1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. verdi

Posts by verdi

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• verdi
    • July 6, 2022 at 1:41 PM
    Quote from diokidina
    Quote from verdi

cijena sirovina kažete. evo grafovi obrađeni od onoga čije se ime nesmije pominjati.

trebao je ići prvo ovaj, a onaj je bio za trgovce.

Nenad je viješt u grafovima, to je po meni jedino u cemu je ekspert.

ako je u kapitalizmu količina novca mjerilo znanja on je jaaaaakooo pametan. zaradio je što ja nikada neću. to što je izgubio na ptkm tako sam i ja popušio na dlkv. tu je bilo svega osim poštene tržišne utakmice. što više oponenata ima to znači da je u pravu jer samo 10% njih na burzi dobija a 90% gubi. iskreni borac za istinu ma kakva god ona bila.

• verdi
    • July 6, 2022 at 10:38 AM

cijena sirovina kažete. evo grafovi obrađeni od onoga čije se ime nesmije pominjati.

trebao je ići prvo ovaj, a onaj je bio za trgovce.

Files

290233020_10159880845369556_5446258718431702745_n.jpg 86.16 kB – 0 Downloads 289962431_10159880177849556_1505558087248524618_n.jpg 119.76 kB – 0 Downloads

• verdi
    • July 6, 2022 at 9:58 AM

logično je da smo u prvim godinama dobili više nego što smo uplatili. nije to ni blizu kako je naprimjer dobro prošao portugal ili grčka u zlatna vremena. 28 milijardi na 6 godina ništa spektakularno. ali nitko vam neće reći da je samo DT iz HT-a izvukao bar 5 milijardi, povoljni krediti zapadnih banaka za njihove automobile. cifra nenormalna. uništen dobar dio proizvodnih kapaciteta. poljoprivreda devastirana. sela opustošena. demografski slom. dugovi ajmeee. to je rezultat te ekonomske politike. neko će reći sami smo si krivi. da ali bilo je tu puno stranih šaptača i pomagača.

• verdi
    • July 6, 2022 at 9:38 AM

kolega kad čovjek ne gleda unaprijed on se uvijek vrati u prošlost. po mogućnošću sa vlastitom krivom interpretacijom. nije bio trenutak za stvaranje rh. raspad varšavskog pakta. bilo je tad ili nikad. eu ili nato. tko je ikad rekao nešto protiv toga. šengen. to ćemo još vidjeti. zaboravili smo nedavnu plandemiju. zatvaraj granice. zatvaraj sve. otimaj tuđe maske i cjepiva. kakva crna evropska solidarnost. čuvaj svoje ako imaš šta, a za tuđe ćemo lako. kad odu dva ministra financija u jednom danu onda se stvarno nešto čudno dešava. ne postaje se ministar lako niti se odlazi samo tako. čak je i index krenuo o tome pisati. a evo vam jedan pogled u budućnost. svima je ispred nosa i nitko ga nije napomenuo. vruće ljeto oštra zima. tako da indijanci spremaju drva.

• verdi
    • July 6, 2022 at 8:18 AM

o tim milijaradama bi se dalo raspravljati. koliko se uplaćuje, a koliko se dobija nazad. za to treba imati točne podatke pa nebi lupao na pamet. jedno je sigurno da je velika većina stvari koje nam kažu obična laž. način rada je da se iz rubnih članica na razne načine izvlači novac. zašto bi ovo bila iznimka. ja ne govorim o ulasku u eu jer smo to obavili već o ukidanju kune. nešto mi govori da bi u ovako gadnim vremenima bili sigurniji sa kunom. dosta je država koje su ostale pri svojoj valuti. možemo razmisliti jesu li oni pametniji od nas ili ... sami vidimo koliko je € pao u odnosu na $ i što je najgore i jedno i drugo su obične balončine.

• verdi
    • July 6, 2022 at 6:32 AM

i jadranka kosor je twitnula da je ovo loš trenutak za ulazak u euro zonu. ako je i ona shvatila pa šta dalje pričati o tome. marić nas je u dobroj namjeri doveo pred vrata pakla i zbrisao.

• verdi
    • July 5, 2022 at 10:58 PM

i dva britanska ministra su napustila vladu. sa viših pozicija se vidi dalje u budućnost, a perspektiva je sumorna.

• verdi
    • July 5, 2022 at 1:56 PM
    Quote from havi
    Quote from verdi

u demokraciji je problem što glas pametnog i onog drugog jednako vrijede.

Pitanje tko je pametan, a tko onaj drugi ?

Kako to ocijeniti?

to obično povijest ocjenjuje ali onda bude kasno.

• verdi
    • July 5, 2022 at 11:54 AM

u demokraciji je problem što glas pametnog i onog drugog jednako vrijede.

• verdi
    • July 5, 2022 at 11:15 AM

kao lokal patriota ili ti domoljub sve u kunama. čekam slom burze pa da uletim u neke dionice. ko preživi pričat će.

• verdi
    • July 5, 2022 at 11:10 AM

mi čekamo jednu od najgenijalnijih odluka naše vlade da uskočimu u euro brod koji tone.

• verdi
    • July 5, 2022 at 11:02 AM

ljudi moji je li ovo moguće? i draga naša njemačka je upala u trgovinski deficit.

• Birtija

• verdi
    • July 5, 2022 at 10:07 AM

prometni fakultet više nije sinonim za neznanje. danas kad apsolutno ništa nemožeš završiti odeš u novinare. gde je ono mogao čuti za daikin inverter.

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• verdi
    • July 5, 2022 at 9:44 AM

živ čovjek se na sve navikne pa će i oni morati.

• verdi
    • July 5, 2022 at 8:35 AM
    Quote from renchi
    Quote from tollway

da nastavim.... ne mogu se oteti dojmu da nas se planirano sistemski pelješi jer smo unatrag 5-6 kao živjeli predobro za običnu radničku klasu!!! bilo gdje u europi na ovaj ili onaj način! zašto???

naime, izvorni sistem kapitalizma je zamišljen da radnik radi 12-16, pa čak i 18 sati dnevno kako bi prehranio obitelj, dakle, supruga + 2,3,4... djeteta. i kako ne bi imao vremena razmišljati o nečem drugom!

međutim, vremena su se stubokom promijenila! žene se masovno zapošljavale, a u nekim zemljama je danas radni tjedan zbog neprestanog jačanja sindikata doveden do 36-38 ili max 40 sati.

samim time veliki zarađuju sve manje!! jer radnici rade sve manje!! da li su efikasniji je drugi par postola. i onda se "izmisli" korona (niti dan-danas nemam nekakvo čvrsto stabilno vlastito mišljenje), ali je ispao kontra efekt. umjesto potrošnje, dogodilo se upravo suprotno!!! štednja građana je enormno porasla, osim milenijaca i njima bliskima pa se izmislio helikopterski novac!

a ovaj rat u ukrajini je samo došao kao šlag na tortu! kome su udarene sankcije a ruski plin, ugljen i nafta i dalje putuju u europu!!!!???? rusima dati sankcije!!?? pa starijima od 40 g je to normalno jer su cijeli život u nekakvim sankcijama i restrikcijama. osim moskve, st petersburga, kalinjingradske enklave i obale crnog mora! većina njih je spremna jesti sibirsku mahovinu i lišajeve i lizati led samo da preživi s ciljem da se stvori "jaka velika rusija".

kaj se tiče mlađe populacije i oporbe, vidimo i znamo kako se to rješava. nažalost.

unatrag samo 30 g povijesti interesa i previranja govori sve. da ne idemo u hladnoratovska vremena. i kaj se na kraju konca za sada poznatih činjenica nameče kao zaključak?

ne mogu se oteti dojmu da su sve ove 5 ili 6-te runde "sankcija rusiji" (pripremaju se i 7. i 8. samo za neke, kao i sve dosadašnje) nametnute s ciljem da se oslabi europska niža i srednja klasa koja sada (nažalost po poslodavce, a posredno i za države) radi sve manje, a prima sve višu plaču, standard svakodnevno raste i ima puno previše vremena da razmišlja i "uživa"!!!

a to je već neki oblik skandinavskog socijal-komunizma koji se velikim gazdama ne sviđa! kakva nas nova situacija čeka?

pa ajmo ispočetka! pročitati još jednom.

p.s. moje osobno viđenje stvari unatrag par godina. za nuspojave i kontaindikacije lijeka nema! osim prilagođavanja situaciji.s

Display More

Do sada su se uvijek " kroz povijest kapitalizma " u krizama stvarali jaki sindikalni i radnički pokreti koji su bili u stanju rušiti od država do drušvenih uređenja. Kako u USA tako i u drugim zemljama. Npr za vrijeme krize u USA je došlo do stvaranja jakih sindikata koji su iznjedrili mafiu te doveli do potpune izmjene stanovništva u južnim država SAD. Tako su južnačke države postale bjelačke, a sjevernjačke države prihvatile velike količine crnih radnika. Danas su južnjačke države bogatije od Yanke. Itd, itd. U Rusiji svi znamo što je bilo. U prvom svijetskom ratu također znamo št se dogodilo na našem prostoru. Nestalo je jedno carstvo.

Ovakvi svjetski potresi se nastoje primiriti jer mogu imati nepredvidljive posljedice za sve dionike. Nikome ovo ne odgovara.

Quote from verdi

kad se zabrani uvoz energenata svih vrsta očekujemo ledeno doba. što se tiče pljačke, pa neće valjda indijcima otimati. jedino još da im dušu uzmu. pljačka se onaj koji ima. odgovor se nameće sam po sebi. trula evropa.

A gle, Amerika, a pri tome mislim na USA, ako prepusti Evropu Rusima i pljački može jednostavno sama sebe ukinuti. Okrenu li Evropljani Amerima leđa, Amerike nema jer ostaje sama. A okrenu li Ameri Evropjanima leđa, opet Amerike nema jer će im Evropljani okrenuti leđa :). To je zakon spojenih posuda.

Tako da ja mislim da se iza ovoga nešto posve drugo iza brda valja...

Display More

ameri će se lijepo povući na svoj kontinet i apsolutno ništa im tamo neće faliti jer su samodostatni. cijeli svijet pa i njihovi građani odbijaju da plaćaju globalističke interese njihovih elita koje su izgubile dodir sa realnošću.

• Birtija

• verdi
    • July 5, 2022 at 8:25 AM

momer je previše zašao u dekadenciju. prvo je pomislio da mu je babo ostavio naftu u amanet i okružio se ženskim bataljonom da ga ko fol čuvaju. kad imaš lovu i naftu potrebna ti je zaštita od wagnerovaca minimum ili nekih još gorih likova. samo par sto kilometara dalje stoji legija stranaca na korzici i čeka kad će te nabiti na ražanj i opljačkati do gole kože.

• DRY BULK

• verdi
    • July 3, 2022 at 2:34 PM

kolega sa većinom vašeg posta se slažem osim da ima povratka na staro. to je nemoguće. godinama nas spremaju da je ekonomski,demografski, radni i ini centar svijeta u istočnij aziji i to sad uživo gledamo.

• DRY BULK

• verdi
    • July 3, 2022 at 12:52 PM

samo da nam ne promakne jedna važna informacija. ovaj tjedan je međunarodna banka za poravnanje u bazelu (centralna banka svih centralnih banaka) uvrstila i kineske juane. dva dana poslije je ogromna indijska cementara za te iste juane kupila ruski ugalj u visini 24m$ iz neke daleko istočne luke za koju sam prvi put čuo. znači da sve i dalje ide po planu koliko god nam se činilo da tu nema plana.

• verdi
    • July 3, 2022 at 12:40 PM

kad se zabrani uvoz energenata svih vrsta očekujemo ledeno doba. što se tiče pljačke, pa neće valjda indijcima otimati. jedino još da im dušu uzmu. pljačka se onaj koji ima. odgovor se nameće sam po sebi. trula evropa.

• verdi
    • July 1, 2022 at 3:38 PM

e kad smo već kod svakakvih energetskih priča ja sam negdje pročitao ( uzmite ovo sa velikom dozom skepse) da je rosatom na pragu otkrića nukrearnog reaktora koji se samo jednom napuni i onda piči u beskraj. nema ponovnog punjenja nema reciklaže goriva. nisam to prije htio pominjati jer mi to zvuči nevjerojatno. ali ove neke sumnjive igre sa uranom i nedavni članak o tome da će preuzeti poveći bolivijski rudnik litija ukazuju da se na ovom polju intezivno radi. samo da ovisnost o plinu i nafti ne zamjenimo za ovisnost o uranu, litiju i struju. inače danas je u dingolfingu sišla sa proizvodne trake nova bmw i7-ica. cijena prava sitnica 110-140 000€.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt