Je li ovaj današnji skok cijene na KODT (stanje 10.08.2022. oko 14 sati) izazvan nekim posebnim događajem ili je netko jednostavno uvidio potencijal poduzeća?
Posts by Normani
-
-
Austrija, Njemačka, Slovačka, Mađarska, Hrvatska itd. Srednja Europa. Tu se vrti najviše tendera u kojima sudjeluje KODT. Ovog puta Češka Republika, Brno.
Dana 30.06.2022. je sklopljen ugovor na oko 11 milijuna HRK (36 milijuna CZK).
Čini se da je KODT ovdje nastupio zajedno s češkim proizvođačem transformatora Trafo CZ, i to prema sljedećem nalogodavcu:
https://www.egd.cz/The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
EUROPE DISTRIBUTION TRANSFORMER MARKET FORECAST 2020-2028
The Europe distribution transformer market is evaluated to project a CAGR of 7.43% over the projected period of 2020 -2028. The growth of the distribution transformer market in the region is mainly due to the inflating requirement of power all over the world. Further, Europe is estimated to be having considerable per capita consumption of electricity, making it a major market for distribution transformers.
The content cannot be displayed because it is no longer available. Europe Distribution Transformer Market | Trends, Analysis, Share, SizeThe Europe distribution transformer market is evaluated to project a CAGR of 7.43% over the projected period of 2020 -2028. Download Sample Report Now!inkwoodresearch.com- Distribution transformer provides the final voltage transformation in an electric distribution system. Distribution transformer reduces the voltage used in distribution lines. Distribution transformer also distributes power to remote areas. Distribution transformer is available in various sizes and efficiencies depending on the installation site and needs.
- Growth in power generation from renewable energy is creating opportunities for the distribution transformer market in Europe. Renewable projects are off-grid; therefore, they need transformers for transmission and distribution of electricity. Distribution transformer is vital part of power distribution. Distribution transformer supplies electricity from the substation to consumers.
- Rest of Europe (countries such as Germany, France, Italy) held a significant share of the distribution transformer market in Europe in 2019. The region is anticipated to maintain its dominance during the forecast period. This can be ascribed to increase in electricity consumption due to industrialization and urbanization. Rest of Europe includes countries such as Germany, France, Italy, and Russia & CIS. These are leading countries in terms of production of electricity in the region. The demand for distribution transformers is expected to rise in these countries in the near future.
- The U.K. and Spain are also key countries of the distribution transformer market in Europe, led by rise in investments in conventional as well as renewable energy sources in these countries. Aging grid system is one of the key drivers of the distribution transformer market in the U.K. and Spain.
https://www.transparencymarketresearch.com/europe-distrib…mer-market.html
-
Končar dispatches a transformer of the maximum nominal power
JUL 21, 2022
Photo: KONČAR – Distribution & Special Transformers (D&ST)
Zadar, CROATIA – The transformer was manufactured as part of the project of reconstruction of the Bruška 20/110 kV transformer substation.
Končar Distribution and Special Transformers (Končar D&ST) has announced that the transformer of the maximum nominal power, manufactured by the company for the Croatian market was recently dispatched. It has a nominal power of 130 MVA and a voltage of 110/33 kV.
The transformer was manufactured by Končar D&ST as part of the project of reconstruction of the Bruška 20/110 kV transformer substation in Zadar County. According to the company, the demanding task of safe transport and delivery to the location of the Bruška substation through the difficult karst terrain of Velebit was successfully carried out by their transport partner.
Končar dispatches a transformer of the maximum nominal powerZadar, CROATIA – The transformer was manufactured as part of the project of reconstruction of the Bruška 20/110 kV transformer substation. Končar Distribut...www.transformer-technology.com -
(...) ali ovih više od 60% novih narudžbi u odnosu na lani KODT zaista čini posebno zanimljivim
Meni je još zanimljivija činjenica ta što su kupili proizvodnu halu u koju bi se prema planu trebali useliti sredinom sljedeće godine tako da pritok novih narudžbi ne bi trebao jenjavati, dapače, trebao bi osnažiti.
-
Bakar im je kao sirovina hedgiran (...)
Nisam čitao izvješće KOEI, ali koliko mi je već od ranije poznato, hedgiranje sirovina je nešto što oni (KODT) rade već godinama, ne samo u ovoj specifičnoj aktualnoj situaciji. Možda je i to jedan od razloga zbog čega su, unatoč sveopćem rastu cijena sirovina, uspjeli pozitivno poslovati. Doduše, i samo hedgiranje nešto košta, predstavlja određeni trošak, zar ne?
Usput, jedan od članova Uprave KODT-a, se dobro razumije u takve financijske postupke što dobro dođe.
-
Mozda trpaju nekog svog .
Mislim da je vaša treća opcija u pravu.
Ma, nema problema, pouzdajmo se u HANFA-u, ona će provjeriti sve eventualne nepravilnosti i ako se utvrdi da doista postoje elementi manipulacija, odgovorne će privesti pravdi, zar ne?
-
To ne znaci da se sada otvara neki novi ludi potencijal.
Potencijal svakako postoji, ali glavna tema u ovom trenutku je ipak drastično rušenje cijene od strane "mirovinskog" fonda koja bi se trebala jednako tako intenzivno vratiti na ranije vršne vrijednosti, pa i u daljnjoj perspektivi i više.
-
Živnulo je na temi. Dosta nickova koji inače ovdje nisu aktivni.
-
Nije ti palo na pamet čitati forum stranicu ili dvije unazad.
Jer da si odvrtio koju poruku unazad, vidio bi da sam prije neki dan već bio postao informaciju o terminu izvješća. Stječe se dojam da se ne brineš baš previše za svoje investicije. Ima i drugih koji u prošlosti nisu čitali pokoju stranicu unazad. Zato im se samo tako može prodati bilo koja fora ili polovična informacija.Blago tebi ako se ti bogatiš preko foruma. Forum redovno pratim i vidio sam da je netko napisao nešto tipa "ide izvješće za 10ak dana", zato sam i pitao za korporativni kalendar.
Prije toga sam postao ovo što ti je kolega sada (ponovno) postao. Čitaj forum umjesto da čitaš zadnjih nekoliko postova pa ćeš znati. Jednostavna stvar.
-
nikad mi nije palo na pamet potražiti to
Nije ti palo na pamet čitati forum stranicu ili dvije unazad.
Jer da si odvrtio koju poruku unazad, vidio bi da sam prije neki dan već bio postao informaciju o terminu izvješća. Stječe se dojam da se ne brineš baš previše za svoje investicije. Ima i drugih koji u prošlosti nisu čitali pokoju stranicu unazad. Zato im se samo tako može prodati bilo koja fora ili polovična informacija. -
SKULPTURA OD OTPADNIH DIJELOVA KONČAR D&ST-OVIH TRANSFORMATORA
Slažete li se da ekipa iz tzv. "mirovinskog" fonda zaslužuje ovu prigodnu skulpturu za uspomenu?
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. https://koncar-dst.hr/2022/07/11/dan…transformatora/
-
preostalih 1.000 komada prodati u par sati ili blok transakciji.
Ne znam koliko je vaša računica točna, ali samo danas je do ovog trenutka prošlo skoro 500 komada.
-
50-setice stižu na ask...
Trenutačno više ne vidim 50-ica na prodaji. Možda je ostala pokoja 20-ica ili 30-ica?
-
Ako je u pitanju još samo 100 kom daj da ih riješimo...
Ti si upućen koliko je još komada, reci.
-
Možda onaj tko je vidio profitnu maržu drugog kvartala. I na temelju nje projicirao godinu dvije.
Dotični je prodavao u svibnju 2022., dakle već tada je vidio maržu drugog kvartala?
-
Ako ja dobro vidim, još 100-tinjak komada i to bi trebalo biti to, pretpostavljam.
-
10 dana do objave izvješća.
-
dosta su pali...
Mnogi su kolektivno skliznuli u zadnje vrijeme, a stižu (vjerojatno kvalitetna) kvartalna izvješća. Izvješće KODT-a je najavljeno za 21.07.2022.
-
Nedavno su sklopili novi ugovor o isporuci transformatora s Nijemcima. Volim kada sklapaju ugovore s Nijemcima jer je to tržište na kojem vlada iznimno velika konkurencija. Dobar znak. I nije im prvi puta.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.