zakon o nekretninama mora biti jednostavan. dok živiš npr. u centu zagreba zarađuješ puno i nije ti problem da odvojiš neku kintu za porez. kad ti kapacitet opadne vratiš se u pušću bistru gdje si se i rodio i tražiš subvenciju jer održavaš ruralnu sredinu. ovako pun grad penzića koji se natrpaju u tramvaj kad je najveća gužva, idu na izbore i traže više nego što su zaslužili i sve to otimaju od svoje djece i unučadi. u švicarskoj je sasvim normalno kad je mirovina nema više ciriha. pokupiš stvari šta možeš i ideš na selo. ja sam malo radikalniji i da me se bilo šta pita svima preko 75. g, oduzimao bi vozačke i pravo glasa. nemaš pojma šta je AI i ne možeš odlučivati o ničemu jer si podkapacitiran. na žalost ali tako je.
Posts by verdi
-
-
stan u utrinama je totalno građevinsko smeće. hajde sad ti reci koliko to vrijedi? ko tri kuće u slavoniji. i šta bi sad da te netko oslobodi poreza na imovinu od 100 000€ koja objektivno ne vrijedi ništa. normalne države porezom nagrađuju one koji žive u ruralnim prostorima i "kažnjava" one koji se trpaju u utrine.
-
cim uvedu porez na nekretnije prodajem sve i selim se iz hrvatske
na karibe
ili u bosnu
nikaragva zakon. za 10 000$ imaš kuću, žene su im vrh i ako nešto zaškripi tu je odmah ruska baza pa se snalazi kako znaš. samo ništa nemoj pričati protiv danijela ortege.
-
zlato napokon probilo 2000$
-
koliko ja vidim tu se ne radi o bjelom nego crnom roblju. što se tiče evropskih zakona nedavno je na slobodu pušten jedan britanski parlamentarac nakon samo 18 mj. zatvora. preziva se nekako chan ili khan i bio je osuđen za pedofiliju. tri tjedna poslije njegov rođeni brat je kao tužilac ICC u hagu podigao optužnicu protiv putina i ruske dječje pravobraniteljice. vidiš koja slučajnost !?
-
to je samo bila moć zapažanja. morao sam ju malo odmjeriti, a sa nekim njenim drugim sposobnostima nisam upoznat.
-
https://www.index.hr/vijesti/clanak…vi/2448845.aspx
Pametni uvijek gledaju tri koraka u naprijed i djeluju preventivno.
kad malo bolje pogledam fotografije sličite jedna drugoj. ovo je neka šala ili...
-
Kako danas prošao nalog u 16:15h?
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
dešavalo se to već. tera firma pojma nemam ni šta je to.
-
sve ide po planu. kad sam prošle godine rekao da će ameri prije nego što spakuju kofere i odu na svoj kontinet opljačkati sve vazale ljudi su mi se smijali. sve pod izgovorom mi vas čuvamo a vi se bogatite. alooo gde je naš tal. na spisku fale još japan i j. korea. japance su već jednom oderali krajem 80.tih godina. mislim 87. ono kad su napravili procvat u elektronici i it sektoru. ovi se bili razmahali i zuzeli pola svjetskog tržišta. ameri kad su vidjeli šta se tu dešava repetirali puške i natjerali ih da pokupuju svakojake budalaštine po sumanutim cijenama u americi. tipa filmska studija i td. još i danas kao uspomena na to postoji sony studio u kaliforniji. tako ide ta ekonomija i što se prije shvati lakše se spava.
-
spašavanje ove posrnule švicarske banke je svakog švicarca koštalo 12500 franaka, a već su jednom 2008. platili spašavanje ubs koja je sad profitirala kupnjom ove prve. u ponedjeljak su bile demonstracije jer je ljudima dopi.dilo da drugi dijele bonuse a kad je gubitak onda su preveliki da bi propali. najveći gubitnici su saudijci posebno fond obitelji olajan (nikad čuo) i katarski suvereni fond. u glavnom u perzijskom zaljevu nisu oduševljeni ovom situacijom dok su ameri opet pokazali kako se to radi. kad opljačkaš švicarce onda si stvarno majstor.
-
to su one tzv. zombi firme, manji prihodi od obveza. cca 15% američke ekonomije ali radi radnih mjesta ih još ne diraju. postoji neka nazovimo to zabranjena ekonomija i zabranjeni ekonomisti koji imaju apsolutno drugačiji stav od ovih dozvoljenih u mas medijima. i oni kažu da su zadnja izvješća o radnim mjestima lažirana. obrazlažući to otpuštanjima u it industriji i dalje bla bla bla. sporan je ovaj maximum zaduživanja od 31,4 trilijuna koji se treba izglasati do ljeta. ovo zabranjeni kažu da je sve ukupni dug x10 !!! ako je istina na pola puta šta ćemo onda?
-
ali nema onih 6% koji su nedavno počeli spominjati. kad ne bi bilo iznenađenja onda ne bi bilo ni špekulativne zarade. za moj ukus je to daleka perspetiva.
-
ja u opće nemam ušteđevinu. treba mi bar dva dana da dođem do ozbiljnije love. sve je uloženo. na burzi 90% ljudi gubi a 10% dobija. to se zove izuzetak.
-
prvo skočiti pa onda hoop. do rezanja ćemo se još strpiti. ipak je prerano o tome razmišljati. ne znamo šta nam nosi sutra a kamo li iduća godina. svaki dan je nabijen interesantnim događajima. u glavnom lošim. srećom pa sam se već davno na to navikao.
-
prema kome treba stvoriti povjerenje? valjda njihovo stanovništvo koristi te valute. za iste te valute možeš od rusa kupiti nafti i dr. oni da bi živjeli i radili ne treba im dolar, a ponajmanje funta gdje je samo 8% bdp realna ekonomija i koji nisu u stanju sami lansirati satelit i šarafe na nuklearnoj podmornici lijepe super lijepilom. tome svijetu je došao kraj i sad smo u novim okolnostima.
hmm. pa uzmite sebe. stedili ste u kunama? prije u hrdima i dinarima? spremate u madrac kune?
mislim da ne i da su svi spremali marke a kasnije eure. pa gdje je to povjerenje u dinare-hrde-kune?
e upravo takvo ne"povjerenje" imaju i rusi u svoje rublje. to ne znaci da oni nece trgovat rubljima al daleko je to od povjerenja u svoju valutu.
ja sam u kunu imao veće povjerenje nego u €. od kud ti to da rusi nemaju povjerenje u rublje? (inače smo pričali o juan rupi rublje niko nije spominjao ali tebi paše da se priča u prazno). ruska guvernerka je preporučila narodu da kupuju zlato i došlo je do naglog porasta kupovine jer su im ukinuli i pdv na isto.
-
dobar dio stvari koje se dešavaju liče na ludilo ali se između redova može razaznati da je ono upravljano. malo se tu i tamo izađe iz zadanih okvira. evo samo jedan primjer npr. australija koja je prebogati raj na zemlji. rude, sirovine, hrana nema šta nema. njima u nedostatku realnih problema sad guraju 5. dozu. koga normalnog još zanima taj oblik maltretiranja vlastitog stanovništva.
-
prema kome treba stvoriti povjerenje? valjda njihovo stanovništvo koristi te valute. za iste te valute možeš od rusa kupiti nafti i dr. oni da bi živjeli i radili ne treba im dolar, a ponajmanje funta gdje je samo 8% bdp realna ekonomija i koji nisu u stanju sami lansirati satelit i šarafe na nuklearnoj podmornici lijepe super lijepilom. tome svijetu je došao kraj i sad smo u novim okolnostima.
-
euro i yen ne treba ni komentirati. kad kažem svesti dolar u ralne okvire onda mislim na njegovu zastupljenost u svijetu. trenutno je to oko 60% svjetske trgovine. da li je realno očekivati da će npr. indija i kina što je skoro pa pola svjetske populacije nastaviti u međusobnoj trgovini koristiti $ koji je valuta u najmanju ruku konkurentske zemlje? značajno smanjenje utjecaja dolara u svijetu će imati i druge implikacije.
-
ne znam kakav im je plan ali me ne bi čudilo da ne dignu ništa pa onda slijedeći put hrkljuš direkt u glavu. nejasno mi je i ono sell in may. a jesen bože ti pomozi.
-
u badelu to nije dobro završilo a ona je bila nešto kao glasnogovornik. možda to nije tema tu ali je stvar objektivnog novinarstva ili biti nečiji trbuhozborac. uvijek se preko nekog plasira nešto pa kad si dugo na ovom tržištu pamtiš šta je tko pisao. meni igra o moje novce pa pokušavam biti objektivan, realan i čak previše sumnjičav. nad novinarstvom imam jednu ogromnu lupu jer su zanemarili sve svoje postulate.