Prospekt za buduće vlasnike.
Posts by Muzakus
-
-
U tekstu se uz Erste spominje Unicredit bank Austria, a ne Zaba.
-
I tata bi sine za tu cifru. Da li je prodajom ispod cijene oštećeno drustvo i dionicari?
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Da mi je znat koliko je iznosila provizija u %...
Treba navuci bid poviše za iskrcavanje.
-
Zato je zaracunata premija znacajno poskociila, 25 %, naspram proslogodisnjeg prvog kvartala
A i zanimljivo je kako su izbili na 10tu poziciju vlasnika KODT i KODT2, neobicno ali dobro pogodjeno ulaganje.
-
Koja je mogućnost da Allianz proda svoj udio od 11.72% Unicreditu koji ima 84.48%, te tada Unicredit krene u potpuno preuzimanje preostalih dionica javnom ponudom? Hvala
-
Ova dionica zajedno s HPB-om (koje priznajem čine veliki dio mog portfelja) stvarno dovode u pitanje hipotezu efikasnog tržišta. Rezultati sve bolji, cijena dionice sve niža? Niti očigledno profitabilan iskorak na talijansko tržište nije uspio zainteresirati ulagače, vjerovao sam da će netko barem poklopiti ove veće naloge oko 4k kuna... Ima li netko podatke je li ona zabrana isplate dividende bankama i osiguravateljima produljena od prvotnog roka (30.4.2021.)?
Kolega, skupljajte u tisini spod cijene. Ili bi htjeli izaći?
Za sada je do kraja godine. Možda je maknu u 9 mjesecu.
-
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/36215
Poziv na skupstinu.
Raspodjelom dobiti 2020, bukirali 80 kn za dividendu.
Jednom kad HNB digne zabranu isplata. Uz slicnu cifru rezerviranu iz dobiti 2019.
Prinos oko 10% na danasnju cijenu.
Srecom nezanimljiva
-
Ako gledamo prihodovnu stranu, trenutno u kampovima prihoduju 30 m godišnje. A TUHO 233 m (2019 g.). TUHO kampovi imaju i poprilično apartmana gdje je prihod bolji.
Losinjska ima 1770 kampig mjesta (oba kampa). Prosjek prihoda im je 17000 kn / krevetu. TUHO je imao 2019g oko 30000 kn/krevetu.
Sto se tice profitabilnosti, imaju jos puno žganaca za pojesti.
LPLH
EBITDA Marža: 6.94%
EBIT Marža: 1.07%
TUHO
EBITDA Marža (TTM) 45,6%
EBIT Marža (TTM): 25,2%
Glede potencijala, slažem se da postoji (zato je imam na oku). No do razine TUHO prihoda i dobiti ima jos mnogo posla, ulaganja i vremena. Kada i ako budu tamo i cijena ce biti. No za sada prilično dobro odražava realno stanje.
A glede zanimljivih dividendusa MDKA recimo.
-
pad neto dobit od 20 posto meni nema razloga za rast ali tko sam ja
Bas tako, HT je dobra firma koja polako i kontinuirano gubi prihode i smanjuje dobit, temeljem cega možemo očekivati rast, pa nije profil tvrtke kao KODT.
-
Ako bi imali neto profitnu marzu na solidnih (i trenutno nedostiznih za njih) 10%, dobit bi im bila oko 9 milijuna, sto daje P/E oko 10 na trenutnu cijenu. Ima na burzi dionica koje su i ispod te vrijednosti, a k tome isplacuju i dividendu. Tak da trenutna cijena i nije neka bagatela, čak i solidno visoka.
-
Ono što me kopka oko TPNGa je odnos Tankerske plovidbe i TPNGa. TP upravlja njihovom flotom, i za to dobivaju naknadu koju sami sebi propisuju, jer su većinski vlasnici (51%). Uvijek će im biti u interesu isplatiti si dobit kroz TP, radije nego TPNG, duplo bolja opcija. A to je samo jedan aspekt gdje mogu poslovati bolje nauštrb TPNGa, recimo razni servisi i nabave prema trećoj strani. Mogućnosti su nebrojene. A TP su u isto vrijeme delistali tako nema javnih podataka. A i povijest odnosa prema malim dioničarima TPa nije baš bajna.
-
Ne mogu pronaci dionicu na zse stranici, a trguje se njome, kako to? Moze li netko objasniti? Hvala
-
Ma svibanj je crven garant. Ovo Trump i ekipa iskrcavaju na racun mirovinskih fondova.
26.453 milijuna nezaposlenih.
Kakav ce ovo biti povijesni pad. Tu vise nemam nikakvih sumnji.
SP500 u prvom valu pao sa 3400 na 2200, dakle slijedi pad 2840 na 1600 minimalno.
Za mjesec dva naglo ce krenuti i val zaposljavanja, kad se svi vratimo shopping zeljama koje su bilo zatomljene 2 mjeseca
-
Trzisna kapitalizacija im je milijarda kuna, od toga na racunu imaju 600 mil kesa.
Da cijelu godinu trebaju isplacivati place za svoje zaposlenike u punom iznosu, bez doprinosa drzave, to je nesto ispod 100 mil kuna.
Srecom nisu potrosili prebrzo novac od dokapitalizacije.
Rekao bih cijena prilicno povoljna u usporedbi sa drugim turistima.
-
Mislim da do bankrota turista nece doci. Banke su pune novca, a i drzava je spremna zastitit njihove interese. Mogu im kredite prolongirat za 1 god i svima dobro.
Prolongirali su i Viru i Ddjh pa vidimo kako je ispalo. Ja samo kazem oprez i ne srljati.
Slažem se, dugoročno će turizam biti ok, no kad jedna godina 20% prihoda zatrese temelje firme, lešinari će nanjušiti lovinu.
-
Ne znam zasto gledate da je gadno palo pa dionica se zadnje dvije godine krece u kanalu od 170-200kn prakticki nista se strasno nije promijenilo jer je dionica trenutno oko sredine tog kanala
Uglavnom, ne brinite se, to još može roknut dolje pa se onda brinite.
U slucaju da ljeto ne unisti koronu, i padne prodaja automobila 50 % (u Wuhanu je bila pala 92 %), moze cijena jos značajnije dolje. Srećom su prodali nekretninu u pravi trenutak da drže likvidnost u sušno doba.