1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. verdi

Posts by verdi

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• verdi
    • March 9, 2022 at 9:49 AM

razlika je u tome što high level zna apsolutno SVE činjenice dok ovi tvoji poznanici to nisu znali. mi mali smrtnici možemo promatrati njihove poteze i pretpostavljati zašto ih vuku sad i zašto baš te. zamislite da li rusiji sada treba rat? taman se je krenula bogatiti sa suficitom prema svijetu. kina isto tako. šta se dešava sa ove naše strane. gdje god se okreneš dugovi i bankrot. kako to prikriti nego ratom. samo što je rat nepredvidljiv. ako se na neki nekontrolirani način krene preslagivati monetarni sustav i $ postane upitan bit će svašta. onda vrijedi kila zlata, pšenice ili krumpira a s dolarom si možeš jenom rit zbrisati.

• verdi
    • March 9, 2022 at 8:27 AM

evo još jedan prilog o tome pošto su ovi to objavili prije loše i objavljuju već godinama ali narod to ne zanima. i dosta straha za danas.

Ekskluzivno iz Ukrajine - Rusija je uništila 11 američkih, 3 izraelska i 4 njemačka opasna biokemijska laboratorija - Najnovije Vijesti
    Za govornicu izlazi jedan od najmoćnijih i najautoritativnijih ministara vanjskih poslova na svijetu – Sergej Lavrov. Jedan od onih koje bi rado primio na…
    www.logicno.com

• verdi
    • March 9, 2022 at 7:58 AM

nije to drugi kut. to je izgleda pravi kut. meni samo jedna stvar nije jasna kako se ove priče o bio hazardu tek sad probijaju u javnost kad ja o tome čitam već jedno dvije godine. ide se čak dotle da se špekulira da je tamo proizvedena i puštena svinjska kuga koja je poharala uzgoj svinja u poljskoj. (moguća ekonomska sabotaža) mi smo svjedoci masovnog ostrijela divljih svinja kao prenosnika svugdje u regiji. jedne godine su naši lovci odstrijelili oko 20 000 kom a o mađarima da vam ne pričam. svako pozna nekog lovca pa ovo može provjeriti.

• verdi
    • March 9, 2022 at 7:37 AM

pogledaj te šta kaže admiral. malo je narcisoidan ali ja se sa njim u potpunosti slažem.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• verdi
    • March 8, 2022 at 2:07 PM

kad je zadnji dan da se može na burzi a da ne bude +2 ?

• verdi
    • March 8, 2022 at 1:00 PM

StatusQuo kad je to rusima, amerikancima ili kinezima nestajalo morala za rat? zamisli legiju stranaca bez morala. to ne postoji. ruska vojska je isto tako plaćena. ako pogine slava mu, 50 miliona rubalja njegovima bližnjima i zastava. ako se je posebno istakao onda i neki orden. tako mu je živio pradeda, deda ,japa pa i on. ako ima sina tako će i on i unuk mu. najfanatiziraniji dio ruske vojske su podmorničari. koliko samo moraš biti lud da provedeš 8 godina pod vodom. neću više danas daviti sa ovom temama za kraj samo da kažem da ajdar bataljon više ne postoji.

• verdi
    • March 8, 2022 at 9:14 AM

poljaci bi njih prvi otjerali iza urala samo kad bi mogli. mislim da su dva puta ako ne i tri osvajali moskvu. imperijalni svijet nije gotov. ako je šta gotovo onda je to EU. pošto je ovo ekonomski forum možemo malo i o ekonomiji. gledamo početak krize koja vrlo lako može dovesti do propasti evropske industrije koja je strateški krivo bazirana jer je isključila samodostatnost u energentima, hrani i još mnogo čemu drugome jer je dislocirala svoje pogone u potrazi za jeftinom radnom snagom i extra profitom. nasuprot tome imperija je samodostatna u punom kapacitetu. ruski efektivi koji mogu biti blokirani u inozemstvu su red veličine 250 milijardi. strani u rusiji 1280 milijardi. samo blokiranje isplate dividende neki dan je bilo 29milijardi. nafta? BP više od 50% svojih rezervi ima u rusiji cca 25 milijardi. naš svijet je pod ogromnom presijom a niko nam nije ni uveo sankcije. od 1. 4. u v. britaniji struja i plin poskupljuju 52%. i td. i td. rusija od uvijek ima polu ratnu ekonomiju i još su se godinama spremali za ovo dok je evropa vodila brigu o pravima lgtbmnjžnj pravima. o pravima pasa i mačaka. nadam se da nećemo biti prisiljeni da ih pojedemo. ovo nije rat protiv ukraine već rat za novi svjetski poredak. ostatak ekonomski potlačenog svijeta samo čeka nekog moćnog lidera da kaže jednom DOSTA lažnih dolara i eura. car je mrtav, živio car. ovaj puta možda kineski.

• verdi
    • March 8, 2022 at 7:27 AM

što se tiče naroda ukraine reći ću jednu stvar koja će se malo kome dopasti ali je to tako. rusi podržavaju svoga cara jer su imperijalna sila koja smatra da su ukrainci braća malo zaostala u mentalnom razvoju ali su zadnjih 30 godina pretjerali sa izdajom imperije. ako ih ostane 20 miliona lojalnih opet dobro. carevina ima novo stare teritorije i car ima nove vojnike. sa ekonomsko demografskog stanovišta to je za njih dobra stvar. alternativa je bila da se američke privatne vojske šepure po okupiranoj državi, muljaju tamo sa nekim labosima, fantaziraju sa nuksima i pipaju naše žene. žene manje više ali da đerđ sroš postavlja vladu i okolo se hvali kako je dva strana državljana postavio za ministra u svetom ruskom gradu kijevu. taj film se neće dugo gledati. rusija ima oko 200 naroda i sve je dobro dok slušaju cara, ako ne slušaju ide kaznena ekspedicija. stoljećima je to tako i neće se brzo promjeniti.

• verdi
    • March 7, 2022 at 11:42 PM

doktrina blickriga kaže probiti neprijatelja na oslabljenim bokovima i zatvoriti kliješta duboko u njegovoj pozadini. proširiti koridore i stvorene džepove otpora naknadno uništiti. u prvoj fazi posvetiti se strateškim opkoljavanjma. svašta se tu dalo očekivati ali zatvaranje kliješta zapadno od dnjepra me je stvarno iznenadilo. ako se to desi biti će to najveće opkoljavanje u povjesti ratovanja.

• verdi
    • March 7, 2022 at 11:16 PM

renchi sjećaš li se kad je prvi put u evropi poslije 2.sv. rata promjenjena granica na silu? kad će se to završiti? možda u škotskoj, sj. irskoj, kataloniji, bretanji i normandiji, korzici, baskiji? vidite li vi neku puzajuću diktaturu koja se širi evropom? tipa vanredno stanje u italiji zbog rata u ukraini, širenje straha i neizvjesnosti, galopirajuće inflacije zbog šlepera isprintanih eura i td. svašta će se sad izvoditi pod krinkom rusa.

• IGH (Institut IGH d.d.)

• verdi
    • March 7, 2022 at 11:04 PM

moli se bogu da zbog njega ne krene lov na vještice pa umjesto u PPD otkriju ruse u IGH

• verdi
    • March 7, 2022 at 9:14 PM

ratnu štetu će platiti isti onaj koji je platio nama, iraku, siriji, avganistanu i libiji npr. libiji su čak direktno pokrali njihove pare iz bankarskog sustava belgije u maniri zadnjih džepara. njemačka kad bi platila samo 10% štete iz 2.sv. rata bili bi zadnji prosjaci na planeti na privremeno trajnom radu u sibiru. a oni si čak ufurali da su neka ekonomska sila i da će ih se nešto pitati kad za stol sjednu ameri, rusi i kinezi.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• verdi
    • March 7, 2022 at 12:47 PM

kao što rekoh neki dan kupujemo vrijeme i dalje. bit će jeftijnih a dobrih. kao u staroj narodnoj : alaj volim kad godina izda, sve poskupi pojeftini prodravka npr. i onda osnovni problem izvući živu iz svega ovoga.

• verdi
    • March 7, 2022 at 12:40 PM

kad ste već kod kine onda jedna friška vijest od tamo. kinezi su pokupovali sve moguće knjige o rusiji koje su tamo postojale. neka o putinu je planula odma , a dostojevski je svima pismenima postao pod obavezno da se pročita. tiskare rade punom parom na novim izdanjima.

• verdi
    • March 6, 2022 at 11:18 AM

ubili se pitajući narod da li je za nato. refereduma je bilo milion i u hr i u c. gori pa i dalje. strateška greška je širenje nato-a na istok. to su mnogi pametni amerikanci skontali. sad je samo nauka kako se povući i ne osramotiti. tramp je bio iskren kad je rekao da ameri neće ginutu za c. goru. irak, sirija ,avganistan, kazahstan i sad ukraina. ovi na west pointu taman prouče sirijski express zatrpa ih lavina novih događaja. latinosi dole gledaju kako kauboji puše, a vole se strašno. ma ubiše se od ljubavi. već im pada na pamet da im ga i oni metnu. ili bar malo zavuku.

• verdi
    • March 6, 2022 at 10:33 AM
    Quote from renchi

ja mislim da Putin nece stati samo na Ukrajini...

krajnji ciljevi intervencije su već 2x rečeni. povlačenje nato infrastrukture na pozicije iz 1997. ne da romunija, poljska i baltičke države napuste nato već da se lansirni položaji u redžikovu i davoselu (oko 500 lansera) povuku na zapad van dometa koji po svoj vojnoj doktrini rusiji smrtonosno prijete. ako se to ne desi javno objave 24 sata za micanje jer slijedi raketni udar sa distance. ako netko iz romunije slučajno pomisli da odgovori na to ide ravnanje bukurešta sa zemljom. pa nazovu ponovno sutra da vide ako je tko tamo ostao živ da li je raspoložen za novu rundu pregovora. romunjski narod kojeg nitko nije ni pitao da li hoće u nato ili neće od jednom postane oduševljen razvojem situacije. kad malo bolje razmisle američke rakete ili moja šuplja glava?! kroz nedavno povijesno iskustvo sa rusima odgovor se nameće sam po sebi. i tu je sad glavna tema. aktiviranja članka 5. napad na jednog povlači sve. i onda veliko ALI. stanje na terenu ukazuje da je to nerealno. da bi zauzeli irak nato je 8 mjeseci grupirao oko 300 000 ljudi oko njega. naravno ovo nije irak i bez 2 miliona se na rusiju ne kreće. i tad postaje vidljivo da je car gol. članak 5. je prazna priča kao i englesko poljski dogovor uoči 2. sv. rata. sa pozicije sile logika je jednostavna. ili povuci tuđe rakete sa svog terena ili nestani sa lica zemlje. to se je već desilo i mayama, astecima, komančima i apačima i td. itd. jedni romunji manje ili više sudbinu planete promjeniti neće. trenutno je 1/3 protiv rusa (amerika,kanada, evropa, australija) ili u demografskom smislu 1/5 populacije. 4/5 jedu kokice i promatraju.

• verdi
    • March 5, 2022 at 11:51 AM
    Quote from Hrx84

Neobičan mi je tajming rata, kraj zime.

Sezona grijanja završava, do slijedeće više od 7 mjeseci. Zar ne bi bilo logičnije da je počelo u rujnu ako se plin koristi kao oružje. Uz to sa skupljim žitom se da nekako živjeti, a jedino čega bude stvarno falilo je paladijum, samo koliko je on industrijski bitan. Slijedećih 6 mjeseci bi trebalo i nama i dalje biti sve ok. Ne bi bilo čudo da se izazove kakvi manji nuklearni incident kojem bi svrha bio stvaranje panike i psihoze ali u ozbiljan nuklearni rat ne vjerujem.

koliko je industrijski bitan? to se zove paladiumska bomba. nema paladiuma nema katalizatora. bez katalizatora nema auta. koliki je red veličine novca koji se vrti u auto industriji? tri pogona u njemačkoj su već zaustavljena samo zbog kablova navodno. paladiuma će biti ali je pitanje gdje. u kini sigurno. da li su tamo njemačke tvornice auta. jesu. tu je strašno puno kombinacija. u svakom slučaju paladium je jako bitan u industriji. šta bi samo kratkoročni prekid opskrbe donio pitaj boga. inače se u auto industriji sad svašta dešava. potražnja je ogromna isporuke kasne i td.

• verdi
    • March 4, 2022 at 11:17 AM

barbosa 2.0 jasno sve su to činjenice. mali je to dug i nije ništa strateško. puno pametnije bi im bilo da se zamisle o svom dugu u kineskim rukama od 2 trilijuna$. ali šta ćeš vrana vrani oči ne kopa.

• verdi
    • March 4, 2022 at 11:13 AM

paa ako ćemo gledati tako ima tu istine. već dugo se operateri vođenih raketa uče na simulatorima i vojske traže dobre gejmere ali ovo što ja vidim oko sebe na tom planu je čista ludost. kod mene je trenutno zaplijenjen i deponiran komp od nekih 2000€ od mlađeg rođe sve dok škola ne završi. jednostavno nema kontrolu i ništa ne uči ako mu je na dohvat ruke.

• verdi
    • March 4, 2022 at 10:58 AM

sve mi je jasno i žalosno je to. treba sagledati gdje je vojno industrijski lobi najjači. navodno 40% američke industrije je naslonjeno na vojsku !!! izvoz im je slab. prodaju oružje i jabuke svijetu. uzrok je u njima ne u rusima. je li sad njihovi brokeri kupuju ruski dug dok nama prijete smrzavanjem. samo pare ništa više pare, pare, pare. sad ću napisati jednu stvar pa opet navući na sebe bijesne komentare slijepaca. čitam upravo da je đoković odbio velike pare da bude u video igricama jer smatra da to nije dobro za klince. ja ne igram pa ne znam navodno ga nema ni u jednoj video igrici dok ostali nisu mogli odoljeti parama. moš misliti o njegovom stavu oko cijepljenja šta god hoćeš ali je to njegov stav i on se pokazuje ispravnim. nije sve u parama. (nešto je i u zlatu :) )

1. Privacy Policy
  2. Kontakt