1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. verdi

Posts by verdi

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• verdi
    • May 31, 2023 at 10:56 AM

ulazak na dnu izlazak na vrhu samo odabrana ekipa uspijeva. posebno ako uključe naknadnu pamet.

renchi da hoće barem jednom mjesečno da me prevare kao na opte ne bi se žalio.

• verdi
    • May 31, 2023 at 10:27 AM

znam. takvih što ulaze na dnu i izlaze na vrhu je puna država. sve majstor do majstora.

• verdi
    • May 31, 2023 at 9:54 AM

ovdje nema svakodnevne zarade. jedino pomaže strategija krpelja. čekaš godinu dana na grani da se spustiš na potencionalnu metu uzmeš barem 20% i ponovno na granu.

npr. lkri ponuđač daje 8,40€ ask je na 8,25€ dok veliki dioničari javno kažu da im je ponuda mizerna. znači ova cijena je skoro pa zicer. i šta rade naši mudri investitori ? oni će se rađe kockati na nešto tipa atpl gdje je sektor od uvijek rizičan i volatilan. i tako da ne dužim oni umjesto da uzmu zicer malo će se igrati u kladionici i većina popušiti.

• verdi
    • May 30, 2023 at 6:51 PM

crobex već dugo ima malu likvidnost da bi se moglo predpostaviti u kojem će smjeru. kad se tome pridoda FF jasno je da se sa vrlo malim sredstvima može kreirati bilo šta.

• verdi
    • May 28, 2023 at 7:55 PM

za moj ukus premalo dramaturgije. moglo se je to još više razvlačiti posebno što je dan x prolongiran na 05.06. ima tu još prostora za doigravanje. polažem neke nade na kongres. još je rano, a akteri imaju mašte i rijetko nas kad ostave ravnodušnim.

• IGH (Institut IGH d.d.)

• verdi
    • May 27, 2023 at 9:01 AM

Taj, kao i projekt cjelovite obnove saborske zgrade, povjeren je tvrtki IGH, koja je u postupku javne nabave za izradu projektno-tehničke dokumentacije cjelovite obnove, ponudila ekonomski najpovoljniju ponudu. Krajnja cijena izrade te dokumentacije je 3, 9 milijuna kuna odnosno 534.000 eura bez PDV-a, rekli su Hini iz Sabora.

• Porez na nekretnine

• verdi
    • May 24, 2023 at 4:33 PM

baka na selu sigurno neće dobiti porez i molim vas kad se raspravljamo o tim stvarima da ne koristite srce drapajuće metode. poželjno je barem malo ozbiljnosti. što se tiče black rock-a on se sigurno neće baviti nekakvim stanovima, livadama i voćnjacima. on je bacio oko na hep. zanemarimo industrijske pogone hep-a ( centrale, trafo-i i td) koliko hep ima nekretnina u svom vlasništvu? a taman i voda pored....

• Porez na nekretnine

• verdi
    • May 24, 2023 at 11:34 AM

baka zdila stan u zg uzme bar 100 000€ i kupi si vikendicu na selu za 20 000€. na čistom zraku je, hrani se zdravo, a za ostatak love može raditi na daljinu ili onlajn kockati.

ne treba odma polaziti od toga da imaš stan koji gleda na central park pa je pinka velika. dovoljno je pogledati na bosnu gdje su valjda u još većoj frci. za neko zemljište platiš od 10km, kuća valjda od 200km pa na dalje pitaj boga do kud. sve u svemu ima i gorih harača. tamo u opće nema diskusije oko toga poreza. kod nas ako to uvedu samo još trebaju ukinuti 10 drugih poreza koji su čisto naša izmišljotina. građani bi na kraju bili u +.

• Porez na nekretnine

• verdi
    • May 24, 2023 at 10:08 AM

porez na nekretnine je neminovan zbog toga što je velika osnovica i većina ako ne i sve države to imaju. čak i bosna. mmf je samo zastor iza kojeg se krije vlada. oni nama to šatro nametnuli !? ne. vlada vidi te novce i uzet će ih. samo radi podilaženja biračkom tijelu to do sad nije uvedeno. a priče platio sam pdv na austrijsku ciglu, talijanske pločice ili kineski namještaj ne drže vodu. i auto svake godine registriraš i ideš na tehnički koji je nepotreban bar za prvih 5 godina pa se niko ne žali. htjeli smo zapadne standarde. imat ćemo ih. ovo čak i nije najgore što nas još može snaći. zamisli danski sistem porez na naslijeđe 40%...

• Porez na nekretnine

• verdi
    • May 24, 2023 at 7:45 AM

protiv ustavno je glasati na više mjesta. Kad nabaviš još par viksa ukineš i izbore ili prijeđeš na američki dopisni model. To je još naprednije. Ni državljanstvo ti ne treba. :S

• LKRI (Luka Rijeka d.d.)

• verdi
    • May 23, 2023 at 4:27 PM

rijetko pametna državna odluka.

• verdi
    • May 22, 2023 at 3:29 PM

Prije godinu dana kad si pisao o dedolarizaciji to je bilo bogohuljenje. Danas je to normalno. Sad nam treba nešto jače. Da bude sejzmički potres. Da li je to dan X ? Uskoro će mi vidjeti. Odbrojava se. Administrativnim odlaganjem neizbježnog to se ne može spriječiti.

• verdi
    • May 22, 2023 at 2:46 PM

20% pad? Ajmeee koji optimizam. Kuhaju nas ko žabu.

• verdi
    • May 17, 2023 at 2:20 PM

u međimurju je izdato 8400 radnih dozvola za strance (nepal,indija bangladeš) 5% populacije. moj poznanik nudi 10€ sat željezo savijačima u zg. uvjet poznavanje i čitanje ajzenbigerskog nacrta.

• Tankerasi strani i domaci

• verdi
    • May 13, 2023 at 10:48 PM

pozicije tankera sa ruskom naftom. navodno ih ima oko 700.

Files

m7rbqcEuV1U.jpg 72.68 kB – 0 Downloads
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• verdi
    • May 12, 2023 at 3:27 PM

ee prika jaka ti argumentacija. ja san puka i malo maka zato što su mađari renovirali našu staru rafineriju ?! njihove su radile dok je rafinerijska marža bila veća pa sad mogu u remonta dok ih naša mjenja. nisam dioničar ine pa mi svejedno. zamisli da sam militantni zagovornik zelene energije i sad ospem na tebe drvlje i kamenje što se veseliš prljavoj tehnologiji na urinju gdje će gavuni i škampe bazditi na ural naftu dok sumnjivi vlasnici mol-a trpaju dividendu u džep. nisam ja zadrti ekologista i evo ti jedna o održivom razvoju mediterana. samo opušteno. sad će furešti nagrnuti sa šoldima.

Who See - Đe se kupaš (Official Video)
    Oficijalni spot Who See klape za pjesmu ''Đe se kupaš'' sa albuma ''Nemam ti kad'' (2014).Muzika: Seagull PrimeRezija: NoyzProdukcija: Rudnik Film
    www.youtube.com

• verdi
    • May 12, 2023 at 12:00 PM

ne znam da li ste svjesni da samim korištenjem tremina (do juče skoro pa zabranjenim) dedolarizacija, sirovinska baza, realna industrija, robna razmjena i samo preispitivanje zlatnog standarda nesvjesno se služite pojmovima koji su nam imputirani u govor ali sa namjerom rušenja postojećeg sustema. to nikako nije u svrhu održavanja starog sistema koji je u zombi fazi. činjenica je da svi mi vidimo da se nešto neobično dešava ali svatko iz svog razloga to drugačije tumači. sama dedeolarizacije koja je već daleko odmakla je možda najznačajnija ekonomska promjena u mom dosadašnjem životu koja mjenja sve u samim temeljima svijeta kakvog poznamo. ako je netko ne bitno tko odlučio ući u taj proces on sigurno ne misli stati na pola puta. sad se na jednom javljaju i oni koji su mudro šutjeli pa nam tumače da će se to dešavati ali da trebaju godine i ostale gluposti. ako nisu prepoznali promjene na vrijeme još teže će znati koliko dugo će trajati taj proces. a šta ako to bude brzo i bolno? kad dolar padne na 40% svjetske trgovine on prestaje biti rezervna valuta. koliko nas još dijeli do tog momenta? i na kraju da ne dužim najveću štetu statusu dolara kao globalne valute su nanijeli sami amerikanci.

• verdi
    • May 11, 2023 at 8:40 PM

trgovinski deficiti i suficiti su javni podatci koji su svima dostupni. ništa spektakularno nismo otkrili ako smo konstatirali da je velika većina država iz razno raznih razloga u deficitu. čak je i nama draga njemačka zbog sličnih razloga uspjela u zadnjem kvartalu upasti u deficit. to nikakva velika filozofija nije. poanta priče je da negdje postoje ljudi koji imaju nešto viška sredstava koje planiraju racionalno uložiti i da su zbog toga prisiljeni objektivno sagledavati situaciju da bi sačuvali tu vrijednost ili čak povećali. kod tih ljudi nema puno sentimenta. brutalna realnost kakva god da je. eee a na suprot njima postoje opet neki ljudi koji misle jednog dana kad se opare (o tom po tom) da će oni to ovako ili onako samo nek bude demokratski, tržišno, liberalno i prozapadno. nit će se oni opariti nit će taj sistem opstati. upravo gledamo taj krešendo, tu kuliminaciju propasti dužničko potrošačkog svijeta. kako nikom ništa nisam dužan ja jedva čekam da se to završi pa da moje realne vrijednosti dođu do većeg izražaja. koliko to ima veze sa pro ruskim ili pro kineskim stavom (ne daj bože anti američkim) zaključke će donijeti svatko ponaosob ovisno od toga za koga navija u ovoj predstavi. cilj publike bi trebao biti da se u ključnom momentu nađe na pobjedničkoj strani.

• verdi
    • May 11, 2023 at 7:05 PM

nešto u tom stilu samo što se cigla zove dolar. imaju oni svakakvih ideja. evo jedna nova.

"Kini treba jasno dati do znanja da ćemo, ako krenu na Tajvan, dići u zrak tvornicu TSMC-a, najvećeg svjetskog proizvođača poluvodičkih čipova."

Ideju je predložio demokratski kongresmen Seth Moulton, dodajući da se Tajvancima ova opcija možda neće svidjeti.

“Washington želi učiniti istu stvar sa TSMC-om kao što je učinio sa Nord Streamom?” pitaju kineske državne novine Global Times.

• verdi
    • May 11, 2023 at 6:43 PM

odgovor se nameće sam već u prvoj tvojoj rečenici. "ako se može vratiti taj minus". ako se ne može vratiti onda bi odgovor bio diametralno suprotan. dok čekamo da se izmisli taj lijek za rak može se izmisliti i novo ultra moderno i čudotvorno cijepivo pa pod prijetnjom sile svima uz novčanu nadoknadu podijeliti barem 5 doza. 8x5 =40 i ako se bude prodavalo samo naše dajemo super povoljno po 10$ komad da se lakše izračuna 400 milijardi iz ničega. i onako je to samo malo više duga koji se u ovom metežu neće ni primjetiti.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt