Na ljestvici top 5 kompanija iz poljoprivrednog sektora u odnosu na 2021. godinu došlo je do manjih promjena - RWA Hrvatska je zbog velikog rast prihoda izbio na treću poziciju, iza Žita Marka Pipunića i Belja plus iz sastava Fortenova grupe. Žitu je prihod rastao 21,6 posto, na 392 milijuna eura, a dobit je stagnirala na 19,26 milijuna eura, dok je prihod Belja rastao 13,5 posto na 235,74 milijuna eura, uz značajan rast dobiti s 3,13 milijuna eura u 2021. godini na 14,97 milijuna eura u prošloj
Posts by Ardwark
-
-
Ocekivao sam veci rast. Ali i vecu div.. 2.6barem
-
Nikako da jave za dividendu i skupstinu
-
Sasvim sigurno nam nude premalo i zato ne prodajem
Ovo ce biti novi pevec
Dionica vrijedi najmanje x2
Ociscena od dugova sa secerom nikad skupljim
-
Ne znam ni ja, ali Zadro i Francuzi su na skupstini bili ista osoba. Isti predstavnik je glasao i za EOS, CIM i Cristal.
kada sve pokupi imati će 93,94% ako mu prodaju svi koji su glasali protiv, samo oko 6% nije bilo i tko zna kako će se ostali ponašati, velike su šanse da nema 95, jer možda netko ipak u međuvremenu odustane od prodaje,
samo je pitanje da li se više gnjaviti,
jer ako to nije već u pretprodaji, ja se ne bih previše uzdao u "mladog kralja" (lavova) da će on tu nešto spektakularno napraviti, osim ako mu Francuzi ne pomognu i kasnije to lijepo preuzmu,
jer oni tradicionalno već stotinama godina "vršljaju" po Županji pa je možda došlo vrijeme da se vrate
Neznam kak ste dosli do 94%
Kazem vam da 7% nije bilo. Oni nece dobiti ni centa osim na burzi.
Nemogu djelovati zajedno
Odredbama članka 300.f – 300.k Zakona o trgovačkim društvima propisana je mogućnost da većinski dioničar isključi manjinske dioničare prema precizno zakonom reguliranim uvjetima radi sprječavanja mogućih zlouporaba. Naime, glavna skupština može na zahtjev dioničara koji ima dionice koje se odnose na najmanje 95% temeljnog kapitala društva (glavnog dioničara) donijeti odluku na temelju koje mu se prenose dionice manjinskih dioničara uz plaćanje tim dioničarima primjerene otpremnine u novcu.
Dakle, da bi se primijenila navedena zakonska mogućnost potrebno je ispuniti sljedeće uvjete:
- dionice koje se odnose na najmanje 95% temeljnog kapitala društva isključivo moraju pripadati glavnom dioničaru
-
evo bome ništa novo, ne da im se više ni pisati odluke
7% nije doslo.
On i Francuzi za.
80-20 cca. Je bilo.
Dakle Francuzi su se odrekli para za isplatu i ostaju dionicari
-
To je glavno pitanje
Francuzi su bitni. Fondovi ce reci da su protiv.
-
Zaba jos nije pocela kupovat. A treba im 60.000 komada.
-
Vidjeli smo uvjerljivo odbijanje višlje cijene.
Slazem se.
Ali vidi dulji period. Pa 4 mjesec prosle godine. Probijanje vrha.
Sada je napravio pull back na taj vrh
dali se na duljem periodu odbija prema gore?
-
Dali je Zaba dupli vrh... Ili se sprema probiti?
-
Vjerujem da je ovo vec rjeseno kao sto sam vjerovao da je predstecajna planirana i odavno dogovorena.
Ovaj put neugodno za mene.
Da se razumijemo. Ako viro otkupi dionice to znaci da sam dionicar firme koja ima hrpu svojih dionica. Teoretski firma je bogatija jer po meni vrijedi 90 kn bez problema.
Dakle firma ce kao takva sama zaraditi barem 20 kn po dionici po mojoj racunici a zadro sigurno cijeni vise
No sto mi to znaci? Nis. Nemam nikakav utjecaj.
Neka otkupe do 12 posto sa trzista.. Nece sigurno svih 95%
No 90 mogu dosegnuti.
-
Nije tako
Ja mogu glasati protiv i ne prodat svoje dionice.
Dakle ako glasam protiv onda si je VIRO nametnuo obavezu otkupa po zakonom utvrdjenoj cijeni. Moje je pravo da odbijem ako ne zelim
Problem.. Kako cu i kada prodati dionice izvan trzista.
A fora sa 9/10 je za brz delist ili spor u roku od 2 mjeseca ako se ne varam.
9/10 mogu sanjati. Ako se nisu vec dogovorili sa AZ
A I DA JESU OPET FALI.
-
Po pisanjima PD-a, drugopozicioniranih 20% je zalog koji je EOS-Z dao CIM Banque za kredit, a koliko vidim po rezultatima glasanja sa prošle skupštine, tih 20% glasa jednako kao i EOS-Z, ... Ne znam tko u takvom slučaju ima pravo tih glasova, zadržava li ga EOS-Z ili se prenosi na CIM Banque - pretpostavljam da se prenosi pošto je CIM upisan kao vlasnik, ali ako i je tako ne vidim razlog da bi glasao drugačije od izvornog vlasnika dionica osim ako bi odluka ugrozila vrijednost kompanije, a time i predmetnih dionica.
Istina, ovim potezom se vrijednost dionica znatno smanjila, ali ako se slažemo da je dionica ionako podcijenjena i sa današnjom vrijednosti kao i sa vrijednošću prije objave, povlačenjem se samo ukida faktor koji ukazuje na manju vrijednost društva. A, tu je naravno i "smanjenje velikog tereta droškova uvrštenjem dionica na burzu". %-)
Tako da u svakom slučaju očekujem da prva dva sa 55.87% glasaju jednako, tj za povlačenje.
AZ na 4. i 10. mjestu, sa ukupno 10,38%, će sigurno glasati protiv - što i moraju po zakonu.
Ako se ne varam, ovih 3.07% trezorskih VIRA nema pravo glasa pa - ako sam dobro izračunao - time je 72,6975% UKUPNIH glasova/dionica dovoljno za potrebnih 75% čak i da se apsolutno svaki dioničar pojavi na skupštini. Ako se varam, molim da me netko ispravi, u postotnom računu sam uvijek malo kaskao.
Po tome, prevagu donosi isključivo Cristal Financiere sa svojih 17%. Što oni odluče, tako će biti i nitko drugi ne može utjecati na odluku.
Eventualno da se iz nekog razloga suzdrže od sudjelovanja, tada bi za povlačenje trebalo skupiti još malo više od 4% glasova - i to opet u slučaju da se pojave apsolutno svi dioničari na skupštini osim Cristala i trezorskih. Inače, po rezultatima glasanja sa posljednje skupštine, vidim da njihovih 17% nije bilo prisutno, ali nekako ne vjerujem da ovaj puta neće poslati opunomoćenika.
Mislim da je i francuzima u interesu da viro otkupi ovak jeftino dionice
Jer ce time i on biti bogatiji.
Ono ste je vazno je da moraju imati 9/10 da bi proveli brzo.
To nece imat.
Ako je az protiv. I ako nas se skupi jos 7-8% moglo bi biti skakljivo.
Jer ja ako nezelim delist ne znaci da cu prihvatiti navedenu cijenu.
Netko je spomenuo ako se ne zuris za godinu dvije ovo bi mogla postati zlatna koka.
-
Tak je. Samo cekat 2 i 3
AZ se bojim da su mu ruke vezane.
-
Zadro sa 2 i 3 ima 76 %
Samo je to bitno.
Dali su oni uz ili protiv.
-
Ja idem sigurno.
No bilo bi interesantno vidjeti sto kazu Francuzi i AZ
Javno da kazu da znamo zbiti redove
-
Bili smo na rucku prije puno godina.
Bio je npr.... Dizel, mig i slicni sa pda
Siget?
-
Treba se zaliti na sve.
Nema nista na stranicama secerana.hr
Nema priloga u objavi na zse. Punomoc ni prijava.
A pise da je u prilogu
-
Havi. Frende iz novog zg.. Aj pls. Nemoj me maltretirat. Sigurno necu analizirat drugima. Ja sam zaradio pristojno koju god cijenu daju.
Ovdje nema urote. Zato su prometi kakvi jesu jer nitko od regulatora nikad nije opalio kaznu nikome. Sta da ja radi sa svoji 1%.?
Kome da se zalim zato sto ce prvo biti skupština onda rezultati
-
Kolega @Aardwark
Ajde nam vi dajte procjenu s nekim konkretnim parametrima vrednovanja da vidimo i shvatimo uopće kako vi to vrednujete i koliko?
Listajte unatrag, sve je transparentno. I ovdje i na pd sam govorio sto ocekujem.
Ukratko prije predstecajne dok je bilo razvodnjavanje kapitala u pitanju 75.
Kada je prosla i nema novih dionica. 90-95 je konzervativno
A vi pogledajte po koliko je zadro uzeo od PBZa prije stecaja
Usporedite tada cijenu secera. Dodaje inflaciju. Stavite jos 10% nekog sran.. I dodajte smanjenje duga za 80% i javite mi jel i dalje kisni oblak nad nama
Pricekajmo izvjestaj pa da onda budemo jos pametniji
Ono sto me Najvise smeta je da inace na taj dan objavljuje izvjestaj za 4 kvartal.
Hanfa niti itko drugi naravno u tome ne vidi problem