Posts by diokidina
-
-
Stotka nije daleko,i nije nedostizna.
Cak mislim i da je skoro dostizna.
-
Kako sam i rekao.
-
Za slijedeci proces dokapitalizacije ce biti potrebno ostvariti par preduvjeta.
A jedan od njih je podici cijenu na burzi.
-
Ako će sutra pustiti trgovinu zbog one obavijesti u petak onda se isto tako moglo trgovati i cijeli prošli tjedan. Niti jednu novu informaciju u toj objavi mi nismo dobili.
Informacija od zadnjeg puta da su stopirali dokapitalizaciju, a nova da su je dogodili do daljnjega.
-
Kupnja cca 40-42kn je dugorocno dobra. Po svim podacima oporavak nije upitan vec je samo pitanje trenutka.
Na dugorocno mislite na slijedece desetljeće?!
Neo ima sitni problem, a vi mozete pomoci. Dignute malo cijenu da se doticni istrese.
-
Sutra ce se ponovno trgovati.
Moguci scenarij slijedecih dana, tjedana,.. je ta da ce se cijena napumat.
U ovo sam toliko siguran, jer cu i sam ucestovati u ovom, ako krene.
A i casha sam ostavi za nedaj boze potrebe.
-
@Neo
Sad si i podigao ljestvicu na 80kn,do jucer je bilo 60kn.
Ova dionica je zacimentirana. Ne da nece na 50kn, vec ne prelazi ni 45kn.
Prije ce Igi na 200kn ili Đuro na 10kn. Veca vjerojatnost.
-
Zivot ide dalje i bez predsjednika, ali moram bit iskren da su ga ne ljudski smjenili znajuci u svom mandatu sto je sve napravio.
1.Rijeseno je 20 od 26 sudskih procesa
2. Kredita od 50mil $ sa Hanoverskom bankom je refinanciran, na nacin da otpisu 22mil $, i preostalih 28mil $ se zaduze
3. Sve kamate na kredite su povoljne
4. 5mil $ na racunu.
Nije ovo sve, ovo je sto mi je prvo palo na pamet.
-
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…1ee88bbf536.pdf
Za mene osobno veoma pametan potez.
Ovakvu zlatku koku ne dati jeftino.
Misliš ne dati jeftino za 26kn?
Naravno.
-
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/JDPL/COI-JDPL-bd74215404c36d2c98af81ee88bbf536.pdf
Za mene osobno veoma pametan potez.
Ovakvu zlatku koku ne dati jeftino.
-
Ovo je sve smijurija.
Pa naravno da vlasništvo neće ići svima, nego samo Njima, al' bilo je lijepo pomisliti drugačije
Dreams, oni nas uvijek upropaste na marketu.
Mada se ovdje čini da ste kupili adekvatnu protuvrijednost za svoj novac. Jedino imate trenutnih problema sa likvidnošću
u "prospektu" je dosta toga već bilo pojašnjeno o Upravi, NO, ali misliš, pa ide na bolje, popravili su se
Sreca da autor clanka nije podkupljiv.
-
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/JDPL/COI-JDPL-f28e6e67fa99ecc5afb170fb2c5b6d13.pdf
Priprema se teren za novu dokapitalizaciju.
-
"investitora zanima da što prije preuzme potpunu kontrolu."
Vec imaju razvojnu strategiju.
Puno se vas na forumu se zamara na koliko ce se dionica cijepat, mene samo interesira kad ovi razviju strategiju i planove, na koliko ce cijena dionice biti.
Sa ovakvim investitorima koji su jaki u svojoj branši nema straha.
Na kraju pilici broje.
-
https://www.poslovni.hr/hrvatska/cesi-…pokriti-4304451
Ide se u dokapitalizaciji, Česi i drzava u istom iznosu. Vidjet cemo u kojem iznosu.
Ti ne čitaš? 120 milijuna svaki
120mil kn u prvoj fazi. I ta sredstva ce brzo otici, tako da druga faza ide vrlo brzo.
U drugoj fazi mozda idu samo Česi.
-
Ide se u dokapitalizaciji, Česi i drzava u istom iznosu. Vidjet cemo u kojem iznosu.
-
Opet krivo navodis, vozarine od 21tis $ su bile za 2Q. Za 3Q su vozarine od 25-30tis $ zavisno o kojem je brodu rijec u floti Jdpl.
Vidjet cemo brzo tko “krivo” navodi ja kazem da je moja procjena da ce prosjecna bit oko 21000$ koliko ti kazes da ce bit prosjecna vozarina za 3q ne po brodu nego ukupno ostvarena prosjecna vozarina za 3q ?
Nije mi interes navoditi pogresne podatke. 2Q su vozarine bile od 22-24tis$.
Ovo je sigurno tocan podatak. Sigurno!!!
-
Ne znam odakle ta informacija, samo sam nabacio ovu jednostavnu racunicu da pokazem da je taj kes vjerojatno od operativnog poslovanja.
Slazem se sa svime sto si naveo, sve ovo su pretpostavke, ali bitna je poanta. Jedna stvar su prihodi, druga stvar je cash flow... Vozarine od 20k usd koje spominjes su bile prosjecno ostvarene u Q2, tu je vidljiv i taj fazni pomak. Danas su te vozarine bitno vece. Vidis da u racunici nisam uzeo 40k usd koliko su danasnje vozarine, vec 30k usd, da i ovdje uracunam taj fazni pomak. Prosli kvartal je break even bio oko 14k usd, u sto su uracunati i penali i odrzavanje i ostalo.
Ovo sve pisem napamet, tipkam na mobitelu i ne da mi se sada provjeravati svaku brojku, je li nesto +/- 10 %, hocu samo naglasiti poantu. Ti ovo pratis pa sve znas, ali mnogi ne znaju, zato ovako pojednostavljeno navodim stvari - ali bez obzira na to racunica je priblizno tocna. JDPL je trenutno kes masina. Svi brodovi su na spotu, spot vozarine luduju. Prekrasno.
Kroz srednji rok jdpl vozarine ce dostic trzisne ukoliko se odrze na ovim razinama, vozarine kako ja racunam za 3q ce bit oko 21000$, cijela godina ih prati sa dodatnim troskovima zato i taj veliki operativni BE, a ni financijski nije mali gledajuci kratkorocno s te strane pomoglo im je refinanciranju u 2q, a to je izravno povezano s stanjem kadra i upravljanjem sta se tice stanja bridova kako se vec komentiralo, i ja sam na mobu pa se drzim onoga u glavi ☺️
Opet krivo navodis, vozarine od 21tis $ su bile za 2Q. Za 3Q su vozarine od 25-30tis $ zavisno o kojem je brodu rijec u floti Jdpl.
-
Nitko ne spominje da se u blagajni ima 6mil $.
Provjereno. A ti ako si zainteresiran istrazi
-
Nitko ne spominje da se u blagajni ima 6mil $.