sad ću vam dati jedan slikovit primjer kako se vlada ovim svijetom. sport je preslika politike. evo jedan od razloga zašto novak ne može igrati us open. to je ta demokracija.
Posts by verdi
-
-
ne možeš biti financijski moćan bez njih, a onda je to crna lova i ti si odma ucjenjen. današnji kriteriji za brzo napredovanje u politici su : da si lopov, da si poltron i da si po mogućnosti sexualno opičen. dobra osobina je i da se drogiraš.
-
nije problem tko će glasati nego kako bi ti predstavnici naroda u opće prošli medijski filter da prezentiraju svoje ideje. ima tu bezbroj stepenica kako se politički napreduje. i onda ona zadnja iz američke ambasade. kod njih se čak možeš i okliznuti niz to stepeništa sa tragičnim posljedicama.
-
ovaj način demokracije već dugo nije demokracija. svi su oni marionete postavljeni da provode planove koji su protiv vlastitog naroda. riba smrdi od glave. pogledaj si tu u.ranu eu koje ona katastrofalne odluke donosi na štetu vlastitog naroda. tko je dao mandat evropskoj komisiji da donosi strateške odluke o energiji? i to totalno pogrešne. sve i jedan evropski lider je običan klaun. brzo smo zaboravili njihove odluke u plandemiji. i ko je kriv? niko. srećom sve to uskoro ode u propast. puno brže nego što većina misli.
-
kina i australija su se nešto malo kao posvađale pa sad australijski ugljen ide prema evropi a ruski prema kini. u kineskoj strategiji je rečeno da im nije imperativ rast bdp temeljen na izvozu (jer je neodrživ) već na domaćoj potrošnji. australijske rezerve su ogromne i jako bitne za budućnost. kineske rezerve će biti potrošene u narednih 20 godina. energetika je ključ svega ali nije ni približno istinito prezentirano javnosti. brodovi će to i dalje morati voziti. bliže, dalje ili čak oko svijeta.
Šta se ugljen iz Rusije u Kinu ne prevozi vlakovima?
i vlakovima i brodovima. niti je jedan rudnik niti je jedna termocentrala. brod je uvijek jeftiniji ako može prići negdje.
-
Za prvih sedam mjeseci Kina je uvezla 3.4% manje željezne rude i 18% manje ugljena nego 2021. I to uz skok uvoza ugljena za 24% u srpnju.
kina i australija su se nešto malo kao posvađale pa sad australijski ugljen ide prema evropi a ruski prema kini. u kineskoj strategiji je rečeno da im nije imperativ rast bdp temeljen na izvozu (jer je neodrživ) već na domaćoj potrošnji. australijske rezerve su ogromne i jako bitne za budućnost. kineske rezerve će biti potrošene u narednih 20 godina. energetika je ključ svega ali nije ni približno istinito prezentirano javnosti. brodovi će to i dalje morati voziti. bliže, dalje ili čak oko svijeta.
-
koliko sam ja ovo skužio martina će se rastati, firmu obezvrijediti i takvu će je pivci kupiti.
-
gospodo draga mi živimo u revolucionarna vremena koja se viđaju jednom u 100 godina pa ni jedna predpostavak ili teorija nije ispravna. sjesti će to sve na svoje mjesto ali će trebati vremena. prvu činjenicu koju bi trebali uvažiti da bi shvatili sve ostalo je da novca na planeti ima previše. da skratim, keša ima barem 20 puta više nego cijelokupne imovine. naravno da je to lažni novac koji je sve obezvrijedio. koliko ja ovo razumijem sad ce se smanjivati ponuda novca, dolara će biti sve manje i potražnja za njim sve veća. oni koji imaju nešto (energente, hranu, rude i td.) izmišljaju razne razloge da to ne daju za keš jer on ne vrijedi. pošto amerika, kina i rusija niti smiju niti mogu propasti sve druge valute će biti obezvrijeđene. mi se zapravo vraćamo u trgovinsku razmjenu nešto za nešto. roba za robu. ako baš i mora keš onda odabrane valute. euro to sigurno nije.
-
nisam baš siguran da igh ima bilo kakvo znanje o nuklarnoj energiji. za prevare su doktori nauka ali za ovo su njem tudom mađarom.
-
povodom čega? možda sam nešto propustio.
Vjerovatno jesi 😀
molim pojašnjenje. to što su mu blokirali transport ruske nafte prema rafineriji u pančevu pa sad ovi čekaju kad će barže krenuti dunavom. i onda janafa nema u tom poslu. uz svaki komentar molio bi razuman argument. ne mora biti nešto spektakularno ali da ima glavu i rep. za početak.
-
porez na nekretnine smanjuje cijenu nekretnina. kome to nije jasno ima problem sa elementarnim znanjima iz ekonomije.
-
da se mene pita ja bi ponovio godinu ante markovića ali sa ovim iskustvom. para je bilo ko pljeve samo što niko nije znao kako ćemo nahebati.
-
Nek skupe novce izdavanjem dionica.
kolega ali koji novac? onaj što se printa u nenormalnim količinama za stvari koje su nepotrebne? treba izaći iz okvira starog razmišljanja. ta svijet je gotov. nema male paušalne renovacije pa opet po starom. ide se po novim kriterijima. zdravi novac. da vam pojednostavim. samo pogledajte na tu stvar iz vlastitih cipela. dužno ste banci x nečega, nesolventni ste i sad od te iste banke tražite još xx da bi produžili agoniju. šta će vam oni reći? isto tako je u međunarodnoj robnoj razmjeni. države koje imaju suficit ne žele više financirati one koje imaju deficit da bi ovi dalje gledali utakmicu na san siru i reflektori trošili tuđu struju. a oni koji imaju realan novac su to već davno shvatili i prelaze na stranu onoga čija je struja. ne mogu odma jer bi bio bankrot sviju. ali za to imaju lagane metode. inflacija, medijska manipulacija i td. i td.
-
kad glavna nagrada bude šleper brašna tip 450 onda će te vidjeti koliko vrijedi ta iluzija. ovi su prvi za ozbiljnu redukciju investicija. koja besmislena industrija. u dvije totalno bankotirane države španjolska i italija se vrti brdo lažnog novca za zabavu masa. kad se malo sjetimo starog rima nisu gladiatori bili tako skupi, a lavovo su uvijek bili gladni.
-
teško da JANAF nece cjenovno eksplodirati
povodom čega? možda sam nešto propustio.
-
neke stvari se događaju iz preventivnih razloga. odraditi danas ono što je neminovno u budućnosti. predpostavka je da će potražnja za energentima rasti dok će ponuda padati. neka ključna godina koja se pominje je 2027. meni je nezamislivo da ćemo još 5 godina gledati ovaj cirkus. iz povijesti se zna kome je u interesu slaba njemačka. nama sigurno nije. a što se tiče el. automobila i solara vidim da su japanci i panasonic malo stali na loptu po tom pitanju. nema dugoročne strategije i političkog konsenzusa koji je potreban velikim kompanijama da bi se provodile investicije. stvari se mjenjaju na dnevnoj bazi.
-
previše je tu sumnjivih koincidencija da bi olako povjerovali da je sve što nam serviraju kao obrazloženje istina. koliko sam ja zapazio najviše će stradati evropska industrija radi nekonkurentnosti prouzrokovane previsokim energetskim imputima. na samomom početku je zatvorena neka čeličana u bavarskoj, sad nedavno cinčaona u holandiji i aluminijski pogon sloval u slovačkoj. mislim da bi slovačka sa svojim kapacitetima (dvije nuklearke) mogla biti samodostatna. kad se desi zatvaranje ili egzodus industrije u evropi onda je svejedno da li ima dovoljno energije za domaćinstva jer bez plaće to ne možeš platiti. ako stane njemačka kemijska industrija to će biti katastrofa neviđenih razmjera.
-
ako je sve to tako bajno zašto je onda struja skuplja u fr od srnj? koliko je udio ukraine u evropskoj proizvodnji struje? dok gledamo ove sulude akcije oko zaporožja nitko vam ne kaže da je to cca 1-1,5% struje na kontinentu. još tri termo centrale su u ovoj gužvi naglo promjenile vlasnika. svaka vijest ima svoje medijsko lice iza kojeg se uvijek skriva ekonomsko naličje.
-
mislio sam na stvarni rad. i tu ima problema koliko hoćeš. svi nešto rade, znoj lipti na sve strane, niko vremena nema ali bome ni para. znači da tu nešto ne štima. loša organizacija, porezi, davanja ,nameti i td. ja kad vidim da država uzima pdv na dječijim potrebštinama povraća mi se. hebeš državu koja uzima porez na čokolinu. to treba odma rasformirati jer će po logici stvari u nekom narednom periodu sama od sebe propasti. ovo je čista depopulacija na djelu. koliko svjesno, a koliko nesvjesno pojma nemam. kad slušaš ove retarde koji su si umislili da su bogovi o zlatnoj milijardi i td. apsolutno sve mi je sumnjivo.
-
u našem slučaju se kapital kažnjava dok se nekretnine ne diraju. sad bi tu trebao nekakav porezni stručnjak da iskoči sa elaboratom šta je povoljno za građane i državu ,a što umrtvljuje privredu. i slijepcu je jasno da se u nekretninama skriva svašta. prvo i osnovno je osloboditi radne djelatnosti poreza. tko radi svaki dan upadne u porezne škare bar triput, dok ovi koji sjede kod kuće nemaju sa tim problema. drugim riječima stimulirati rad.