Treba komentirati i fondove koji su dokapitalizirali na 220, a prodavali na 4.
Kako je njihovim clanovima.
neki su od tad umrli, a ostali su senilni.
Treba komentirati i fondove koji su dokapitalizirali na 220, a prodavali na 4.
Kako je njihovim clanovima.
neki su od tad umrli, a ostali su senilni.
Jel netko možda zna.... ova kupovina Dalekovoda od strane OTP indeksnog.... da li navedeni fond redovito rebalansira svoj portfelj sukladno kretanju cijena odnosno indeksa ili to oni čine samo povremeno odnsono uopće ne rade. Ja imam nešto sitno tog OTP indeksnog.... pa bi bilo zanimljivo vidjeti i možda priupitati upravljače, pa i regulatora na koji se točno način taj fond vodi i koliko je njegovo prosjecno i apsolutno dnevno odstupanje od benchmarka?
ne. iz prijašnjeg iskustva znam da taj indexni kupuje kako mu padne na pamet i ne balansira po %. u teoriji bi trebao kao nešto tako ali u praksi nigdje veze.
Jel netko možda zna.... ova kupovina Dalekovoda od strane OTP indeksnog.... da li navedeni fond redovito rebalansira svoj portfelj sukladno kretanju cijena odnosno indeksa ili to oni čine samo povremeno odnsono uopće ne rade. Ja imam nešto sitno tog OTP indeksnog.... pa bi bilo zanimljivo vidjeti i možda priupitati upravljače, pa i regulatora na koji se točno način taj fond vodi i koliko je njegovo prosjecno i apsolutno dnevno odstupanje od benchmarka?
ne. iz prijašnjeg iskustva znam da taj indexni kupuje kako mu padne na pamet i ne balansira po %. u teoriji bi trebao kao nešto tako ali u praksi nigdje veze.
bitno da su oni nakon ovakvog vatrometa ostavili crobex u crvenom. strogo kontrolirani vlakovi.
ukopo sam se i ja u debeloj pozitivi i čekam još puno x više ali ovo nisu bili mali sa burecima. a i dlkv su satrali na kraju.
neki se je opasan program uključio u igru. pucalo se rafalno ko iz gatlinga. ili su se naši modernizirali ili su kakvi stranci u igri.
I OPTE ne treba zaboraviti, pogotovo na ovom forumu gdje je očita miljenica mnogih prisutnih.
opte će da pukne kad se najmanje nadaš. bit će ko u bejrutu. vidi se po načinu trgovine da se cijedi drenov kolac i ozbiljnih volumena na ovoj razini nema. potrošena razina na kojoj se tresu posljednje šljive.
neki dan razmišljam da li je počeo jesenjski reli. od juče sam u to siguran. još kad optima eksplodira koja će to detonacija biti ajmeeee
UG nema veze sa Srbijom, osim sto je na planetu zvanom Zemlja.
ima neke. baš danas slušao na slobodnoj evropi da ih je telekom srbije tužio jer su ih u svojim tv emisijama 43 puta spomenuli u lošem kontekstu (moš misliti). inače telekom je digao razinu svog duga sa cca 200 miliona € na 1,200 m € radi prošlih akcizicija. samo kopernikus oko 200 m€. koliko je to sad realno plaćeno i koliko love je zamračeno ne zna se.
sad opet udri po asku. kao i obično kad se slonovi tuku prvo strada trava.
ja sam ušao u dionicu s namjerom da izađem tek u finalu pa kad god to bilo. puno mi je važnije da završna cijena bude puno viša nego da je postupak brži. tako i tako prije nove godine ništa nisam očekivao.
jedna stvar mi isto nije jasna, ako se traži treći operater šta se onda A1 tu gura?
evo ipak jedna dobra vijest koja je davno trebala biti uvedena. ne znam da li to vrijedi samo za fimu ili je generalno.
Poštovani klijenti,
od dana 7. kolovoza 2020. putem eTrade-a više neće biti moguće zadati nalog u iznosu manjem od 500,00 kn. Navedeno predstavlja mjeru sprječavanja radnji koje zadavanjem takvog naloga mogu upućivati na manipulaciju tržištem. Molimo Vas da nalog zadate brokeru Fima Vrijednosnica putem telefona ili email-a.
Vaše FIMA-VRIJEDNOSNICE d.o.o.
Nasi milenijalci, uff...ne znaju ni pbz investor iskodirati da radi
.
Da je samo do PBZ Investora.. al nazalost nije. Niti Zaba radi kako i kada treba, niti ZSE a niti Xetra. To je sve tipican problem davanja posla izrade specificnog proizvoda nekome tko u zivotu niti je koristio navedeni, niti ga koristi tijekom izrade. A proces izrade ocjenjuje se kolicinom napisanog koda, a ne upotrebljivosti proizvoda od strane postojecih korisnika.
Nista sto jedan "Stevica Posao" ne bi rjesio u koji mjesec, samo smo njega odavno izgubili.
eee baš takvi eksperti su uništili stari forum. ne znam da li se sjećate kad se je poslovni hvalio sa milion pregleda i koječega. 50% klikova smo im mi na forumu radili besplatno. sad su izgubili korak koji više nikad neće uhvatiti. isto kao nekad nokia.
I bilo je vrijeme....strpljivost se isplati
kolega htjeli ste reći strpljivost će se tek isplatiti ?
bome puče brana u jednom potezu.
znam ja za jedan slučaj kad je rukovoditelj ondašnjeg oif-a kd viktorija u bescijenje rasprodao korf. smjenili su ga, on je otišao sa parama u džepu i nikom ništa. ako mislite raditi na zse nemoj te se slijepo uzdati u zakon već probajte čekati takve prilike i okoristite se. to bi vam bila onako neka zamjena za šort na normalnim burzama.
ne vidim potrebu da se u našem slučaju čeka odobrenje evropske komisije. kod bugara je ipak preuziman vodeći operater što kod nas nije. ne da mi se sad tražiti da li se je čekalo odobrenje za grke. mislim da smo presitna riba da bi si brisel sa tim razbijao glavu.
https://zse.hr/default.aspx?id=98911
ne da se samo link poslati nego moram i nešto dopisati?!
što se tiče kršenja zakona prvo krenem sam od sebe. gdje god vidim da mi to može poći za rukom kršim ga. držim se one stare parole; milost ne tražim niti bi ju ikome dao. no ipak još uvijek nisam doživio etičku deprivaciju pa da smatram da je to u redu .