cca 13000 brodova godišnje od toga 75% američkih.
Posts by verdi
-
-
najfriškija mu je da su američki potezi u africi "opskurni".
-
ja bi za početak ipak više vjerovao vladimiru, jedino ako ti kojim slučajem nemaš bolji uvid u sitaciju od njega.
-
nikada drug vladimir nije rekao da će se sve završiti za par dana, dapače i sam sam ostao šokiran kad je izjavio da će do stabilizacije svijeta doći do 2030. ta izjava je proizvod zapadnih medijskih centara iz kojih se dalje prelijevaju laži na ostale zemlje pod njihovim utjecajem da bi se kasnije tvdilo ajmeee nije im uspjelo za par dana. ja od početka tvrdim da je sve ovo dogovor rusa, kineza i najmoćnijih ljudi amerike da se napravi nova redifinicija svijeta radi promjene okolnosti i daljne ne održivosti postojećeg ekonomskog modela. eu kao politički projekat je mrtva i sad gledamo njeno rasturanje na sastavne dijelove pomoću ekonomskih i inih poluga moći. i sam macron je rekao da je nato klinički mrtav ali prije nego što prijeđe u aucus lišit će francusku njihove samostalne nuklearne tehnologije. neće gospodari svijeta svako malo trčati kao u sssr spašavati rakete od raznih luđaka i fanatika. živio sam u fr i imam određene simpatije ali kad objektivno razmislim kud ih je dovelo bjesomučno pljačkanje kolonija? do 3000 milijardi $ duga, lijenog stanovništva nesposobnog za zdravu konkurenciju i preživljavanje. isto tako ni v. britanija više neće biti nuklearna sila jer se za njihov arsenal prvo pita amere. na kraju krajeva u budućnosti te zemlje neće imati nikakvu težinu pa im to i ne treba.
-
nije sarkazam nego plan koji se ostvaruje. zamjeniti jeftiniji gasprom-ov plin za skuplji lng od novateca. ovaj jeftini treba drugima koji će ga pametnije i efikasnije potrošiti. najveći kupac lng sa yamal-a je kina pa onda evropa posredstvom španjolske i belgije ( 6 milijardi € samo ove godine) ali interesantna situacija je u omanu gdje će se sad prepakiravati iranski plin koji je u osnovi ruski zbog njihovog bilateralnog sporazuma. vrh priče je kad u africi vojnici koji su školovani u americi ruše francuske energetske interese. ako fr izgubi afriku a hoće biti će cca 20. ekonomija svijeta. nešto slično romunjskoj. amerima i rusima to valjda ne smeta. pregovora nema dok se ne završe američki izbori jer se nema s kim pregovarati.
-
kad je fondovima dobit bila prioritet?
-
kiša nema nikakve veze sa tim. sadašnju cijenu možemo zahvaliti samo snažnom padu privredne aktivnosti u evropi. nedavno se je macron izlanuo da će fr do 2027. zatvoriti sve svoje nuklearke. znaš šta to znači? to je ogroman udio u njihovoj proizvodnji. da se kojim slučajem ne bi predomislili pomoći će im ovi u africi, preciznije u nigeru od kud dobavljaju uran. praćenjem tržišta urana još jednostavnije nego sa tržištem nafte može se sagledati budući razvoj događaja. za evropu nema pozitivnog scenarija.
-
Zbog nevoljkosti politike da dokine inflaciju, jer je lijek teži od bolesti, gledamo rat race.
Novaca ko' salate, toliko i vrijede.
Kilogram očišćenog graha 8 eura.
Kostolany je pisao - Dok je obilje novaca u sustavu burze će rasti
Dobra domaćica kakva jesam mislila sam da će sve u kiflicu još u doba korone.
A onda je krenuo helikopterski novac.
Gledam Podravku, Kodt, Mediku
P/ E 14
Nema više jeftinog ni na burzi 🙃
novac se i te kako izvlači iz sustava. fed povlači dolare ali to još uvijek nije javno i vidljivo. zaboravio sam točnu cifru za prvi kvartal ali radi se o stotinama milijardi. depoziti na računima u americi su pali na razinu 480 milijardi (interesantno kinezi imaju 1500) kad tome pridodamo seljenje novca iz evrope u ameriku i aziju vidimo kud to vodi.
-
kamata 3,20% ???? oni nisu normalni. nek se spreme na 15% a i onda će biti pitanje.
Malo si ga pretjerao, ali da, malo je 3,2%
Uskoro 3,2 x 2, a potom možda i 3,2 na 2.
neki ekonomisti tvrde da je zatezna kta na karticu zapravo pravo mjerilo inflacije. u americi se ona vrti oko 20%.
-
ja kad angažiram građevinskog majstora materijal isljučivo nabavljam sam. samim time mogu se cijenjkati pri kupnji i ostvariti rabat kao i taj majstor. on ne treba da se sa tim opterećuje već samo navuče radno odjelo i razmaše se po gradilištu. plaćanje ruku je etapno po završetku određenih radova. kad mi dođe sa forom da mu dam pola love u startu za materijal smijem se par minuta. ako nešto ne odrade i obećaju da će ponovno doći barem 50% su šanse da ih više nikad nećeš ni vidjeti.
-
keramičar se ne mrda bez 10€ kvadrat. moj prijatelj sad daje početniku podopolagaču samo da ima interesa za učiti start 1500€. radi se malo više ali i para ima više. koliko se ja sjećam građevinski fax u zg je bilo jako teško završiti ( ako se nešto u međuvremenu nije promjenilo) tko god je to završio i radi za manje od 2000€ treba se zamisliti gdje je pogriješio.
-
kamata 3,20% ???? oni nisu normalni. nek se spreme na 15% a i onda će biti pitanje.
-
moguće da su zakon pročitali....
-
A tko ce onda i zasto provoditi dokapitalizaciju u ATPL ako dodje do oporavka vozarina i zarade ?
čuj koje pitanje??? dokap se provodi da se mali ošišaju. koliko ja pamtim jedino je korf proveo pošten dokap. možda se opet ponovi.
-
ona će odraditi ono što joj je naređeno. nikakve njene sposobnosti ako kojim slučajem postoje tu neće doći do izražaja.
-
hoće li biti i ona opcija ako dajemo lovu da postavljamo i ministre? do sad je bilo da ti ameri ili englezi daju papiriće pa ti postave kompletnu vladu i onda si u minusu na dva fronta. mislim da bi mali ulagači bilo štogod odgovorniji.
-
dok se je meni upalio alarm ona je otišla još barem 20%. kad se je dalićka pojavila ja sam to skinuo sa dnevnog reda i vidim greška...
-
mene isto ne tangira previše tko kupuje, a tko prodaje! u prijevodu ili da postavimo pitanje; kako znati tko je pametniji? kupac ili prodavač? ili ovako.... razloga za prodaju ima mali milijun, ali za kupnju je najčešće samo jedan.
mogao si postaviti pitanje: da li netko kupuje za svoje ili tuđe novce? kad je za svoje većinom ima neke logike dok za tuđe mogu kako hoće. ja kad sam vidio onu dalićku digao sam ruke od podravke ali ne lezi vraže ode ona više od +20%. jednostavno žena me je isprepadala jer nju kad vidim muka mi. za ovih 20% ne ostvarene zarade još mi gora muka.
-
Neven Pivac nastavlja kupovati na Zse, upravo stigla obavijest da su Pivci prešli 5% na Podr.
iz svemira je bilo vidljivo da kupuje netko veliki. ove lažljive medije ako već ne postoji nikakva zakonska osnova za kažnjavanje zbog dezinformiranja i laganja javnosti onda treba izbjegavati. svatko tko linka takve članke, a nije barem malo razmislio je zapravo saučesnik u obmanama, lažima i prevarama.
-
HDZ ima svoje zakone ali zato i tržište ima svoje zakonitosti. Hoće li sljedeći zakon biti zabrana prodaje kruha i peciva na benzinskim?