Tko od vas voli ići u znojilište?
https://www.poslovni.hr/hrvatska/izazo…u-rijec-4380766
Posts by Normani
-
-
To je na tržištu Progress. Što je to? Mogu li na tom tržištu trgovati i fizičke osobe?
-
Gdje s uopće trguje s tim dionicama?
-
500 kom je podebljao jedan iz Top 10 .
Tko?
-
Najnovija objava. Od silnog mađarskog razumijem samo 30 mio. eura.
VI.5) Date of dispatch of this notice: 02/03/2023
Section VI: Complementary information
VI.3) Additional information:
Ajánlattevők:
1)
Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Korlátolt Felelősségű Társaság
1051 Budapest, Sas utca 1. II. e 1.
Adószám: 27984356241
2)
Hitachi Energy Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság
1139 Budapest, Váci Út 99.
Adószám: 26711229241 - amely ajánlattevő végleges ajánlatot nem nyújtott be.
3)
Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.
HR-10090 Zagreb, Josipa Mokrovića Utca 8
Európai Uniós adószám: HR49214559889
Ajánlatkérő a közbeszerzési eljárás eredményeként keretmegállapodást kötött a 2. helyezett ajánlattevővel is, figyelemmel az eljárást megindító felhívásban és a szerződéses feltételekben rögzítettekre.
Az eljárás 2. helyen rangsorolt nyertese:
Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.
HR-10090 Zagreb, Josipa Mokrovića Utca 8
A 2. helyezett szerződésének végleges összértéke: 30 418 500, 00 EUR
-
AI će nam trgovati.
jedini AI na ZSE je Parica
Tko zna koliko je on samo zaradio. Možda bi se on trebao zvati "Paretina", a ne "Parica"?
-
Profit od 10% na Rivp.
Hvala na info. Dakle, kupio si na oko 4.10 pa prodao na oko 4.5x eura? Na to još, pretpostavljam, treba platiti porez od 10%.
-
Ja danas prodao sav svoj Rivp😉
Zašto?
-
Ma Radnik Opatija je pekara koja djeluje lokalno, a ne nacionalno.
Svejedno. Ja u Rijeci u načelu ne mogu dobiti kruh Radnika Opatije, a upravo mi je on najbolji. Možda se nisam dovoljno potrudio? Kupim ga obično usput u Malinskoj na Krku u Trgovini Krk. Kako bilo, vjerojatno Plodine, Spar i ostali diktiraju cijene i uvjete za kruh na svojim policama.
-
Ak nekog zanima....
zarada prije karata, poteza, depilacije i amorfizacije
-
A dobro to i nije problem, uvijek mozes imati vise dionica pa 20-30% mjenjati, trejdati kroz 2 godne
A što ako mi ne odgovara trejdanje tj. mijenjanje? Misim da bi, ako već porez, taj period trebao biti skraćen na jednu godinu.
-
Da se neki minimalni iznos ni ne oporezuje, recimo 1.000 eura dobiti, da se ekipa navikne na trziste kapitala.
Ili da se skrati vrijeme kada je moguće prodati bez poreza, npr. na jednu godinu.
-
Ma ide plenki da kucne u zvono na burzi i otvori trgovinu obveznicama.. vidio da to rade ovi veliki igraci vani 😂😂
https://zse.hr/hr/potpisan-ug…acku-burzu/2597
Fino, i sada, umjesto da lova ode u dionice, ode u obveznice...opet smo izvisili... -
Junius, preuzmi inicijativu i vodstvo ako možeš i hoćeš.
-
A kada i ako prodaju Trgovinu Krk, jel ide onda dividenda malo veća?
Zašto bi prodali Trgovinu Krk? Kupili su ju zato da mogu plasirati proizvode pekare Radnik Opatija. A Radnik Opatija su kupili zato da mogu plasirati svoje brašno. Ja sam zadovoljan kako Trgovinom Krk u kojoj povremeno kupujem tako i kruhom pekare Radnik Opatija. Nažalost, njihove proizvode ne možeš kupiti u Sparu itd.
-
Vodeće banke u Hrvatskoj kamatama na štednju ne prate rast kamata na kredite
Sa sličnim problemima suočeni su njemački štediše koji s ljubomorom gledaju kamatu koju dobivaju Talijani
Vodeće banke u Hrvatskoj kamatama na štednju ne prate rast kamata na krediteSa sličnim problemima suočeni su njemački štediše, koji s ljubomorom gledaju kamatu koju dobivaju Talijaninovac.jutarnji.hr -
Iz sastava indeksa CROBEX® i CROBEXtr® isključuju se dionice društava:
- FTB TURIZAM d.d. (trgovinski simbol LRHC)
- Iz sastava indeksa CROBEXplus® i pripadajućeg sektorskog indeksa isključuju se dionice društava:
- FTB TURIZAM d.d. (trgovinski simbol LRHC , ISIN HRLRHCRA0008) - CBXturist
-
...građani drže u bankama 35 milijardi €, od toga 1% građana drži 40% tog novca. Lani su ti ozbiljne pare izgubili na inflaciji, kao što će i ove godine. Tih top 1% su toliko utjecajni, da će izvršiti pritisak na Vladu, da nešto učini da se potakne ulaganje na burzi i njena atraktivnost, kako bi se dio toga novca prebacio tamo i ono najbitnije USPJEŠNO OPLODIO.
Kao prvo, strašno je pročitati da 1% građana drži 40% kompletne ušteđevine. Što se tiče tvoje hipoteze, zvuči logično, no nisam baš siguran da većina spomenutih imaja pojma o dionicama (čast iznimkama) i da bi znali što rade i u što ulažu, zašto, koliko, kada i sl. Drugim riječima, to je za njih egzotika o kojoj znaju malo ili ništa. I predstavlja rizik. Nekako mi se čini da si se kao netko tko se razumije u dionice postavio u njihove glave. Nekretnine su puno poznatiji teren u kojem se mogu puno bolje snalaziti.
Nekako mi se izgleda, da su se kod nas stvorili uvjeti da se ponovi makar 20% učinka ZSE od 2006-2007.
O-ho-hoo...ne bismo se tužili da se to dogodi. Temeljem čega ti se to čini? Temeljem tvoje gornje hipoteze o ekipi koja drži 40% novca u svojim rukama ili ima još nekih drugih naznaka? Smatram da su makroekonomski podaci u zadnjem kvartalu 2022. puno veći motivator i reklama za ulaganje na ZSE.
-
0% poreza nije rijetko u Europi. Porez je u Europi 20% i više, ili ga uopće nema.
Dobro ga deru na sjeveru. Pogledaj Dansku, Skandinaviju itd. Kod nas je 10%, zar ne?
-
Bilo bi pametnije da...
Hm, oni nisu baš poznati po tome da čine nešto što bi bilo "pametnije".