1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. verdi

Posts by verdi

• Ulaganje u solarne elektrane

• verdi
    • January 5, 2023 at 7:32 AM

tesla napravio prije 15 g. metar kvadratni bio 22$, lakši i čvršći od glinenog.

• Birtija

• verdi
    • January 4, 2023 at 4:46 PM
    Quote from Junius

Mogu vam reći da ne hebem euro ni 2%, cijeli život mi se vrti oko brojeva i oko iznosa u kunama. Dapače euro me lagano iritira. Domoljublje je u meni jače, nego sam mislio!

A ovaj lov u mutnom od strane trgovaca i povećanje cijena mi je odvratan.

čuj domoljublje u tebi da je proradilo !? da li ja ovo nešto sanjam ili si ti došao pameti?

• LKRI (Luka Rijeka d.d.)

• verdi
    • January 4, 2023 at 11:10 AM

ako je članak istinit, a ne vidim razloga zašto ne bi bio onda se opet potvrđuje moja tvrdnja da su mirovinski fondovi zapravo peta kolona u našem financijskom sustavu. kako ćeš zaraditi kad oni mimo svake logike svoj udio prodaju jeftinijem ponuđaču koji u opće nije iz te branše. to mi se zadnje desilo na badelu. renomirani proizvođač alkohola iz slovačke izgubi od proizvođača wc sanitara iz đakova. ako se usprotiviš tome napadne te pet botova koji nikad u životu dionicu nisu kupili da si ti zapravo ruski špijun.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• verdi
    • January 4, 2023 at 10:53 AM

zlato je opet na interesantnim razinama.

• verdi
    • January 3, 2023 at 11:01 AM

nije isti bdp utemeljen na realnoj proizvodnji i onaj na uslugama. neke države imaju 4/5 na uslugama i priča se da su one bogate. samo do kad. naš ima jednu manu a to je prevelika zastupljenost turizma. mislim nekih 17%. to je rizična djelatnost.

• Birtija

• verdi
    • January 3, 2023 at 10:38 AM

meni nije jasno zašto se vi u opće osvrćete na moje natpise. ja se trudim biti realan. vaši bezvezni komentari su za index, a ne za poslovni forum. bar tamo ima polu pismenih koliko ti bog hoće. čast izuzetcima ima i duhovitih. vi nit ste duhoviti nit...

• verdi
    • January 3, 2023 at 10:33 AM

hmm tko je tu većinski cerp ili poljaci? samo nek odu ovi s.urvisini poljski da ih više ne gledamo.

• Birtija

• verdi
    • January 3, 2023 at 10:19 AM

meni je neki deda od 92 g rekao da neće biti snijega ove godine. kao on se nešto sjeća prije 50 g da je isto tako bilo, nisam mu baš vjerovao ali... zima će doći kad tad ako te ne ugrize onda te ošine repom. to da si nešto napustio su političke priče. austrija, mađarska, slovenija pa čak dijelom italija su isti plinski sklop. nije za badav u baumgartneru ogromno čvorište. nekad je bilo najveće u evropi.

havi ti ekonomisti su isto kao i mas mediji. služe za zaglupljivanje naroda. ima ekonomista koji imaju šta za reći ali je njima ograničen pristup medijima. neki dan sam gledao jedan prilog gdje se citiraju profesor na madridskom fakultetu i jedan mađarski ekonomist iz credit suisse koje ne vidite u medijima. dovoljno je reći da je ove godine nobelovu nagradi iz ekonomije dobio ben bernacke. za njegovog mandata je pumpan keš u sistem nemilice. i ovo su sad posljedice toga.

• Birtija

• verdi
    • January 3, 2023 at 9:59 AM
    Quote from D_artagnan

Nego nista se ne govori vise o zalihama plina, koliko manje se potrosilo zadnja 2-3 mjeseca zbog ovako tople zime?

Definitivno nije isto grijati na 10 stupnja ili na -5, -10 🤔. Na +10 je realno dovoljno pol sata upalit klimu da ti ugrije prostorije i mozes je ugasit 👌

skladišta su puna i oni špekulantski brodovi pred cadiz-om su neki već produžili dalje. propo plan. ali frka je za industriju jer je to preskupo i ubija konkurentnost. hebeš grijanje niko se nije smrzao na +18. problem će nastati kad se pune skladišta za iduću zimu a tu se već u 3,4 mj. nešto mora znati. ovo tursko skladište će biti najveće do sad u evropi pa će biti plina za ovaj region. drugi nek se sami snalaze.

• Birtija

• verdi
    • January 2, 2023 at 7:29 PM

Hrx84 scenarij je brutalan. do kraja ovog desetljeća proizvodnja energije (sve ukupne) pada na 70% od današnje. nafta i plin više neće biti energenti već se preusmjeravaju u kemijsku industriju sa više dodatne vrijednosti. od sadašnje potrošnje kina troši cca 25%, ameri preko 20%, rusi, saudijci i dr. koji ju posjeduju ne misle smanjiti svoju potrošnju na uštrb energentskih vampira koji ju ne posjeduju. ove zadnje brojeve sam zaboravio ali ostatku svijeta će ostati između 5-10% energije !!!! vezano na energiju i resurse možeš printati neki novac jer očekuješ da ga pomoću toga možeš i zaraditi. pod krinkom plafona cijene nafte i plina se skriva činjenica da npr. rusi više ne žele prodavati vlastite energente već će uspostaviti proizvodnju sa dotatnom vrijednošću na svom teritoriju. ostatak će distribuirati kome treba. babi u londonu to više ne treba jer ništa ne proizvodi. grijati se može šetajući se po parku. tamo gdje su ljudski resursi to treba. na kraju krajeva putevi distribucije su kraći. i sve to završi na struji. već 20g postoje vlakovi koji piče cca 400km/h od šangajskog aerodroma do centra. kad taj maglov dostigne brzinu cca 700km/h naveče uđeš u pekingu ujutro izađeš naspavan u moskvi. co2 emisija nula. to je u grubo energentska priča a monetarna je da smo zadnjih 50tak godina živjeli u eri lažnog novca pa ćemo sad ući u eru bez novca. tj digitalni novac. to ima nešto dobrih momenati i bezbroj loših. poznavajući povjest ovi loši će doći do izražaja ali će pojednostaviti sistem. stalno težimo efikasnosti. ako je tako onda se gube nepotrebna radna mjesta. digitalni novac daje apsolutnu kontrolu pa ti ne treba ni porezna uprava, županija ili općina. država? hahaha. scenarij nije baš neki optimističan ali ako radiš posao koji se na tržišti traži, no sikiriki. ne znam koliko sam ovo pametni napisao ali oni koji rade i misle, imat će i dalje a oni koji dangube više to neće moći.

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• verdi
    • January 2, 2023 at 3:24 PM
    Quote from D_artagnan

Baš da se čovjek zapita jel stvarno mogu regulirati formiranje oblaka i fronti... ono baš naštimano na EU da se ne troši puno plina i energije za grijanje.. čak i u Ukrajini nisu veliki minusi zasad...

lokalno se sigurno može ali globalno... koliko me pamćenje služi kad je u americi hladno kod nas nije. u ukraini iza pravoslavnog božića konstantan minus na duži period.

• verdi
    • January 2, 2023 at 11:12 AM

meni je isto zbunjola jer sam skoro sve cijene znao na pamet ali rukovodim se devizom ne okreći se sine.

• verdi
    • January 2, 2023 at 11:02 AM

HT 30 komada po 23,70 € prva transakcija. ovako se povijest piše a ne da par zgubidana popije kavu na jelačić placu.

• verdi
    • January 2, 2023 at 9:16 AM

početna cijena 9,16€

• IGH (Institut IGH d.d.)

• verdi
    • January 2, 2023 at 9:13 AM

evo nek ostane da je početna cijena bila 11,61€ pa ćemo vidjeti na kraju godine gdje smo dogurali

• verdi
    • January 2, 2023 at 9:02 AM

medika i tsch jedini preko 1000€ a hotel haludovo, varteks i vjesnik sa početnom nulom.

• Birtija

• verdi
    • January 1, 2023 at 10:27 PM

vama je sve što ne možete shvatiti ruska propaganda. ovaj maratonac je slika i prilika one svoje sličice. običan lumpen proleterijat koji nikad u svom postu nije napisao neki broj ili bilo koji podatak. moj zadnji post je za njega naučni rad koji da živi tri života nebi mogao shvatiti.

• Birtija

• verdi
    • January 1, 2023 at 10:09 PM

to je jedno jednostavno razmišljanje za običan puk. cijeli svijet je isti monetarni sustav koji je došao do svoje krajnje točke priramidalnog sustava koji ne trpi stagnaciju. čak ni mirovanje, već stalni rast inače se piramida počne urušavati. do jučerašnji bankarski sustav je morao imati 10% rezerve da bi kreirao x10 novaca, onda je spalo na 5% tj. 20% i onda na 2% što bi x50. jedino su oni iz lehman brothersa uspjeli doći do x 300. sad se vraća sa 50 na 20 kreiranog novca. pa si ti misli šta to znači. ja sam u stanju shvatiti neko predavanje ali malo teže prenosim te spoznaje na druge. to profesori znaju, a ne ja. a i zašto bi. tko ovo želi shvatiti mora se podići na jedan viši nivo razmišljanja, stvoriti si tu apstraktnu sliku u glavi i puno više zagrijati stolicu. i ni pod razno ne slušati oficijalne ekonomiste.

naša zaduženost je puno manja nego npr. italije ili francuske i smatram da bi se lakše izvukli sami nego kao njihov prirepak.

• Birtija

• verdi
    • January 1, 2023 at 8:09 PM

od danas je na snagu stupio basel 3 sa rokom provedbe 5 g. krovne banke će morati povećati kolateral na izdane kredite nekih 4x. u prevodu to je kraj dužničke ekonomije i potrošačkog društva. tko ima suficit u međunarodnoj robnoj razmjeni bit će mu super dok oni koji imaju deficit će ga prisilno smanjiti ili propasti. neki će sigurno propasti.

što se tiče energije plan je tako gadan da vam ga radi prazničkog raspoloženja koje još vlada neću ni iznositi. uživajmo još malo na titaniku zvanom euro zona. onaj briselski konjušar nas je radi svojeg osobnog političkog probitka uveo tamo misleći da će biti zapisan u povjesti. budite uvjereni da će mu zbog toga za koju godinu svi hebati mater.

• verdi
    • January 1, 2023 at 7:52 PM

jedino intercapital nešto radi. od čega ovi drugi žive je enigma. tko misli živjeti od trejada umrijet će od gladi prije nego njegov broker. preživio bi kad bi mogao sam sebi prodavati i na tome zaraditi.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt