SNAP
nomen est omen
Ovako bi trebalo biti. Privremeno?
SNAP
nomen est omen
Ovako bi trebalo biti. Privremeno?
Obavijest o ostavci predsjednika Nadzornog odbora PODRAVKE d.d.
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/46022
ogroman promet ovo jutro ulagači su se baš raspištoljili
Ovo je nelikvidnosni rekord.
Tko su oni da se posve nepoznatoj osobi obraćaju sa "TI".
To je današnji trend. U inozemstvu također. Valjda zbog engleskog "you".
Počinju radovi na proširenju Tvornice juha i Vegete, otvorit će nova radna mjesta
investicija je vrijedna 104,8 milijuna kuna, a početak proizvodnje u novom pogonu predviđen je za kolovoz 2023. godine.
Današnjim obilaskom gradilišta simbolično je označen početak radova na proširenju Tvornice juha i Vegete u poslovnoj zoni Danica u Koprivnici. Riječ je o još jednoj od investicija u sklopu Strategije poslovanja Grupe Podravka do 2025. godine kojom će se osigurati vlastita proizvodnja tjestenine, strateške sirovine za proizvodnju juha, kao i nova radna mjesta. Ukupna vrijednost projekta jest 104,8 milijuna kuna, a radovi će obuhvatiti 2.800 m² prizemlja i 1.600 m² na prvome katu. (...)
Počinju radovi na proširenju Tvornice juha i Vegete, otvorit će nova radna mjesta
Na MojPosao su promijenili image. Prešli su na oslovaljavanje s TI, naglašavaju tim i izazov. Zvuče jednostavno, poletno i ambiciozno. Good job!
Ali ono što mi se posebno sviđa je dio u kojem se kaže: "Planiramo rasti i dalje.". Nice. Živi bili pa vidjeli...
dpa-AFX · 19.10.2022, 09:18 Uhr
Die deutsche Industrie verzeichnet trotz der sich eintrübenden Konjunktur einen Auftragsbestand in Rekordhöhe.
Dragi moji, barem ono što površno vidim u ovom trenutku, pozitivna izvješća.
I ode Netfix 13% uvis na post-marketu. Ali ne samo Neflix, već i njegovi "peers".
Jasna stvar. Kad naši fondovi krenu u rasprodaju, sve će dolje.
Lijepo je od vas dvojice što nas tako ljubazno svakog dana više puta dnevno u cik-cak maniri upozoravate da će "sve ići dolje".
Altruizam je pozitivna stvar!
Nekima unatoč vašim katastrofičnim prognozama čak i sada ide više nego dobro. Npr. IBKR brokerima:
Interactive Brokers Group Non-GAAP EPS of $1.08 beats by $0.13, revenue of $847M beats by $54.3M
Oct. 18, 2022
Interactive Brokers Group, Inc. (IBKR)
baš zato šta su fondovi previše izloženi vani, a u nekom trenutku će se portfolia morati "izravnati" 🤷
Pa ako smatraš da su "previše" izloženi vani (ne znam što je to "previše" u ovom slučaju), onda će, ako do toga uopće dođe, prodavati ono što imaju vani. A ne ono što imaju na ZSE da bi "poravnali" ono što imaju vani.
Slabo se radi u obrazovnom sustavu ja sam završio ekonomski fakultet čak i moji kolege su slabo kužile dionice mozda njih deset posto
Sjećam se 2000-ih. Dipl. ekonomisti u razgovorima, osim vrlo rijetkih, nisu imali blage veze o dionicama. Niti osnove nisu znali.
Inače, današnji klinci igraju internetske igre i neće ništa znati o životu pa tako ni o dionicama.
Ako sam dobro primijetio (Jesam li?) zadnje 2-3 godine, niti je ogroman porast cijena dionica u SAD doveo do ogromnog porasta dionica na ZSE, niti je značajan pad dionica u SAD doveo do značajnog pada dionica na ZSE. Tako da trenutačne duboke analize svega mogućega u SAD i usporedbe s "onim" tržištima shvaćam više kao mentalnu rekreaciju.
Onda je samo pitanje da li za 3-5 godina kreću na Litvu, Estoniju, Latviju.. ipak i tamo ima Rusa.
Ne vjerujem da će ostatak svijeta to dozvoliti, ipak su u igri nafta, plin, geostrateški interesi.
Piše se godina 1938.
Sudeti = Krim? Svaka sličnost je slučajna?
Oh, kao je ovoj gospodi lako trgovati tuđim teritorijima, tuđom imovinom i tuđim životima!
Psihopatima, narcisima, borderlajnerima i sl. nikada ne popuštati jer će ubrzo biti još gore nešto već jest.
Popuštati samo privremeno, iz taktičkih razloga ili zbog toga što su privremeno u poziciji moći. Nema šanse da se urazume argumetnima. Razumiju samo jezik sile. Jake sile.
From the 29 – 30 September 1938, the British, French, Italian and German leaders met in Munich to discuss Hitler’s demands for the Sudetenland. This photograph of the British Prime Minister, Neville Chamberlain, was taken following talks in Hitler’s apartment on the 30 September 1938.
Courtesy of The Wiener Holocaust Library Collections.
Following the success of Anschluss, Hitler’s next target was Czechoslovakia, which was now surrounded by German territory. The northern part of Czechoslovakia was known as the Sudetenland.
The Sudetenland was desired by Germany not only for its territory, but also because a majority of its population were ‘ethnically’ German.
In the summer of 1938 Hitler demanded the annexation of the Sudetenland into Germany. At this point Hitler was aware that the Allies were desperate to avoid war, and thought it likely that they would appease his demands.
Hitler threatened war over the issue of the Sudetenland. On 29 – 30 September 1938 the British, Italian, French and German leaders met in Munich to discuss the issue.
The Allies agreed to concede the Sudetenland to Germany in exchange for a pledge of peace. This agreement was known as the Munich Pact.
Ovo je do pred desetak dana bio međunarodni oružani sukob, a sada se pretvara u pravi rat.
Nažalost, odmaknulo je dalje nego u početnim fazama.
Problem je taj što je Putin psihopat ili na tom tragu. Isto kao Hitler. Pa još indiktrinirani u stilu "Velika Rusija" = legenda!
Takvi se ne predaju, taman završili pod ruševinama i sa sobom potenguli milijune ljudi u grob i patnju.
Hitler je pri kraju rata, kada više nije bilo ljudi za obranu, kada je sve propadalo, slao djecu u rat. To su zvali "das letzte Aufgebot".
Vrhunska poznavateljica Rusije: Ovo je kraj postojećeg svjetskog poretka
09:12, 18. listopada 2022.
Još samo treba Pfizer-u poslat specifikacije za cjepivo i ajmo Jovo nanovo.
Manijaci. Sada ćemo zbog raznih eksperimenata i tko zna kakvih namjera morati živjeti sa stalno novim virusima.
Najviše gubim ako odma navalim na nove, trebaju se malo kiseliti. Tako da mi i folderi promatranja osim po sektorima imaju dionice i po fazama "kiseljenja".
Kisele dionice. Novi recept. Da nisi ti možda kuhar po zanimanju?
I zašto baš Hess, a ne neki drugi naftaš? Što je na njemu posebno?
Ja sam si malo kupil ctkb, cptn i hes. već malo i zarađuju.
Dobro izgleda ovaj trojac. Barem na prvi pogled.
Prodo sam HES. Strah me te nafte.
Kakav je taj HES? Je li to samo nafta ili se bave i drugim stvarima?