Ukrajinska vojnikinja pleše dok se u zaleđu čuje granatiranje.
Posts by Normani
-
-
Moje pitanje je... Jel ste pobijedili tu šveđanku u šahu?
Jesam, pobijedio sam.
Trebao si toj Šveđanki reći da je Švedska utemeljena na genocidu Laponaca.
Moram priznati da nisam toliko upućen u povijest da bih mogao replicirati na takav način. Usput, vidio sam danas oko 82. minute utakmice neku mladu crkinju obučenu u dres hrvatske reprezentacije skupa s ostalim hrvatskim navijačima. Tko je to? Neobično za navodno "rasističku" državu da ima crnkinju za navijačicu.
-
nešto je u nacionalnom ponosu i kako te drugi percipiraju.
Igram šah na chess.com i ondje mi je jedna Šveđanka, nakon odigrane partije, napisala poruku "Croatia is a racist country!" Na moj upit zbog čega tako misli, navela je ustaše. Potom je navela navodno rasističko skandiranje navijača NK Rijeka na račun tamnoputih igrača švedske momčadi.
Također, kolegica je bila u New Yorku tijekom GO, u nekoj boljoj trgovini su ju pitali otkuda je, ona je rekla da je iz Hrvatske, nakon čega je stigao komentar: "Oh, ustaša state!"
Evo, i to je dio percepcija RH i građana RH. -
Kad momčad izgleda kao da ima pripreme u frizerskom i tatto salonu nemože bit dobro. Danas loš Brazil a Hrvatska ultra disciplinirani. Bravo Dalić. Bravo SVI.
Haha, dobra ti je ova s frizerskim i tattoo salonom.
Brazil uopće nije bio loš, nego je Hrvatska taktički odigrala jedinu moguću, čvrstu opciju. Naime, držali su loptu što duže, trošili su vrijeme i time Brazilcima uzimali mogućnost dodatnih napada. S obzirom da su Brazilci bili favorizirani, tašti i uvjereni u svoju pobjedu, kako je vrijeme proticalo, tako su postajali nervozniji. Zapravo je pobjeda Hrvatske, psihološko-taktička pobjeda. Jer da je Hrvatska kojim slučajem igrala otvorenije, izgubila bi. I na kraju, u nogometu, u sportu, pa često puta i u životu, broji se rezultat, a ne umjetnički dojam, frizura i tetovaže. -
Taj Mon Perin mi je još misterija. Trebamo sakupiti dovoljno podataka da vidimo kako to točno vode..
Jedan subjektivni komentar. Naime, ja sam prije puno godina stjecajem poslovnih okolnosti imao prilike doživjeti Plinia, onda je još bio član Uprave Adrisa, imatelj dionica, lova do krova. Ostavljao je opak dojam. Austrijanci - pregovarači nisu baš bili zadovoljni s njegovim (njihovim) ponašanjem i potezima, smatrali su ga (ih) mafijašima i poslovnim siledžijama. Eh, sad možda taj Mon Plinio, excuse moi, Mon Perin funkcionira dobro, ali ja sam (pre)osjetljiv na takve tipove pa pristupam poduzećima koje takvi vode s oprezom.
I sviđa mi se naravno PLAG. Također uredno vođeno društvo, oba imaju razuman dug s kojim možemo mirno spavati, lijepi cash flow, PLAG gotovo redovito isplaćuje povisoke dividende.
Treba na radaru imati i Liburniju Rivieru, od kad se promijenilo vlasništvo, moglo bi to na bolje. Isto sam bio na ručku ove godine u Ambassadoru u Opatiji. Malen meni, ali sve je bilo odlično.. Velika popunjenost već tada u proljeće.. Nije mi se svidilo što dolazi miris iz kuhinje..to ne smije biti, pogotovo ne kad je 5☆.
Opet slijedi subjektivni komentar. Danas mi je jedna gospođa koja u okolici Poreča niz godina izdaje stanove djelatnicima RIVP i PLAG rekla kako djelatnici RIVP hvale dobru atmosferu u RIVP, dok se oni u PLAG navodno ne mogu pohvaliti istim. Nažalost, nisam bio u mogućnosti detaljnije ispitati stvar. Volim čuti konkretne komentare. Kako bilo, smatram da uspješna poduzeća zapošljavaju ljude koji se konrektno i kolegijalno ponašaju. To omogućava bolju iskoristivost ljudskih resursa. Mobbing, svađe, nezdrava nadmetanja, podmetanja i bilo kakvo zlo može naštetiti firmi.
Zanimljiv komenar, ovo s mirisom iz kuhinje. Slažem se. 5 zvjezdica se takvo što ne bi smjelo dopustiti. Vodstvo je krivo za to i to nije dobar znak iako je sitnica. Sitnice čine neki hotel vrhunskim. Bio sam jednom slučajno nazočan u trgovini kada je Todorić (tko god što mislio u međuvremenu) osobno telefonirao s prodavačicom Konzuma u Toweru u Rijeci te ju je ispitivao koje su boce vina izložene i zašto boce tog i tog istarskog proizvođača vina nisu stavljene na police. Bilo mu je stalo do toga da sve bude u redu iako se radilo o banalnoj stvari unutar velikog poslovnog carstva. Dakle, manageri se mogu i trebaju brinuti za svašta. -
Vidim da moram biti jako oprezan s Vama, kolega.
(...) ostao gorak okus u ustima od ADRS2, u kojem sam svojevremeno imao sedam znamenaka i jako malo zaradio. Od tada imam neku averziju prema turističkim papirima. (...)
To Vam je kompliment. Čitam pozorno.
Kada spominjete 7 znamenaka, mislite, pretpostavljam na uloženi iznos? Nema veze, bitno je da niste izgubili glavnicu. Sjetite se Buffetta, Kostolanyja i ostle starije gospode. Pod uvjetom da u međuvremenu ne umrete, imate kao i oni izidašnih 10, 20, 30 i 40 godina vremena čekati da zaradite na burzi.Vi ste, sudeći po svemu strpljiv čovjek, dakle, sve ok.
Turističke tvrtke, možete li iznijeti konkretna razmišljanja o pojednim (Vama boljim turističkim poduzećima) i preporuku? -
Dugo ju promatram i nikako pa nikako.
Jeste li Vi ono rekli da se ovim poslom ne može baviti nitko tko ne može mjesecima čekati s kešom? Ili sam Vas pobrkao s nekim?
-
Drastično porastao broj oružanih zločina, napada i pljački u Rusiji
(...) Povećan broj oružanih kaznenih djela u Ruskoj Federaciji nije nešto neočekivano, s obzirom na ratno stanje. No Rusija će se tek suočiti s ozbiljnim posljedicama kada se rat u Ukrajini primiri i kada se vojnici vrate u zemlju. Naoružani i istraumatizirani vojnici će tek tada postati problem u Ruskoj Federaciji. No to je tek jedna od posljedica s kojom će se Rusija suočiti nakon završetka rata u Ukrajini.
https://www.index.hr/vijesti/clanak…e_i_komentari_d -
Koliko je SAD (i ostali) potrošio na Ukrajinu. Do sada.
-
Član nadzornog odbora u petak, 2. prosinca 2022. prodao 40.000 komada po 235 kn (= 9.400.000 kn).
Današnja cijena nije baš u skladu s onom od petka. -
nakrcao se KODT
Sad ću čekat i pritajit se.
Prvo prolazno vrijeme oko Uskrsa
Meni bi bilo ok da sada jače raste kada sam se natovario (opet).
A meni bi bilo ok kada bi nas prestao opetovano izvješćivati o tome kako si se narkcao tj. natovario. Za dijeljenje informacija o osobnim transakcijama postoji posebna tema. Ček, ček, sad shvaćam zašto nam to želiš priopćiti. Tvoju kupnju dionica tržište treba shvatiti kao strong buy signal, je li to?
-
HNB platio 275 tisuća kuna za aplikaciju kakvu su pazinski klinci napravili u jednom danu.
A nitko od novinara nije napravio istraživanje kad je bio natječaj, tko se sve javio i tko je bio taj koji je odlučio tko će raditi?
Nije to platio "HNB", nego smo platili svi mi preko poreza. HNB je državna institucija.
-
Ovo je nešto kao ono "oba su pala":
https://www.index.hr/vijesti/clanak…p_Brid_70170183 -
Nije KODT, ali je srodno poduzeće unutar KOEI-a. Vrijedno je uočiti trend.
Prošle godine naša realizacija je bila oko 120 milijuna eura. Ove godine rastemo za nekakvih 170 i planiramo dalje rasti u nadolazećem periodu. Imamo investicije svake godine. Širimo se, pokušavamo širiti strojeve i prostor, rekao je Žarko Janić, voditelj Odjela optimizacije Končar energetski transformatori.Končarov transformator odlazi u Veliku BritanijuZa domaće tvrtke sve je nemilosrdnija utrka na stranom tržištu i u uvjetima 4. industrijske revolucije, pri čemu je osnovni cilj uspostaviti komunikaciju…vijesti.hrt.hr -
Ne znam gdje da stavim ovaj prilog. Zanimljiva reportaža o tome kako je Brexit Britancima donio dosta štete.
-
Zapadne kompanije odlaze pod cijenu velikih gubitaka.
Clothing retailer H&M closes its last stores in Russia
Adam Jeffery | CNBC
The world’s second largest clothing retailer, H&M, has closed its stores in Russia for the last time, Reuters reports.
Before Russia’s invasion of Ukraine, H&M operated approximately 170 stores across Russia, but it shuttered them shortly after Russian troops swarmed into the country.
The stores were reopened in August to sell excess inventory, but are now closed for good.
H&M is one of dozens of global retailers who pledged to exit the Russian market shortly after the invasion in February, but have then taken months to actually wind down operations.
H&M told investors that shutting its Russian operations cost the Swedish company approximately $200 million.
-
Rusi pucaju na svoje trupe. Tragikomično!
Britanski institut: Rusi koriste zastarjele karte i greškom pucaju na svoje vojnikeU IZVJEŠĆU se navodi kako Ukrajinci uspješno obmanjuju Ruse tijekom prvih devet mjeseci invazije.www.index.hr -
Rusija (Wagner) regrutira zločince da bi činili zločine. Kakva je to država u kojoj tamo neki privatni igrač "Wagner" ophodi zatvore i nudi oslobađanje iz zatvora nakon 6 mjeseci? Prema kojem zakonu? Prema kojem moralu?
Ide se čak u Afriku i skupljaju se najgori od najgorih.
https://www.index.hr/vijesti/clanak…_procitaj_jos_d -
tri života mi treba da se obogatim.
Trebao si pitati kolegu insajdera na ovoj temi pa bi se obogatio.
-
To sam se i ja pitao.
Razvoj zajedničke prometne i logističke infrastrukture. Izgradnja nekog novog naftovoda/plinovoda?