Hoće se oni pokriti kad treba... Evo moja tužba se kiseli već punih sedam mjeseci, sutkinja nije donijela rješenje od jedne rečenice i dostavila tužbu na odgovor ODO-u. Neka samo to gomilaju pa ću tražiti i naknadu za povredu prava na suđenje u razumnom roku, ne može se sve odgađati do vječnosti.
Posts by Philidor
-
-
Razmišljao sam posljednjih tjedan dana o dodatnom dokupljivanju. Zaključio sam kako (IMHO) u slucaju pozitivnog kvartala fond ima dovoljno municije da poništi eventualni rast zbog dobrog FI, dok će u slučaju lošeg FI dodati gas na prodaju. Dakle, smatram da je najlogičnije pričekati FI s nižim kaskadnim nalozima pa što se ulovi dobro, a što ne ne. Neovisno o tome, još jednom IMHO tko kupi na 2.100 kn neće ovjesiti gaće na štap, dapače... O perspektivi sektora u tržišnim uvjetima vrlo visoke cijene energenata su već sve napisali i puno pametniji od mene. Smatram da je struja jedini energent kojeg EU srednjeročno i dugoročno može proizvesti u dovoljnim količinama za sve svoje građane (nuklearke, na ugljen ili što god ako već ne ide kroz obnovljive izvore).
-
Novi izvor relevantnih vijesti za ovaj forum: https://hr.bloombergadria.com/
Televizijski broadcast nisam uspio uloviti, ali web im izgleda dobro...
-
hoćemo li izdržati do dolaska €uro-pske konjice, njima će dionice biti prava poslastica u odnosu na cijene na Jadranu
Šta mislite da li će kada uvedemo Euro i stranci vide kako su naše dijonice jeftine nahrliti i početi kupovati papiriće, kao nekretnine na Jadranu
Nek počnu prevoditi FI na engleski jezik pa se mozda netko i zakaci, ovako vrlo tesko...
-
Jel ima tko kakvu ideju zašto bas sad bezanija Marica iz MFIN? Volio bih čuti ideje, spekulacije, tračeve i potencijalne razloge?
Offtopic je, ali ajde da se ja okušam.
Marić je debelo unutra u Agrokor aferi. Po Todinoj tužbi pred Arbitražnim sudom u Washingtonu glavni argument RH (i DORH) je da je taj sud nenadležan, ako je Nacional meritoran izvor za informacije o tom postupku. Netom prije Marićeve ostavke je stigla presuda za MOL u kojem taj sud nije prihvatio (isti) argument o nenadležnosti za sporove unutar EU. Teško je reći sa slabo dostupnim podacima u javnosti, ali za očekivati je da isti sud neće prihvatiti taj argument i u postupku Agrokor te da slijedi pušing, a nakon toga i čistka glavnih aktera priče. Marić je izletio na vrijeme kao jedan od rijetkih neokaljanih bivših ministara. Vidjeti ćemo još kako će ga povijest pamtiti...
-
Za transakciju u visini od 1/3 tržišne kapitalizacije matice su mogli dati malo više pojašnjenja i konteksta od ovih pola stranice.
-
Transparentnost je vrlo bitna ako ti je stalo do cijene dionice na tržištu. Međutim, ako im cijena dionice nije bitna, a još više ako im je bitno da cijena bude niska (khm squeeze out khm) moguće je da će biti još ovakvih poteza, na plitkom tržištu se interes brzo razbuca...
Disclaimer: ostalo mi je još malo VLEN, ali bih mogao dokupiti ovisno o budućem kretanju cijene
-
Podigla me iz pepela
i malo mi srece dala
pa me opet bez milosti
u pepeo zakopalaMislim da nema točnije pjesme za opisivanje ovih turbulentnih vremena:
-
Kad se već nije išlo na otkup vlastitih dionica (po meni bi to bio pametniji potez), s dividendom od 30 kuna bi bio i vuk sit, ali i ovce na broju. No dobro, više me zanima izvješće za ovaj kvartal i novac koji će se tek zaraditi, nego ovo što je već inkasirano...
-
Zbogom, Tonka! Nakon 75 godina zatvara se jedina mljekara u Rijeci i PGŽ-u - Novi listRIJEKA - Do sredine svibnja Mljekara Tonka na Škurinjama, jedina mljekarska industrija u Primorsko-goranskoj županiji, nakon 75 godina proizvodnje u Rijeci u powww.novilist.hr
Ako ima na forumu dioničara PIKR koji su raspoloženi za pokretanje nekakve akcije protiv uprave radi otkupa dionica, neka se slobodno jave u privatni inbox. Bilo bi dobro da nešto i odradimo za umanjenje pravosudnih sistemskih rizika, a ne samo da pišemo o tome...
-
+SLRS po 590kn.. evo vam je ask nakon godinu dana čist, navali radni narode...
SLRS definitivno vrijedi i puno više, osobno mi smrdi na delist pa izbjegavam
-
Meni je neobicno jer sam stotinama puta izvlacio popise članova društva iz sudskog registra za d.o.o.-e i taj podatak je javan. Ne vidim posebnu motivaciju zašto za d.d.- ne vrijedi isto pravilo (neovisno o tome tko vodi taj registar) ali eto 🤷♂️
-
Hvala svima na pomoći, htio sam pribaviti knjigu za PIKR, ali izgleda da se ne može ako nisi dioničar...
-
+KODT, s nadom u daljnje skupljanje na ovim razinama
-
Objektivne okolnosti ukazuju na to da su malčice neozbiljni. Kad već kasne mjesec i pol s objavom godišnjeg mogli su se makar malo potruditi da napišu obavijest koja se da progutati...
-
Pozdrav, htio bih kupiti knjigu dioničara za jedan d.d., a što nikad prije nisam radio. Molim za savjet iskusnijih kolega kako to čim jednostavnije učiniti, pokušao sam preko portala e-Ulagatelj ali nisam se baš snašao...
-
Trebalo bi potaknuti promjene u smjeru da se i glavni državni odvjetnik i ravnatelji tih državnih agencija biraju dvotrećinskom većinom u Hrvatskom saboru. Dok god je to natpolovična većina, teško se oteti dojmu da upravo vladajuća većina 'drži u šaci' te ljude jer ih može smijeniti u bilo kojem trenutku, a isto tako ni nitko drugi ne može biti biran na te dužnosti bez njihovog blagoslova. Danas je to Plenković i njegovi vazali, sutra će to biti neki Tomašević i kompanija... Nebitno.. Poanta je da se radi o osobama koje su adekvatne po nizu kriterija te za koje postoji konsenzus pozicije i opozicije.
Naravno da je enigma zašto na dužnost glavnog državnog odvjetnika biva birana osoba koja imalo malo do nikakvo iskustvo u kaznenom pravu, budući da je kroz svoju dugu karijeru radila u građanskopravnom odjelu DORHa. To dođe i uvredljivo brojnim(svim?) djelatnicima koji godinama rade isključivo kazneno pravo. Model je isti kao i kad za predsjednika uprave Podravke dolazi osoba koja nema nikakvog iskustva u prehrambenoj i farmaceutskoj industriji.. Pored postojeće uprave iz koje nije nitko drugi mogao biti imenovan za predsjednika? Nego redovito ti padobranci... Znamo da je ključ imenovanja politički i to se neće promijeniti, ali onda bi barem trebalo paziti da ti ljudi kadrovski odgovaraju. A ne reći "To je dobro. One su dobre. Radit će odgovorno i savjesno i profesionalno svoj posao..." bla bla bla
Nitko ne vjeruje u te gluposti..Tim više što ga uopće ne rade dobro. Neki dan vidim na vijestima gđu. Hrvoj Šipek koja tvrdi da DORH 'nije stranka u postupku'... u nekakvom upravnom postupku koji je država vodila protiv negoka u Supetru i u kojem je donesena pravomoćna odluka u korist države, tj. taj je izgubio. I deset godina se tog tipa ne utužuje, ovršuje, štogod.. ne znam dovoljno o predmetu.. ali ono što je upitnik je zašto deset godina? Zato jer je zastara na pravomoćne akte deset godina! Ali to je nebitno..i da je zastara dvadeset godina..trideset godina.. ako si u Hrvatskoj dovoljno moćan - bit ćeš štićen 'stavljanjem spisa u ladicu' na koliko god je to potrebno desetljeća.. Najjače je što je teško pa i nemoguće dešifrirati koja je to moć koja stoji iza tih nekih ljudi. Često je to nešto što se proteže upravo desetljećima unazad, u strukture bivše države, pogotovo njezine sigurnosne strukture.
A ova naša vlast je smijurija..čak i struka je smijurija..ne znam zašto se nitko od profesora prava, ekonomije, itd. ne očituje o kupovanju i držanju tih obveznica od strane određenih osoba. Tipičan primjer Paladine. Lik bude u upravi IGH i kupi njihovu obveznicu. Razumijem da je upravi pa je dioničar.. Onda je pogotovo zainteresiran da kompaniji ide dobro pa da i vrijednost njegovih dionica posljedično poraste, da dobije dio dobiti, itd. Sve legitimno. Ali kad drži obveznicu, on je u biti vjerovnik kompanije, a ne 'suvlasnik' kao kod dionice. Pa kako očekivati da će on biti nepristran u vođenju poslova društva u situaciji kad društvo duguje većem broju vjerovnika, da neće baš sebi pogodovati, gledati da se ON naplati, iako to uopće nije dobro za društvo, nego bi bilo bolje da se prije naplate neki drugi vjerovnici, koji bi onda nastavili poslovati s kompanijom, možda i povećali opseg to poslovanja? Ne samo da se ne događa to, nego se prodaju vrijedne nekretnine kojima je osigurana njegova tražbina inkorporirana u te obveznice, a koje mu je iz pitaj Boga kojeg razloga prodao neki lumen po onakvim cijenama. Jel itko zvao tog koji mu je to prodao da nam da neko suvislo objašnjenje?
A da odemo stepenicu dalje pa prepustimo i izbor sudaca i državnih odvjetnika volji građana, barem na lokalnoj razini (poput SAD-a)?
-
Eo i skupštine:
Bilo bi zanimljivo znati zašto predlažu da se ne da razrješnica bivšim članovima uprave 🤔
-
Pokratio VLEN da bih pojačao KODT
-
Evo izvješća Europske Komisije o cijenama commoditiesa, između ostalih i pšenice, daleko je još stabilizacija cijena.
Vezano za uspostavu opskrbnih lanaca iz Ukrajine nije to baš tako lako kako kolega imputira, evo jednog kvalitetnog članka na tu temu:
Only Black Sea ships will allow Ukraine to feed the world againEU plan to export grain by road and rail will barely move a fifth of regular food supplies.www.google.comPo meni bi ovo trebalo značiti ekstraprofit za Granolio, inputi su sigurno povećani ali povećanje cijene pšenice na godišnjoj razini od 60% + bi moralo i više nego nadoknaditi povišene troškove...