Od svih dionica koje postoje na ZG burzi, ekipa je zabrinuta za investitore u KODT da će pogubiti novce... Šta nemate neke VART i slične teme za upozoriti ljude o mogućem gubitku kapitala?
Posts by Philidor
-
-
Nisam neki ustavnopravni stručnjak, ali današnje priopćenje Ustavnog suda mi nema smisla. Izbori su se proveli u kontekstu u kojem jesu, isti su regularni ili neregularni već sada, ako imaju kakvu primjedbu neka kažu sada ili šute vječno. Ne mogu formulirati mišljenje o regularnosti ovisno o ishodu izbora, odnosno o tome sviđa li im se mandatar. Čekaju može li HDZ skupiti ruke prije nego što se oglase jesu li izbori regularni, a Milanoviću zamjeraju u bitnome slični plan.
-
Okej, oni imaju dulji rok za objavu godišnjeg izvješća, ali svakako podaci o poslovanju poduzeća predstavljaju i cjenovno osjetljivu informaciju i povlaštenu informaciju i istu bi tržište svakako moralo saznati prvo od izdavatelja tog vrijednosnog papira (neovisno o tome što je informacija izrađena / prikupljena prijevremeno), a osobito ako je namijenjena daljnjoj obradi i objavi na burzi!
Čak i po točki 8 ovoga što ste naveli mora se objaviti povlaštena informacija što je prije moguće, ali to tako mora biti i po zdravoj logici stvari.
Uostalom, cijena je po objavi te informacije pala skoro 15%, ne možemo se praviti da se radi o nečemu što mogu i ne moraju objaviti...
-
Kupio sam svoje KOTR2 dionice na burzi bez ikakvih problema, izvješće za Q3 je uredno objavljeno, ne razumijem što ste htjeli reći.
-
Nekoliko zapažanja:
- u izvješću za treći kvartal je neto dobit veća od ove navedene u godišnjem od Končara dakle gubitak u četvrtom kvartalu?
- porez na dobit u izvješću za treći kvartal od KOTR je iskazana u puno manjem iznosu na veći iznos dobiti - je li moguće da su napravili tako veliku pogrešku?
Sve skupa, neovisno o povećanju prodaje, za mene neugodno iznenađenje.
Edit: usput mi je blesavo da (ako ti podaci već postoje) nisu objavljeni na burzi od KOTR kao izdavatelja vrijednosnog papira, nego se prvo objavljuju na konsolidiranoj razini i čitamo ih iz izvješća Grupe.
-
Znamo već i što može značiti pro-poduzetnička vlada kad je jezičac na vagi vlasti Vujnovac, ovaj DP, isprike na lapsusu.
-
Moje mišljenje je da je trebalo skinuti HDZ s vlasti čisto radi higijene, postali su (pogotovo Plenković) stvarno odvratno prepotentni, unatoč svim aferama koje su zakuhali. Međutim, koalicija se pokušala ujediniti oko jedinog prepotentnijeg tipa u Hrvatskoj (Milanovića), igrati se s Ustavom i napravili su milijun drugih grešaka. SDP (Grbin prvi pa nadalje) se može pogledati u ogledalo i reći da je isključivi krivac za treći mandat HDZ-a, a o njihovom kadroviranju dovoljno govori činjenica da njihov kadar odnosno ljudi poput Davora Bernardića koji je u Saboru od 2008. (punih 16 godina - spavaš li mirno Furio Radin) nisu uspjeli dobiti jedan jedini mandat, a to je originalno SDP-ov kadar. Nisu uspjeli naći jednog čovjeka kojeg bi mogli prodati za premijera pa da ih Milanović sa strane podrži i zeza HDZ kao najpopularniji političar u zemlji, time bi izbori bili riješeni. Ovako ide dalje status quo, meni je drago da su ljudi izašli glasati i rekli da žele HDZ i DP, bio sam malo u zabludi izgleda pa sam dobio reality check u tom smislu. Na prvu, kad su objavljeni podaci o izlaznosti, mislio sam da HDZ neće imati većinu, odnosno da je ona famozna "tiha većina" izašla malo prodrmati kavez. Ipak, ništa od toga.
-
Po anketama više nećemo morati slušati crvenu Katu u vijestima? Ako da, već se radi toga isplatilo provesti izbore...
-
Jesmo li već ušli u predizvještajno mrtvilo? Malo smo uranili ovaj put...
-
Dioničarima Save Re smiješi se gotovo deset posto veća dividendaLJUBLJANA - Dioničari Save Re na ovogodišnjoj će skupštini odlučivati o prijedlogu da se 27,1 milijun eura od 57,5 milijuna eura bilančne dobiti na dan 31.…seebiz.eu
Obzirom na poplave u Sloveniji, još je i dobar iznos dobiti pa i dividende. Grubom računicom radi se o nešto manje od 4 milijuna eura za CROS? Svakako će povećati prostor i CROS-u za isplatu vlastite dividende.
-
Oni koji su zalutali s KOEI iliti Končar d. d. neka odu tamo gdje im mjesto ljubazno molimo.
Pod 1 čemu taj ton i stav? U portfelju imam samo KODT, a nijednu dionicu KOEI
Pod 2 u odluci piše da su donesene odluke važne za daljnje poslovanje i razvoj Grupe Končar, a iz sadržaja ne proizlazi baš 100 posto da se ta odluka za SAP odnosi samo na KONČAR d.d., a ne i na cijelu grupu
-
Mene je malo zaprepastilo da Končar tek sad uvodi SAP, to koriste i puno manje firme, zašto to nije bilo odrađeno? Nadam se da će dovesti čim prije do optimizacije poslovnih procesa i povećane dobiti...
SAP može biti plus ali bome i minus.
Takva "gotova" rješenja su poprilično ne fleksibilna pa dosta zavisi od implementacije dal ce bit + il -
Naravno, nadam se da će bit +Pa da, firma tržišne kapitalizacije od preko 200 milijardi eura koja se bavi više manje samo tim softverom i nema baš koristan proizvod, uglavnom su firme na gubitku zbog uvođenja istoga
Naravno da je kvalitetna implementacija bitna, ali zato postoje (doduše skupi, ali isplativi) SAP konzultanti koji u tome pomažu.
Koliko je meni poznato, SAP je program u kojem se može isprogramirati više manje sve, odnosno ne radi se o tako rigidnom softveru kako ste opisali, ali tu sigurno ima stručnijih od mene...
-
Reuters: 2026. početak proizvodnje novog električnog Twinga u Novom MestuLJUBLJANA - U sklopu svoje jedinice za električna vozila Ampere, francuski proizvođač automobila Renault ovog će mjeseca započeti inženjerske radove na…seebiz.eu
Nadamo se potpisu novog ugovora sa Stellantisom?
-
Mene je malo zaprepastilo da Končar tek sad uvodi SAP, to koriste i puno manje firme, zašto to nije bilo odrađeno? Nadam se da će dovesti čim prije do optimizacije poslovnih procesa i povećane dobiti...
-
Koliku dividendu očekujemo? Ovih 150 eura po meni nećemo vidjeti još jednom, očito Adrisu treba lova (da li za solarnu elektranu ili Marjan) tako da će izvući koliko se razumno bude moglo, ali stanje na računu na zadnji dan izvještaja ne daje baš previše razloga za optimistično visoke prognoze po pitanju dividende.
-
Ovo u zagradi je Q1, a što je prije zagrade, nerazumljivi podaci...
Izvjesno se radi o mjesečnim podacima za ožujak?
-
Javite im se pa im objasnite da su nešto krivo povezali... Inače to se može isticati i ako su posjednici ušli u prostor bez ijednog dokumenta, a kamoli ako su bili u najmu
"kad je posjed stana utemeljen na kaznenom djelu treće osobe za koje su podnositelji znali, tada je njihovo iseljenje razmjerno."
ako on ima krivi ključ od stana, zar to nije kazneno djelo?
Ako dobro shvaćam taj fragment ja bih rekao da se radi o situaciji u kojoj je ta treća osoba provalila i promijenila brave pa njima dala ključ ili tako nešto. U svakom slučaju presumpcija nevinosti vrijedi sve do pravomoćne presude u kaznenom postupku, a sud neće u građanskoj parnici utvrđivati je li ili nije nešto kazneno djelo, jedino ovako u kontekstu testa razmjernosti može razmotriti način stjecanja posjeda kao okolnost koja preteže na jednu ili drugu stranu.
Stavivši to sve na stranu, ne znam tko bi od nas htio biti u situaciji da se uopće provodi taj test razmjernosti za njegovu nekretninu. Kako god da oni to fino poslože tu ima mjesta za previše arbitrarnosti. Samo sam se referirao na kolegu koji kaže da to sve skupa ne postoji...
-
aaaa
koju ste štoriju složili od ničega...ma kakvo pravo na dom kod iznajmljivanja stana, to ne postoji
Javite im se pa im objasnite da su nešto krivo povezali... Inače to se može isticati i ako su posjednici ušli u prostor bez ijednog dokumenta, a kamoli ako su bili u najmu
-
Ovo za korištenje mišića mi je ok opcija. 😁
Da on mene tuži za smetanje posjeda a ja ako želim mogu živjeti u tom mom stanu koji je u mojem vlasništvu i imam prijavljeno prebivalište na toj adresi... e to bih baš volio vidjeti...
Prigovor prava na dom ako je dugo unutra je mit. To ne postoji. Ne polaže on nikakva dodatna prava pa taman da je 20 godina unutra.
Vlasništvo i posjed nemaju prevelike veze u ovom kontekstu, posjed je činjenica, a ako iznajmite čovjeku stan naravno da mu time predajete posjed. Smetanje posjeda je i zatvaranje struje, vode, kamoli ne useljavanje u taj stan. Ako ćemo baš pravno, vi od tog trenutka imate samostalni i posredni posjed stana, a njemu se predaje neposredni i nesamostalni posjed tog stana.
Imate stotine sudskih presuda vlasnika koji su odbijeni sa zahtjevom za predaju posjeda radi prigovora prava na dom, sve ovisi na koji način sud provede test razmjernosti. Tu je sudsku praksu dosta krojio i utjecaj ESLJP jer je to pravo garantirano osim Ustavom i Konvencijom. To su stvarni problemi zbog kojeg ljudi ne žele iznajmljivati i puštaju prazne stanove, a o kojima se ne priča baš puno...
-
Budući da i ja imam prebivalište na toj adresi iako živim cca 500 m dalje, ali je nadležna ista policijska postaja pa nisam mijenjao adresu prebivališta, ako on ne želi van, onda se ja useljavam k njemu u svoj stan i liježem s njim u krevet, pa da vidim kako će mu ta situacija odgovarati... 😁
Neovisno o upisu prebivališta, u ovom slučaju bi vas mogao tužiti za smetanje posjeda. Realno, ako ga želite čim prije izbaciti iz stana najbolja metoda je da ga lijepo zamolite, a ako ne pristane da ponovite proceduru s nekoliko krupnijih prijatelja. Čak i kad imate solemnizirani ugovor, što je malo skuplje ali vam daje bolju pravnu poziciju, ovrha može trajati godinama, a ako je najmoprimac dovoljno dugo unutra može postavljati i prigovor prava na dom pa dodatno zakomplicirati situaciju u postupku.