1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. verdi

Posts by verdi

• Porez na nekretnine

• verdi
    • August 20, 2022 at 2:21 PM

u većini država u okruženju pa i malo dalje se oporezuju apsolutno sve nekretnine. to je relativno pošten porez (koliko bilo koji porez može biti pošten) koji unosi malo više socijalne pravde i dinamike na tržištu nekretnina. izglasavanje toga nosi ogroman politički rizik i gubitak vlasti.

• Birtija

• verdi
    • August 19, 2022 at 6:54 PM

ova je bivša konobarica i ništa čudno se tu nije desilo. više govori o načinu izbora evropske političke elite. imali smo i mi kolindu na stolu pa nikome ništa.

• Birtija

• verdi
    • August 18, 2022 at 11:10 PM

sad sam malo razmislio i sjetim se da su me uspjeli jednom oglobiti prije više od 10g.. neplaćeni parking nova cesta trešnjevka 20.h mislim 15kn, kazna cca 200. što je najgore auto je moj ali nije na mene i ja sad da opravdam ovoga napišem sebe i kažem da još 20 ljudi koristi taj auto. i ko za kuac prođe mi nekih 200€ jednokratnih preko računa (znači to je jednom i nikad više taj račun) i banda mi klepi 100€. sa 15 kn na 100€ bez ikakvog suda i pravne osnove !!! ja nisam bio tu dok sam došao malo sam se i ohladio. jbga i najboljima se dešava.

• Birtija

• verdi
    • August 18, 2022 at 10:38 PM
    Quote from havi
    Quote from verdi

narod da ima malo kritične mase prvi bijes bi ispoljio na tim kamerama. sva prometna infrastruktura mora biti postavljena tako da utiječe na sigurnost sudionika ,a ne na reketiranje istih. davno su prošla vremena pljačkaša na putu tipa jovo čaruga i prpić mali koju sad primjenjuju ovi likovi u odorama. uhvatim se neki dan u razmišljanju da posjedujem aku makitu i da je moja građanska dužnost da djelujem protiv te represije.

Pa ajde udarite prvi a ne pozivat druge da to naprave.

Razbijte par kamera, sacekajte policiju i ok.

Onda novinari i da se pohvalite imenom i prezimenom.

Ovako navlacit da bi trebalo i trla baba lan da joj prodje dan je neozbiljno i na razini djeteta u osnovnoj skoli.

E da treba imat ono nesto pa krenut prvi....

Display More

kud da krenem? ja to od djetinjstva radim. da me uhvati pijanoga u 02.h u noći sam bi si kaznu napisao, a ovi radari i td. to si može sam sebi poslati. služim se razno raznim metodama koje nisam dužan tebi obrazlagati ali onako u povjerenju mogu ti reći da ne pamtim kad sam kaznu platio. u ovom stoljeću se ne mogu sjetiti da sam nešto platio i nemam namjeru. ta borba je dignuta na ideološki nivo, ne dam i ako treba ići ću i u zatvor. naravno ako mi dokažete i ako se iscrpi sva pravna procedura.

• Birtija

• verdi
    • August 18, 2022 at 9:26 PM

narod da ima malo kritične mase prvi bijes bi ispoljio na tim kamerama. sva prometna infrastruktura mora biti postavljena tako da utiječe na sigurnost sudionika ,a ne na reketiranje istih. davno su prošla vremena pljačkaša na putu tipa jovo čaruga i prpić mali koju sad primjenjuju ovi likovi u odorama. uhvatim se neki dan u razmišljanju da posjedujem aku makitu i da je moja građanska dužnost da djelujem protiv te represije.

• LKRI (Luka Rijeka d.d.)

• verdi
    • August 12, 2022 at 11:35 AM

ja sam ovdje po prvi put ali povijest cijene mi je poznata. malo su mi bili sumnjivi ovi poljaci jer nisam baš ljubitelj te ekipe. da se je mene ikada išta pitalo ovo bi uvijek bila u prvih 10 evropskih luka iz razno raznih razloga. ovo je klasičan primjer katastrofalnog odnosa države prema bogom danim komparativnim prednostima. na transportu i logistici radi svog položaja morali bi imati zaradu bar kao na turizmu.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• verdi
    • August 12, 2022 at 9:55 AM

bar je za upravitelje mirovinskih fondova ovdje sve jasno. oni su nametnuti od stranih banaka pa su samim time agenti stranog utjecaja. što svjesno što nesvjesno. poslije ih dovedu na tv koja je isto u stranim rukama pa ih tamo kuju u zvijezde dok se meni povraća. zapad sa takvim taktikama ima puno iskustva i oni generacijski rade na tom planu. praktički od srenjih škola afirmiraju takve ljude iz raznih branši. od politike, ekonomije, farmacije pa do nanižih sfera utjecaja. napominjem mnogi su u tome nesvjesno i pojma nemaju da djeluju protiv vlastite države i naroda.

Quote from lebowski
    Quote from verdi

kad su njihovi ekonimski i ini interesi ugroženi zapad se koristi i najrigidnijim komunističkim metodama bez ikakvog srama. to smo mogli vidjeti kad su u pitanju kineske investicije tipa kupnje one njemačke firme za robotiku, energetski sektor i td. ako treba može zabrana i nacionalizacija samo da kinez ne kupi. mi smo to mogli vidjeti koja je galama bila oko pelješkog mosta. odavno su maske pale i sad su samo ostali repovi tog narativa o demokraciji i ljudskim pravima.

Najrigidnije komunističke metode, ono, šalju ljude u gulage pod lažnim optužbama, a tko pita za njih, pošalju i njega.

Kinez hoće kupiti USA firmu, kad ono, pošalju ga Ameri u gulag! Jer narativ o demokraciji i ljudskim pravima. Maske padaju. Zemlja je ravna ploča. Australija je izmišljena. :P

kolega daj te malo mašte. ovo su nova vremena sa digitalnim gulazima. vrlo dobro ste uočili australiju iz koje ljudi bježe ko sumanuti radi ograničavanja ljudskih sloboda u nazovi epidemiji. sramota je u šta su se pretvorili australija, kanada i n, zeland. oni i kinezi po represiji si već mogu ruku dati.

• verdi
    • August 12, 2022 at 9:30 AM

kad su njihovi ekonimski i ini interesi ugroženi zapad se koristi i najrigidnijim komunističkim metodama bez ikakvog srama. to smo mogli vidjeti kad su u pitanju kineske investicije tipa kupnje one njemačke firme za robotiku, energetski sektor i td. ako treba može zabrana i nacionalizacija samo da kinez ne kupi. mi smo to mogli vidjeti koja je galama bila oko pelješkog mosta. odavno su maske pale i sad su samo ostali repovi tog narativa o demokraciji i ljudskim pravima.

• verdi
    • August 11, 2022 at 9:39 PM

samo da se još nadovežem. ako je 60-70% svjetskog bogatstva alocirano u nekretninama mislite li da kriza neće pogoditi i taj sektor? pritisnuti dugovima, troškovima i kamatom dužnici bi mogli izgubiti sve, a vjerovnicima je skoro pa svejedno da li su im uzeli milion ili pola miliona kad su im zapravo uzeli sve. nešto kao denominacija. nula manje ali je sve njihovo što je bilo na kredit koji se nije mogao otplaćivati. to automatski vrši pritisak na cijenu onih nekretnine koje nisu pod hipotekom. 2008. smo to već gledali. ovaj put bi to moglo biti puno drastičnije.

• verdi
    • August 11, 2022 at 1:21 PM

da skratim balončina tamo balončina kod nas. dalmacija skuplja od azurne obale. moš misliti....

• verdi
    • August 11, 2022 at 12:57 PM

misliš da je u njemačkoj bolje i koje je obrazloženje za njihovu situaciju? pamtim cijenu okolica minhena 4000dm za kvadrat. sad mi poznanik radi na jednom objektu 17000€ kvadrat. šolc je je prvi kancelar koji ima plaću preko 30 000€. cijeli mandat da ne jede nemože ušparati za pišljivih 100 kvadrata.

• verdi
    • August 11, 2022 at 12:37 PM

pošto ja pratim zlato još od nekih 2-300$ današnja izvedba mu i nije loša. nemoj mo zanemariti da je ovo trgovina papirnatog zlata gdje se po meni trenutno cijena obara da se neki prepadnu pa iskoče iz aviona prije nego što se vine u visine. na onom stvarnom tržištu se dešava svašta. od sudana pa do sjevernog pola i nije baš svakome dostupno. uganda je sad dosta interesantna.

• verdi
    • August 11, 2022 at 11:49 AM

to vam je izvrsna ideja čak iz tri pogleda. nekretnine poskupljuju, hrast iz godine u godinu sve deblji i zlato sve skuplje.

• LKRI (Luka Rijeka d.d.)

• verdi
    • August 11, 2022 at 10:59 AM

evo mene nekim čudom tu u solidnom plusu. jedino što sam premalo odigrao. što će reći procjena je bila dobra ali zbog sveopće nesigurnosti oprez je prevladao.

• verdi
    • August 11, 2022 at 10:34 AM

priblem je u tome što sam ja davnih dana izgubio povjerenje u nešto što se zove službeno. od uvijek je bilo laži i manipulacija ali nikad kao sad. živimo u doba gdje je veliki problem pronaći djelić istine. nedavno sam pročitao da će se recesijom boriti protiv inflacije. da li je to moguće ili nije i kako će se to odvijati sami si razmislite.

• verdi
    • August 11, 2022 at 9:15 AM

sve bi to bilo u redu kad bi mi mogli biti 100% sigurni da su podatci o inflaciji točni. naime postoje ekonomisti koji tvrde da je ona oko 20%. možda je istina negdje u sredini jer se tu apsolutno povjerenje nikome ne može pokloniti.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• verdi
    • August 10, 2022 at 10:06 AM

naravno da su profesionalci i to pravi. malo bolje izvore imam u susjednoj bih gdje oni sa nekih cca 700 visoko profesionalnih ljudi rasturaju bivše domaće monopoliste koji služe za uhljebljivanje podobnika. na svakom koraku ih gaze. ako je tko na opte izgubio ne treba to pripisivati njima već domaćim institucijama i politici. da je moglo bolje moglo je ali to je za mene završeno poglavlje. da sam na svakoj dionici tako prošao bilo bi super.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• verdi
    • August 5, 2022 at 10:54 PM

jedan ekonomista koji to nešto računa kaže da je zadnje dizanje kamata koštalo svijet cca 2200 milijardi $. negdje u tom grmu leži zec izlazne strategije iz postojećeg monetarnog sustava. u globalu se strategija zna. prvo će popušiti svi koji su dužni u dolarima pa onda nešto i sami ameri. bilo bi nerealno očekivati da će oni na koljenima izaći iz ove priče. a ovi drugi to manje više. kako se ko snađe.

• verdi
    • August 4, 2022 at 11:57 AM
    Quote from D_artagnan

Pa nije problem ZSEa, to je vise stvar do brokera mi se cini, da preko istog racuna mozes kupovati i vani bilo bi super. Do sad je bio problem valuta, jer nisi mogao imati kune i eure, ali ako imas racun za trejdanje vani, mozes kupovati okolo, nisi vezan konkretno samo jedno trziste, tipa za xetru paris… nego biraj….

Iako realno nije problem ni imati drugog brokera za vani, veci je problem imati dovoljno €€€€ za sve to

varaždinska fima ti omogućuje upravo to što želiš.

• verdi
    • August 3, 2022 at 9:08 PM

privremeni odlazak je nužnost. nema šorta, € sumnjivo i td. dok je kuna još sam nešto vjerovao ali tome dolazi kraj. ja imam u planu prebaciti se na $ i to u etf šort. povratak u hr dionice će biti kad tad jer više vjerujem u hr nego u eu.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt