Evo da postam i ovdje, složio sam draft zahtjeva za mirno rješenje spora protiv RH pa ako netko želi na uvid neka se javi...
Posts by Philidor
-
-
Ako još netko želi na uvid zahtjev za mirno rješenje spora protiv RH neka se javi u inbox...
-
Na tržištu kriptovaluta se barem nešto događa za razliku od ZSE. Otkad sam prodao ATPL ni ne otvaram gledalicu kad znam da nema ništa novog (HPB, CROS, JDOS, KODT, ADPL, TPNG, itd.)
Za ekipu koja uspoređuje sve kriptovalute s tulipanima predlažem da se malo educiraju o pojedinim altcoinovima (ALGO, IOTA, VET, ADA i slično) kojima se otvara vrlo široko polje primjene izvan korištenja isključivo kao sredstva plaćanja. Meni je interesantan primjerice
-
Kolega, nije ni Google nekad imao intrinzičnu vrijednost, već samo algoritme. Postoje i unaprjeđuju se blockhain tehnologije koji pružaju mnogo više od "digitalnog novca", već praktički predstavljaju zasebnu infrastrukturu, ali vrijednost toga je vrlo teško odrediti u začetku. Za pravu masnu zaradu treba biti ahead of the curve...
je, al trenutno se u to uklapaju samo Cardano, Ethereum i Polkadot (onoliko koliko sam, barem ja, s time upoznat)
i još ne znamo koji će na kraju prevladati
Zato se napravi portfelj i disperzija rizika, a ne sva jaja u jednu košaru. Osim toga radi se o enormnom vremenu i razvoju potrebnom za razvoj tih tehnologija nije nešto poput DOGE da se može napravit u dva sata pa da se treba bojati družine dva tipa u nekakvom podrumu u SAD-u u kombinaciji s nekoliko tvitova...
je, al trenutno se u to uklapaju samo Cardano, Ethereum i Polkadot (onoliko koliko sam, barem ja, s time upoznat)
i još ne znamo koji će na kraju prevladati 🤷
Moguće će sve to biti shit, a praksa i svijet prihvatiti nešto što je još uvijek na "crtaćoj daski" ili u idejnom "cloudu".
Dalo se zaraditi i na MySpaceu i na Yahoo! iako su prevladani i prihvaćeno je u konačnici nešto drugo
-
Znate kako kaže Buffett, nema tu intrinzične vrijednosti
i zaista, kako je naraslo tako može i sutra roknuti
tržišna kapitalizacija BTC-a je ogromna i mislim da današnji klinci koji 'ulažu' u kripto jer, eto ne kuže dionice, misle da su skužili ovo
ni ne znaju koliko su u krivu
daj bože da se varam
i ja sam posredno izložen kriptu, preko $SOS
ali oni imaju i neki svoj stari uhodani biznis, rudare BTC i ETH pa je rizik ipak disperziran
Kolega, nije ni Google nekad imao intrinzičnu vrijednost, već samo algoritme. Postoje i unaprjeđuju se blockhain tehnologije koji pružaju mnogo više od "digitalnog novca", već praktički predstavljaju zasebnu infrastrukturu, ali vrijednost toga je vrlo teško odrediti u začetku. Za pravu masnu zaradu treba biti ahead of the curve...
-
Elon zabrinut za okoliš!? Kao te slina vozila će pogoni struja dobivena, kako? Pa neće iz etera
Po mojem skromnom mišljenju nije toliko bitno šta Elon zapravo misli o tome, već milenijalci i još mlađe generacije koje ipak (još uvijek) prednjače u ulaganju u kriptovalute. Po postojećim anketama javnog mnijenja mlade generacije su sve više ekološki osviještene, a u skladu s time donose i tržišne odluke.
-
+ADA
Sta se tice ekologije Cardano vrlo dobro stoji, najavljuju uvođenje smart contracta u kolovozu. Meni dovoljno za ulaz
-
Prodaja se stidljivo povlaci.. Steta, nadao sam se da ce me poklopiti jos koji dio oko 11,00
-
-
To je i bila poanta, ali htio sam da kolega sam dođe do tog zaključka da ne ispadnem druker
-
-atpl
+vlen
Boljim poznavateljima brodara želim puno uspjeha i zarade s dionicom, meni je od 190 do ovdje sasvim dovoljno za krumpirušu
-
Upravo čitam, HPB je na popisu poduzeća od strateškog i posebnog interesa za Hrvatsku, tako da svi koji se nadaju nekoj prodaji HPB-a, više ne moraju. Barem dok se HPB ne makne sa tog popisa...
A sad pročitajte i Odluku o kriterijima za uvrštavanje na taj popis od čijeg donošenja popis nije revidiran pa recite koje kriterije ispunjava da ostane na popisu...
-
Restrukturiranje se moglo provesti na milijun razlicitih nacina, ima mnogo trgovackih drustava koja nisu zrcaljena u postupku, po meni je kljucan trenutak 1.4.2019. odnosno provedba nagodbe i zrcaljenja, a u tom smislu cu i pisati jer sve drugo nema puno logike...
-
Ovisi kako uzmete u kojem trenutku je izvlastenje provedeno. Po mom sudu to bi bio travanj 2019. godine. Ledo plus je pretpostavljam prodan bez duga (dakle samo kao poslovna cjelina) pa tu postoji i nekakva premija na realnu cijenu. Ono što mi operativno predstavlja veliki problem je da dokumentacije ima do krova pa ju je tesko svu prouciti, treba tu jos misica, zato i kazem da bi dobro dosla jos nekakva pomoc, odnosno da formiramo nekakvu ad hoc radnu skupinu u tu svrhu samo da zavrsim ovu neku pocetnu tocku...
-
Usput uzeo sam kao osnovicu za obračun naknade onu nekakvu tablicu koju su izbacili tijekom postupka izvanredne uprave, ako tko ima kakav bolji prijedlog, naravno da je dobrodosao
-
Već neko vrijeme pišem obrazac tužbe (odnosno zahtjeva za mirno rješenje spora budući da se radi o RH) s pravnom osnovom naknade za izvršeno de facto izvlaštenje s određenom sudskom praksom Europskog suda za ljudska prava. Kako ja to vidim, nema šanse da prođe na hrvatskim sudovima koji i inače rijetko donese presude utemeljene na stavovima europskih sudova, već će to trebati gurati dalje. Iz raznoraznih razloga, nisam to u mogućnosti činiti, ali ako netko želi vidjeti kako to izgleda pa da eventualno ide kod drugog odvjetnika s nečim neka se slobodno javi...
P. S. Ne predstavlja pravni savjet niti predlažem da se takve tužbe pokreću, ali evo to uvijek ovisi i o nekom ekonomskom faktoru koji za mene nije znatan
-
Gospodin diokidina je kupio Atpl na 150, lagao na forumima da kupuju dva kejpa i onda se iskrcao na 190. Od tada crnjaci. Just for the record.
Kupio moj kolega kad ti i ostali niste imali hrabrosti uci i vjere u Atlansku.
Jos cu ti zadnji put ponovit dobitnu kombinaciju, kupuj kad nitko ne zeli i prodaj kad svi zele.
Prodao 2/3 jucer.
Primljeno, prodajem odmah na otvaranju ATPL i ulazim u CRAL i 3MAJ i HHLD, čista dobitna kombinacija
-
Stoji li pretpostavka da kako su se realizirane vozarine postupno odrazile na prihode po mjesecima u Q1 (odnosno kako iste kasne za indeksom), prakticki temeljem sadasnje razine BDIa se mogu zakljuciti vozarine za gotovo cijeli Q2?
-
Idem si po kokice i pivo za već tradicionalan vatromet na zatvaranju radnog dana, treba li kome što iz trgovine?
-
Točno tako, nije problem ugovoriti usklađivanje naknade za TC kvartalno (ili na drugo razdoblje) indeksnom klauzulom vezanom za BDI ili drugi indeks, ali za konkretne informacije treba pitati upravu...