Rano su se sjetili. Htjeli su bili "glavni", nakon što su ostali već ranije otišli. Izgleda da im više nije zabavno u mačici Rusiji.
UNICREDIT je također ostao.
https://www.index.hr/vijesti/clanak…je/2451081.aspx
Posts by Normani
-
-
Izgleda da se netko obratio HANFA-i u vezi ovog članka. Prenosim s drugog foruma odgovor predstavnika HANFA-e.
Poštovani,
zahvaljujemo se na javljanju.
Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) je upoznata sa medijskom objavom koju spominjete u svom obraćanju. Ističemo kako Hanfa za potrebe svojih aktivnosti uzima u obzir informacije iz raznih izvora (uključujući medijske objave te neposredna obraćanja kao što je Vaše). Hanfa u slučaju utvrđenih nezakonitosti i nepravilnosti sudionika na tržištu kapitala poduzima mjere unutar svojih ovlasti. Napominjemo kako Hanfa informira javnost preko svoje internetske stranice.
Dodajemo kako izdavatelj vrijednosnih papira uvrštenih na uređeno tržište propisane informacije objavljuje putem medija (OTS sustav HINA-e), Hanfe (SRPI – službeni registar propisanih informacija) i Zagrebačke burze. Sva ostala mjesta na kojima se mogu pojaviti informacije o izdavateljima, ali i informacije vezane uz postupanje Hanfe, poput raznih novinskih napisa, neautoriziranih intervjua, televizijskih priloga, internetskih portala, foruma i sl. ne smatraju se službenim mjestom odnosno službenim izvorom informacije niti se informacije objavljene na ovim mjestima mogu smatrati potpunim, istinitim i sadržajno točnim. Svoje investicijske odluke ulagatelji trebaju donositi prvenstveno na temelju javno objavljenih (službenih) informacija izdavatelja i/ili na temelju savjetovanja s osobama koje su ovlaštene pružati investicijske usluge na tržištu kapitala u Republici Hrvatskoj.
S poštovanjem,
Ivan Mučnjak
-
Kolega Normani, nažalost nemam ni volje ni vremena za besmislena prepucavanja (...)
Ovo uopće nije prepucavanje, već stvar javnog interesa, a još manje je "besmisleno". Ok, možda je tebi, iz tvoje perspektive sudionika na ZSE besmisleno u smislu osobnog ulaganja itd., ali ja ne govorim o tebi i meni kao ulagačima, već o tome da ljudi rade na radnim mjestima za koje nisu kompetentni. Ne samo u ovom slučaj, nego općenito. Evo, gore kolega Igi piše kako nema povjerenja. O tome se radi.
-
Djevojka iz Lidera je pogriješila. Vjerojatno nije razumjela ili se povela za nečijom (dez)informacijom. Al tko god je prodao na taj tekst očito nema pojma o preuzimanjima pa je u neku ruku i njegova odgovornost za prodaju i eventualni gubitak.
Pitanje je kako je vinska kraljica uopće došla u poziciju da piše o stvarima o kojima očito nema blage veze?
Pa ja sam studirao za sobaricu i violinu pa mi je iste sekunde bilo jasno. Pardon, možda ona ipak IMA veze. ONA valjda ima "veze" kad je uopće došla na to radno mjesto. Što ako nebuloze koje je napisala nisu slučajne, nego planirane kako bi se izazvala željena reakcija, upravo onakva kakva se odigrala danas prijepodne kada je netko impulsno prodao? Kud bismo došli kada bi se u medijskom prostoru iznosile tek tako dezinformacije i to od medija koji bi trebali biti profesionalni, ozbiljni, odgovorni? Nastao bi kaos.
Što se tiče osobe koja je prodala, očito povodeći se "informacijama" u članku, smatram pogrešno proglašavati ju odogovornom za svoj postupak. Ovo je javna stvar i od interesa je da informiranje javnosti bude kako sam gore već naveo. Profesionalno, ozbiljno, odgovorno. Svaki pojedinac treba imati povjerenja u javnost plasiranu informaciju, čak i ako se ne razumije dovoljno dobro u tematiku. Postoji cijeli niz životnih tema i tema od osobnog i javnog interesa u koje se mi, kao laici, ne razumijemo, nego se najčešće prepuštamo mišljenju stručnjaka (iako ni to nije jamstvo) koji nas o stvarima informiraju u medijima.
Dakle, ovo što si rekao da je "sam krivi", to je isto kao da tebi Marko Marković koji je specijaliziran za cjepivo kaže kako je neko cjepivo dobro za bolest XY, ti se cijepiš, a onda nakon toga ispadne da si se temeljem njegove informacije cijepio za pogrešnu bolest. I sada tebi netko kaže: "Što ćeš, sam si si kriv što si vjerovao onom stručnjaku. Nisi se trebao cijepiti, eto!" Ali mi, ako nismo dovoljno dobro upućeni u neko stručno područje, ne možemo donositi racionalne odluke već se pouzdajemo u druge koji se nalaze na pozicijama ekspertize. Dotična vinska kraljica, ako ni sama ne razumije što piše, ako, što kažeš za žrtvu, "nema pojma o preuzimanjima" - onda ili nije za ovaj posao ili igra s nekim neku nisku igru. -
A ovaj članak mi se čini kao teška magla.
Ako se ne varam autorica je bila vinska kraljica 2015 godine. Svašta to vino zna učiniti čovjeku
Ovaj članak bi trebala biti odmah, sada, danas tema za HANFA-u. Netko je popušio navedenu cijenu i pod hitno prodao s preko 10% minusa. Sada se može zahvaliti "vinskoj kraljici" i uredništvu Lidera.
Jel netko od prisutnih pogledao valuaciju za LKRI? I recimo usporedio je sa Lukom Koper, Lukom Bar i Lukom Ploče?
Ono, EV Ebitda, net debt / Ebitda, P/E, P/BV, P/S, EV/S, P/CF, FCF i sl.?
Je li ovo pitanje ili quasi retoričko pitanje?
-
Idem povući par linija da se smirim.
Doktore, mislio sam da se u skladu sa svojim nazivom (Drkxxica) u svrhu smirivanja ipak služite zdravijim metodama.
Ah, što reći, ni doktori više nisu što su nekada bili!
-
(...) "Tako će Port Acquisitions, sa sjedištem u Pragu, preuzeti sto posto dionica riječke luke, njih 13.480.475, po cijeni od 40 kuna (5,31 eura), što je ukupno 71,6 milijuna eura." (...)
Što kažete na ovo? -
cash "krave" ETF
Ne sviđa mi se naziv tog ETF-a. Može donijeti nespretne i nesretne odluke, a time i gubitak.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Do ljeta i punjenja skladišta ću nekako izdržat.
Skladišta su već puna. Ili uglavnom puna.
-
Evo, na KODT2 se vode žestoke bitke nalozima i transakcijama po jednu dionicu.
Trenutačno na ponudi za kupnju jedna dionica, dok je u dva navrata skinuto s aska 2 x jedna dionica. Napeto!
- KODT2
Promjena: - 2,00 EUR -0,50 % Zadnja: 396,00 Promet: 792,00 Najviša: 396,00 Najniža: 396,00 Volumen: 2 Status: Trade
- KODT2
Količina Cijena 1 388,00 10 386,00 8 384,00 19 382,00 8 380,00 7 378,00 5 372,00 8 370,00 20 364,00 20 360,00 Cijena Količina 398,00 9 400,00 14 402,00 5 404,00 10 406,00 17 408,00 10 418,00 2 420,00 2 430,00 11 438,00 3
Vrijeme Instrument Cijena Količina Iznos 11:17:47 KODT2 396,00 1 396,00 11:07:13 KODT2 396,00 1 396,00
-
nemaju oni love. ovo je sve neko prelijevanje iz šupljega u prazno.
Ako "nemaju love", baš čudno, zašto su onda u studenome prošle godine osnovali društvo koje tri mjeseca kasnije dogovorno preuzima na sebe dionice od drugih (neslužbeno povezanih?) društava i prelazi kontrolni prag od 25%? Vidi se da je to svjesna i organizirana akcija.
Dakle, sve to pokrećeš, organiziraš i dogovaraš međusobne transakcije i prijenose dionica ne bi li se sve dionice na kraju slile u jedno društvo, sve to činiš iako "nemaš love"? Ako je stvarno tako, onda je to u najmanju ruku čudno... -
VIX danas završio ispod 20 https://www.investing.com/indices/volatility-s-p-500
Što to znači? Kakva je interpretacija?
-
OBAVEZA DAVANJA DOBROVOLJNOG...
STRANI investitori iz "neprijateljskih zemalja" koji prodaju svoju imovinu u Rusiji bit će dužni donirati najmanje 10% prodajne cijene u ruski proračun. Ovaj će potez još više otežati odlazak zapadnim kompanijama koje napuštaju Rusiju zbog rata u Ukrajini.
Tvrtke koje odlaze iz te zemlju već su prisiljene prodati svoje poslovne subjekte za jako nisku cijenu, pri čemu ih je nekoliko prodalo za nominalnu naknadu.
Tvrtke imaju "obvezu davanja dobrovoljnog novčanog doprinosa saveznom proračunu u iznosu od najmanje 10% polovice tržišne vrijednosti relevantne imovine".
Mjere uvedene u prosincu dozvoljavaju prodaju imovine samo ako kupac nakon neovisne procjene dobije popust od 50 posto.
https://www.index.hr/vijesti/clanak…un/2450398.aspx -
God have mercy on us all!
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
altruisticki barem 12... pa da se i raja veseli treba ljude usrecit... sreca je kada se razvesele drugi i sreca je veca kada se dijeli... proc ce i zivot i pare i sve... i to materijalno na kraju nece biti bitno... jedino ostaje kakav je tko bio i jel je bio dobar prema drugima...
Lijepo, no oni nisu altruisti, već tvrdokorni kapitalisti tako da se ne bih previše nadao. Evo, možeš ti biti altruist i poslati im dopis da si spreman u njihovu korist prihvatiti cijenu i ispod one zakonske minimalne. Razliku ćeš im uplatiti na račun.
-
Obzirom na potencijal valjda nece skrtarit...
Igi, što bi ti napravio na njegovom mjestu? Po kojoj cijeni bi ti ponudio?
-
Došao je na red glavni igrač, naime CE Industries (DDJH, interesent za Uljanik, LKRI)
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…b327af67b07.pdfThe content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Izgradnja novog logističko distributivnog centra
-
Analiza nama najvažnijeg njemačkog tržišta
https://zadarskitjednik.hr/zupanija-zadar…trzista-2503473 -
Mogli su i ovdje malo više odriješiti kesu. Premda niti 20% povećanje ne zvuči loše, čovjek se zapita zašto akumuliraju toliko dobiti.
Nisam upućen, no možda zato što će im to biti jeftiniji novac na raspolaganju za plasman?
https://www.seebiz.eu/banke/rast-kam…trziste/289775/