1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Normani

Posts by Normani

• Turističke dionice i perspektive

• Normani
    • March 22, 2023 at 6:46 PM

Sajam u Beču:

Hrvatska je za turiste iz Austrije druga najpopularnija destinacija

Hina
    16:09, 16. ožujka 2023.

Sajam u Beču: Hrvatska je za turiste iz Austrije druga najpopularnija destinacija Ilustracija: Grgo Jelavic/PIXSELL

HRVATSKA odlično stoji na austrijskom turističkom tržištu, druga je najpopularnija inozemna destinacija za odmore, iza Italije, te se s tog tržišta ove godine očekuju rezultati bolji i od 2019. godine, istaknuto je na turističkom sajmu Ferien-Messe u Beču otvorenom danas, na kojemu je Hrvatska zemlja-partner. (...)

(...) "Hrvatska ove godine priprema sezonu s puno optimizma, investicije se ponovo vraćaju u objekte i povećanje kvalitete te smo sigurni da imamo puno toga za ponuditi i stranim tržištima koja nas već dobro poznaju, među kojima je i austrijsko, koje je na trećem mjestu po rezultatima, iza Njemačke i Slovenije. Već prošle 2022. smo s tog tržišta za oko 5 posto premašili 2019., a samo u prva dva mjeseca ove godine promet je za 30 posto veći nego 2019., pa iako je još rano za predviđanja cijele godine, vjerujemo da možemo to ponoviti ove godine", naglasio je Staničić. (...)

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ja/2447105.aspx

• Što smo danas tržili

• Normani
    • March 22, 2023 at 6:23 PM
    Quote from amerikanec

Roknula je za visinu divke prije ex div.day, a i ponovno sam uletio nakon prvog trejda sa 4.1x-4.5x🙂

Odličan trejd, nema šta! :thumbup:

• Što smo danas tržili

• Normani
    • March 22, 2023 at 5:56 PM
    Quote from amerikanec

Eto neocekivano ponovo kupio 3tis. kom RIVP po 4.37€🙂

Zašto neočekivano i koja filozofija stoji iza kupnje? Dionica RIVP mi ne djeluje previše "in" zadnjih godina. Ili se varam?

• Obvezni mirovinski fondovi i kategorije

• Normani
    • March 22, 2023 at 1:57 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from Normani

Ja sam svojedobno htio promijeniti fond (i kategoriju fonda), a onda sam utvrdio da se to moglo mijenjati samo u mjesecu rođenja, svake tri godine ili tako nešto...znači, ako to nisam učinio tada i tada, trebalo je čekati nekoliko godina, pa mi se dogodilo da sam poslije zaboravio i morao čekati opet...sve do mirovine tako...dakle, sada su promijenili?

kategorija jednom godišnje, u mjesecu rođenja.

a fond svakih 15 dana.

Hvala na informaciji. To je "po novom", a nekada je bilo onako kako sam napisao. Ispada da su htjeli spriječiti česte zamjene. Pa i ovo da se kategorija smije mijenjati samo jednom godišnje mi je isto bez veze.

• Obvezni mirovinski fondovi i kategorije

• Normani
    • March 22, 2023 at 10:49 AM

Ja sam svojedobno htio promijeniti fond (i kategoriju fonda), a onda sam utvrdio da se to moglo mijenjati samo u mjesecu rođenja, svake tri godine ili tako nešto...znači, ako to nisam učinio tada i tada, trebalo je čekati nekoliko godina, pa mi se dogodilo da sam poslije zaboravio i morao čekati opet...sve do mirovine tako...dakle, sada su promijenili?

• Što smo danas tržili

• Normani
    • March 21, 2023 at 9:48 PM
    Quote from tollway

Ali ima ona stara.... tko ne zna cijeniti mali dobitak, nije vrijedan velikoga!

Tako je. A ima i ona burzovna mudrost:

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• LKRI (Luka Rijeka d.d.)

• Normani
    • March 21, 2023 at 9:35 PM
    Quote from verdi

Brnićka kad o nečemu piše, to mi je loš znak.

Kakav loš znak? Što je za tebe loše u tome što je napisala?

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Normani
    • March 21, 2023 at 8:09 PM
    Quote from Junius
    RE: Što smo danas tržili

[…]

Uložio si 100.000 eura x 3 = 300.000 eura i porez platiš 30.000 eura. Sitnica!
    Normani
    March 21, 2023 at 7:17 PM

I umjesto da ubereš 300k € u 18 mjeseci ,ti ubreše 200000€ u 24 mjeseca...to je ta logika....dionica se prodaje kad procijeniš da je odradila rast, a ne kad prođe 24 mjeseca.

Tko kaže da će cijena nakon 18 mjeseci biti viša od cijene u periodu nakon 24 mjeseca? Cijena nakon 24 mjeseca može biti i viša i bez poreza. :)
    Dobro, ali ti, po onome što pišeš, trguješ na kratke staze.

• Što smo danas tržili

• Normani
    • March 21, 2023 at 7:17 PM
    Quote from Junius
    Quote from havi

A najbolje od svega nema poreza na dobit :palac gore:

To je strašno bitno kod x3 dobiti.

Uložio si 100.000 eura x 3 = 300.000 eura i porez platiš 30.000 eura. Sitnica!

• Normani
    • March 21, 2023 at 6:26 PM
    Quote from havi

Pa nije preuzimanje društva usputni posao.

Kaže kolega gore da su oni (CE Industries) osnovali prije četiri mjeseca taj Port Acquistions i onda sve dionice slili u njega zato što "ne žele steći većinsko vlasništvo". Zanimljiva motivacija za osnivanje novog trgovačkog društva. Naravno da je postojala namjera i ne može se reći da su stekli 35% nekog društva "ne želeći steći većinsko vlasništvo" ako poznaju Zakon. A poznaju ga, naravno, pa u Đuri su, dali su do znanja da žele Uljanik i sada je na redu i Luka Rijeka. Kako ne bi poznavali Zakon? Pojasnio sam ranije.

Što se tiče međusobnih okrupnjivačkih transakcija, misim da gledaš samo zadnjh 5 minuta. Po mojem je to sve "malo" dugoročnije bilo isplanirano i ne vjerujem da se radi o slučajnoj kupnji od no-name treće strane, već od ranijih (neslužbeno) povezanih igrača koji su zauzimali pozicije već koju godinicu ranije s ovom ili onom namjerom.

Što se tiče insajderstva tiče, onog individualnog, kada cijena točno na dan osnivanja nekog novog i "potpuno nepoznatog" trgovačkog društva, i to još osnovanog vjerojatno negdje u inozemstvu, skače na ZSE za 27% u jednom danu, onda je nemoguće ne pomisliti na korelaciju između ta dva događaja. Je li HANFA postavila upit zbog čega je cijena 16.11.2022. skočila tako jako i tko je kupovao taj dan? To se lako može provjeriti. Ne znam je li ili nije, ako jest, Uprava LKRI vjerojatno ne može na tu temu reći ništa. U svakom slučaju, ako je jedan moj frend jednom prigodom, nakon što je nekoliko godina akumulirao jednu dionicu pa onda kupio za neki ostatak gotovine na računu jednu dionicu dobio od HANFA-e zahtjev za očitovanje zbog čega je to napravio, onda se i ovdje to može ispitati.

• Birtija

• Normani
    • March 21, 2023 at 6:05 PM
    Quote from havi

Imat ce sve besplatno ( tak su navikli ) jedino kaj sobe nisu jednosobne. Budu se navikli kroz godine.

Pi*da (= karakterna osobina) je nešto bio glasao u Saboru protiv svoje izvorne stranke, ne sjećam se više što je to bilo, jer je mislio da će se ulizati HDZ-u i da će se izvući. Beskičmenjak! Što je više takvih u zatvoru ili van pogona na bilo koji način, to će nam biti bolje i ljepše.

• Normani
    • March 21, 2023 at 4:34 PM
    Quote from Moller

Igra se vatrom, mogao bi izgubiti funkciju.

I to što kažeš. U svakom slučaju, bolje izgubiti funkciju, nego obraz. Vidjet ćemo...

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• Normani
    • March 21, 2023 at 3:32 PM

Jim Cramer, TV-show-dionički-guru, svi koji sada imaju udjele u ANTI-Cramer fondu (Bio je ljut do neba zbog osnivanja! :P ) sada mogu biti zadovoljni. Čestitam imateljima! ^^

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Normani
    • March 21, 2023 at 3:13 PM

(...) Na prvu, u CERP-u nisu dvojili da je izgledno povlačenje, s obzirom na to da su takve odluke donošene u slučajevima drugih luka iz kojih se država povukla, no resorni ministar i potpredsjednik Vlade Oleg Butković ima drukčija stajališta, odnosno da se država iz riječke luke u ovom trenutku ne treba povući. (,..)
    ---------------------------------------------------------------------
    Bravo, Oleže! :thumbup: Po ovakvoj cijeni i za ovakvu pozitivnu dugoročnu perspektivu se ne prodaje tek tako.

• Normani
    • March 21, 2023 at 2:48 PM
    Quote from harpun

česi su dali ponudu jer su morali a to ne znači da žele većinski paket

Koliko u međuvremenu znamo, 16.11.2022. je osnovan famozni Port Acquisitions (aka CE Industries) kako bi dogovorno okrupnio sve dionice unutar bliskih igrača (unutar strategije, rekao bih). Taj isti dan je cijena LKRI na ZSE skočila i do 27%. Hm, tko zna zašto? 8o

Kako bilo, okrupnjavanje je u konačnici rezultiralo sa skoro 35% udjela u LKRI.

Čak su prvi korak pri okrupnjavanju napravili tako da je OT Logistics stekao 24,xx% jer bi inače na 25% odmah nastala obaveza javne ponude.

Prilično uočiljivo. Tek nakon tog okrupnjavanja ispod 25% je došlo do prijenosa ostalih dionica iznad zakonskog kontrolnog praga od 25%. Slijedom toga, neka mi nitko ne kaže da "nisu znali što i zašto rade" tj. da njihovi odvjetnici "nisu znali što rade" pa sada, eto, "moraju", "prisiljeni su iako to zapravo ne žele".

Ako svaki vrabac može pročitati Zakon o preuzimanju dioničkih društva gdje se izričito elaborira kakva su pravila tj. da prelazak 25% znači automatsku obvezu davanja javne ponude, kako li neće pročitati kako oni, tako i njihovi odvjetnici? Neobična tvrdnja da su "morali", ali "ne žele većinski paket".

• Birtija

• Normani
    • March 21, 2023 at 1:32 PM
    Quote from st-brajo

evo, i političarima fali likvidnost :S

https://www.index.hr/mobile/vijesti…na/2448258.aspx

Da, a ti im likvidnost ne bi dao. Jer ju ne bi ni tražio. ^^

• Normani
    • March 21, 2023 at 1:22 PM
    Quote from harpun

česi su dali ponudu jer su morali a to ne znači da žele većinski paket

Nego što žele?

• Normani
    • March 21, 2023 at 11:27 AM
    Quote from Marielena

I kaj sada, mislite da bi Česi mogli pregovarati sa mirovincima?

O čemu pregovarati?

• Normani
    • March 21, 2023 at 11:08 AM
    Quote from Moller

Petrokemiju su super riješili.

Uopće nisam pratio, kako su riješili Petrokemiju?

• Normani
    • March 21, 2023 at 10:56 AM

Zasad ništa od prodaje državnih udjela u Luci Rijeka i Petrokemiji

Autor: Marija Brnić , 20. ožujak 2023. u 22:01

Prije mjesec dana sve je upućivalo na ‘čišćenje’ portfelja.

https://www.poslovni.hr/hrvatska/zasad…okemiji-4382309

1. Privacy Policy
  2. Kontakt