što je najgore i meni ovo smrdi na rusko američki dogovor. ja sam juče znao da će doći do invazije a cia-a nije. moš misliti.
Posts by verdi
-
-
marin 83
Jesu ova podrucja oznacena na karti sa vecinskim ruskim stanovnistvom ?
cijeli jug je proruski. 45% stanovništva ukraine govori ruski koji im je nedavno zabranjen. oko 40% ukrainski ostalo poljaci na zapadu. ja mislim da će im obalu kompletnu uzeti jer rusi to smatraju svojim a ne američkim. ima još jedna divizija u pridnjestrovlju ne znam da li je već i ona u pokretu.
-
Gledam kako nasi izvjestavaju da rusi napadaju odesu, a na twiteru obicni ljudi iz odese postaju kako sada mirno cekaju i cavrljaju u redovima na kasama trgovinama. 😲
pa to je bar 80% ruski grad ostalo proruski židovi. sad ćeš vidjeti kad narod i vojska padnu jedni drugima u zagrljaje. putin je rekao da zna imena svih onih koji su izveli onu paljevinu i da će biti uhvaćeni i osuđeni. tadašnji ukrainski ministar unutrašnjih poslova se odma preznojio. ogromna je potreba za besplatnom radnom snagom u sibiru.
-
Za dan dva neće se imati što zbrajati..
Ništa još rusi osvojili nisu..
je si li čuo za beskontaktni rat? svaki rat nosi neka nova tehnička dostignuća.
-
Hebote šta mi je sad drago što sam u OPTE...
bilo bi idealno da hanfa objavi ponudu i onda ulijećemo sa friškim kešom u ove ostale podmornice
-
uuu dobri smo -7% ma majstori smo pravi nema nam ravnih
-
se to IGH prodaje posto je rus vlasnik? XD
bit će poslije obnova aerodroma i infrastrukture u ruskom govornom području.
-
Je se javio Kličko? Nisam pratio...
on i bruder imaju neki nesporazum sa specnazom pa je rekao javit se iz njemačke. samo da raspakuje kofere.
-
Problem nisu ljudi ili covjek vec sistem koji omogucava da najludi dolaze na najmocnije pozicije koje im omogucavaju pokretanje ratova suprotno zelji vecine.
odlično ste to kolega rekli. dovoljno je pogledati na bajdena, englesku i njemačku ministricu vanjskih poslova pa ih usporediti sa putinom, lavrovom i sijom i svakom normalnom sve jasno.
-
dax je zaronio dobro. ako bog da rusi će do nedjelje srediti situaciju ali postavlja se pitanje šta u budućnosti. ovakve stvari su dugoročno jako loše za njemačku ekonomiju. već sad se za novi auto tamo čeka 8mj. bit će teško poslovati pod ovakvim okolnostima.
-
ja sam juče gledao kako ruski padobranci zivkaju restorane u kijevu da rezerviraju stolove. pita žena koliko vas ima? kaže ovaj samo 1500.
-
proljeće je, medo se je probudio nervozan i umjesto da se detoksira od zimske hibernacije jedući sremuš on okolo luduje na kineskim stereoidima.
-
kad malo pogledam ove kanale direktno sa linije razdvajanja po prvi put sam siguran da će biti gadno. povučeno je oko 100 000 civila ukrainski dronovi tamo više ne lete jer su ih neutralizirale ruske jedinice za ometanje koje su prve raspoređene pa sad ukrainska artiljerija gađa na slijepo. sve u svemu ovi jedva čekaju da krenu u napad. zelenskom se crno piše sad je samo pitanje gdje, kako i kada.
-
ne čudim se da je bilo i da danas ima luđaka koji misle da su ljudi višak i da će oni to kanalizirati i usmjeriti. ne znam da li je ikad i gdje taj plan uspio. prije ne punih 100 g. kod nas su štancali djecu jer nije bilo kontracepcije ali uvijek je u pozadini bila ideja da je to neophodna nova radna snaga. u siromašnim društvima i klinci od 10 g i stari ljudi sebi zarade za ručak. e sad što iz razno raznih razloga netko baca viškove hrane dok drugi gladuju to je sasvim jedna druga priča.
-
Koliko god da ovo pratim , nikako da se pomirim s činjenicom da sve mora u zadnji čas. Zadnji dan , zadnja minuta.Još da nije bilo naših pritisaka na regulatorna tijela tko zna što bi bilo i do kad bi trajalo.
to nam i daje nadu da će u zadnjoj sekundi biti neko iznenađenje. inače bi već pretjerali preko 10 i navukli nekoga.
-
Kina vrlo mudro koristi znanja iz antropologije i ekonomije i koristi obuzdavanje demografije kao poticaj ekonomskom rastu, koji im opet sluzi kao booster zelje za prokreacijom. Pa su ih prije ogranicavali na 1 dijete, a sa porastom standarda i borbe protiv siromastva povecavaju dozvolu na 2 djeteta. Preci ce i na 3 djeteta. Meni je to malo zastrasujuce, alo znam sto i zasto to rade. Irska i zemlje EU se zadovoljavaju sa prirodnim prirastom od 1 % godisnje. Ali njima ne treba borba protiv siromastva, kao u Kini.
Kod nas je od poslijednjeg popisa do sada nestalo oko 400 000 stanovnika. U Irskoj je od 2002 do 2006 broj domicilnog stanovnika porastao za 190 000.
politika jednog dijeteta već sad pokazuje demografsku rupu. njihova je sreća da svi žele imati muško dijete imperativno (radi toga su se mnogi i selili iz kine) znači ako se ne potrefi od prve ima mjesta za još drugih 100 milja jer ni drugi put nisi vidovit. ipak kromosome se tu nešto pita.
-
Neki dan razgovaram s agentom koji radi u Njemačkoj i kaže mi da gosti dođu bukirati Jadran, hrvatsku obalu i prvo pitanje je "kakva je procijepljenost?".
bolje bi pitanje kakva je prosvijećenost? nikad nisam bio pristalica da je švabo po bilo čemu pametniji od nas. u ovom trenutku naša prednost je u tome što nikada nismo vjerovali državi, a oni jadni još uvijek vjeruju kao do to vode neki normalni ljudi. teško je izaći iz ordera i početi misliti svojom glavom.
-
za povećanje broja stanovnika potrebna je ekonomija. samo jedna mjera koja ne košta apsolutno ništa dala bi veoma brzo vidljive rezultate. izglasati LEGALIZACIJU svih vrsta kanabisa. od medicinskih pa nadalje. budite sigurni da bi bar 20 000 ljudi odmah počelo nešto orati, kopati i bušiti. kako je to teško izvodljivo u stanu u prečkom ili španskom stanovništvo bi se pomalo počelo vraćati u napuštena sela. onda bi nam došlo još brdo pametnjakovića i agronoma iz susjednih i inih drugih zemalja u potrazi za zaradom. o skoku turizma ne trebam ni pričati. sve u svemu potpisati samo jedan pišljivi zakon i nova milijarda u džepovima growera i u budžetu. rješenja ne treba tražiti daleko kad su ispred nosa.
-
imaju ukrainci bolju zemlju nego mi. ludi su za kršom i korovom. u prvom valu bi se uvalilo bar 30% krimosa. svatko tko je čuo za ukrainske brigade zna vrlo dobro da su veliki ljubitelji auta tako da ni golf 2 od njih nebi bio siguran na parkingu.
-
što se tiče samog plina evropska skladišta su sad na samo 4,7% kapaciteta. prošlu zimu su bila +20%. energetika je egzaktna stvar i tu se ništa ne mjenja bez 10 godina i veliki problem je što evropsku energetsku politiku vode povjesničari umjesto inžinjera. povjesničari razmišljaju o ne otvaranje sjevernog toka 2 za koji bi njemačka popušila 200 milijardi penala. izgradnja je koštala više od 10 milijardi i nije sav novac ruski. inžinjeri nasuprot toga već razmišljaju o sj. toku 4 (vodik). poskupljenje plina je davno otplatilo tu investiciju i nije bez vraga onaj ruski cjevopolačač akademik ... putovao godinu dana do baltika. zapadne medije ako već čitate bar ih nemojte uzimati za ozbiljno.
Zalihe plina na 32 % trenutno...
Prošle godine 40 %.
Uz prognozu blage zime - ništa dramatično.ne znam više kome bi vjerovao. evo link. pošto sam kupio po to prodao.
Gazprom: Europa skoro nema više plina u skladištima | Geopolitika NewsPodzemna skladišta plina (UGS) u Europi bila su 95,3% prazna 17. veljače, rekao je u subotu ruski državni energetski div i veliki izvoznik plina Gazprom,…www.geopolitika.news