Vraga, sad je 12:13, trebali smo već biti u dražbi, a ja i dalje vidim samo HALT na svim dionicama...
Posts by rambo_5
-
-
Na HITA-i je sve označeno sa HALT. Jel tako i na drugim brokerima ili su se ovi opet srušili?
-
Ako je dogovoreno prebacivanje kakvo smo imali npr. na Lencu lani, poklopit će ga jako uskoro, iako je riječ o malim iznosima za takvo nešto. Ako nije, onda je na djelu "motivator" koji istovremeno prodaje. Ako je sakupljač onda bi to radio diskretno, sa par 000 kom koje bi stalno obnavljao dok bi istovremeno imao veliki nalog bi na asku da tjera ribice u mrežu. Ovo mi više baca na pum'n'dump nego na išta drugo...
sve mali ,tako kažu oni koji su vidjeli knjigu
DLKV-R-A 4. 4. Erste Plavi OMF kat. B -22.500 -0,09% -0,10M 342.646 Evo kolega vam ne nekidan odgovorio tko kupuje. Znam da je "rekla-kazala" pa da bi bili sigurni kupite knjigu, nije skupa.
-
Čisti bull trap. Oprez!
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Samo ću reći da svi koji ste unutra do kraja imate grandes cojones - ja nemam...
-
Sam piše, sam sebi zahvaljuje. Koliko si ono rekao da imaš multinickova Naime? 16? Zaboravio si sam sebi lajkati postove...
-
Dow 27 200 bodova i trči ..
Trljam oči i ne vjerujem.
ATH 29 000
Bogatasi su ocito jako dobre volje...
-
Najbolji citat koji sam čuo ovih dana, a odnosi se na ovu situaciju u kojoj burze rastu, a hrpa ljudi je nezaposleno, BDP pada itd:
"Burze su indikator trenutnog raspoloženja bogataša."
Svi mi koji trgujemo na burzi moramo imati bar jednog ultrabogatog prijatelja i svako malo ga pitati "jesi li optimističan ili pesimističan u zadnje vrijeme?"
-
Super, BDP nam neće pasti 10% nego 8%. Jupiii!
-
Pod uvjetom da nisu muljali s troškovima pa umjetno prikazali "dobit". Nebi im bilo prvi put da to rade. I onda odjednom imaš - 100 mil. Kn u zadnjem kvartalu, ko munja iz vedrog neba...
-
Gledaj stalno jednim okom na Ameriku, kad se potroše stimulous packages bit će veselo, pa da ne zaglaviš sa pogrešne strane papira kad se to desi
-
Dogodit će se, bez brige...
-
Ionako ove godine skoro nitko neće dijeliti dividendu, a uz to je još tu i rizik krize nakon što se podvuče crta ispod ove korona gluparije, tako da tih 0% možda i nije tako glupo, bar za većinu naroda. Bar im je na sigurnom ako ništa...
-
Kolega bojim se da "vrijednosti" s kojima izlaze danas studenti s ivy league sveučilišta (a i ostalih) sve više sliče na ono što se nekad učilo u Kumrovcu. Infiltracija je temeljito napravljena u humanities and arts pravcima, a tek sad pokušavaju zaposjesti i STEM, ali to malo teže ide jer ovi ne puše maglu koja im se prodaje - preracionalni su valjda.
Mislim da ćemo se sami morati probuditi i pročistiti svoje redove te nastaviti putem koji sami odaberemo. Ono što nam se servira kao "dobro i poželjno" iz vanka najčešće je sve samo ne to, samo treba malo zaviriti iza sjajnog pakiranja.
Pa dobro, nisam dovoljno stručan da ocjenjujem jesu li vrijednosti koje donose diplomanti s Princetona i Oxforda degradirale u zadnje vrijeme, ali dajem si za pravo tvrditi da je to još uvijek miljama daleko od onoga što nam dolazi iz Bihaća, Travnika ili Zaprešića.
A u takvim ustanovama su školovani naši načelnici, pročelnici, direktori javnih poduzeća i to je dobrim dijelom naša elita. Sami se moramo probuditi, slažem se, samo to buđenje traje već 30 godina i još smo mamurni. Ne vidim kako bi se to narod u cjelini mogao probuditi i opametiti sam od sebe bez poticaja izvana ili od državnih elita. Kada bi uspjeli barem donekle stvoriti uređeno društvo, uvjeren sam da bi se, kao što je rekao kolega toluen, dio odseljenih vratio s novim znanjima i idejama. Ova zemlja je ipak njihova domovina i ima sve predispozicije za dobar život.
Ovom narodu treba samo jedno, a to je da prestane očekivati čuda od raznoraznih "Vođa" iznutra i izvanka, nego da se okrene sam sebi i složi svoj život i ekonomiju prema svojoj želji i potrebi. Maknuti državu iz ekonomije i života, pustiti tržište i duh naroda da sami određuju što je "dobro i poželjno" pa ćete se jako brzo riješiti parazita o kojima pričate. Kad im se jednom zavrne državna pipa nestanu ko da ih nikad nije bilo. A ovdje ne pričam samo o raznim Bandićima i Kutlama, nego i o Frljićima i Feralima koji isto da se tržište pita bi valjda umrli od gladi. Nije narod glup, bez brige, nego ga sustav iskorištava i neda mu disati. Najbolje u zadnjih 100 godina nam je bilo nedavno kad godinu dana nismo imali vladu, odjednom je sve prodisalo. Nisam anarhist, ali da ovo sve treba debelo rezati, treba.
-
Kolega bojim se da "vrijednosti" s kojima izlaze danas studenti s ivy league sveučilišta (a i ostalih) sve više sliče na ono što se nekad učilo u Kumrovcu. Infiltracija je temeljito napravljena u humanities and arts pravcima, a tek sad pokušavaju zaposjesti i STEM, ali to malo teže ide jer ovi ne puše maglu koja im se prodaje - preracionalni su valjda.
Mislim da ćemo se sami morati probuditi i pročistiti svoje redove te nastaviti putem koji sami odaberemo. Ono što nam se servira kao "dobro i poželjno" iz vanka najčešće je sve samo ne to, samo treba malo zaviriti iza sjajnog pakiranja.
-
Apsolutno se slažem. To što nam fali koja daska se nekad rješavalo ciljanim naseljavanjem Čeha, Nijemaca i ostalih koji su imali obrtničke i upravljačke sposobnosti te smo i mi u uz njih se kultivirali. Iz Beča je došla naredba da se grade pruge, ceste, škole, sređuju zemljišne knjige itd. I dan danas uživamo u tim tekovinama koje su nam ostavili Franjo Josip, Strossmayer, Herman Bole, Lavoslav Ružička,Slavoljub Penkala, Štos, Lisinski, Gaj, Vraz, Šulek, pa i Šenoa i još mnogo umjetnika i gospodarstvenika na čijim su temeljima nastale tvornice poput Končara, Kraša, Borova itd. a o kojima ni ne razmišljamo da su u biti doseljenici. Ovi doseljenici koji nam danas vladaju, poput Banditića i ostalih, nažalost su drugačijeg kulturološkog i mentalnog sklopa. Kako su oni vladajuća elita i imaju novac, samim time su i uzor narodu koji pokušava postati sličniji uzorima. Ne kultiviramo se već stojimo na mjestu ili nazadujemo dok drugi idu naprijed.
Kolega u svo dužno poštovanje, ti "doseljenici" su uglavnom jedini koji imaju djecu dok ovi "kultivirani" ganjaju karijere ili stalno nešto umjetničare ili vole isti spol tako da ih je s vremenom sve manje, dok je onih prvih sve više i više. Isto se može reći i za migrante VS domicilne u Njemačkoj i drugdje. Mislim da lajete na pogrešno drvo, doseljenici bi se rado "kultivirali", ali kad vide što im takvo "kultiviranje" nosi u budućnosti, kažu ne hvala, ja ću i dalje biti Rvat'na ili Alahu akber ili La raza (u Americi), ali će moja djeca naslijediti sve što su ovi "kultivirani" ostavili iza sebe, a neći im morati reći ni hvala.
Problem nije u doseljenicima nego su "kultivirani" gadno zastranili i sad se kao čude što nitko ne želi biti kao oni i što rađe ostaju "primitivni"...
-
Kroz multiple se iskazuje i dug kao i ostale prijetnje i prilike. Multiple nisu zapisane u kamenu. To si im zaboravio napisati, je li...
-
Odgovor Ivani7: DLKV-R-A, kladim se do zadnje lipe, ima sve elemente koju je imala OPTE prije dvije godine, pogotovo ako priče o prodaji uhvate korijen, a probni baloni su već u zraku...
-
Sorry, ali to sa alkoholom mi više zvuči kao potez očajnika nego kao neki novi, spasonosni poslovni model. Već imamo Badel, zar ne? Ili će to raditi medicinski alkohol? Kakva im je kalkulacija, količine, tržište, konkurencija, reference? Toliko pitanja, nula odgovora...
-