Dubrovnik prestigao i Veneciju po broju gostiju po stanovniku - 34 posto dolazaka i 20 posto noćenja više nego lani
6 srpnja, 2023.
https://gradonacelnik.hr/vijesti/dubrov…vise-nego-lani/
Dubrovnik prestigao i Veneciju po broju gostiju po stanovniku - 34 posto dolazaka i 20 posto noćenja više nego lani
6 srpnja, 2023.
https://gradonacelnik.hr/vijesti/dubrov…vise-nego-lani/
Cijeni sladoleda - usprkos!
Autor: Poslovni.hr , 04. srpanj 2023.
Od početka godine do kraja lipnja u kampingu je u broju noćenja ostvaren rast od 7% u odnosu na usporedno razdoblje prethodne godine, odnosno čak 22% u odnosu na 2019. godinu.
Valamar Riviera u destinacije uložila 13 milijuna eura
Meni je čudno da se ne hvale koliko je trenutno turista u Rh po E-visitoru...
Ovo je tek sada počelo, a slijedi još početak školskih praznika u drugim njemačkim saveznim pokrajinama.
Mislim da ovo povećanje broja vozila od 8% ipak govori o činjenicama, a ne o cijeni kuglice sladoleda, zar ne?
TIJEKOM proteklog vikenda, od 7. do 9. srpnja, na svim autocestama u nadležnosti Hrvatskih autocesta (HAC) zabilježen je promet od 850.666 vozila i naplaćena je cestarina u iznosu od 5.8 milijuna eura bez PDV-a, priopćili su iz Hrvatskih autocesta.
U istom vikendu prošle godine zabilježen je promet od 789.959 vozila i naplaćena je cestarina u iznosu od 5.4 milijuna eura.
Promet vozila veći je za osam posto dok je iznos naplaćene cestarine veći za sedam posto u odnosu na isti vikend prošle godine.
Svjetski meč, kupite karte
Zanimljiv detalj na prednjem dijelu Zokijevih gaćica.
Ovoga bi trebalo unajmiti za bull market.
Moramo paziti kome vjerujemo...
Ja sam vidio naslov kako je dr. znanosti rekao da je 4 x manje gostiju u RH. Na Krku doduše jedva prolazim autom, ali naravno, tako učen čovjek, kupio diplomu u BiH, kako mu ne bih vjerovao! O-D-M-A-H sam prodao sve turističke dionice...jao..., kad ono "greška".
ODLIČNI TURISTIČKI REZULTATI
Poreč ostvario milijunto noćenje!
27.06.2023.
Za razdoblje od 1. siječnja do 26. lipnja ove godine na području Turističke zajednice grada Poreča ostvareno je 1.014.727 noćenja odnosno 4% više u odnosu na 2022. godinu. U istom razdoblju ostvareno je 234.225 dolazaka što predstavlja povećanje od 5% u odnosu na prethodnu godinu.
Prema vrsti smještaja od početka godine do 26. lipnja najviše je noćenja ostvareno u hotelskom smještaju s povećanjem od 6% u odnosu na 2022. godinu (...)
Po organizaciji dolaska, u razmatranom razdoblju 59% gostiju došlo je putem turističkih agencija, dok je 41% došlo u destinaciju individualno. Agencijski gosti, ove godine bilježe rast od 9% u noćenjima, dok individualni gosti bilježe pad od 2%.
Trenutno na Poreštini boravi više od 20.000 gostiju. Značajna turistička noćenja ostvarila su se izvan glavne turističke sezone, a sve zahvaljujući brojnim sportskim događanjima, pripremama profesionalnih sportaša te organizacijom velikih i kvalitetnih događanja. Sudeći prema dosadašnjem broju ostvarenih noćenja Poreč ide ususret odličnoj turističkoj sezoni.
https://www.glasistre.hr/istra/2023/06/…trijanci-870626
Ministrica Brnjac u članku od 21. lipnja 2023.
Quote– Mi smo u kontaktima s našim velikim hotelskim kućama, one bilježe u ovom dijelu godine čak 20-25% povećanje turističkog prometa, što znači da imaju dobre rezultate. Pričajući s njima o tome što se događa s rezervacijama, možemo biti izuzetno zadovoljni kao i s najavama za “pik” same sezone.
Piše na monitoru, na brokerskom, Burza zatvorena .
WTF ??????????????
Što ti treba? Evo, poslat ću ti stanje.
Emisija TURIZAM.HRT o Hvaru (04.20 min, postao sam poveznicu na emisiju na temi Turističke dionice i perspektive):
"Od špice sezone očekuju se dobri rezultati - u najvećoj hotelskoj kući na otoku nisi htjeli pred kamere, no kažu nam da dobro stoje i da nema rupa u rezervacijama. Velike su novce uložili u obnovu hotela. Cijene noćenja u srpnju i kolovozu su, naravno, astronomske."
Intervjuirani strani gosti na Hvaru se uglavnom slažu da je poskupo, no čini se da nije pretjerano i da im ne smeta previše jer su ujedno i zadovoljni.
Emisija turziam.hrt
Turizam.hrt u ljetnom terminu premijerno se prikazuje četvrtkom na Prvom programu u 17:45.
Ovaj tjedan istražujemo koliko su istinite informacije o zastoju u rezervacijama na njemačkom i austrijskom tržištu, koliko je mondeni Hvar skuplji nego lani i kako su nakon slovenskog preuzimanja vlasništva Terme Tuhelj obilježile 20 godina uspješnoga rada.
Uskoro ću u obilazak nekih od naših objekata, dosta daleko od Splita.
Na prikazanoj karti se ne vide tri hotela u Austriji.
split i okolica
Što sve ima Valamar u Splitu i okolici?
POSLOVNI tjednik Lider objavio je popis najboljih deset neto izvoznika u Hrvatskoj. Riječ je o firmama koje su ostvarile neto izvoz veći od sto milijuna eura.
Tako je na prvom mjestu, piše Lider, CE-ZA-R (Centar za reciklažu) s 229 milijuna eura razlike između izvoza i uvoza. Riječ je o najvećoj sastavnici C.I.O.S. grupe, firme Petra Pripuza, kojoj je glavna djelatnost prikupljanje, oporaba i trgovanje metalnim otpadom te ostalim otpadnim materijalima s pretežito metalnom komponentom.
Druga je Valamar riviera s 221 milijunom eura neto izvoza. Među deset najboljih su još dva velika hotelijera - Plava laguna i Maistra. Ta istarska trojka zajedno je u 2022. ostvarila 489 milijuna eura neto izvoza, što je 42 posto više nego lani.
RIVP - malo iznenađenje - netko je počistio do 4,50 eura.
P. S. Možda zato što je prestala padati kiša?