Do kad je zadnji datum za prihvaćanje ponude?
30.3. za predaju ili slanje poštom.
Prema gledalici izgleda da dosta ekipe ne misli prodavati...
30.3. za predaju ili slanje poštom.
Prema gledalici izgleda da dosta ekipe ne misli prodavati...
Jedini pobjednici ove svinjarije su Amerikanci.
Mladost Rusije i Ukrajine gine zbog geopolitičkih spletki, iseljavanje i nizak natalitet u obje zemlje će nakon ovoga biti još gori, oligarsi će ostati na pozicijama i nastaviti isisavati bogatstvo tih zemalja, EU će bankrotirati zbog cijena hrane, energije i troškova za oružje...
Za to vrijeme SAD prodaje oružje i plin EU, uništava geopolitičke suparnike dva od puta i priprema teren za glavno jelo: Kinu.
Ovu ludost treba zaustaviti što prije.
Što se tiče "zelene energije", večina je toga obična prevara, bar u mjeri da će u potpunosti zamijeniti "konvencionalnu" energiju. Vjetar i sunce nisu stabilni izvori energije pa moraju stalno u pozadini imati konvencionalke koje se uključuju po potrebi kako ovima oscilira proizvodnja. Oblak ti zakloni sunce, solarke padnu na 10%, uključuje se napon iz termoelektrane na ugljen koja cijelo vrijeme dimi u pozadini - karikiram, ali tako to šljaka. Hidroenergija je uglavnom stabilna, ali većina potencijala je već iskorištena, nuklearna je idealna, ali nju se nemilice napada preko "zelenih" koji su u pravilu na platnom spisku naftaša...
Uglavnom luda kuća premreženih interesa, dezinformacija, korisnih idiota koji misle da spašavaju svijet, a rade upravo suprotno... Baš kao i na ovom forumu
Zaj...ancija teška ako nisi penzić sa tonom vremena koji živi u Zagrebu...
Mislite kao što SAD "nije" silom instalirao "prijateljske" vlade u Iraku, Libiji, pokušao u Siriji pomoću proxy glavosječa, pokušao u Turskoj i Egiptu pomoću proxy glavosječa, da samo nabrojimo zadnjih 10 godina. A ako bi proširili vremenski horizont 50-ak godina, valjda bi tu bilo pola svijeta na popisu.
Gle, ovo je stvarni svijet i svi liberalni ideali o Non aggression principle padaju u vodu u dodiru sa golom silom i toga svi moramo biti svjesni. Ili kako je krasno to bilo jednom rečeno u nekad popularnoj seriji:
Imam samo jedno pitanje, tko su C.I.M. BANQUE i CRISTAL FINANCIERE i kakve veze imaju sa Zadroima?
pričalo/čitalo se već o kinesko-ruskim sporazumima o plaćanju roba i usluga u valutnom paru yuan-rublja
pa je sljedila priča da će Saudijska Arabija primati (za cca 25% svog izvoza u Kinu) yuan
evo i friške priče: India’s rupee-ruble trade arrangement with Russia may be ready in a week (cnbc.com)
i tako, mic po mic, eto stvarno New World Order
Da, to se dogodi kad ti dokone kućanice i "manjine" kroje politiku. Hebiga, SAD-u je bilo predobro predugo pa su se opustili. Sad slijedi otrežnjenje. Takav je život...
Dragi kolege i kolegice, možemo se mi ovdje prepirati do sudnjeg dana je li za ovu krizu u Ukrajini kriv isključivo Putin ili je tu dobro kumovao i Zapad sa svojim makinacijama, ali složit ćemo se valjda da taj nesretni rat treba prestati i da obje strane trebaju sjesti za stol i dogovoriti razuman kompromis. Mislim da je to itekako moguće jer Putin nije Hitler niti su Rusi 2022 isti kao Srbi 1991 - ovo nije etnički sukob nego politički, mislim da tu većina vas brka lončiće.
Pitanje je jedino s kojim jahačem apokalipse će nas Elite zaokupirati sljedeće kad ovaj rat završi, kugu su već istrošili, rat je bio, možda glad?
Zasto ako Amerika i EU ne valjaju ipak svi bjeze tamo, a nitko u Venezuelu ili Rusiju?
I Islamska Drzava banditi spalili sve zapadno, a kad su dosli u banke i nasli palete dolara e, vidis, Benjamin Frankline nisu spalili.
Sve je vrlo jednostavno: na Zapadu je dobro, a Rusija i ostalo je koma. Ali i na Zapadu ima korisnih idiota koji se trude da nam bude lose.
Kolega, nije ni Zapad više onaj isti kao 1950 ili 1980, a to i je glavni problem u ovoj situaciji. Zapad je pod potpunom kontrolom "elita" koje preziru narod nad kojim vladaju, a to nije bio slučaj ranije. Možda su "elite" uvijek bile sebične i koristile narod kao alat za ispunjenje svojih interesa, ali ova količina prezira nije viđena još od vremena Marije Antoanete - možda na kraju i završe kao i ona.
Zato ljudi sve više traže alternative, zato tolika tolerancija prema Putinu i manje Xi-ju, što opet ne znači da ih itko smatra pravim alternativama jer to nisu. Ali ljudi su očajni, ovo stanje na Zapadu je neodrživo što dobro znaju i obični ljudi i "elite". Trump je bio zadnji pokušaj reforme demokratskim metodama i propao je neslavno. Sad slijedi moderna verzija Cezara. Živimo u povjesnim vremenima.
Bio u Viru dugo, problem je što su netransparentni u PM, a i corporate governance im smrdi na Kutlu, Gucića i slično. Da je normalna firma kupio bi sad 100%, ali ovo je više ruski rulet...
to je pitanje svih pitanja... zato sam i neodlučan. ne igra mi o par lipa gore dole.
S obzirom na volatilnost u zadnje vrijeme, veća je šansa da opet sve rokne u sljedećih mjesec dana, nego da neće. A kad se to dogodi, želim biti u cashu, a ne u Optimi. To je presudilo, a sad ćemo vidjeti jesam li bio u pravu.
Evo sam skroz izašao sa 41.000 kom po 5.30 maloprije. Bilo je pitanje čekati još mjesec dana za 1500 Kn više ili izaći sad, pobjedila je likvidnost
Samo je pitanje u šta ući sad, sve je opet skupo i rizično...
Nitko žene ne omalovažava, nego vas stvarnost demantira(ja samo tu stvarnost prenosim na papir)...ako nisi sposoban otići na front i tamo boraviti par mjeseci (bez ikakvih privilegija) ,nemaš što raditi kao djelatna vojna osoba...
Da, zato i ovi nasi facebook ratnici radije traze rusofile po internetu
A zene ne treba generalizirati. Pitajte hosovce da li su zene losi ratnici.
Zovite me seljačinom, ali ja osobno više volim da je žena majka budućih 3 doktora / programera / ratnika i 3 doktorice / knjigovotkinje / mame nego da bezveze gine na frontu. Muški ne može rađati nove ljude, samo žena to može. Zato je treba štititi i cijeniti, ako ne, odosmo svi u PM...
Situacija iz 14.3.:
Zanimljivo koliko se ovdje namnožilo rusofila? Kao da većina uvijek slučajno zaboravi da mi slobodu (opcenito) možemo zahvaliti stupnju demokracije i vladavine ljudskih prava. A to se bas u Rusiji i njezinim prikrpama uvelike njeguje.
A sto se tiče ove gluposti oko petroyuana to je simbolična gesta i nije nikakva prijetnja američkom dolaru. A i bas me zanima sto bi Arapi s yuanima, koristili ih za kupovinu dobara i usluga i Kini? Pekinške patke i ostalih svenarodnih delicija. Za srusiti dominaciju američkog dolara biti će potrebno mnogo vise i resursa i vremena. Tko vjeruje u suprotno, prilično je naivan.
Kolega gledajte to ovako, za analogiju ću uzeti 1939: Imate Sovjetski savez po Staljinom i Nazi Njemačku pod Hitlerom. U sredini je Poljska. Jedni je napadaju sa zapada, a drugi je "brane" sa istoka. Laže se na sve strane, a tko god razmišlja kritički i svojom glavom automatski je Hitler / Staljin, ovisno gdje se nalazi.
Samo otiđite 83 godine u budućnost, Poljsku zamjenite Ukrajinom, a povjesne aktere današnjim u ulogama kako vam paše, dobit ćete jako sličan rezultat.
NITKO ovdje nije za Putina, bez brige. Ali pola nas je neutralno, preziremo obje strane i pokušavamo misliti svojom glavom i gledamo da nas se ne uvuče opet u neki prokleti rat. A druga polovica čita i što je još luđe vjeruje Index.hr i ostalim ratnohuškačkim tabloidima i optužuje prvu polovicu da "navija" za Ruse...
Ukrajina gubi ovaj rat i to uvjerljivo.
Kijev i Harkov su okruzeni, Mariupol se razara je su tamo "Bandere" koji se nece predati jer znaju sto ih ceka ako padnu u ruke Rusima, a najvaznije od svega, 50.000 najboljih Ukrajinskih vojnika na Istoku je u okruzenju, ne moze ih se izvuci, a pitanje je do kad ce se drzati. Ti vojnici su trebali izvesti "Oluju" na Donbass, ali Putin je napao prvi.
Šta Zelensky i Zapadni mediji pricaju za to vrijeme? Rusi su iscrpljeni, Ukrajina ce ih rasturiti, pitanje je dana. Samo ako Putin ne napravi neku glupost kao npr. takticko nuklearno oruzje ili... kemijskol-biološko?
A NATO se mobilizira i gomila snage uz Ukrajinu.
Bojim se da se samo ceka zeleno svjetlo da NATO krene, a to bi po dobrom starom Americkom obicaju mogao biti neki false flag sa kemijskim oruzjem po civilima koji su Rusi u"ocaju" koristili da bi ih "kaznili" jer se predobro brane, kao nedavno Asad...
Trump tada nije zagrizao pa je maknut, Biden ce raditi sto mu se kaze. Bojim se da je eskalacija rata jako blizu, a koliko smo mi sigurni moglo se vidjeti nekidan na Jarunu...
PS: Ameri su ovu priliku dugo cekali, bojim se da je nece propustiti...
https://www.index.hr/vijesti/clanak…ijesti_ostalo_d
ruseki se nisu dobro proveli
Tko zna čija su ta vozila? Mogu biti i od ukrajinske vojske, glavnina koje je na istoku zemlje, uglavnom ukopana. Ovo je masa transportnih vozila za pješaštvo. A "Z" su Ukrajinci mogli napisati naknadno na ta vozila. Ako si mogu Srbi to napisati na aute, mogu i Ukrajinci... već je bio i "Duh Kijeva" i "izmbombardirani Babi Yar spomenik".. Ipak je Sveti Zelenskij majstor teatralnosti.
A izvor je ipak index.hr pa je vijest sigurno istinita i provjerena iz različitih izvora...
Oni su ionako u lockdownu otkad im je Mao došao na vlast (a moguće i od dinastije Chin), pa se jadni navikli. Problem su ovi naši Zapadni wannabe Maoići koji bi rado kopirali Velikog Vođu na naš račun...
Zna valjda Milanović najbolje s kakvim moronima ima posla u MORH-u. Sve što je vrijedilo iz rata je ili pomrlo ili umirovljeno ili se uspavalo. U međuvremenu su dovedene "mlade snage" po babi i stričevima (i HDZ iskaznicama) koje su od pobjedničke vojske napravile korumpirano i nadrogirano ruglo koje ne bi moglo pobjediti ni jednu satniju iz 1995...
Nedaj Bože novog rata jer bi opet kretali od nule, a glupost i korupciju plaćali u krvi nedužnih mladića.