Njegov postupak ne utjece nuzno na druge dionicare, osobito ako i prođe zastarni rok, koji je u odnosu na njega prekinut jer je poduzeo pravne radnje. Po mom misljenju zastara za naknadu stete protiv drzave (u najcrnijem scenariju za dionicare) nastupa protekom tri godine od dana pravomocnosti nagodbe, odnosno u listopadu ove godine, tako da cu ja svoje poslati dotad pa nek bude sto bude. Za razliku od slucaja franak nece biti naknadnih izmjena stava o tijeku zastarnog roka jer nitko ne zali dionicare, svi smo mi za siru javnost spekulanti tako da tu nema nekih politickih poena...
Da li pod tim mislite na onaj zahtjev za mirnim rješenjem, da li ga mislite predavati individualno ili grupno ?
Što se tiče arbitraže, ne znam na koji način bi presuda mogla biti donešena samo da se obešteti jedan dioničar, a svi ostali zanemare. Neću govoriti da sam stručnjak za arbitraže, ali nekako mi je to jako čudno.
QuoteZanimljivo je kako taj Todorićev status ni jedan medij u zemlji nije prenio premda on tu progovara o mnogim protupravnim radnjama, od onih prizemnih do najtežih kaznenih djela. “Neprijateljskim preuzimanjem privatne imovine Agrokora izvršena je neprocjenjiva ljudska i materijalna šteta Republici Hrvatskoj i njenim građanima, u nadolazećem vremenu, korak po korak, prezentirat ću i dokazati istinu o Agrokoru”, najavljuje bivši gazda koncerna te naglašava kako je sam pokrenuo određene procese u nadležnim institucijama, ali inozemnima.
https://www.dnevno.hr/7dnevno/prebol…-dalic-1791719/https://www.telegram.hr/politika-krimi…a-oko-agrokora/
Nemam legitimaciju da zahtjev predam u ime bilo kojeg drugog dionicara niti to ima Ivica Todorić. Ne radi se o selektivnosti u povratu, drzava vam nece nista vratiti dobrovoljno nego samo ako ju na takvo nesto sud prisili pravomocnim odlukom u sudskom postupku, ne vjerujem da ce se ista rijesiti mirnim putem. Nedavno sam imao predmet u kojem je sud pravomocno presudio protiv RH pa nisu htjeli platiti stranci nego su rekli da šaljem na FINU. Toliko o dobrovoljnim isplatama, ne nadajte se da ce odsteta pasti s neba