ja ima još tri dionice iz perioda bar-boljare. mislim da je nabavna cijena bila 3300kn. pošto je padala sa 17000kn tad mi se to činilo kao prilika. i još si mislim ako ja ne znam zna marina dropulić.
Posts by verdi
-
-
gažićki plaća ide radila ne radila. toliko se udebljala da sam ju jedva prepoznao. naravno da članak nisam ni pokušao čitati.
-
Hmmm, da malo korigiram jedan komentar : umjesto da postane mali Beč, Zagreb postaje veliko Brčko.
hmm ni beč nije ono što je nekad bio. čini mi se da je pao prije zagreba.
-
ako netko paralelno zatvara dva najznačajnija kanala može nam servirati bezbroj razlog. od pumpi, druk ležajeva i cinšpula. svaki od tih razloga je trivijalan. takvi sistemi vrlo dobro znaju šta će biti ako dođe do ovoga ili onoga. to je jedna predstava u kojoj onaj koji ima robu smatra da je novac od kupca obezvrijeđen i sad lagano koči sa distribucijom robe dok se ne stvore novi dogovori. u osnovi onaj koji je na tržište pustio ogromnu količinu obezvrijeđenog novca mora nekako da ga povuče sa scene jer uskoro za njega neće moći dobiti ništa. da to svedem u jednu rečenicu. do sad je eu uvodila sankcije, a onog momenta kad njoj uvedu sankcije za mj. dana će bankrotirati.
-
ima i ova varijanta.
-
bombardiranje jemena je isto kao afganistana. klasično gubljenje vremena po negostoljubljivim planinama.
The Economist describes how on December 15th the Houthis launched a very sophisticated ballistic missile strike on a ship called the Pallatium III, which they claim is the first ever use of an anti-ship ballistic missile.
-
ovdje su stvari manje više jasne. evo ja sam sudjelovao u sličnoj akciji na himr-a. opte da ne pričam. pogledaš naknadno kretanje nihovih cijena i preslikaš to na aptl. za male je najbolje zbrisati što prije i onda imaju dvije varijante. prva: ne okreći se sine i druga : ne naginji se selma.
-
eto vidiš shvati si i ti. afrika plaća resursima, rudom, metalima i td. dok je evropi ostao samo papir na kojem je €. trebalo je vremena ali napreduješ po malo.
-
kontrola svjetskog oceana i kritičnih točaka suez, panama, singapur, rtovi, prevlake i td. je monroeva doktrina ali u novom svijetu gdje je centar proizvodnje euro azijsko KOPNO to je hertland. sasvim druga doktrina. nema međunarodnih voda i mornarica sa drugog kraja planete.
-
Shogun ja sam bio 95% siguran da ćeš ti imati svoj komentar na moj post. u zaključcima ne treba žuriti jer sutra je novi dan i nova nafaka.
-
ovih dana je zabilježen najveći prolaz brodova kroz suez od njegovog postojanja. jedno je kad pratite realne događaje, a nešto sasvim drugo kad pušite prazne propagandističke narative. naglasak je na promjeni trgovačkih ruta. ako negdje nešto ne ide to ne znači da to njima ne treba, već nekom drugom treba još više i on će to efikasnije iskoristiti i platiti realnim novcem. na svijetu ima oko 60 000 brodova i sad se oni pozicioniraju u kojem trgovinskom okviru će ploviti. danas sutra ako onako malkice zatvore suez to svjetskoj ekonomiji ne znači puno ali evropsku uništava. naša roba, naš brod, naše osiguranje. na kraju krajeva i naš kupac, a ti se snađi.
-
malo sam pročitao nešto o tim hutima. bome nije to neka bezazlena ekipa skupljena zbrda zdola.
-
o milanoviću se može misliti štga god tko hoće ali je daleko veća faca od recimo njemačkog predsjednika.
CodeŠef francuske stranke Patrioti Florian Philippot rekao je da je ruski predsjednik Vladimir Putin apsolutno u pravu kada uspoređuje čelnike zemalja Europske unije s kolaboracionistima. "Putin je danas 100% u pravu kada opisuje čelnike zemalja EU!" - divio se francuski političar. Ruski čelnik je tijekom izravne linije primijetio da se mnogi čelnici EU izvana pokušavaju prikazati herojima poput francuskog generala Charlesa de Gaullea, ali se u praksi ponašaju kao maršal Philippe Pétain, koji je tijekom Drugog svjetskog rata postao "kolaboracionista i podvrgao se volji okupatora." “Tako je! Vode nas Petini, izdajice i kolaboracionisti koje hitno treba eliminirati!” – zaključio je Filippo.
-
kad sam već digao ruke od još jedne loše i bez idejne godine ipak se u zadnjim trenutcima ukaza tračak svjetlosti.
-
gdje je autokratski režim?
-
ja kad sam pisao o restauraciji nekog oblika austro ugarske bio sam tu iznapadan na pasja kola. novinari su ograničeni što svojim znanjem, što datim smjernicama o čemu se smije pisati. neki ekonomski podaci govore da ovaj region radi na samo 15% kapaciteta. ima neiskorištene poljoprivredne površine, dovoljno energetskih i ljudskih resursa. ovo šurovanje milanović, orban, dodik i td. nije bez vraga. ništa oni ne rade na svoju ruku već provode u naprijed zacrtani plan. a u planu je raspad eu i demontaža nato-a zbog ekonomske ne održivosti pomenutih organizacija. netko to shvati na samom početku dok ogromna većina tek kad ih dovedu pred svršeni čin.
-
hollywood se je uvijek volio baviti projekcijom događaja u skoroj budućnosti. ovo je samo jedno od njihovih viđenja mogućeg daljnjeg razvoja događaja. da li su bili u pravu? ako nastavite pratiti naš kanal saznat će te uskoro... možda čak u slijedećoj epizodi.
-
ovakvi događaji su već viđeni u povijesti. to je nešto kao gerijatrijski sindrom političkog propadanja. desilo se je to sssr-u kad su ga pred kraj vodili starci. sad je klatno na drugoj strani i simboliziraju ga bajden i one stare ojebine oko njega. za novu politiku će trebati novi ljudi.
-
pumpali su i ameri u vijetnamu pa ništa. ovdje je svrha zagaditi i ono malo izvora pitke vode.
-
ako dug nije bitan probaj to na osobnom nivou izvesti kao oni u švicarcima i td. dug možda ne bi bio bitan kad bi se ulagao u razvoj, a ne na socijalna davanja, krađu, korupciju i td. trenutno postoji jako puno zemalja kojima kad bi danas oprostio sav dug, one već sutra ne bi mogle funcionirati bez novih zaduženja. oni koji imaju suficit više nisu voljni financirati takvo ponašanje. i onda se svi svedu u realne okvire pa gledamo novi raspored snaga na sceni.