1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. verdi

Posts by verdi

• Inflacija

• verdi
    • July 11, 2022 at 6:57 PM

to je samo znak koliko smo bogata država. 20 kn kubik. ludilo brate. ali može se još bolje i efikasnije. ja sam prošlo ljeto jednom svom prijatelju iz djetinjstva više generacijskom vlasniku lokalne birtije to prezentirao. odričemo se mineralne. daj vino i leda. kvantitet i kvalitet više nemožemo smanjivati ali bez mineralne se nekako možemo provući. i sad tu padaju proizvođač vode i vlasnik birtije. porezni sustav im otežava ovako oštru tržišnu utakmicu na šanku.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• verdi
    • July 11, 2022 at 6:36 PM

autor članka je nourijel roubini i čisto sumnjam da je on neka sirotinja. no pređimo preko tih dječjih upadica tipa tko je pametniji bogati mesar ili profesor ekonomije da bi se posvetili nečemu drugom. ništa novo što i mi ne vidimo nije nam otkrio. taj pad cijene dionica nije najgore što može snaći vlasnike istih (govorim za eu, a poslije i za sad). dugovi kompanija su ogromni i evidentni. povećavanjem kt oni su u banani. jedno od mogućih riješenja je noćna mora za postojeće dioničare. NACIONALIZACIJA. znači država preuzima kompaniju, postojeći dionočari puše, kad frka prođe država nema interes i nije prirodni vlasnik tih kompanija i prodaje ih onima koji imaju vulo. nešto kao pokvareni dokap kroz otkup dugova na hr način. o tome se već priča. energetske kompanije po ovim cijenama energenata su uvelike izložene. uniper bi mogao biti lakmus papir za takve poduhvate. ovo nije obična kriza. ovo je stoljetna kriza.

• Birtija

• verdi
    • July 10, 2022 at 11:19 PM

svi na svijetu su dobili nekakvu zadaću. možda nas ovaj puta dopadnu lakša pitanja.

• Inflacija

• verdi
    • July 10, 2022 at 10:41 PM
    Quote from D_artagnan

Ma sve su to igre, eto sad zito cijena kao da nije kriza kad treba otkupiti od seljaka 😏 za mjesec, dva ce bit na sva vona da nema zita, a ono puni silosi i jos za izvoziti

u poljskoj su seljaci poludjeli jer su ih ovi stručnjaci zatrpali jeftinom ukrainskom.

• Birtija

• verdi
    • July 10, 2022 at 10:35 PM

nemoj te gledati cijen kod nas ili na zapadu. tamo je od uvijek bilo skupo. prije 20g dobijem račun u fr onesvjestim se, a samo mikrovalna i svjetlo,tv i to ne radi svaki dan. sad je u njemačkoj 1mw 300€ a u fr mw 1000€, kubik drva u litvi 200€. ako sam štogod pogriješio nisam puno. opljačkat će ih do gole kože. prisjest će im dan kad su ove retardinje izglasali.

Files

292334561_580118430150509_4577508750906342177_n.jpg 99.78 kB – 0 Downloads

• verdi
    • July 9, 2022 at 12:30 PM

neće nitko narod ni pitati da li će se složiti ili neće. bitno je da se veliki igrači dogovore o modalitetu i nadzoru tog novca da se više nebi ponavljalo da monopolisti zloupotrijebe svoj položaj pa štancaju enter do mile volje. ameri su u zadnje dvije godine naštancali 6 trliona $ kao u predhodnih 40. eu 2,5 triliona €. zbog toga je bitan suverenitet, a ne da neke države ištekaju kao npr. sa twitera vlastitog predsjednika, ili sa fejsa ili you tube-a. bitan je dogovor nuklearnih sila amerike, rusije i kine. svi drugi će morati poslušati. privatne kompanije ako budu dosadne mogu biti i nacionalizirane. ni prvi ni zadnji put. da im država nije omogućila nebi to ni imali. bilo bi bog dao bog uzeo. ali ponavljam suverene države. sitna boranija se ništa ne pita.

• verdi
    • July 9, 2022 at 9:22 AM
    Quote from Kadisibil91
    Quote from Yieldchaser

Na Poslovnom me pokoji kolega zabavlja s nekim kakti dobrim pokazateljima.

Stvarnost je da su trendovi loši. Loši su preko bare, a kud u EU. U pravu ste za Njemačku. Ne ide to na dobro. Trendovi su loši. Bili su loši još pred mjesec dana, da ne bi sad bili. A na jesen? Na godinu?

U zadnjih 6 godina koliko se bavim ulaganjima, po prvi puta sam se pretvorio u velikog debelog medvjeda.

Da je i dobro svakodnevnim crnjačenjem i ponavljanjem mora biti loše. Ok ,shvatili smo svi. Inflacija,stagflacija,recesija,depresija,bankroti,nafta ,plin,rat,populacija,globalno zatopljenje,mad max,sumrak svijeta,kraj života.......

Život može bit onakav kakvim ga živite i percipirate. I radostan,ako niste znali.Sami odabirete svoj put i sreću.

kolega odlično ste locirali ove izraze koji su se na jednom uvukli u medijski prostor i jezik širokih masa. ja bi još samo nadodao dva koji bi se trebali pojaviti naknadno. prvi je: suverenitet. ma šta god to nekome značilo. on će biti bitan da bi došli do drugog: digitalni novac. mislim da će to biti i poslednji u ovom ciklusu ludila i histerije. smatram da je monetarna reforma krajnji cilj kompletne ove operacije. u prilog tome ide i odluka međunarodne banke za poravnanje u baselu od ovog tjedna. naime donijeli su odluku da u rezervama može biti i 1% cripto valute. koje i kako nisu precizirali ali je odluka sam po sebi revolucionarna. a i inače su se u zadnje vrijeme učestali u raznim odlukama. naravno da to jako mali broj ljudi prati bez obzira što su od enormnog značaja. sretno nam svima bilo.

• verdi
    • July 7, 2022 at 10:56 PM
    Quote from renchi
    Quote from verdi

samo da nam u budućnosti visal art ne bude cijepanje drva. ljudi su od postanka naveče gledali u vatru i opuštali se. još kad su imali guštera za nataknuti na štapić ajme zabave.

što se tiče Marića vrlo lako bi mogao biti najbolji ministar od osnutka rh.

Vjerovao ili ne na Netflixu i to postoji. Doduse vec su nacjepana i lagano tinjaju 🤣

vidio sam neke da tinjaju na ekranu ali su bili na plin. to je u današnje doba stvarno nerazumno.

• verdi
    • July 7, 2022 at 8:47 PM

samo da nam u budućnosti visal art ne bude cijepanje drva. ljudi su od postanka naveče gledali u vatru i opuštali se. još kad su imali guštera za nataknuti na štapić ajme zabave.

što se tiče Marića vrlo lako bi mogao biti najbolji ministar od osnutka rh.

• verdi
    • July 7, 2022 at 7:31 PM
    Quote from Yieldchaser

Problem s US tržištem je što su oni ~70% svjetskog market capa, a samo 25% GDPa. Njihove dionice su zapravo uvijek skuplje od ostalih, čak i kad 'nisu', koliko god to čudno zvučalo.

po nekim novim informacijama su ispod 20% svijetskog bdp (sssr je 1985 bio 25%) ali to nije jedini problem. to je ekonomija usluga. cca 70% bdp su precijenjene usluge. npr. šišanje u LA može koštati i 100$, večera u restoranu recimo 500$ i kakav to utjecaj ima na osnovne potrebe ljudi? tržišna kapitalizacija im je bila preko 50 000B$ bdp oko 20 000B$. i onda pogledaš strukturu pa vidiš pošto je twiter, fejs, netflix. to je industrija zabave koja u krizi može biti nulirana. tona pšenice, riže, metala, nafte je uvijek tona a hoćeš ti gledati neki film ili seriju na netflixu koga to briga.

• verdi
    • July 7, 2022 at 6:49 PM
    Quote from nascar
    Quote from verdi

o tim milijaradama bi se dalo raspravljati. koliko se uplaćuje, a koliko se dobija nazad. za to treba imati točne podatke pa nebi lupao na pamet.

https://www.24sata.hr/news/pri-uplat…rde-kuna-846961

ne znam gdje se to vidi a izvor informacije totalno nesiguran. uvijek se lagalo ali ovo danas više nema veze sa mozgom. tako da svaku informaciju uzeti sa ogromnom rezervom.

• verdi
    • July 7, 2022 at 11:13 AM

ako ćemo računati da je i u plandemiji bila kriza ja sam tu ostao totalno zatečen jer sam većinu imao u opte na koju kriza nije trebala utjecati, a i nisam mogao vjerovati da zbog takvih stvari burze padaju. ona lehman brothers i preveliki da bi propali je imala malo nategnute argumente ali je bome bila stvarna. ova energetska i td. koja nas čeka to stvarno treba doživjeti. preživio sam mnogo stvari preživjet ću i to. u glavnom nije dosadno.

• verdi
    • July 7, 2022 at 11:00 AM

pošto tog dilkana srećom više nećemo gledati red je da se od njega oprostimo jednim epitafom. znate kako je dobio srednje ime boris? kad se je rađao ( amerika new york city) njegovi roditelji nisu imali dolarosa da plate bolnicu pa im je to platio jedan ruski emigrant (boris brezovski) i oni su mu iz zahvalnosti dali srednje ime boris zbog kojeg su ga druga djeca zadirkivala. bio je dobro obrazovan ali vidjeli ste i sami u šta ga je moć pretvorila. rusi mogu reći pomozi sirotinji na svoju sramotu.

• verdi
    • July 7, 2022 at 9:42 AM

ne znam koliko je još ostalo malih investitora. ja se više uzdam u mirovince i njihovu poznatu velikodušnost sa tuđim mirovinama. zamisli ernt, koei atgr kad mirovinac časti. ima li išta bolje. kolega Zlatek vi ste već dugo u igri bez obzira što ste nominalno student. zadovoljstvo mi je pričati sa poznavaocima teme. ja imam dugo utakmica u nogama još od belišća i vlds pa sve juče do opte. puno puta sam morao pogoditi da bi ostao u sedlu.

• verdi
    • July 7, 2022 at 9:20 AM

vidite kolega to je vaš način razgovora. stavljate svoje riječi u moja usta. ja nisam rekao da meni izjave fed-a ništa ne znače već običnom narodu (američkom sam mislio) meni izjave feda puno znače jer imam više iskustva od običnog naroda.o šortu razmišljam, preko ovog brokera na stranim burzama još nisam radio zbog provizija i dr. da sad aktiviram stari fx na polugu to je brzo i stresno. sve u svemu zse poznam ko svoj džep i ne vidim ništa loše da npr. opet kupujem atgr po cca 200 kao nekad. ovaj puta neću prodati na 400. nešto mi govori da ćemo mi u ovoj krizi proći bolje od kolektivnog zapada. tamo su po firmama ogromni dugovi. dok su kod nas fundamenti zdraviji i dobre firme žilavije.

• verdi
    • July 7, 2022 at 8:53 AM

ja ne mislim već sam siguran da nas čeka masakr. što se tiče investicionih bankara dosta mi je da šef JPM priča o mogućoj cijeni nafte od ZAMISLI TO 380$ za barel !!! na eventualinih 170$ sam se već ladno navikao ali ovo... ministri financija bježe glavom bez obzira na more. treba li još koji signal da prestanete zračiti optimizmom? zadnje što sam očekivao raspad vlade u londonu a oni su uvijek bar dva koraka ispred nas. čeka se samo medijski okidač za munjeviti pad. mora to nešto spektakularno biti jer običnom stanovništvu izjave fed-a ništa ne znače. to što je nafta sad ispod 100$ je aktiviranje s/l naloga i uzimanje zaleta.

• verdi
    • July 7, 2022 at 8:09 AM

kolega vama za informaciju ja sam u dobranom plusu i trenutno u kešu. pošto je znanje krhko slobodno guglajte krizu 2008 i događaj zvani debeli prst. bilo je spektakularno. ona kriza nije ni blizu ovoj predstojećoj.

• verdi
    • July 7, 2022 at 7:42 AM

kolega povijest kriza nas uči da mora biti u par dana snažan pad. koliko god ovo od početka godine pada to je ipak jedna stagnacija. i onda trasss 5-7% dole, sutra još toliko, pa onda odbijanac, prekosutra bum o pod, pa lagani odbijanac i onda ko kižnal direkt u podrum. da li će biti zatvaranja burzi ili ne vidjet ćemo. tako je bar bilo 2008. sada je balončina još veća, neiskusnih igrača i bezvrijednog novca više. koliko dugo ćemo ostati u podrumu je nepoznanica.

• verdi
    • July 6, 2022 at 3:38 PM

nije bitno koliko puta pogodiš već koliko si uložio tamo gdje si pogodio. nešto kao peny market. svugdje po soma dolarosa pa kako bog da. jedan pogodak na nuli si. dva eto i zarade. na zse je jako teško biti pametan jer su izvješća frizirana, imaju suport oif-a, mirovinaca koji svjesno gube lovu pa ti sad procijeni šta je istina. zakona i hanfe nigdje na vidiku.

• verdi
    • July 6, 2022 at 2:33 PM
    Quote from Yieldchaser
    Quote from verdi

ako je u kapitalizmu količina novca mjerilo znanja on je jaaaaakooo pametan. zaradio je što ja nikada neću. to što je izgubio na ptkm tako sam i ja popušio na dlkv. tu je bilo svega osim poštene tržišne utakmice. što više oponenata ima to znači da je u pravu jer samo 10% njih na burzi dobija a 90% gubi. iskreni borac za istinu ma kakva god ona bila.

Taman posla. To je tip koji upravo potvrđuje onu da ti ne treba više od par dobrih investicija u cijelome životu da uspiješ pa makar sve ostale podbacile.

I on nije tip koji je upješan u kontinuitetu, nego je popalio hrpu novca na glupostima. Uć sa 20 milijuna i izać s 8 milijuna iz nečega, to je uspjeh? Onaj tko njega sluša pa ima 200 tisuća za ulaganje i izgubi 120 tisuća, tome tih 120.000kn puno više vrijede nego tom prodavaču magle 12 milijuna. On je i s 8 milijuna i dalje bogat čovjek, neće to osjetit na svojoj kvaliteti života. Puno će se lakše oporaviti od onog jadnika kojeg je obmanuo. I još kasnije kad ga se raskrinka, onda je i bezobrazan i to na televiziji, u udarnom terminu kad svi gledaju.

kako te netko može obmanuti kad je generalno pravilo da se ne slušaju ničiji savjeti. meni je nekad davno broker predlagao atpl po 2200kn ali ja sam htio lcds. i jedno i drugo je bila greška jer sam ostao dugoročan u lcds. jedino što on vrijedi bar 4x više od one cijene pošto sam ga ja kupio i odluka i krivica su moje. na zse gdje caruje bezakonje čovjek sam sebi ne smije vjerovati kamo li nekom drugom.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt