1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. verdi

Posts by verdi

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• verdi
    • May 11, 2023 at 11:43 AM

koliko se ja ono malo razumijem u ekonomiju znam da kina, s. arabija, rusija i još nekoliko država imaju konstantan trgovinski suficit dok ogromna većina imaju deficit. kad bi se to prevelo u privatnu sferu života o tvom plusu se nemamo šta raspravljati dok je moj minus ozbiljan problem. koliko moj toliko i onome komu sam dužan.

• verdi
    • May 11, 2023 at 11:17 AM

misliš ono sa sjevernim tokom kako su im bezobrazno minirali. stvarno to nema nikakvog smisla... i još se poslije smijati ko zadnja hinja. čak tvitati sa oduševljenjem.

• verdi
    • May 11, 2023 at 11:05 AM

hoćeš reći da će se njihove rezerve otopiti pa će morati kao i svi drugi da se zadužuju? ali nemaju gdje jer dolarska tiskara neće raditi njima u interesu? još će se tu mnogo zanimljivih ekonomskih teorija razviti. ako je cnbc to rekao onda nema smisla o tome raspravljati. jednostavno uzeti to kao apsolutnu istinu... ne znam imaju li i oni one limite tipa 31,4 triliona ili se na neki drugi način snalaze?

• verdi
    • May 11, 2023 at 10:54 AM

to sa deficitom je li dobra ili loša vijest za svjetsku ekonomiju? pošto je američki deficit cca 100 milijardi $ mjesečno oni to pravdaju time da muku muče kako potrošiti što više samo da bi drugi imali šta proizvoditi. da li je sad ovaj ruski potez doprinos svjetskoj ekonomiji ili nešto sasvim drugo? kolega Normani u kojem kontekstu ste nam vi predočili članak sa opskurnog index portala?

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• verdi
    • May 9, 2023 at 12:45 PM

sama proizvodnja sirove nafte je smanjena za minimalno 4% (više je ali neka bude ovo osnovica) preusmjeravanjem tokova mjenjaju se i prevoznici. uvjetovanjem naši vaši, osiguranje, crna flota i td. dolazimo do momenta kad će neki voziti stalno dok drugi kad bude potrebe. nedavno su ameri oteli jedan iranski tanker pa su onda iranci u hormuzu oteli dva panamski za američko tržište. ne bi me čudilo da uskoro bez vojne pratnje nebu biznisa.

• verdi
    • May 5, 2023 at 11:37 AM

čisto sumnjam da bi se to pbz-u moglo desiti. postoje alati kako se to spriječava. njima još nije palo na pamet da nekom joži koji spava ispod mosta, nema ušteđevinu i posao dodjeli kredit od 100 000€ da si kupi stan. što je u americi redovna praksa. gledao sam lika koji radi kao marijači svirač. nema ovo, nema ono od papira, zapravo nema ništa. onda mu bankovni službenik preporuči da se uslika u odori od marijačija pa da tu sliku prilože u dosije za kredit. službenik je pod presijom da danas plasira par kredita kako zna i umije. onda se takvi krediti spakuju u neke izvedenice pa se preprodaju po nižim cijenama dok ne ispadne ko zadnji magarac.

• verdi
    • May 4, 2023 at 10:36 PM

zvanično nije bilo helikopterskog novca i majstori se vade na to da su tad morali da upumpaju sredstva bez pokrića. to je laž jer se novac bez pokrića već decenijama uvaljuje u sistem. u americi imaš od prilike 4800 banaka od toga 2315 ima imovinu manju od dugovanja s tim da 9 triliona $ depozita nije osigurano. to može nestati u trenu. ima ugrožena i neka banka koja je preko triliona depozita i smatra se sistemskom. ne rekoše kako se zove. i na kraju kaže narednih 6 kvartala ćemo vidjeti da li je moguće meko prizemljenje ili ateriramo.

• verdi
    • May 4, 2023 at 9:00 PM

ne znam u kojem sektoru bi se trebao desiti taj rally. još barem 50tak banaka stoje u redu za bankrot. barem pola ih više nije likvidno. to je tako kad od dolar depozita napraviš 10 $ plasmana i onda dođe do nekakvog poremećaja koji nas korak po korak uvede u savršenu oluju. ostanimo za sad samo u ovom financijskom sektoru jer je tu tek početak kolapsa. da ne širimo temu kako će se to tek odraziti na nekretninski sektor.

• verdi
    • May 4, 2023 at 7:52 AM

drugim riječima proizvodnji ništa neće biti kad je i nema a sa uslugama ćemo da vidimo.

• verdi
    • May 3, 2023 at 7:59 PM

nafta nikud nikam a iranci već drugi tanker zarobili. prije bi to bila vijest za +5%.

• LKRI (Luka Rijeka d.d.)

• verdi
    • May 3, 2023 at 5:56 PM

oni što skupe mogu samo preprodati nekome drugome. njihovi planovi do 2042. moš misliti. ovo sa nizinskom prugom je cirkus neviđeni. već su desetak tih pruga pokrali, zapili i pojeli. to kinezi u kompletu riješe za godinu dvije, a mi samo treba da ne smetamo i uzimamo pinku. ali za to treba imati kohones pa reći nekome da nam malo sjaši sa grbače.

• LKRI (Luka Rijeka d.d.)

• verdi
    • May 3, 2023 at 2:21 PM

šta se tu bez veze pominje ponderirani prosjek? pa nije istiskivanje nego ponuda. toliko i toliko + premija i nosi.

• IGH (Institut IGH d.d.)

• verdi
    • May 3, 2023 at 12:09 PM

toliko blokada i deblokada računa nisam još nikad vidio.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• verdi
    • May 2, 2023 at 3:16 PM

nisu samo amerikanci vlasnici njihovog duga. japanci, kinezi, švicarci, svi ostali osim valjda rusa i onda ogromni mirovinski fondovi. ako se tu nešto gadno desi odoše mirovine... a desit će se kad tad jer je ova situacija sa dugovima neodrživa na duži rok.

• verdi
    • May 2, 2023 at 2:52 PM

ne najviše nego prvi puta od 2.sv. r. ne znam da li si dobro razumio o čemu se radi u ovom slučaju. treba se izglasati povećanje limita zaduživanja iznad 31,4 hrpe milijardi $. ako se to ne desi onda će se desiti ono što se još nikad nije desilo.

• verdi
    • May 2, 2023 at 12:17 PM

do sad je tako bilo, samo što ova godina nije kao predhodne. polarizacija je velika i mogla bi da bubne neka bomba da se procesi ubrzaju. bumo vidli...

• verdi
    • May 2, 2023 at 12:05 PM
    Quote from Manu

A je ovaj crnjači više nego ijedan forumaš ovdje. Ne sjećam se da je ikad napisao neki optimističan tekst. Sva sreća da uglavnom ne bude u pravu.

https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…ijesti-15331582

Ako već za nekoliko tjedana Sjedinjene Države ne isplate vlasnike obveznica, slijedi nešto što bi se moglo nazvati financijskom apokalipsom.

crnjačio on ili ne ali ovo ako nije najvažniji događaja onda je barem 2. po redu bliskoj budućnosti. dogovora nikakvog nema, a potencijal za razna tumačenja je ogroman.

• Birtija

• verdi
    • April 30, 2023 at 11:02 AM

treba pitati ove u briselu hoćemo li da pada snijeg i bude zima pa se posmrzavamo bez energenata ili da sunce grije i skapamo od žeđi. kako god okreneš u hebenoj evropi nije dobro. ili da raspustimo tamo taj parlament pa nek se snalazi kako ko zna i umije. :S

• verdi
    • April 29, 2023 at 9:50 AM

zadnji koji se je borio protiv inflacije je bio paul volcker 80.tih godina tako što je digao kamatu na 22%. na ljutu ranu ljuta trava. ovi danas oko 5% prave dramu. kozmetičke metode ništa neće riješiti. tek poslije toga slijedi prava drama.

• verdi
    • April 28, 2023 at 10:28 PM

evo uleti mi jedan dobar članak iz domaće radinosti ko kec na desetku.

Bankarstvo (u Americi) u moderna vremena
    Ekonomski lab
    arhivanalitika.hr
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt