https://www.seebiz.eu/trzista/zamrza…m-seceru/281635
pa ti budi pametan
Glup članak koj je govori ama baš ništa bitno
https://www.seebiz.eu/trzista/zamrza…m-seceru/281635
pa ti budi pametan
Glup članak koj je govori ama baš ništa bitno
A koga zanima vaš respekt? Bitno je da li većina podrzava rad uprave, a koliko smo mogli vidjeti nije bilo većih primjedbi na njihov rad proteklih mjeseci. Uvijek je ulaganje u dionice i kapital individualna odluka, pa kome se ne svidja lijepo se riješi svog ulaganja i pronađe neko za njega prihvatljivije i bolje.
Bitno je stvara li uprava dioničarima novu vrijednost ili ne stvara? Odnosno cini li to dobro i u skladu sa ocekivanjima ili ne.
Mislio sam na njihov odnos prema dioničarima, trenutno smo im na dnu hranidbenog lanca. Stručnost ćemo provjerit kada kola krenu nizbrdo.
Ako u ovoj krizi drybulka od 2008 nismo provjeriti stručnost onda nadam se da niti nećemo
...To treba hitno mijenjati i osvježiti sustav novim ljudima i idejama, jer su se trenutni usmrdili.
teorijski se slažem, čak dobro zvuči...
no kod nas, stare ljude (prvo sam mislio napisati prdonje) zamijenjuju novi, svježi - njihovi sinovi i biznis ide dalje po starom iako se ideje čine novima
A svode se na onu, ideje naše, novac vaš
Mehanizmi očuvanja moći, vlasti i materijalnog bogatstva jednostavno su nepobjedivi
Tko god da dodje od novih ministara je u ogromnjoj kaši. Sve njegovo je na tapeti a zapravo ništa nemože veliko napraviti jer kružoci koji su između sebe podijelili Hrvatsku i sišu ti sisu su toliko svjetovno moćni da nemožete niti zamisliti.
Znači Todoriću 30 i ostalima barem 10 milijardica. Neloše....
Ja bi osobno volio da svi dobe zadovoljštinu i da to odjekne jako. Ne zbog novaca nego njih se mora rasvijetliti jednostavno. Nažalost ljudi iz prošlosti vode današnje ekonomske,političke i svake druge krugove a oni se naviknuti sve rješavati jer su tako rješavali mimo zakona pritiskom na sve moguće načine kroz razno razne kružoke u svoja dobra stara vremena. Hrvatska nemože ići naprijed dokle god ti ljudi koji očito nevole Hrvatsku niti ovaj narod ne odu svojim putem i nađu si svoju novu jugoslaviju. Raselili su 350-400 tisuća ljudi vanka,poslali brdo branitelja u penzije kao mlade ljude, mirovinci naše novce ulažu u suplje koje opet ovi nekako pokradu okolo kroz dobavlajče.. Bože sačuvaj
Obzirom na ono što sam napisao oko Udruge trebalo bi vidjeti od kada pocinje teći zastarni rok. Dali zastarni rok može početi ako Udruga koja nas je zastupala NIJE dobila odgovore na upite,tužbe..
Najveći dobitak ove akcije kolege sa foruma je to što se počelo komunicirati na ispravan način sa Upravom. Nije vrijeme za velike dividende iz puno raloga ( dokovanja,pod bdi, velika neizvjesnost na nivou svijeta)
Sada bi nam dobro došla udruga malih dioničara pa da pokrenemo zajedničku tužbu..
Volio bi čuti vaša mišljenja...
Ako je ovo istina da je dobio svakako bi trebala Udruga. Obzirom da je "stara" Udruga ( nema informacija da jli još postoji) podnosila prijedloge,upite i neke tužbe za sve male dioničare koju su bili u Udrzi što je po meni u pravnom smislu ispravan put jer se zapravo pokušalo riješiti spor na miran način prije tužbe. Tako da bi trebalo vidjeti dali su dobili sve odgovore na podnesene zahtjeve. Tako da mislim na ovo što ljudi pišu "tko nije tužio nastupila je zastara" nemože biti prihvatljivo
ne možeš biti financijski moćan bez njih, a onda je to crna lova i ti si odma ucjenjen. današnji kriteriji za brzo napredovanje u politici su : da si lopov, da si poltron i da si po mogućnosti sexualno opičen. dobra osobina je i da se drogiraš.
Ako smijem dodati na popis da si zapravo psihopat i sociopat..
Imamo bombu neslužbeno. Hrvatska mora platiti Todoriću oko 30 milijardi kuna.
NESLUŽBENO: IVICA TODORIĆ DOBIO SPOR PROTIV HRVATSKE PRED ARBITRAŽNIM SUDOM U WASHINGTONU? ODŠTETA KOJA MU SE IMA ISPLATITI JE NESTVARNA
https://hrvatski-glasnik.com/2022/08/31/nes…i-je-nestvarna/
https://direktno.hr/domovina/neslu…stvarna-285944/
Čestitam svima koji su se usudili ići u privatne tužbe, ima da rasturimo ovu bagru korumpiranu koji su nam pokrali naše novce.
😢A šta s nama malima koji nisu tužili? I šta je s onim zaposlenicima koji nisu smjeli tužit? (NPR zaposlenik i dioničar LEDO-a sigurno nije podigao tužbu od straha da ne izgubi posao), šta s njima?
Mislim da u ovakvim situacija gdje se doslovno išlo đonom na sve dioničare pod pokroviteljstvom Vlade ,morali bi svi dobiti odštetu..
Neće te nitko nagraditi ako ne mora. Socijalizam više ne postoji. Oni se brinu za svoj džep.
Ne slazem se sa vama jer je dionicar broj 1 Igor, koji je upoznat sa nacinima kako oploditi svoje ulaganje, njemu je u interesu dignuti cijenu dionice pa mislim da bi cak i ove godine izglasao visu dividendu, ali eto, kao i Perisicu jos #nijevrime.
Ne mislim da će dividenda biti 60 kn, ali zar najveći dioničar želi do kraja ostati u ATPL? Ako ne želi, mora imati izlaznu strategiju, a izlazna strategija je da izađe iz dionica. Može izaći s manjom ili većom cijenom.
Dakle, u tom kontekstu nagrađujući druge nagrađuje sebe. To je kapitalizam, a ne socijalizam.Taman u isto vrijeme isto mislimo, da i vi ne pijuckate Adzica?
Nakon divke ide Adžić a do tada 3 lite za 70 kuna
Display MoreSigurno je da je sav ovaj cirkus namjeran.
Profitirat sigurno neće ni rentjeri na nekretninama ni ljubitelji keša.
Na nama je da pokušamo izmozgati šta nam je činiti kao što je nakon covida trebalo ući u kontejneraše i rudare:
-naftne platforme-oil rigs i drillships, ako big oil pojača istraživanja u moru, a para će imat nakon ovog rasta
-naftaši, plinaši
-uranium ili neki etf za uranium minere
-ugljen je već preskup
-Američka neka kemijska industrija ako ona iz Eu bude na koljenima zbog energenata
-Američki Kodt-ovi ili nešto slično
-imate li kakvih ideja?
Poljoprivredno zemljište RH
Dobro, samo što pod kontrolom države mora biti infrastruktura kojom se vrši prijenos i distribucija električne energije, ne i proizvodnja. Proizvodnjom struje se može baviti bilo tko. Antinuklearni lobi je izuzetno agresivan, a budućnost je u fuziji, s time da je već i najnovija generacija fisijskih elektrana poprilično sigurna tehnologija. Samo politici ne odgovara da se o tome priča. Zašto njemačka politika nije išla u smjeru najnovije generacije fisijskih reaktora, to je upitnik bez odgovora.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Next_Generation_Nuclear_Plant
Ono su okupirano od 45 pa nemogu samostalno voditi ništa
Display Morei tako... kao neki perpetuum mobile
...Kako objašnjavaju naši sugovornici, u strahu od galopirajuće inflacije, novac zarađen u sezoni neće se trošiti dugoročno, kako je to dosad bilo uobičajeno, nego "na brzinu", kako vrijednost novca ne bi padala. Najsigurniji i našem podneblju najprihvatljiviji način je ulaganje u nekretnine. Takav model ponašanja dodatno će potaknuti i skoro uvođenje eura te će oni s neprijavljenim gostima ili kešom koji ne mogu lako opravdati, također novac mijenjati za nekretnine. A takva će potražnja, smatraju, dovesti do novog rasta cijena nekretnina, koji je već ove godine oborio rekorde...kaj god ...glupost notorna
što si ti novinari i samozvani stručnjaci zamišljaju koliko se zaradi na rentijerstvu u sezoni...kolike kapacitete subjekt mora imati da prihoduje 500eur dnevno, koliko ih ima takve kapacitete od 300+m2 , koliki su troškovi obveza, komunalija i amortizacije i koliko su popunjeni...ljudi moji o čemu vi tu raspravljate, pa tko zaradi neto 30K eur po sezoni taj gladi bradu da je dobro zaradio, pa to je 220K kn, kakve nekretnine s time možeš kupiti, to sve ide u potrošnju i krpanje rupa.
ima manji% onih koji dobro prihoduju na luksuznim kućama za odmor ali takva ekipa sigurno ne generira potražnu stanova i apartmana... potražnju nekretnina generiraju stranci i to dobrostojeći istočnjaci koji koji grade ko blesavi i to takve zgrade sa bazenima da padneš na dupe a RH od tog i takvoga rentjerstva ne vidi niti kune, niti boravišne taxe jer pare ostaju u češkoj, poljskoj, mađarskoj...i sl.
također, potražnju generira i prodaja terena, neplodno i kamenjar po 200+eur , 1000m2 = 200+k eur i što će ruralni dalmoš onda nego kupovati stanove po zg i sl...to generira potražnju a ne rentijerstvo, nema nekih para u rentijerstvu, mislim da svaki od nas koji ulaže na tk može napraviti objektivnu analizu umjesto da se slijepo pljugaju ovakve gluposti nekompetentnih likova kojima je samo interes zaokupii prostor fejk navlakušama
Ima pozicija na jadranu koje vraćaju ulozeno u 10 tak godina...ostalo pljuga na ulozeno
Da, ako država namjerno drži cijene niskima pa pritom trpi gubitke da na taj način zaštiti stanovništvo, ali takvim cijenama uništava druge proizvođače električne energije. Ja sam uvijek za slobodno tržište jer je upravo ono to koje snižava cijenu većom konkurencijom. Distribucija i prijenos su prirodni monopoli i to mora biti u javnome vlasništvu. Isto je i sa željezničkom i cestovnom infrastrukturom. Tko će obavljati poslove prijevoza po cestama i željeznicama, to je free (market) for all...
Ti zeleni imaju brojne kontradiktorne politike. Recimo tijekom 1980ih su tvrdili da ima previše ljudi u Europi i da je rješenje za to da ljudi imaju jedno dijete. Sad tvrde da nema dovoljno ljudi u Europi i da moramo dovesti ljude iz drugih dijelova svijeta. Ne bi me čudilo da za koju godinu/desetljeće budu među najvećim zagovornicima fuzije jer je čista/"zelena" energija. Čudi me da to ne guraju danas, nego ih više zanimaju migracije i takve stvari. I što se bune protiv plina pa bio on i ruski. I plin je "zelen". Bitno je da zaštitimo planet, zar ne? Tko će nam tome planetu ostati i hoće li uopće biti ljudi na njemu je manje bitno. A kako bi bilo da prvo zaustavimo ratove, siromaštvo i bolesti pa da tek onda brinemo za 'planet'? Da stavimo ljude na prvo mjesto?
I ja sam za slobodno tržište, ali slobodno tržište dovodi do astronomskih cijena energije trenutno. Ljudi se žale, pa sam to komentirao...
Usput, plin nije zelen, samo je zeleniji od ugljena.
Slobodno tržište je utopija..
ja sam ovdje po prvi put ali povijest cijene mi je poznata. malo su mi bili sumnjivi ovi poljaci jer nisam baš ljubitelj te ekipe. da se je mene ikada išta pitalo ovo bi uvijek bila u prvih 10 evropskih luka iz razno raznih razloga. ovo je klasičan primjer katastrofalnog odnosa države prema bogom danim komparativnim prednostima. na transportu i logistici radi svog položaja morali bi imati zaradu bar kao na turizmu.
Mislim da nije odnos države nego ovo je strahovito strateški važna luka..a u ovo trenutku nedaju izvana...misli. da će doći i taj trenutak..
eu ti je gora od onoga crnog komunizma. kvote su bile podešene da pogoduju starim članicama. država je prije pristupa dijelila sadnice vinove loze i maslina ali mi ni u jednom segmentu poljoprivrede nismo ni na 30% proizvodnje prije ww2. i sad na jednom histerija oko gladi jer npr. ukrainskih 20mt od sveukupne svijetske proizvodnje od 800mt neće naći put do tržišta !? dovoljno je pogledati kinesku i indijsku proizvodnju pšenice i zabranu izvoza pa je sve jasno. tako postupaju suverene države. neće njima davos određivati kvote a stanovništvo će gladovati. to je ekipa totalnih luđaka koji imenuju ove smiješne izvršioce na nižim političkim razinama. oni su demokraciju doveli do totalnog apsurda. od tri kandidata sva tri su njihova pa ti biraj. što je lakše kandidata ucijeniti to je podobniji za neku funkciju.
Ista grupa ljudi je poslala komunizam na istok pa kad je bio pri kraju osmislili su neoliberalni kapitalizam i gurnuli ga na drugi kraj svjeta u južnu Ameriku. Radi se o šamaranja naroda i držanja pod kontrolom i poslušnosti. Kao u Vukovaru glavu dolje i ruke na leđa
to vi samo mislite da je lako. Jer ste te struke. Više odvjetnika je vodila taj spor i nakon nekog vremena su počeli vući čudne poteze pa su išli ca. Na kraju je sam čovjek morao sve rješavati i tek tada su svi protivnici vidjeli da neće ići. Imao je isti takav spor par godina ranije I pošten sudac ga je riješio na prvom ročištu.. hrvatska je uvezano društvo verzikalno i horizontalno na način koj se teško može i zamislit. Nadam se da ste mlad čovjek i da ćete uz dobivenu svoju zadovoljdtinu ipak poslati I poruku svojim kolegama i šire da se nemoze baš tako gaziti ljude
Hoće se oni pokriti kad treba... Evo moja tužba se kiseli već punih sedam mjeseci, sutkinja nije donijela rješenje od jedne rečenice i dostavila tužbu na odgovor ODO-u. Neka samo to gomilaju pa ću tražiti i naknadu za povredu prava na suđenje u razumnom roku, ne može se sve odgađati do vječnosti.
Jedan poznanik je ima tužbu na trg. Sudu koja je trebala biti riješena ba prvom ročištu. Student 1 godine prava bi to prekinuo odmah. 5 godina je sudac dozvoljava supristavlhenoj strani da iznosi nepostojećeg argumente. Riješio je tek jad se doslovno supristavio jako. Ako se niste spremni kao ako sam dobro razumio odvjetnik sa svojim kolegama doslovno "pravno potuci" nećete raspetljatii nista. A nakon toga trebate opet biti kolege
Pa jasno da skače ugljen, puno je jeftiniji of nafte, palit će se u termoelektranama ko borovi po Dalmaciji. I tako ipak odosmo mi za 10-20 god u vruće 🔥 🔥 3pm, ko doživi plakat će.
Bulic gori borovina?
Vjerovnici znači žele da se okonča predstečajni da mogu tužiti u parnici
Sto to tocno znaci i kakve implikacije ima na dionicare Vira?
Zavisi kako sud presudi..
svatko svoje predlaže
https://e-oglasna.pravosudje.hr/objave/dokumen…b61/preuzimanje
Vjerovnici znači žele da se okonča predstečajni da mogu tužiti u parnici
Da nije bilo multi kulti s Turcima, Grcima i Jugovićima nakon katastrofe u 2.Ww nebi Njemačka danas bila ono što jest, vidjet će mo kako će Ukrajina riješiti ovu opće ljudsku katastrofu koja joj se dešava, protjerani, poginuli, ranjeni, PTSP, tko će živjeti i ispočetka izgrađivati zemlju, zna li Zelenski odgovoOvi
Ovi što čekaju u Turskoj idu u Ukrajinu. Ukarajinci nama. A naši ostaju vani. Novi multikulti