Aludira na diamond. I mozda moze biti. Crobex i njegove sastavnice je tesko analizirat sa paternima jer je sve sklono podesavanju
Posts by Ardwark
-
-
Nista nije zaustavljeno samo se gleda.
A vjerojatno se gleda tko to kupuje i prodaje.
Dali su isti igraci ili ne.
Moguce zbog cinjenice da bi viro trebo ispast iz crobexa zbog slabijeg trgovanja pa se odjednom poceli trgovati.
Ma ko zna.
-
Nazire se h&s
A i na amerikancima isto
-
Vec sam prije pisao. Ako trezor uzme ozbiljnu kolicinu od pbza po 140
Pa nisu budale.
Ako zele prevariti dionicara nebi platili te novce.
To nek vam je neki orijentir.
-
VIRO ispod 100 je buy ko kuca.
Pogledajte bv
Koliko je vrednovan his. A koliko trenutno viro vrijedi koji je vlasnik preko sladorabe
Ovo mora do 150
-
Jedan stari.
Samo da vidite ocekivanja u sljedecoj godini.
-
Parica.
To je pravo pitanje. Skrivaju kako radi HIŠ
A da nitko od regulatora ne smatra to kao problem.
HIŠ nije na trzistu kapitala i netreba izbacivati izvjesce.
No.
Ima tu nekih informacija iz kojeg se da iscitati koliko vrednuje svoj ulog
Ono sto znamo je da sladorana radi alkohol za dezinficijens koje prije nije proizvodila
Dakle na redovnu proizvodnju neki dodatni prihod koji prije nije imao.
Viro je vlasnik sladorane.
Takodjer buduca cijena secera po meni treba rast do kraja godine. U eu ocekujem 450e po toni.
A u nasoj regiji secer je iznad 380 e po toni.
Dakle drama kakva je bila poslu godinu nece biti.
Samo treba hanfu stisnuti da stisne viro da na neki nacin prikazuje poslovanje HIŠa po kvartalima.
-
Od 07.08 do danas protrgovano je vise nego oni imaju.
Pod uvjetom da je sve bilo njihovo vani su.
Neka je bilo pola. Vise nisu u top 10
A to ce se razgrabiti.
Pametnjakovići su dobili po prstima samo tak.
Kupovali su na visim cijenama 53-60
Sljedeci tjedni ce biti samo up.
VIRO mora iznad 60 a i 100. I dalje je podcjenjen
-
-
niste rekli kolega koji je to graf?
Oprosti. Sad skuzio da nisam dobro slikao.
VIRO - graf godišnji indikator fstohastic.
-
Komentar
Nekako mislim da ce i crobex za ovime.
A sto taj graf predstavlja kolega?
Na pb 0.19 ocekujem neku reakciju
Al na sve sam spreman.
-
Komentar
Nekako mislim da ce i crobex za ovime.
-
Mislim da je isti Bull flag.
Vjerujem u rast indeksa do 1780-1800 u jednom valu. Ocekujem do kraja ljeta Crobex na 1940.
Hvala na cestitkama
-
Kako objasniti poteze Erstea?
Kupovali do 100kn a sad prodali 1700 kom na 50kn. Imaju jos poprilicno za one koje zele kupovati. Nekoc sam govorio o padu na 20-25kn. Tko zna sve je moguce.
Vrlo lako.
Skrb
I isto tako nisu kupovali na 100.
I to mogu dokazati. Sve sto vidite kupljeno je izmedju 52-62
-
Kad smo kod crobexa
Rissing Three.... Pattern
-
A možda bude i W pattern, pa svi sretni
Sve je to ezoterija.
Kod nas tesko patterne pratiti u bod pa cesto ima distorzije. Trziste je slabo i sklono divljanjima
Al da. W je moguc
Sto kazete na ovaj malo sira slika
-
Molim iskusnije i s boljom gledalicom za komentar
Nisam pri kompjuteru al mi je poznat pattern
-
Ako nista drugo barem se vidi trgovanje
-
Ja uopće ne spominjem i nisam spominjao nikakvu cijenu. I na 500 kuna i na 50 kuna proizvodnja je trzisno gledano bila neisplativa, bez subvencija.. Proizvodnja šećera malih proizvodjaca u Europi unosna je samo kad se subvencionira. To je poanta. Kad nema subvencija nizu se minusi i dugorocno proizvodnja postaje neodrziva. To je 1. pravilo investiranja u šećerane. Tko to još nije shvatio sam je kriv za gubitke. I to je to. Cijela mudrost. Zato je i prethodno virovitička šećerana propala,, pa Viro, pa pola srpskih šećerana. Itd. Nastavi niz.
Osobno ne vidim zasto bi propali a prije toga radili nove troskove osnivanjem HISa
Naime, VIRO i ostatak vlasnika HISa je reprogramirao dug povoljnijim kreditima
Da, smanjio je proizvodnju na, ja se nadam, profitabilni razinu.
Takodjer cijena dionice je znacajno pala i na najnižim razinama je bas zbog toga.
Ponavljam, nisam pristasa teorija zavjere, al slampavo izvjestavanje, pa izbacivanjem izvjestaja prvo nekonsolidiranog pa nakon par sati konsolidiranog, kasnjenja sa izvjestavanjem, ne brigom o izvjestavanju planova poslovanja, sakrivanjem podataka o poslovanju HISa ( detaljnim, ne samo brojkama -11 mil) samo se potice takvo razmisljanje o uroti zbog ko zna cega
Upravo zato sam napisao da ovo s tiskanje cijene dolje i niz negativnih vijesti koje se plasiraju me navodi na teoriju o jeftinom istiskivanju manjinskih dionicara.
-
Sorry, ali to sa alkoholom mi više zvuči kao potez očajnika nego kao neki novi, spasonosni poslovni model. Već imamo Badel, zar ne? Ili će to raditi medicinski alkohol? Kakva im je kalkulacija, količine, tržište, konkurencija, reference? Toliko pitanja, nula odgovora...
Zasto ocajnik?
Pa to je bonus. Njima je to nusprodukt.
Dosada je bilo neisplativo proizvoditi. Pa i Zadro je to rekao. Nisu sigurno izvukli iz ropotarnice strojeve za proizvodnju da bi prodali alkohol nikome ili za 0 kn.
Evo ja iz prve ruke znam da je prosli tjedan jedan kamion iz sladorane vozio 2500 litara za firmu u Zagrebu koja proizvodi dezinficijens
Na pocetku krize je vec bila vijest da saponia nemoze namaknut dovoljno alkohola u hr za svoju proizvodnju, a gdje su onda drugi.
Alfacar je bio na tv i uzeo 40.000 litara na samom startu korona krize.
Dnevno sladorana moze proizvest 60.000 litara.
Pa da je po 1 kn litra to je 60.000 kn koje do sada dnevno nisu zaradjivali.
Lp