1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Normani

Posts by Normani

• Turističke dionice i perspektive

• Normani
    • October 10, 2023 at 6:16 AM

Jedan od načina produljenja sezone

Jedan tip turizma bilježi rekordne rezultate: Produljuje sezonu, a gosti troše dvostruko više
    - Poslovni turizam pozitivno utječe na razvoj cjelogodišnjeg turizma, ali i prihode u turizmu - objasnio je Dario Trnka iz Hrvatske turističke zajednice
    www.jutarnji.hr
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Normani
    • October 10, 2023 at 3:49 AM
    Quote from D_artagnan

Prosli vikend je bila ISTRA 3000 bike trka po Istri, pa je bilo puno te ekipe u Porecu.

Prema organizatorima, procjenjuje se da je tijekom događaja ostvareno oko 15.000 noćenja u destinaciji.

Ovogodišnja Istria300 na jednom mjestu okupila olimpijce, rekreativce i profesionalce koji su uživali u ljepotama Istre | Parentium.com
    Tisuću biciklističkih entuzijasta na listi čekanja za iduću godinu
    www.parentium.com

• Normani
    • October 10, 2023 at 3:40 AM

Zabranimo pretvaranje stanova u apartmane, kaže stručnjak.

https://istarski.hr/node/93521-str…ticke-apartmane

• Normani
    • October 9, 2023 at 2:43 PM

Havi, hvala na članku. Podsjećam da je Istra, kao jedina jadranska regija u RH, već prošle godine oborila rekorde iz prijašnjih godina tako da je ovo poboljšani rezultat u odnosu na prošlogodišnji rekordni rezultat.

- Istra ima novu godinu za usporedbu, a to je 2023. Srušeni su doista svi mogući turistički rezultati. Sada, početkom listopada, u Istri boravi 50.000, uglavnom stranih turista, i to je čak 25% više nego u istom razdoblju, prisjetimo se prošle, lanjske, najbolje godine, eto dosad. Mi smo u biseru Jadrana, u šampionu hrvatskog turizma, Rovinju, rekla je Kalčić.

• Normani
    • October 9, 2023 at 12:24 AM

Turisti su se pitali: "Je li ovo srpanj ili listopad?" :)

https://net.hr/video/kupanje-…27-3a50bfc1e71d

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Normani
    • October 8, 2023 at 11:52 PM
    Quote from KressoM

Bio sam ovih dana (2-4.10.) na jednoj konferenciji u Valamaru (Diamant) u Poreču. Mogu reći da sam se odmah iznenadio popunjenim parkingom kad sam došao, a i u hotelu je bilo poprilično živo. Tako da sam iz prve ruke posvjedočio da je postsezona vrlo dobra...

Da se pridružim s izvješćem iz Poreča i okolice od proteklog vikenda (6-8.10.2023.). Vrijeme u Poreču je protekli vikend bilo lijepo, sunčano, savršeno za vožnju biciklom i za kupanje. Preko noći su temperature pale ispod 20 stupnjeva celizija, dok su dnevne bile oko srednjih ili viših 20-tih stupnjeva. Temperatura mora je bila do 23 stupnja celizija što mi je više nego dovoljno za poduži aktivni boravak u vodi. Dakle, ako se mislite i stignete još kupati, požurite se dok se još nije značajnije ohladilo. U konačnici, listopad je. :) Za biciklizam idealno.

Stranih i domaćih turističkih registracija na cesti ima, a u subotu navečer je u staroj jezgri Poreča tj. u glavnim ulicama i trgovima, vladao gotovo pa ljetni ugođaj. Dosta ljudi se šetalo, a i restorani su bili solidno popunjeni s obzirom na godišnje doba, neki frekventniji restorani su bili čak i vrlo popunjeni, gosti su uglavnom jeli na terasama. Ne znam, možda je relativno većem broju ljudi ponešto pridonijela i gore spomenuta biciklistička utrka s nekoliko tisuća sudionika. Svakako dobar potez turističkih i sportskih djelatnika u smislu produljenja sezone.

Što se tiče hotela, nažalost, nisam imao vremena istraživati, samo sam usput, vozeći se biciklom uz obalu, vidio izvana da gostiju oko hotela ima iako se to sada više ne može uspoređivati s popunjenosti preko ljeta. Čini se da su neki kampovi u okruženju nedavno zatvorili svoja vrata, dok oni koji rade, barem sam stekao takav dojam, imaju malo gostiju u odnosu na ukupni broj rasploživih mjesta.

Što se Valamara tiče, vidim da su započeli internetsku promidžbenu kampanju za rezervacije u svoja tri skijaška hotela u Obertauernu. Jedan od ta tri je novopreuređeni hotel kupljen protekle godine te ga krajem studenoga otvaraju u novom ruhu.

Files

temp mora poreč.jpg 138.01 kB – 0 Downloads
  • Birtija

• Normani
    • October 8, 2023 at 10:47 PM
    Quote from havi

Sve te kozo.... poslat natrag odakle su dosli, pa nek se vesele koliko hoce.

Ti ljudi su često puta neprijateljski raspoloženi prema europsko-zapadnjačkoj kulturi, vjeri i načinu života. Recimo, od Nijemaca, od Šveđana itd. dobiju novce, krov nad glavom, pomoć, plaćen ili subvencioniran tečaj jezika i ne zna što sve još, ali oni svejedno gaje mržnju prema zapadnoj civilizaciji i priželjkuju porobljavanje iste. Jedan Nijemac mi se tužio da mu kćer više ne može slobodno autobusom iz srednje škole jer ju okruže jugoistočnjaci i misle kako su cure i žene Njemice "njima na raspolaganju" pa se shodno tom stavu i ponašaju. Nijemci zovu policiju, a policija sliježe ramenima "mi nismo ništa vidjeli" itd. Ne razumijem takvu politiku EU.

• Normani
    • October 8, 2023 at 2:10 AM
    Quote from boca

nekretnine nisu revalorizirane, već se vode po cijenama otprije 20-30 godina(?).

Ovo je provjerena tvrdnja temeljem neke činjenične informacije ili samo Vaša pretpostavka tj. slobodna procjena?

Kako ste došli do ovako dugog vremenskog perioda? I ako je to točno, zašto u Valamaru u tako dugačkom razdoblju nisu pokrenuli revalorizaciju?

Zašto je Umag tako uspješan?

https://www.glasistre.hr/gospodarstvo/2023/10/05/umag-ostvario-rekordno-3-milijunto-nocenje-888523

• Normani
    • October 6, 2023 at 2:52 PM

Istria300 nudi najveću izložbu bicikala u Hrvatskoj, Bike Expo, gdje će više od 30 poznatih brendova iz svijeta biciklizma biti među izlagačima.

– Poreč se nametnuo kao lider priprema i održavanja turnira različitih sportova, a vjetar u leđa nam itekako daju mnogobrojni natjecatelji Istrie300 kojih ove godine ima više od 2.800. Ne krijemo ambiciju da želimo postati vodeća destinacija u regiji u pripremama sportaša različitih profila, od rekreativaca do profesionalnih sportaša, jer za to imamo odličnu infrastrukturu koja zajedno s blizinom hotela čini jedinstvenu ponudu i razliku spram destinacija u okruženju – poručio je Nenad Velenik, direktor ureda TZ-a grada Poreča.

Glavni partner Istrie300 i ove je godine Valamar Riviera.

– Valamar već dugi niz godina aktivno sudjeluje u razvoju cikloturizma u svojim destinacijama. Kroz ulaganja u bike hotele, bike centre i unapređenje infrastrukture za bicikliste, stvaraju se povoljni uvjeti za cikloturizam. Biciklističke manifestacije odlično promoviraju naše destinacije te će Istria300 svakako pridonijeti još jačem pozicioniranju Istre na globalnoj karti biciklističkih destinacija – poručio je voditelj razvoja destinacijskog proizvoda Toni Hrvatin. (Z. H.)

https://www.novilist.hr/sport/nogomet/…e-krajem-rujna/

"Očekivali smo velik interes, ali zbog 2800 natjecatelja i natjecateljica i popunjenih prijava čak četiri mjeseca prije samog početka, odlučili smo sljedeće godine održavanje Istria300 pomaknuti na 28. rujna, kako bismo dodatno povećali broj međunarodnih sudionika zbog većeg broja prijevoznih linija i avionskih letova“, najavio je direktor utrke Istria300 Vladimir Miholjević, na predstavljanju trećeg izdanja ovog jedinstvenog biciklističkog događaja u hotelu Valamar Diamant u Poreču.

https://www.parentium.com/clanak/zbog-ve…-godine-u-rujnu

• Normani
    • October 6, 2023 at 11:50 AM
    Quote from Lynx
    Quote from Normani

Nego, što li će im samo toliko ljudi kada je sezona prema mnogobrojnim novinarskim napisima kojima su nas bombardirali cijelo proljeće i ljeto te sukladno mišljenju ljubitelja jeftinog sladoleda ionako "loša"? ^^

Samo su dva scenearija, ili je stvarno više posla, ili uvode japanske standarde (dakle oni stiskači tipke na liftu, pozdravljači na ulazu itd., da svuda neki ljudi samo stoje gotovo pa za ukras i ništa više u smislu konkretnog posla kojeg bi odradili za vrijeme radnog dana ). Ovo prvo mi se čini vjerojatnijim.

Slažem se. Vjerojatno ima više posla, a možda su, tko zna, i ponešto pojačali personal u hotelima s 5 zvjezdica s obzirom na to da su sve više usmjereni ka premium segmentu.

Naime, prema zadnjim izvješćima o dolascima i noćenjima ima puno posla i sezona je, sada kažu, odlična, pogotovo svi hvale odličan rujan. (Pogledajte najnovije priloge na temi "Turističke dionice i perspektive".)

Posredni dokaz za više posla i dobru sezonu u novije vrijeme predstavljaju kupnje dionica RIVP od strane više članova Nadzornog odbora, od strane Valamara samog, od strane (navodno) Franje Lukovića, od strane nekih dioničara MONP, pa (navodno) čak i Plave lagune d.d. što mi je od svega najintrigantnije. Ako je podatak točan, zašto je Plava laguna kupila dionice RIVP?

• Što smo danas tržili

• Normani
    • October 6, 2023 at 3:02 AM
    Quote from Hildi

Dokup ZABA i Valamar :)

Koja fizička osoba povezuje ove dvije dionice? Odgovor je - FL.
    Prodao je ZABA-u, te potom kupio RIVP.
    Po mojem mišljenju odličan kupoprodajni tajming.

• PLAG (PLAVA LAGUNA d. d.)

• Normani
    • October 6, 2023 at 2:57 AM
    Quote from Lynx

Netko je negdje na formu spomenuo ako sam dobro zapamtio da je i samu Plavu lagunu d.d. vidio u nekoj knjizi dioničara da se pojavila… Očito nikome nije do niskih bankarskih kamata 😀

Točno. To je nick "maro77" dana 28.09.2023. na temi RIVP napisao sljedeće:

Update iz SKDD-a:

(...) izgleda da je FL nastavio kupnju i sad je na okruglih 600k komada.

Zanimljiv ulaz – Plava Laguna d.d. je uzela solidnu kolicinu. (...)

Kada kupiš dionice konkurentske firme iz istog grada/područja, to treba valjda shvatiti kao komplienet, zar ne?
    Možda su prodali hotel Bonavia u Rijeci kako bi kupili dionice RIVP? ^^

• Normani
    • October 6, 2023 at 12:49 AM

U nedavno na Tiktoku objavljenoj video reportaži riječ je o 8-tislućitoj zaposlenici. Ako gledamo povijesno (priložena grafika je s portala Simply Wall Street), broj zaposlenika tijekom glavne sezone uglavnom nije prelazio 4.000, dok je u dva navrata (prije corone) dosegao max. 5-6.000 zaposlenika.

Ove sezone su, dakle, zaposlili rekordnih 8.000 ljudi što se na grafičkom prikazu ne vidi dok ne bude objavljeno kvartalno izvješće.
    Nego, što li će im samo toliko ljudi kada je sezona prema mnogobrojnim novinarskim napisima kojima su nas bombardirali cijelo proljeće i ljeto te sukladno mišljenju ljubitelja jeftinog sladoleda ionako "loša"? ^^

https://www.tiktok.com/@dobarposaouva…046184450313505

Files

broj zaposlenih.jpg 274.82 kB – 0 Downloads

• Normani
    • October 5, 2023 at 11:39 AM

Sedma međunarodna konferencija o trendovima i budućnosti turizma "Tourism 365" počela je u Tuheljskim Toplicama i okupila domaće i strane sudionike koji raspravljaju o cjelogodišnjem turizmu i temama kao što su strategija razvoja turizma i analiza turističkih rezultata.

Državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tonči Glavina je istaknuo da je turistički rujan bio fantastičan.

Trenutno su u tijeku dva javna poziva za dodjelu bespovratnih sredstava za turističku infrastrukturu u vrijednosti većoj od 2, 2 milijarde kuna. Dio se odnosi na javnu, a dio na privatnu turističku infrastrukturu.

Konferencija 'Tourism 365' - Kako privući mlade turiste, kako poslovati dulje od dva i pol mjeseca te kako biti održiva turistička destinacija?
    Kako na inovativan i suvremen način predstaviti neko odredište, čime privući mlade turiste iz takozvane generacije Z? Kako poslovati dulje od dva i pol mjeseca…
    www.morski.hr

• Normani
    • September 26, 2023 at 3:25 PM

RIVP - promjena trenda nakon kupnje raznih insajdera (iz NO) i kupnje vlastitih dionica?

Files

trend.jpg 174.72 kB – 0 Downloads

• Normani
    • September 26, 2023 at 6:32 AM

Odličan članak Poslovnog dnevnika. Izdvojio sam neke dijelove koji sugeriraju uspješnu turističku godinu.

“Ono što stalno ponavljamo, u turizmu su puno važniji financijski učinci. Oni se ne mogu dogoditi bez gostiju odnosno noćenja, ali budimo realni i otvoreni, ne producira svako noćenje jednak učinak na gospodarstvo. Noćenja u objektima više kvalitete proizvode i veće učinke. Ono što treba shvatiti jest da nije isto da li je neki minus ili plus u noćenjima ostvaren u objektu koji košta 40-50 eura ili u objektu koji košta 500-600 eura dnevno”, istaknuo je Veljko Ostojić, direktor HUT-a za Poslovni dnevnik.

"Prema postojećim informacijama i stanju rezervacija, očekujemo i vrlo dobru posezonu."

"Za profitabilnost hotelskih kompanija, prihodovna strana zasad izgleda jako pozitivno, kaže konzultant Emanuel Tutek na temelju benchmarka Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci. “Od 2019. godine do danas uz praktički isti broj noćenja uspješni hoteli su ostvarili 30 do 40 posto povećanje cijena, i Hrvatska nije više percipirana kao jeftina destinacija. Jeftina destinacija je bio negativni element imidža Hrvatske kao turističke destinacije. To je također i dvosjekli mač za sve one koji nisu ili ne mogu isporučiti vrijednost za novac, a takve će adekvatno ‘nagraditi’ tržište”, kaže Tutek.

"Detaljniji pregled pokazatelja poslovanja hotela od siječnja do kraja srpnja pokazuje rast ukupnih prihoda za 21 posto, što je rezultat povećanja i prosječne cijene noćenja (ADR) i zauzeća. Prosječni ukupan prihod (TrevPAR) bilježi rast u svim kategorijama hotela (23%), s tim da najveću stopu rasta imaju hoteli sa 4 zvjezdice (30%), hoteli sa 5 zvjezdica bilježe najmanji rast od 13 posto, a oni s 3 zvjezdice imaju rast TRevPAR-a od 22 posto. Prosječni ADR bilježi rast u svim kategorijama od 13 posto.

https://www.poslovni.hr/hrvatska/u-cet…nocenja-4409521

Optimizam u Rovinju

https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…ultati-15377947

• Normani
    • September 26, 2023 at 5:27 AM

Kupili su vlastite dionice. Tko im je prodao tj. bio darežljiv?

Files

vlastite dionice.jpg 556.49 kB – 0 Downloads

• Normani
    • September 25, 2023 at 4:36 PM
    Quote from renchi

Dobro ste prosli, kao i većina. Neki nisu. A vas liječnik je bio puno vise eksponiran, izložen, od vas. Pa je i veća šansa da se razboli.

Većina je dobro prošla. Otprilike kao i kod mnogih drugih bolesti. Tako da ne znam čemu preuveličavanje situacije.

Kako znate da je bio više eksponiran? Ima svoju sobu s pojedinačnim pacijentima. Može otvoriti prozor i prozračiti. Ja, za razliku od njega, radim s većim brojem ljudi na mjestu koje spada u najveće rasadnike virusnih i sličnih oboljenja. Pravo je čudo da sam koronu dobio tek nakon godinu i pol nakon što su neki ljudi oko mene oboljeli već i drugi puta.

• Birtija

• Normani
    • September 25, 2023 at 3:45 PM

Od nekih se za zapošljavanje traži engleski jezik, a od nekih ne. Iako se radi i sličnim pozicijama.

https://burin.hr/rijecka-gradsk…gleskog-jezika/

• Normani
    • September 25, 2023 at 3:40 PM
    Quote from zdenkic

bilo bi u redu da se necijepljenima zabrani pristup forumu

znam da je sansa mala da pokupim coronu od kolega dok citam forum, ali bolje biti siguran

Ovakve ideje su diskrimirajuće i protuustavne.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt