meni u opće nije jasno zašto to oni prodaju, posebno u ovo vrijeme... firma je sasvim u redu i sad će za nju dobiti gomilu para koje rapidno gube vrijednost. ili ideš kupiti nešto bolje? šta ima bolje od ovoga?
Posts by verdi
-
-
Bakić objavio da nema krize.
vadi sve iz bičava, prazni račune iz banaka, sve na Crobex, na crveni dan.
nećete valjda kupovat na zeleni
kriza tek počinje idući mj. moja strategija je: kad pukne pričekati odokativno dno (anulirati što mi je inflacija pojela) i onda kupiti i u sigurnoj luci pratiti propast fiat valuta.
-
kod mene je ledo došao na listu sankcioniranih firmi gdje se već nalaze franck i badel tj. koristim ali ne kupujem ni pod razno i tračam ih gdje god stignem. 1. razlog vlasnik je to stekao na nepošten način prevarom malih dioničara. 2. to više nisu hrvatske firme pa da prema njima imam nekakve sentimente. i 3. isključivo kod leda došlo je do naglog pada kvalitete. npr. ljudi su se počeli žaliti da kvaliteta sladoleda nije kao prije. naravno da oni ne znaju za nomad foouds pa sam im to objasnio uz veliko NE KUPUJ. nedavno sam sa kolegom popio badelov mirogojček. uvijek onaj isti fujjjj okus. kad je već na stolu ali peneze moje videl ne buš.
-
evo ti jedan primjer. sanna marin je uvukla finsku u nato (svi smo vidjeli kako) nakon toga je dala ostavku i vratila se nazad u london gdje je i prije živjela. sad radi u zakladi tony blaira za milion funti godišnje. a finska je već počela osjećati ekonomske posljedice toga. rusi im zaplijenili tvornice, ukinuli resurse i td. u glavnom milijarde štete je ona prouzročila. ako pratite mjesta obrazovanja, prijašnja radna mj. lako skužiš tko je čiji. koga zanima samo neka prouči od kud se pojavio onaj crnogorac jakov miletić. stvari su toliko očigledne da ne mogu vjerovati koliko je narod slijep.
-
prije sam mislio da imaš cca 15 godina. sad već ciljam na 12. između ostalog previše smajlića za nekog punoljetnog.
-
pa i slobo je bio američki čovjek. za ovoga to valjda svako sa srednjom školom zna. tony blair mu savjetnik. ti stvarno nemaš ni trunke mašte jer su te natisti skroz lobotomizirali.
-
zato što je tenkre vučić nedavno bio u americi, mljeo neke gluposti pred praznom dvoranom UN i usput dobio direktivu od amera da nešto potpali. sad ćemo vidjeti do kud to ide.
-
članak iz sorošovog indexa je krajnje manipulativan. nije isto cijepiti se kao dijete ili u vojsci protiv dokazanih bolesti sa dokazanim rezultatima ili popušiti ovu zadnju priču za maloumne.
-
švabe su nedavno srušili 6 ili 8 vjetroelektrana da bi iskopali ćumur koji se tu nalazi. nekako se ne mogu oteti dojmu da tu neko nekog laže...
-
nedavno sam saznao jednu info, koja još nije u opticaju pa bi ju podijelio sa vama. naime ruska država je dala sve svoje kontrolne udjele u njihovim brodogradilištima ruskoj vanjsko trgovinskoj banci (približan prevod, sad šta je tu državno,a šta nije nejasno je) ali odma im je uručila i spisak brodova koje ovi moraju isporučiti. cifra je impozantna. 6-700 brodova. ima tu riječnih brodova, svega i svačega ali barem 200 prekooceanskih i tankera i td. ako je 200 po potrebi može biti i 300 ali poanta cijele priče je da oni grade potpuno novu trgovačku flotu koja će prevoziti ono što se kod njh iskopa, preradi, natrpa na njihove brodove i odveze onim kupcima koji su valjda njihovi. naravno sve uz njihovo osiguranje i popratne stvari. vidjeli smo šta znači siva tankerska flota, a sad ćemo gledati i ostale brodove koji će raditi po formuli prvo moji voze moju robu, a ako bude potreba za dodatnim kapacitetima unajmit ćemo ih. ostalo ćemo gledati kako se ko snađe.
Ko za vrijeme komunizma, sekretar isporuči popis, i hop, evo novog tankera za tjedan-dva, a potom još i 300 kontejneraša i tako to.
i u americi ima komunizma preko glave. smatrao sam da je ova info jako bitna jr se ona uklapa u budući razvoj događaja. nazovi suverene države će voziti onako kako im se kaže. stavi se u poziciju jednog mayeresk-a. po čemu su oni bitni? voze tuđu robu dok mu ovi to dopuštaju. sutra kad kažu nema robe, pali pedaline.... i nema države danske. srećom pa nikome ni faliti neće.
-
nedavno sam saznao jednu info, koja još nije u opticaju pa bi ju podijelio sa vama. naime ruska država je dala sve svoje kontrolne udjele u njihovim brodogradilištima ruskoj vanjsko trgovinskoj banci (približan prevod, sad šta je tu državno,a šta nije nejasno je) ali odma im je uručila i spisak brodova koje ovi moraju isporučiti. cifra je impozantna. 6-700 brodova. ima tu riječnih brodova, svega i svačega ali barem 200 prekooceanskih i tankera i td. ako je 200 po potrebi može biti i 300 ali poanta cijele priče je da oni grade potpuno novu trgovačku flotu koja će prevoziti ono što se kod njh iskopa, preradi, natrpa na njihove brodove i odveze onim kupcima koji su valjda njihovi. naravno sve uz njihovo osiguranje i popratne stvari. vidjeli smo šta znači siva tankerska flota, a sad ćemo gledati i ostale brodove koji će raditi po formuli prvo moji voze moju robu, a ako bude potreba za dodatnim kapacitetima unajmit ćemo ih. ostalo ćemo gledati kako se ko snađe.
-
ove klaunove će toliko dugo držati na pozornici dok i zadnja dalabu ne shvati da ovo više nema nikakvog smisla. ali posljedice će snositi i oni koji su sve to tolerirali i na izborima ih birali.
-
nije. ovo bio neki portugalac. kaže kad sam se naspavao vidi ima i tv u sobi pa sam ga ponio kući
-
100 godina za drvenim češljom. odeš u hotel tipa F1, gurneš karticu i gotovo. nigdje nikoga nisi vidio. danas je više problem ako imaš keš a kartica ti ne važi. znam za primjer prije ihahaha godina lik ima keš i da nekom drugom keš da mu provuče svoju karticu. kad je izlazio iz hotela mazne im i tv. kako je onda manje kamera bilo nisu ga uspjeli naći. a ovaj sa karticom nema pojma tko je on.
-
ovo je potpuno drugačije organizirano. kupiš pivo i krastavce pa onda tamo dalje na izlasku imaš pumpu i kako nema usluge jer točiš sam platiš malo jeftinije. to radiš cca 2x mj. jer ti taj benzn treba i suludo ga je točiti na auto putu gdje je skuplje. to su dva potpuno odvojena objekta.
-
Pumpe služe da uliješ gorivo, kupiš propan-butan plin za kućanstvo, te napumpaš gume...sve ostalo treba zakonom zabranit, odnosno treba zakonski regulirati...jer recimo što onda prijeći Kaufland da prodaje plinske boce ili gorivo...red se mora znati.
u fr već decenijama postoje benzinske u trgovačkim centrima (carrefour, mamut i td.) samoposluga, plaćanje karticom i najjeftinije. tako svi toče. odeš u subotu kupiš mlijeko, pivo, kisele krastavce i gorivo.
-
odnos $/€ valjda nikom sa ovakvim skromnim spoznajama nije jasan. učešće dolara u međunarodnoj razmjeni opada (navodno je već ispod 50%) ali euro se je strmoglavio u zadnje 2 godine sa 36% na 13%. da li se je to na kursu nešto vidjelo.... i nije baš. mislim da bi tu mogla ležati nekakva zamka koja će se u budućnosti otvoriti.
-
nafta će nas upropasti sviju. 90 su rekli na jesen, a ona još ni počela nije. kad prijeđe 100 pitanje je da li će se ikad više vratiti ispod.
-
u podravci su samo tzv. menadžeri hrvatski svi ostali imputi su strani.
-
evo nulte novčanice.