1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Muzakus

Posts by Muzakus

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• Muzakus
    • February 24, 2023 at 7:23 AM
    Quote from Junius
    Quote from Spalato33 (grad)

Adris pokaza svoje pravo lice sa ovim izvješćem.Rezultati bolji od rekordne 2019godine.

Sve divno i krasno, a vlasnički kapital manji, a dug i obveze veće 31.12.22, nego 1.1.22?!

Kapital varira 5-8% zadnjih par godina. Mene više raduje 430 mil eura keša na račinu. Više nego dovoljno za min 2.5 € divke, a sezona novog keša tek kreće.

• JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

• Muzakus
    • February 23, 2023 at 7:25 PM

Evo izasli su rezultati CROSa, nema pada dobiti u zadnjem kvartalu, cak dapace lagani rast od par postotaka. Nije do trzista, inflacije, vecih troskova automehanicara i ostalih opravdanja. JDOS je specijalac u znacajnom gubitku od 50% za proslu godinu.

• IKBA (ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d.)

• Muzakus
    • February 21, 2023 at 5:59 PM

S obzirom na rast zarade zadnjih godina, puno premalo, nekad su davali pola, a sad skoro pali na četvrtinu dobiti. Čemu to ustezanje? Da ulažu u širenje tržišta i otvaranje novih poslovnica razumio bih, al ovako, da se u doba inflacije kiseli na računu, loše.

• Muzakus
    • February 21, 2023 at 5:52 PM

Nadam se da je netko dobro proračunao ROI. Da su ušli u neku novu preradjivačku nišu sa 100 (500) mil eura, vjerovatno bi povrat uloženog bio značajnije brži, i zarada veća.

• Muzakus
    • February 7, 2023 at 11:36 PM

Pavlović je trenutno u Nadzornom odboru Euroherca

https://www.euroherc.hr/profil-drustva/#profil|1

Prije je bio šef uprave

Euroherc osiguranje ostalo bez direktora
    ZAGREB - Propustom Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) Radoslav Pavlović je od ovog tjedna formalno-pravno "ilegalni" predsjednik Uprave…
    www.jutarnji.hr

Do 2009

Radoslav Pavlović, Jadransko Osiguranje

Ugodno se družio sa Grgićem i ekipom, odradio par "zanimljivih" poslića

Šefovi Euroherca tvrtku oštetili za 146 milijuna kuna
    ODGOVORNE osobe u osiguravajućem društvu Euroherc počinile su više kaznenih djela zluopotrebe položaja i ovlasti, utvrđeno je krim obradom splitske policije.…
    www.index.hr
    Gr­gi­će­vu sa­vjet­ni­ku 4 go­di­ne za­tvo­ra? | Poslovni Dnevnik
    Op­ćin­sko dr­žav­no od­vjet­niš­tvo u Za­gre­bu pod­ni­je­lo je op­tuž­ni pri­jed­log pro­tiv Ra­dos­la­va Pav­lo­vi­ća ko­ji ra­di na mjes­tu sa­vjet­ni­ka u…
    www.pressreader.com

Ovo mi je onteresantan dio:

"Pavlović tada rekao da je platio porez za budale i da mu je to kazna jer je nekoliko mjeseci ranije bez odobrenje dioničara prodao svoj udjel za oko 28 miljuna kuna"

No izgleda sve to nije bio problem za hanfu

https://www.hanfa.hr/media/7405/02-euroherc-radoslav-pavlovi%C4%87.pdf

Iz svega zaključujem da vrlo dobro zna situaciju u JDOS ali i cijelom Agramu, i to sto radi sa cijenom dionice radi u široj suradnji sa glavnim dioničarima.

Zašto, koliko dugo i koliko nisko će ići, ostaje za vidjeti.

No vjerujem još poprilično vremena.

• IKBA (ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d.)

• Muzakus
    • February 2, 2023 at 10:14 PM

Nadam se da bude vas čula uprava.

No poznavajući konzervativni pristup isplate dividendi koji njeguju godinama, bio bih zadovoljan ako bude 20€. Iako je lako moguće i koji euro niže.

2022 godina je po zaradi bila posebna (valjda bude i zadnji kvartal).

Inače profitna marža im je nešto preko 20 %, s tim da je kontinuirano dižu i dostigla je 25% u 2021.

No prošle je godine zbog vrijednosnih usklađenja u drugom kvartalu skočila na 37 % TTMa.

Sumnjam da će je održati u godinama koje slijede.

Rado bih vidio da koriste dio zadržane dobiti za lagani iskorak i u druge krajeve HR i širenje tržišta.

• Muzakus
    • January 31, 2023 at 7:10 PM

Rezultati su neugodno iznenadjenje, četvrti kvartal u debelom minusu, preko 20 milijuna kuna.

Imamo rast prihoda u HR u skladu sa porastom trzista, značajniji prihod dolazi primarno od talijanskog dijela.

No talijanski dio se uopce ne vidi u dobiti od početka ulaska na tržiste od prije par godina.

A ove godine pad dobiti od 50 %, sa razina koje su već nekoliko godina uspješno održavane. Čini mi se neki priličan zaje... u poslovanju.

Sada su jasnije nagle odluke o odlasku polovice uprave tijekom lanjske godine.

A jasnija je i odluka Pavlovića da skrati poziciju.

Iako se činilo da prodaje na sniženju, čovjek izlazi po izvrsnoj cijeni, na trenutno P/E 14!!

A CROS je na P/E 7.7

• Muzakus
    • January 16, 2023 at 12:59 PM
    Quote from Junius
    Quote from Muzakus

Radoslav Pavlović kontinuirano izlazi, a neki se guraju kupiti skuplje, samo za info ima još preko 3000 kom.

Tko vam garantira da će prodati sve??? Da to misli, onda ne bi to radio na ovaj način...bar ja to tako vidim...

Ne mislim da ce prodati sve, ali hoce jos poprilicno

• Muzakus
    • January 16, 2023 at 12:39 PM

Radoslav Pavlović kontinuirano izlazi, a neki se guraju kupiti skuplje, samo za info ima još preko 3000 kom.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Muzakus
    • January 11, 2023 at 4:32 PM
    Hoće li Vlada zbog neposlušnih porez na ekstraprofit proširiti i na dobit u 2023.?
    www.poslovni.hr

Čini se da je HR pravi eldorado za poslovanje, stalno treba oporezivati neki ekstra profit :(

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• Muzakus
    • January 11, 2023 at 1:00 PM

Možda se diže 3 mjesečni prosjek za istiskivanje. U svakom slucaju drago mi da sam unutra iako je prst već bio na okidaću po preuzimanje Allianzovog dijela.

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• Muzakus
    • January 5, 2023 at 10:31 AM
    HT i A1 korisnike obavijestili da cijene smiju uskladiti s inflacijom
    Ako odluče dignuti cijene korisnike će obavijestiti 30 dana ranije
    novac.jutarnji.hr

Inflacija na cijenama usluga dovodi do inflacije na dobiti i dividendi?

• Muzakus
    • December 21, 2022 at 10:24 PM

https://www.novilist.hr/novosti/adris-grupa-svojim-zaposlenicima-za-bozicnice-i-nagrade-daje-ukupno-25-milijuna-kuna

Poduplali su božićnice, dobar znak, očekujem da pojačaju i dividendu. Još da se vode istom računicom 😁

• Muzakus
    • December 19, 2022 at 10:25 PM

Obnovljen hotel Zonar (bivši hotel Panorama) je u Maistrinoj ponudi za slijedeću godinu, od srpnja nadalje, konačno.

Zonar Zagreb | Maistra
    Hotel za građane svijeta, smješten u glavnom gradu Hrvatske. Zonar Zagreb zamišljen je kao urbana zona opuštanja i regeneracije za goste koje u grad dovodi…
    www.maistra.com
  • SPAN (SPAN d.d.)

• Muzakus
    • December 19, 2022 at 5:44 PM
    Quote from hugh

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/46982

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/46984

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/46986

član uprave, nadzornog odbora i najveći dionićar prodali u blok transakciji u petak........

što reći i kakvu posluku porati?.....

Pa hoće ljudi uživati malo, 30 godina rada, treba ubrati plodove. Cijena je solidna, značajnije viša od ne tako davnog IPO-a, idemo dalje.

A i CEO Dujmović je prodao siću.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Muzakus
    • December 14, 2022 at 5:44 PM
    Quote from Junius

Ovaj mi HPB nije jasan, uopće nema reakcije na gotovo 350 milijuna kuna potencijalnog poreza na extra dobit...čak se počelo udarat po asku(a da nije mirovinac)...sad jel netko zna nešto, što drugi ne znaju???

Reakcija na dobit od preko milijarde kuna je bio pad dionice preko 10%. Naravno da je reakcija na dodatni porez rast cijene. Sušta ZSE logika.

• SPAN (SPAN d.d.)

• Muzakus
    • December 5, 2022 at 12:04 PM
    Quote from nascar

Dobar rast cijene i prometa danas. Ima još prostora do 175000 komada.

A ima još prostora i za cijenovni rast.

Naime iz programa otkupa, i rezerviranih sredstava razvidno je da SPAN uprava smatra kupnju dionice do 500 kn fer cijenom.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• SPAN (SPAN d.d.)

• Muzakus
    • December 2, 2022 at 4:13 PM
    Dujmović: Porez na ekstraprofit vraća nas u komunizam. Zakon je napisao stručnjak za otimačinu
    Predsjednik Uprave Spana Nikola Dujmović komentirao je najavljeno uvođenje poreza na ekstraprofit, kako će se taj porez mogao odraziti na hrvatsku industriju…
    www.tportal.hr

Možda je već netko stavio link, u tom slučaju isprika.

Totalno mi se svidja kako Dujmovic iskreno komentira porez, ako tako radi biznis "way to go".

Izjavio je i par činjenica koje me kao dioničara vesele :)

Ove godine SPAN je napravio nekoliko akvizicija i zaposlio 150 radnika. Mi smo do sad uspjeli unatoč, a ne zahvaljujući državi. Da smo znali za ovo drugačije bi planirali. Ne znam bi li radili ove akvizicije, ali sigurno ne bi pregovarali o sljedećima.

Na pitanje je li ga strah recesije u 2023. godini odgovora da je potražnja za kapacitetima IT tolika da nikakvog posustajanja nema.

“Mi ne vidimo posustajanje, mi na veselje države imamo prodane sve kapacitete za sljedeću godinu i preporučam im da nas opale još više”

• SPAN (SPAN d.d.)

• Muzakus
    • December 2, 2022 at 3:18 PM
    Quote from Yieldchaser
    Quote from Mcvily77

Ček, jel ja dobro kužim, il to znači da će oporezovati ukupnu dobit sa 18%, i onda još jednom dobit iznad prosjeka*1,2 sa dodatnih 33%? Wtf! =O

Po člancima sam skužio da će samo prosjek ić redovna stopa, a ovo extra po 33%

Ak je ovak kak si rekao, onda ne samo da nisu normalni, nego su potpuno poludjeli..

Koliko sam ja shvatio, ideja je da naprave porezne razrede koji bi se zasebno izračunavali za svaku kompaniju. Sva bruto dobit koja bi odgovarala prosječnoj takvoj dobiti za unazad četiri godine bila bi oporezovana po aktualnoj stopi, a sva bruto dobit koja bi prelazila taj prosjek ušla bi u drugi porezni razred koji bi bio oporezovan s 33%. To bi onda dalo različitu "efektivnu" stopu oporezivanja, ovisno od kompanije do kompanije. S obzirom da SPAN ima i imat će golemu bruto dobit, ta efektivna stopa će biti puno bliža ovih 33% nego baznih 18%(koji su ionako previsoki za Hrvatsku i po meni Hrvatska ne bi ni u jednome trenutku trebala imati porez na dobit veći od 12%, ali neomarksisti se ne slažu sa mnom).

Nije nešto oko čega bismo trebali gubiti glavu, čak i da taj nepošteni, a možebitno i protuustavni prijedlog zakona prođe... Kakve samo Kalifornija ima poreze pa to ne zaustavlja nikoga da ulaže u Apple i ostatak tih tiskara novaca koje su se tamo smjestile... Opustite se..ležerno..

Slažem se sa razmišljanjem, i ja sam tako shvatio obračun kao Mcvily77, da ukupni porez nikako ne može biti iznad 33%, čak nešto niži jer dio ide po 18%. Inače govorimo o razinama koje mogu doći blizu 50% (18 % na sve, pa još dodatno 33 na veći dio). Ako je shema koju je Parica računao točna, to je prava otimačina!! A još više boli način i vladino objašnjenje nego cifra.

• Prilike koje sam propustio na ZSE

• Muzakus
    • November 28, 2022 at 5:52 PM

Vlen na 6 kn, rekoh neću u ne-dividendne, za.. b

1. Privacy Policy
  2. Kontakt