1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Philidor

Posts by Philidor

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Philidor
    • May 4, 2022 at 10:01 PM

Ne znam za vas, ali mene oblije hladan znoj kad gledam futurese, crno nam se piše 😂

Ali neka, zalažem se ja za slobodu drukanja kako na + tako i na -. Tko radi investicijske odluke temeljem piskaranja na forumu će se opeći prije ili kasnije na jedan ili drugi način.

Osim toga, naučio me Walker teksaški rendžer da se s ljudima koji se nazivaju Chuck ne treba zezati, sva sreća pa nema kružnih udaraca na forumu...

• AGROKOR

• Philidor
    • May 4, 2022 at 9:53 PM

Nadam se da su tamo gurnuli ove "sposobne" pa nek ekipa s dna bačve DORH-a rješava moju građansku tužbu protiv RH radi te situacije 😂

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Philidor
    • May 3, 2022 at 12:08 AM
    Quote from D_artagnan

Znaci sutra ima da odletimo kad pocnes kupovati 💰💰😂😂

Svakih par stotinjak komada pomogne :)

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Philidor
    • May 2, 2022 at 9:32 PM
    Quote from Philidor

Priču o dokapitalizaciji nakon ovakvog kvartala više ne bi pojeo ni pas s maslom, firma je (u ovom trenutku) keš mašina. Čestitke imateljima, ako ne poskoči previše pridružujem se u ponedjeljak na otvaranju.

Ispalo je da sam se nepotrebno živcirao što se ne mogu uključiti u trgovanje dok mi brokeraj nije doznačio keš na transakcijski račun. Agram MVP :)

ZSE na tržišne promjene reagira brzinom pospanog ljenjivca. Zapravo je nepotrebno pokušati predvidjeti FI kad se cijena ne mijenja ni nakon objave ako izvješće bude jako dobro (vidljivo kako ovdje tako i na Lencu). A ako je loše, onda bolje ne kupovati kako god...

• FED kamatne stope, posljedice, prognoze, preporuke

• Philidor
    • May 2, 2022 at 11:43 AM

Imaju preko 100 milijardi dolara u cashu nakon svih tih kupnji, prije su imali preko 140. Dakle da, očito čovjek mrzi cash. Inače su bili dosta vokalni i o tome da nema popusta, da nemaju što kupovati na njihovim domaćim burzama, Munger je zagazio i u kinesko tržište dionica itd.

Čudo što se sve može preskočiti selektivnim prikazom informacija...

• FED kamatne stope, posljedice, prognoze, preporuke

• Philidor
    • May 1, 2022 at 9:39 PM

"kolega investitor" WB ne djeluje na tržištu po makroekonomskim zaključcima i idejama što je naglasio mali milijun puta i njegov način investiranja zapravo se protivi samom smislu otvaranja ove teme na forumu - obzirom da se po toj školi misli makroekonomski trendovi i FED politike ne mogu niti trebaju predviđati. Osim toga, njegov zadnji veliki šoping 2008 je bio netom prije financijske krize i potopa burze.

• GRNL (Granolio d.d.)

• Philidor
    • May 1, 2022 at 11:05 AM

6.5 milijuna kuna dobiti za prvi kvartal nije loše. Gradimo tri solarne elektrane uz EU sufinanciranje, trebalo bi ubuduće smanjiti troškove električne energije. Nadam se da ćemo u idućem kvartalu vidjeti pravi efekt poskupljenja robe zbog rata u Ukrajini, dok bi poskupljenje inputa trebalo biti u najvećem dijelu vidljivo već u Q1. Karte su im se fino posložile, ali dionica je izrazito nelikvidna pa neću ni pokušati prognozirati kretanje cijene.

• DRY BULK

• Philidor
    • April 30, 2022 at 5:15 PM

Tko bi rekao da ako usporediš kretanje cijene dionica firmi koje su isplatile (i nekoliko) dividendi pa ih usporediš s firmom u istom sektoru koja nije isplatila dividendu - dođe do odstupanja odnosno razlike u cijenama. Kao da tržište ima nekakav mehanizam za vrednovanje istih - nazovimo ga "nevidljiva ruka". Svašta ćemo naučiti ovdje :D

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Philidor
    • April 29, 2022 at 8:11 PM
    Quote from Philidor
    Quote from Marin83

s obzirom da su najoptimističniji licitirali da Sberbanku će ostati svega 600 milja vlasničkog kapitala, dobiti 1,2 milijarde za 71 milje kuna, uz to loši krediti toj banci čine 5,6% portfelja, što je jedna od najnižih stopa u cijelom bankarskom sektoru.

A rezervacije za franak su naveli, jer to samo govori koliko su Rusi očistili bilancu banke da bi je spremili za prodaju.

Lošiji učinak HPB-a je isključivo posljedica potopa obveznica, slično je bilo i na ZABA-i. Sljedeći kvartal se mogu oporaviti i pogurati dobit u jači plus.

To još uvijek ne odgovara na moje pitanje gdje sam napisao nešto negativno za tu kupovinu u prvotnom postu, ali nema veze ajmo se fokusirati na dio posta o poslovanju firme na kupoprodaju koju sam već hvalio se neću ponavljati.

Operativni prihodi su niži za 34 mil. kuna nego u istom razdoblju prošle godine (17,5 % cca), uz povećanje operativnih troškova od 10ak% i na to nema isključivi utjecaj potop obveznica. Dakle, kvartal je operativno bio osjetno lošiji od prošlogodišnjeg i od toga nema bježanja, naravno da se može popraviti u idućem ili bilo kojem narednom. Neovisno o tome, dionica je po meni još uvijek prilično podcijenjena s obzirom na fundamente.

Nadalje, u odnosu na rezervacije, da su iste za CHF napravljene ne bi se morala umanjivati dobit jer bi već bila pokrivena prethodnim rezervacijama. Dakle očito bilanca nije očišćena do kraja kad imamo utjecaj od 6,6 mil. kuna na dobit samo u ovom kvartalu, što nije zanemarivo. Pored toga, izričito su naveli u izvješću da su moguće daljnje rezervacije za CHF u iznosu od (ili do) daljnjih 20 milijuna kuna. Ako imate razloga za vjerovati da izvješće u tom dijelu nije točno slobodno ih iznesite, čim više informacija tim bolje.

Display More

Molim admina za brisanje slučajno sam stisnuo još jednom

• Philidor
    • April 29, 2022 at 8:03 PM
    Quote from Marin83
    Quote from Philidor

Ne razumijem gdje u mojem postu nalazite negativne konotacije kupnje Sberbanke, višekratno sam se pozitivno deklarirao o tome na ovoj temi. Napisao sam da je poslovanje matice gore od očekivanog - osim ako po vama NHB nije matica?

s obzirom da su najoptimističniji licitirali da Sberbanku će ostati svega 600 milja vlasničkog kapitala, dobiti 1,2 milijarde za 71 milje kuna, uz to loši krediti toj banci čine 5,6% portfelja, što je jedna od najnižih stopa u cijelom bankarskom sektoru.

A rezervacije za franak su naveli, jer to samo govori koliko su Rusi očistili bilancu banke da bi je spremili za prodaju.

Lošiji učinak HPB-a je isključivo posljedica potopa obveznica, slično je bilo i na ZABA-i. Sljedeći kvartal se mogu oporaviti i pogurati dobit u jači plus.

To još uvijek ne odgovara na moje pitanje gdje sam napisao nešto negativno za tu kupovinu u prvotnom postu, ali nema veze ajmo se fokusirati na dio posta o poslovanju firme na kupoprodaju koju sam već hvalio se neću ponavljati.

Operativni prihodi su niži za 34 mil. kuna nego u istom razdoblju prošle godine (17,5 % cca), uz povećanje operativnih troškova od 10ak% i na to nema isključivi utjecaj potop obveznica. Dakle, kvartal je operativno bio osjetno lošiji od prošlogodišnjeg i od toga nema bježanja, naravno da se može popraviti u idućem ili bilo kojem narednom. Neovisno o tome, dionica je po meni još uvijek prilično podcijenjena s obzirom na fundamente.

Nadalje, u odnosu na rezervacije, da su iste za CHF napravljene ne bi se morala umanjivati dobit jer bi već bila pokrivena prethodnim rezervacijama. Dakle očito bilanca nije očišćena do kraja kad imamo utjecaj od 6,6 mil. kuna na dobit samo u ovom kvartalu, što nije zanemarivo. Pored toga, izričito su naveli u izvješću da su moguće daljnje rezervacije za CHF u iznosu od (ili do) daljnjih 20 milijuna kuna. Ako imate razloga za vjerovati da izvješće u tom dijelu nije točno slobodno ih iznesite, čim više informacija tim bolje.

• Philidor
    • April 29, 2022 at 6:12 PM

Ne razumijem gdje u mojem postu nalazite negativne konotacije kupnje Sberbanke, višekratno sam se pozitivno deklarirao o tome na ovoj temi. Napisao sam da je poslovanje matice gore od očekivanog - osim ako po vama NHB nije matica?

• Philidor
    • April 29, 2022 at 6:05 PM

Operativno poslovanje matice gore od očekivanog. Poslovanje NHB po ovim mrvicama uključenim u izvješće bolje od očekivanja, iako mi nije jasno zašto su posebno iskazivali da se od dobiti odbijaju CHF sporovi, očekivao bih da su za takve stvari već napravljene adekvatne rezervacije - taj dio mi se ne sviđa. Adekvatnost kapitala NHB je gotovo 20%, što je također više od očekivanja. Sve u svemu, ovo me izvješće najmanje obradovalo od svih dionica koje držim (izuzev CTKS), nadam se da priča iz izvješća o nižim prihodima u kvartalu zbog poteškoća u obradi svih papira za APN kredite u vezi s COVID ograničenjima drži vodu u stvarnom životu (jer meni zvuči dosta neuvjerljivo). U svakom slučaju, očito je da imamo velikog kupca koji je danas lagano apsorbirao pritisak na prodaji, dokle će biti aktivan ostaje neizvjesno...

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Philidor
    • April 29, 2022 at 5:56 PM
    Quote from NaitsabesBI

Nitko nije gledao revidirano za 2021?

Proknjižili su u godišnjem kao prihod 60 mil. kuna usklađenja vrijednosti brodova s tržišnom vrijednosti, to čini razliku (ili barem najveći dio).

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Philidor
    • April 29, 2022 at 5:35 PM

Priču o dokapitalizaciji nakon ovakvog kvartala više ne bi pojeo ni pas s maslom, firma je (u ovom trenutku) keš mašina. Čestitke imateljima, ako ne poskoči previše pridružujem se u ponedjeljak na otvaranju.

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Philidor
    • April 29, 2022 at 5:20 PM

Prijedlog odluke o isplati dividende na koju je kolega Kadisibil91 ispravno ukazao bi bila dobar korak u tom smjeru. Ipak, osobno mislim da se radi o dokumentu koji je greškom završio u godišnjem izvješću (neovisno o razlogu bilo bi dobro kad bi se ostvarilo)...

Edit: pogledajte posljednju stranicu tog izvješća pa prosudite sami

• Philidor
    • April 29, 2022 at 4:14 PM

S obzirom na izvješće, trenutnu popunjenost i najave uprave za daljnju popunjenost kapaciteta te dodatnih 15 mil. kuna za Delphin u idućem izvješću, taj FI bi trebao biti i bolji od ovog. Pod tim uvjetima ja ne bih bio zadovoljan s prodajom na 13,50, svakom svoje. Mislim da postoje osnove da doguramo do 15 kuna s trenutnim stanjem, vidjet ćemo što kaže Mr. Market.

• Philidor
    • April 29, 2022 at 3:52 PM
    Quote from diokidina

Jeli u izvjesce uslo 15mil od Delphin?

Nemam vremena citati.

Ne, u bilješkama je navedeno da to ide u naredno tromjesečje, dakle 32 mil. kuna dobiti bez toga. Wow, puno iznad mojih očekivanja.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Philidor
    • April 28, 2022 at 5:32 PM

Jadne li nam majke ako je ovo najgori kvartal u godini hahahahah 😂

200 mil. kuna novca u kasi na kraju razdoblja, mogli bi se malo osladiti dividendom...

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Philidor
    • April 27, 2022 at 2:16 PM

Izvješće za Q1 je mnogo bolje od mojih očekivanja, naravno treba to malo detaljnije proučiti prije konkretnijih stavova...

https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/ADPL/FI-ADPL-4a46836d3d6b4b0ebb29443e4cbca050.pdf

• CTKS (ČATEKS d.d.)

• Philidor
    • April 27, 2022 at 2:07 PM

Izašlo je FI, neka svatko izvlači svoje zaključke. Za mene katastrofalan Q1 sudeći po novčanim tokovima iz poslovnih aktivnosti, posebno ako se uzme u obzir da im još struja nije poskupila (nego tek u Q3 kako su naveli u godišnjem FI). S druge strane, vijest o poništavanju trezorskih dionica je pozitivna pa svakom svoje...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt