Sabora kažu da čuju od osoblja koje tamo radi da Sandra Benčič je već dugo tamo na tjednoj bazi ,svi ju poznaju. Znači to bi se sve poklapalo sa koularima koji kažu da zapravo Plenković ( a koji je po slobodnoj procjeni dio te globalističke ekipe ) je namjerno dalo slabog kandidata da zapravo pogura Tomaševića. Neki dan su portali počeli pisati o budućoj premijerki Sandri Benčić. Ne vjerujem da su lovu dobili bez obaveza pa je moja neka procjena ja da će najviše pritiska biti na školski obrazovni sustav. Zagreb je najveći grad i tu će biti največa borba. Čini mi se da je taj Tomašević završio neki studij kao i Boris Jokić tamo negdje u Engleskoj.
Posts by bbkk0000
-
-
Dobro je znati da Udruha radi. Nije mi jasno zašto se onda ne javljaju??? Barem povremeno. Ostao je dojam da smo lagano prevareni a izgleda da nije tako zasada
-
Stara priča ali ima li šanse doć pod krilo najboljeg dry bulk brodara u RH?
-
Malo Lauca
https://net.hr/danas/hrvatska…-i-nije-ugodan/
Kako su se ‘eksponencijalni rast’, ‘svi ćemo pomrijeti’, ‘raspad zdravstvenog sustava’, a već pomalo i ‘opasni novi sojevi’ pokazali neistinitima, zastrašitelji su se prebacili na ‘long covid’ i strašne dugoročne posljedice koje će SARS-CoV-2 ostaviti na naše srce, mozak i testise’, piše Lauc
E sad kad se spominju testisi predomislio sam se. Nebi ni ja tu koronu. Daj neku milku
-
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…-umrlo-15065889
Da li ćemo se ikada vratiti normalnom životu ?
Ili ćemo o njemu s nostalgijom samo čitati u knjigama i gledati na TV i filmovima ?
Cijepljeni i dalje moraju nositi maske, držati distancu, izbjegavati veća okupljanja i zatvorene prostore....
Nećemo. Pogledajte i sjetite se scene početka stredišnjeg Dnevnika kao u nekom filmu za stolom sjede Božinović i svita pod nekim reflektorom za nekim crnim stolom....nadvlada je stupila na scenu . Dizat ćemo ruke za upite za otić pikit na wc cccccccccc
-
Ova bi rasprava prešla okvire foruma.
No, usred smo proglašene epidemije i kao dio civilizacijskog kruga kojem pripadamo na ovim prostorima trebali bi moći naći neku zlatnu sredinu.
Da bude dobro svima, a ne samo njima. Jednima, drugima, trećima
Ne govori se o zatiranju, govori se o odlaganju dok trenutak ne bude pogodniji.
Vi idete dobronamjerno pa ne razumijete da nije to cilj. Kao i kad je išla Fransuska revolucija. Nemožeš ljude baš tako lako prevariti pa se ide okolo na sve moguće načine. Netrebate se slagati samnom ali barem ovo što sam napisao nekako memorirajte ne zbog mene nego zbog sebe.
I još jedno pitanje, kako znate da su pacijenti umrili od covida ? a ne samo sa covidom? Radi se obdukcija? Molim službenu stranicu na kojoj se vidi da je virus izoliran da se može potvrditi da je to baš to?
-
To je obična boljetica i gripa dok netko Vaš ne premine.
Nije vrijeme za okupljanja. Neku mjeru stvari treba naći.
A dragi Bog ne pravi razliku gdje mu se molimo. Važnije mu je da ga poštujemo, i da se poštujemo.
Na ovakav način su se protestanti odvojili od naše grane. pa su se još nekoliko puta razdvojili tako da su sada na vječitom novom početku. Tamo ti netreba svećenik za ispovjed, samo kažeš da ti je žao. Ne zvuči Vam ovo kao vruhski egoizam? Gdje je pokora? Dali su zato jedni od vladara zapadne civilizacije? jesu li to i nama namjenili?
Kako to da ovog čovjek nitko ne prenosi? Ako si uvjeren i govoriš istinu kome bi smetlo snimanje sastanka?
-
Ova "corona kriza" je svjetski obračun.Obračun se temelji na strahu. Ona je opasna za zdrave na nivou 0,000 neki broj,za bolesne ili starije 0,00neki broj. Znači kao malo jača gripa. Ako se netko zdravorazumski ne suprostavi ovome oni će jahat dalje do kraja.A kraj je moguć svakakav. Za provjeru članka trebalo bi aktivno ići u crkvu,družiti se sa vjernicima i svećenicima. Obzirom da sam aktivni vjernik mogu potvrditi da većina članaka u medijima ne odgovara stvarnosti. Hrvatska kao katolička zemlja je na jako velikom udaru. Primjećujem da više ljudi ide u crkvu nego prije corone. Tako da ipak neće poništiti našu kulturu,tradiciju i običaje. Bolje da umre selo nego običaji. Sad mi je to prvi puta jasno
-
Ali ipak ispada da je dionica u PROSJEKU realno vrednovana....
-
https://www.poslovni.hr/hrvatska/proda…-bubnju-4280286
Jel ovo znači da će "stari" dioničari ipak nešto dobiti?
-
da on nije potpisao svega ovoga ne bi bilo, zašto nije pokrenuo postupak psn kao i xx drugih tvrtki koje su mnogo lošije stajale od agrokora, zašto se, vidljivo iz transkripti afere hotmail, martina dalić bojala i treperila da todorić ne bi pokrenuo PSN i stoga, uz blagoslov plenkovića, manično vršila pritisak na todorića i širok krug njegovih insajdera da se MORA potpisati LEX ...zašto nam Todorić , vlasnik najvećeg prehrambeno-trgovačkog kncerna u ovome dijelu EU, već jednom ne objasni zbog čega se svojim potpisom odrekao impozantnog koncerna kojega je izgradio na temeljima druže tito tvrtki i brandova,, kakva je sila to morala biti da ga je natjerala da to učini ...umjesto populističke magle po fejsovima i blogovima, zašto šuti o razlozima radi kojih je potpisao taj lex reket
Nema čovjeka koj u RH koji to nebi potpisao u onome trenutku. Prof Jurčević ( koji raspolaže sa velikom građom UDBE i sličnih institucija ) se jako čudio kako su Todoriću to napravili i nudi mu se javno za suradnju i lustraciju tih ljudi. On tvrdi da su to napravile strukture koje su jednostavno prešle iz juge u RH. Znači to su operativci za proviziju ( onih milijardu kuna je po meni bila provizija za posao) . A naručitelji svjetski centri moći koji i postavljaju vlade. Moje mišljenje da je i htio Plenković nebi smio ostaviti agrokor u hrvatskom vlasništvu
-
Ja svima koji su nastradali u tom kuršlusu od srca želim da naplate zadnju svoju kunu i oderu kožu lopinama koje su sve odigrale.
Ali pozivanje na to da je Agrokor zapravo zajebao svoje kreditore izdavanjem jamstava koja su, de facto, bezvrijedna me dovodi do drugog pitanja - za što su Agrokoru uopće trebali ti novci?
Obrni, okreni, Agrokor je bio crna rupa koja je usisala sve oko sebe, i članove grupacije i kooperante i kupce i dobavljače. Da nije puklo tada, puklo bi koji mjesec ili godinu kasnije. Na kraju krajeva, sam je Todorić zvao Alvareza koji nije čovjek za lijepe stvari, već za odrađivanje ružnog posla.
Situacija je sljedeća. Nakon 2.svjetskog rata definitivno pobjeđuju globalisti. Donose ekonomske doktrine piramidalnog sustava koji polako ide prema svome zenitu. Pokreću se ratovi,štampa se love i sve ostalo nebi li se ojačale vlastite vojna,farmaceutska,kemijska,prehrambena,financijska i ostale industrije. Na sve moguće načine se daju jeftini novci za te namjene. Puno puta je pisano na ovoj temi da konkurencija na zapadu ima kamate za ovaj posao oko 1 posto, a kada bi se dublje ušlo u analize možda bi isplivalo da konkurencija ima manje od tih 1 posto. Hrvatska je bila na strani gubitnika u 2 svjetskom ratu i tu nam fali 45 godina razvoja. Pa razne tubrobencija,rat,promjene ekonomskog sustava. Todorić uspjeva okupiti te najbolje tvrtke pod jednu kapu ali jedan veliki ako ne i najveći dio tih tvrtki je bio uništen u jugi ( svi poljoprivredni kombinati,tehnologija...) , Jamnica u Jani razrušena,Ledo tehnologija? Koliko je novih dućana i super dućana napravljeno? Koliko je uloženo u Belje? U Vupik... moglo bi se još puno toga napisati o ulaganju. Po kojoj kamati je to sve napravljeno? U usporedbi sa zapadnom konkurencijom? Mislite da iza zapadne konkurencije ne stoji država i cijeli državni aparat ? Todorić tvrdi da ima excel tablicu u kojoj piše da je platio 15 milijardi samo kamata. Tko je to mogao izdržati? Na stolu je bio model da ostane Agrokor u hrvatskim rukama ali nije prošao. Sve sastavnice Agrokora će biti podijeljene između Amerike i Rusije. Samo se o tome radilo. Par milijardi eura ili dolara financiranja po normalnim kamatama je kikiriki lova za onakve bisere koji su bili pod Agrokorom
https://net.hr/danas/hrvatska…kompliciranije/
Evo Munjize malo
-
Evo ipak neka alternativa se okupila
-
Moja mater lijecnica u penziji je cijepila tisuce ljudi i stotine od tih tisuca su imali nuspojave. Dapace, cjepivo ako nema nuspojave, vrlo je upitno da li uopce radi. Jer nuspojave su samo prekomjerna, ali namjeravana reakcija organizma.
Postoji internet i sad svi za sekundu doznaju da je umrlo 8 ljudi od nekoliko milijuna u DE. I radi se frka od toga.
A Juga je cijepila milione protiv boginja i mislite da nitko nije umro? Naravno da jest, ali se s tim nije izlazilo.
Nekoliko svjedočanstava nakon ovog cijepljenja ljudi su mislili da će umrijeti koliko im je bilo loše. Po mjesec dana u krevetu...govorim o jugi
-
U svakom zlu neko dobro. Nadam se da će ipak oživiti Imunološki zavod..
-
-
Odbor za poljoprivredu Sabora jednoglasan: Hrvatska mora održati proizvodnju šećera
Po jednoj šećerani smo imali proizvodnju od 63.000 tone, što je jedna trećina ili 38 posto do prosjeka EU-a, koja je na 200.000 tona po proizvodnoj jednici, otkrio je savjetnik u "Hrvatskoj industriji šećera", Miroslav Božić.
Odbor za poljoprivredu Hrvatskog sabora održao je u srijedu tematsku sjednicu povećenu stanju u sektoru proizvodnje šećera. Ova je industrija, čulo se, bila perjanica domaćeg izvoza u posljednjih 20 godina, a sada ima neizvjesnu sudbinu nakon gašenja dviju tvornica u Virovitici i Osijeku te sve manje proizvodnje šećerne repe koja je s 19.200 ha u četiri godine pala na 11.000 ha, što je dovoljno za samo jednu šećeranu.
"Kako stanje u sektoru zbog puno osoba uključenih u njenu proizvodnju i preradu ima veliki utjecaj na održanje ruralnih područja, a i značajna je kultura u plodoredu, mora se učiniti sve da se sačuva domaća proizvodnja kraljice među ratarskim kulturama te nastavi proizvodnja šećera u Hrvatskoj jer smo pali u njegovoj samodostatnosti na 80 posto", kazala je uvodno predsjednica Odbora Marijana Petir.
Zatvoreno 147 šećerana u Europi, 11 u posljednjih godinu dana
Dodala je da se isto tako mora stati na kraj predatorskim i dampinškim cijenama šećera na tržištu, koje su 50 posto niše od proizvođačkih, te drži nužnim aktivirati Krizni fond EU-a. Naime, EU je u trošak restrukturiranja ove industrije, uložila 5,5 milijardi eura jer je cijena šećera pala sa 750 eura na 404 eura po toni. Pritom je navela da je u tri godine u proizvodnju šećera uloženo 60 milijuna kuna državnog proračuna, a isto toliko se planira i u naredne tri godine.
Državni tajnik Tugomir Majdak kazao je da je u Europi preostalo još 106 šećerana, nakon zatvaranja njih 147 u posljednjih 20 godina, a samo u posljednjih godinu dana njih 11, među kojima su nažalost i dvije u Hrvatskoj. Dodao je da izlaza ima u okviru povećanja proizvodno vezanih potpora te agrookolišnih mjera, kako bi se omogućile investicije te povećale proizvodne površine pod šećernom repom, jer su sadašnje na 11.000 ha dovoljne za jednu šećeranu (Sladoranu u Županji, op.a.).
Prema njegovim riječima, proizvođačima je na raspolaganju i 80 milijuna kuna iz Programa ruralnog razvoja za modernizaciju proizvodnje, ali je nužno uvesti i mjere kontrole tržišta, bilo kroz Zakon o suzbijanju nepoštenih trgovačkih praksa ili mjerljivim učincima eko proizvodnje na više od 100.000 ha.
Proizvođači imali i po 100 tona šećerne repe po hektaru
Savjetnik u tvrtki "Hrvatska industrija šećera" Miroslav Božić, kazao je da je šećer bio perjanica domaćeg izvoza, ali da je cijeli sektor u EU doživio kolaps, te drži svjetskim čudom da su održali proizvodnju sve donedavno u čak tri šećerane. Primjerice, Mađarska je zatvorila njih 11 i danas ima jednu, a Italija dvije na 50 milijuna stanovnika. Inače, prosjek je jedna šećerana na 5,5 do 6 milijuna ljudi, kazao je Božić.
Naglasio je i da su poljoprivredni proizvođači lani imali prinose šećerne repe u prosjeku od 75 tona/ha, a desetak proizvođača čak i više od 100 tona po ha, što je nevjerojatno. Dodao je da digestija iznosi 15,61 posto u zadnjih pet godina, a određuje je nezavisna domaća kuća. Otpremninama je, pak, obuhvaćeno 110 radnika od njih 420 u tri šećerane, koji će u prosjeku dobiti 85.000 kuna, što je dvostruko više nego što je zakonska obveza.
No, smanjenje štetne emisije CO2 je novi izazov za sve proizvođače u Hrvatskoj, jer je jedna tona CO2 2013. godine stajala 6,5 eura, a sada 40 eura po toni, pa je potebno stvoriti dugačak lanac vrijednosti, kao što su melasa i otpadci od šećerne repe, da bi se njezina proizvodnja isplatila. Inače, po jednoj šećerani smo imali proizvodnju 63.000 tona, što je jedna trećina ili 38 posto do prosjeka EU-a, koja je na 200.000 tona po proizvodnoj jednici, otkrio je Božić.
Prosječan prihod po ha 16.000 kn
Proizvođač šećerne repe OPG Željko Petrlić javio se iz Ivankova, te kazao da ima prosječan prinos od 75 tona po ha, iako se radi o zahtjevnoj i teškoj proizvodnji koja se posljednjih godina, našla i na udaru suše. Dakle, nužno je navodnjavanje usjeva, kao i nabavka specijaliziranih strojeva za obradu tla. On je pohvalio odličnu suradnju sa Sladoranom, te se nada nastavku proizvodnje šećerne repe, iako, naveo je, "i otkupne cijene pamte bolje dane".
Kako se čulo, uz prosječan prinos od 61,2 tone po ha, uz digestiju od 13,81, a trenala bi prosječna biti 16, prihod od šećerne repe iznosi po hektaru - 16.000 kuna. Na ime više puta spominjanih poticaja, odlazi jedna trećina ili 5.000 kuna.
Članovi odbora složili su se da proizvodnju treba sačuvati u Hrvatskoj, a Goran Ivanović kazao je da se ne tako davno sijalo u Slavoniji i Podravni i 33.000 ha šećerne repe, ali su se onda proizvođači okrenuli profitabilnijim i manje zahtjevnim kulturama. On drži da su šećerane u Osijeku i Virovitici važne industrijske grane, te treba učiniti sve da ova proizvodnja opstane, kako zbog gradova tako i našeg sela.
S druge strane, članica Odbora Martina Grman Kizilat kazala je da je sunovrat domaće proizvodnje šećerne repe počeo kad je Ministarstvo poljoprivrede od 2015. do 2017. godine, bez analize učinaka, smanjilo poticaje za tisuću kuna po ha.
Član Odbora Josip Đakić drži da Hrvatska industrija šećera, ako se popravi situacija na EU tržištu, ima budućnost. Šećerana Viro, kaže, koja je dva puta bila u stečaju je konzervirana i lako se može ponovno pokrenuti proizvodnja jer ga naši ljudi nisu zaboravili raditi.
Zastupnik Miro Bulj, pak, drži da je zbog gašenja šećerana ugrožen i veliki "PR projekt" Slavonija, Baranja i Srijem, koji sada nema tko provesti, jer ljudi sve više odlaze iz Hrvatske te očekuje hitnu reakciju Vlade.
-
Poštovani g.Moller. kakvu mislite strategiju bi trebala RH imati sada kada je članica EU? Čija je politika cijena šećera trenutno? NEĆE ZNAČAJNO RASTI CIJENE ŠEĆERA U DUĆANIMA???? Čija je to politika i koji su to dućani? Vi nemate dojam da je strašan pritisak na poljoprivredu i da razni lobiji guraju svoje ministre? Jednom kada postavite sustav negativne selekcije politike,ljudi .. što mislite koliko će trebati vremena da ( biznismeni ) čitaj barabe oko politike prestanu jesti našu supstancu ?
ovo bi zahtijevalo jedan elaborat, pa s obzirom na vrijeme izvješća, morati ćemo to odgoditi, ukoliko budemo imali o komu čemu raspravljati
Nadam se da ste u pravu ..jer ovo što ja vidim bi trebalo nekoliko elaborata...globalizacija i podjela svijeta na 3/4 bloka ide prema kraju i mi kao mali narod smo pod izuzetno velikim pritiskom
-
Pa da budete slađi u pisanju
ma mogu ja sladiti koliko hoćete, ali se napokon pokazuje da mi ili nemamo apsolutno nikakvu strategiju ni za jednu granu poljoprivrede, pa tako ni za proizvodnju repe i šećera, osim ako upravo ovo uništavanje nije ta strategija svrake, kada slušam ovu poplašenu ministricu rekao bih da će uskoro svi pobjeći od poljoprivrede i proizvodnje hrane, imamo strahovite padove u proizvodnji a poticaji cure na sve strane, svaki bivši ministar se uglavnom bavio svojim što problemima (Jakovina) što razvijanjem svoga biznisa (Pankretić, Tolušić) uz usputno obavljanje funkcije ministra, naravno da su problemi u ovoj industriji posljedica stanja na svjetskom tržištu, posljedica nedovoljnih površina pod šećernom repom i naravno upravljanja vlasnika, koji su najprije započeto prepucavanje, pregovaranje i dogovaranje o preozimanju, ipak morali završiti udruživanjem, ali na žalost kada je svakome već "uginulo nekoliko krava" a ostalim dioničarima gotovo i "cijelo stado"
ali dobro, što je tu je, nije ni Zadri ćaća ostavio ni jednu šećeranu pa ne mora ni on svome sinu, eno se mali malo smirio, ne plače više, možda mu je pospremio dosta gotovine za miran život
Poštovani g.Moller. kakvu mislite strategiju bi trebala RH imati sada kada je članica EU? Čija je politika cijena šećera trenutno? NEĆE ZNAČAJNO RASTI CIJENE ŠEĆERA U DUĆANIMA???? Čija je to politika i koji su to dućani? Vi nemate dojam da je strašan pritisak na poljoprivredu i da razni lobiji guraju svoje ministre? Jednom kada postavite sustav negativne selekcije politike,ljudi .. što mislite koliko će trebati vremena da ( biznismeni ) čitaj barabe oko politike prestanu jesti našu supstancu ?
-
emisija odlična, izgleda se neće tako jednostavno odreći proizvodnje šećera, Božić je pozvao svekoliko pučanstvo da od sada kupuju samo domaći šećer, ali nije ništa rekao da se kupuju dionice i to mi je malo zbunjujuće, što će mi toliki šećer
Pa da budete slađi u pisanju