kad je kinez bio u st. francisku dočekala ga je janet yellen i tu su se vodili razgovori o tome kako dalje. neke stvari se mogu i nazrijeti. npr. kineska prodaja američkih obveznica i kupnja istih od njima interesantnih država. to vodi podjeli interesnih sfera. onda pitanje stvarnih dolara koje kina posjeduje. da malo pomognu sa time u mekom prizemljenju. pospani joe je otpisao i 5B$ studentskih kredita. nekako će se morati suzbiti financijski sektor za dobrobit industrijskom. dnevno zaduživanje od 1B$ i dalje ne vodi nikud tako da posla još ima preko glave. iduća godine će biti prepuna iznenađenja i čuda neviđenih.
Posts by verdi
-
-
u americi se po planu odvija prava renesansa industrijske proizvodnje. ima tu i problema. npr. ona tvornica čipova u arizoni od 40B$ nema dovoljno radnika. tajvanci koji su bili u planu da dođu nešto im se ne putuje.
-
2024 has 65 elections globally across 54 countries. We won’t see that many again until 2048.
-
sinoć je opet pogođen tanker (strinda) u crvenom moru. cijena nafte stabilna. prije je zbog takvih stvari bila panika. što će reći da tu nešto ne štima. mislim da huti igraju ulogu na manje bitnom strateškom pravcu da ne dođe stvarno do frke sa hormuzom. to bi bilo neprihvatljivo. na tom potezu nafta-petro dolar je ključ buduće monetarne reforme. sad samo još da vidimo koji su scenario odabrali.
-
povjest nam govori da je prilikom ovako velikih transformacija svijeta i društva nestajalo oko 20% populacije. u današnjim mjerilima to je oko 1,5milijarda što je nezamislivo. tako da sa velikim veseljem možemo zaključiti da su današnji gospodari svijeta zapravo neki jako humani likovi.
-
ja to vrlo dobro znam premda se po nekad ne mogu načuditi licemjerju. dok ja ne sjedim u rovu ne tangira me. s vremena na vrijeme provjerim ovakve vijesti samo da vidim da li se sve razvija po planu. plan je isti ali se stvari ubrzavaju. mislim da će nam dati još malo vremena sad za praznike i onda SPEKTAKL sa vatrometom.
-
ma kakav kraj, nije još ni kuliminacija. dok god evropa diše nema kraja. ali partnjori sinhronizirano rade da joj stanu nogom za vrat. gle ovo ruska nafta, njemački tanker i američka pomorska baza !?
The tanker AVENCA of the German company CST delivered 50 thousand tons of Russian petroleum products to the main US Navy base in Norfolk on a direct flight from Novorossiysk.
-
lagalo se je prije laže se i sad. nekad je bilo zima sad je vruće.
-
Da pitamo kolegu Moller
Navodno Dino Merlin napunio četiri Arene, dolazi u Zagreb
Jel on udovoljava istančanom glazbenom ukusu? Ili nam ni on nije po volji? Kud srlja naša mladež?
Naslov na portalima: Nakon Prije, Dino!
ja tog tek ne mogu smisliti. ono bosansko cmizdrenje od pjevanja itd. umjesto da ga srbi nabiju na kolac on u bg ladno napuni dvoranu . živjela Metallica
-
S ove dvi opiturane fleke izvleda ko da je pogođen kad ono bočni ispuh
Što se babi tilo, to se babi sinilo.
US officials frustrated by Biden administration’s response to attacks in Red SeaJake Sullivan said the U.S. ‘cannot assess’ a U.S. warship was targeted.www.politico.com -
kad ti netko mora objašnjavati da je njemačka okupirana od 45. do dana današnjeg onda je to problem koji bi ti trebao riješavati sa svojim nastavnikom povjesti. tvoj je problem što stalno navodiš ono što ja navodno mislim. od kud ti to da ja obožavam diktatore? hebe mi se za njima ali oni mene ne koštaju ama baš ništa. dok na suprot njima američka tiranija i monetarno ugnjetavanje zadire u svaki kutak planete pa i mene udara po džepu. ja nemam štokholmski sindrom da se poistovjećujem sa otmičarima ekonomskih i ljudskih sloboda.
-
svatko tko se malo razumije u raketnu tehnologiju zna da su brodovi jedna velika i skupa meta. što se tiče aviona F35 je najveći promašaj vojne industrije od kad je svijeta i vjeka. nedavno vidim da ni po kiši ne mogu letjeti.
-
ovi huti baš nemaju nikakvog razumijevanja za te američke oslobodilačke akcije. razarač Carney se našao u krivo vrijeme na krivom mjestu. potop brodova započet sa krstaricom moskva završit će sa nekim nosačem aviona na dnu mora.
-
koliko ja poznajem situaciju jedini strani vojnici u evropi i to u svojstvu okupacionih snaga su amerikanci. na njihovim objektima u njemačkoj jasno piše okupacione snage. možda ima još netko. slobodno me nadopunite.
-
posalji taj post (svak svojoj kuci) na Putinovu adresu.
nisam ti razumio upadicu. može li to malo detaljnije?
-
evo ko ne vjeruje ovaj lik se zove franz walter steinmeier i kao što većine ne zna on slovi za predsjednika njemačke. kad je avion sletio, kompletna delegacija zajedno sa njegovom ženom se je iskrcala i otišla u hotel dok je on ostao čekati protokol na +30 celzijevaca. onda su se beduini smilovali pa ga evakuirali. srećom pa ga nisu ko vreću soli utovarili na devu. a šta ćeš kad jadan ne zna ni kud je pošao ni kud je došao.
-
pa to već i slijepci vide. krajnje ti je vrijeme za posjetu okulisti. dioptrija ti je barem +3.
-
ja stvarno ne bi ulazio u vojnu doktrinu koju bi trebali primjenjivati npr. sirijci ili iračani protiv amera koji im kradu naftu. terorizam je sr.nje neviđeno ali ni krađa nafte nije nešto što bi trebali opravdavati. svako svojoj kući i mir sveti.
-
nekad davno je bilo preko 30 000 ljudi koji su posjedovali platforme za e-trade. nove podatke ne znam. posebno ne tko trgije doma, a tko vani. sve u svemu mizerija.
-
da su ih se bojali ne bi na njih ni pucali. najefikasnija vojska je kad uspije zavesti reda običnom prijetnjom i demostracijom sile. a kad dođe do obračuna onda batina dva kraja ima. u zadnjih mj. dana su konstantni napadi na usa baze i brodove. ovo je baš eksplicitan snimak. u ovoj predstavi se mora doći do dramaturškog zapleta koji će rezultirati izgovorom za pakovanjem kofera i odlaskom kući. bolje kofer nego sanduk. jenkiji su daleko od kuće, niko ih tu više niti voli niti treba. puno im je sigurnije u meksičkom zaljevu. na kraju krajeva sve to košta a dolarosa baš i nema za bacanje.