https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…fe697de5838.pdf
Odluka o isplati dividende. 😎
Na sjednici tek moraju odlučiti o politici isplate dividende.......čemu ovo......
Najvjerojatnije ce odlucit da nece. 🙆♂️🤦♂️
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…fe697de5838.pdf
Odluka o isplati dividende. 😎
Na sjednici tek moraju odlučiti o politici isplate dividende.......čemu ovo......
Najvjerojatnije ce odlucit da nece. 🙆♂️🤦♂️
Knjigovodstvena vrijednost preko 18 kn, godinama jako podcjenjena dionica. Bilo je bljeskova da ce na 20 kn ali se nije uspjela probiti na te razine, te je dosla do 15. Palumbo grupa i ekipa unutar grupacije rade dobar posao ali cijena to ne prati.
Ovdje uskoro ocekujem 15 i stabilnost cijene do slijedeceg izvjesca ili novog ugovora. U jutarnjem pise da su na dva velika natjecaja.
Moramo imati na umu da Ukrajina čini 9% svjetskog izvoza žitarica, a na Rusiju otpada oko 11% svjetskog izvoza ugljena.
Dođe li do rata, sto osobno smatram da nece, uzdrmat ce brodarski sektor. Pricekajmo da se razvsjetli situacija, koja ce jos neko vrijeme biti neizvjesna.
Morate imati na umu da Ukrajina čini oko 9% svjetskog izvoza žitarica,a na Rusiju otpada oko 11% svjetskog izvoza ugljena.
Dođe li do eskalacije, sto osobno smatram da nece doci, dobro bi se uzdrmao brodski sektor. Bit ce jos ovdje napetosti, dok se ne primire.
Iglica nema gdje stati.
Sve ide po planu kako je obecavao stari Pavlovic. Znam da je bilo skeptika, i ja sam bio kad je tek zasjeo za stolicu predsjednika.
Dolazi sutra i ostat ce godinu dana.
Znam ja kako su prošli. Kako koji… jedni su dobili TPNG za zamjenu, a drugi koji su se zajedno okupili i nastupili prema većinskom cijenu otprilke 4 puta vecu od posljednje na burzi. Oni koji se nisu udružili i bili tvrdoglavi nisu dobili ništa.
Ne bih zbog osobnih animoziteta i (ne bas dobrih) prethodnih iskustava donosio zaključke o budućnosti. Mislim da je cijena u odnosu na vrijednost Jadroplova prilično atraktivna. Barem kao spekulacija od nekoliko mjeseci.
Ne kažem da tu nema prilike...samo kažem oprezno...ako kupi TP ne bi se čudio da idu na delistiranje...
O kakvom delistiranju pricas, jos nije ni krenula dokapitalizacija. Ako i TP preuzme, nece sigurno ici odmah u delistiranje, imat ce se dovoljno vremena za izaci.
Vrijednost firme ce uskoro biti 20kn i... , ali ne ocekujem da ce cijena ici do te vrijednosti, ali da ce biti preko 15 i hoce.
Nemojmo zaboraviti da u top-10 ima preko 90% dionica, ako oni ne krenu u prodaju, vrlo mali broj ce se naci na prodaji.
lako kupit sad ali kome prodat po 15 ili 18kn? ko ce onda kupovat?? toga se bojim kod ovakvih dionica
Prije 2 mjeseca kada je dionica bila 8,sigurno si se pitao kome ces prodat na 12. Ako dionica vrijedi moze se prodati.
Nakon ovog dobivenih posla ocekujem daljnji rast. Ovaj posao sta su dobili je kao cijela njihova trzisna kapitalizacija.
Analiza iz Intercapitala.
Ja ocekujem oporavak vozarina iza zavrsetka olimpijskih igara.
Jos jednu bitnu stavku o napadu Putina na Ukrajinu, a to je da Putin nece sigurno napasti, ako uopce ima namjeru, prije nego li se zavrse olimpijske igre, jer se nece zamjeriti Kinezima sa kojim imaju dobre odnose.
Evo ispada da se sve vrti oko olimpijskih igara.
Display MoreDisplay Morekolega StatusQuo, ajde se Vi lijepo dogovorite sami sa sobom prvo
sad ste već došli do keš pozicija na skrbničkim računima?! wtf?
jel Vi ne shvaćate da je to još gore, čak da je tome tako iako je to samo Vaša pretpostavka (ničim izazvana), znači da ulagači jesu u kešu jer nemaju u što uložiti!
dajte najte!
govno je i smrdi kako god to nazvali, moja paralela na gospare je da su oni samo to lijepo rekli i zapakirali
Hrvati kupuju nekretnine, vidim ja to svuda oko sebe
nemam s kime pričati o ulaganju u dionice jer je sve to 'špekulacija', 'rizik' i 'treba to pratiti'
možda jednog dana sa svojim sinom ili unukom budem mogao raspravljati i o dionicama, tko zna možda čak i hrvatskim...
O cemu se treban dogovoriti tocno sve izneseno je cinjenica, argumentirana i objasnjena nisam nigdje usao s tezom da je nesto toliko i toliko uslo niti koliki je kes da iman pretpostavku, samo o promjena koje se logicno mogu povezati i logicno pretpostaviti sta sam i napravio, koju ste pokusali cinjenicom prikazati onako kako mislite da je puno gora i na sta sam cinjenicno odgovorio i dokazao jasno i argumentirano da nije tako kako ste je prezentirali i sad umjesto da nekom drugom cinjenicom, objasnjenem objasnite drugacije ili dokazete vas odgovor je "ajde se Vi lijepo dogovorite sami sa sobom prvo, sad ste već došli do keš pozicija na skrbničkim računima?! wtf?", znaci kad nema vise volje ili cinjenica s kojim nastavit raspravu onda ste raspravu usmjeriili prema meni s tom izjavom mozda jednostavno jer vam se vise neda pa da skratite. Jel mislite da je to neka korisna cinjenica u ovoj raspravi ili cemo onda svaku raspravu u ovoj drzavi i burzi svesti na propast, HDZ upropastavanje i nema nam spasa, a cinjenice ostavit zavodu za statistiku jer ako je tako onda uopce nema smisla oko icega statisticki ni cinjenicno raspravljat kad je sve vec unapred osudjeno na propast, ok jasno mi je necu se potrudit pogledat ostale fondove i usporedit jer cinjenice nisu bitne niti rasprava, bitno je da imas stav koji je davno zacrtan u genima i odgovara drustvu i idemo dalje, ocito smo svijetlo vec davno ugasili, svaka promjena i cinjenicna rasprava je uzaludna bez obzira tko je u pravu jer cinjenica ne bira stranu i ona ce za 10 godina uvjek bit ista, promjene na gore ili na bolje su konstantne i ovdje i u americi i sve te promjene imaju svoju statistiku iz koje se zakljucuje trenutno stanje i trend, sta je izravno povezano i s ulaganjim bilo u nekretnine bilo u dionice, razlika je samo u sumi novca koji bira svoj tok prema cilju, al eto zakljucak je ociti ovdje nista ne ulazi samo odlazi tako kaze kaficka statistika case closed, a mozda ste samo u krivom kaficu pa ta statistika je mala i nije dovoljno velika i da naravno doc ce opet sigurno kriza koja ce vjerovatno bit gora od 2008, nece bit lako ni amerima, ni nasima, ni ovima u nekretninama, ni dionicama i opet ce netko nakon svega toga ulagat i dalje, svatko vidi priliku u nekom trenutku za ulozit negdi bez obzira na okolnosti jer jednostavno zaraditi se mora.
Ova sad prica me podsjeca na klasicni dionicki slucaj, imamo neku firmu koja cilo desetljece propada, nitko vise ne ulaze u nju, vec svatko ima svoj stav i misljenje o njoj kako ne valja zbog razno raznih prica i razvoja dogadjaja, kako nema sanse da prezivi, ako netko prezentira cinjenice nitko ih i ne cita jer ne zeli gubit vrijeme na nesto sta unaprijed je otpisao, a onda jedan dan odjednom svaku malo vijesti dionica narasla 200% ljudi pocmu gledat ,citat vide da je situacija puno bolja nego sta su imali misiljenje i da se puno toga promijenilo na bolje i onda odjednom svatko zeli uhvatit dio kolaca, kad sta ljudi su klasicni predatori samo trebaju namirisat krv-odnosno zaradu, ne kazem da ce tako sad bit ali jednom oce, povijest se ponavlja, a bit unaprijed iskljuciv da se neka promjena moze desit je biti konstanto slijep jer ne dopustate da cinjenice dodju do vas jer zahtijevaju ulaganje energije pa je lakse se prepustit onom drugom dijelu mozga koji djeluje impulsno jer naravno lakse je, ne umara, a on je onaj koji djeljuje na temelju proslih iskustava, a buduca se dogadjaju sada i treba ulozit trud da bi se pratilo i na vrijeme reagiralo. Uostalom ne znam ni jedno dionicko trzise da je doslo do nule, niti da je ravna linjia, kao i vanka tako i ovdje treba znati kad uci i kad izaci, to valjda i je poanta gledanja podataka i statistika da bi nesto mjerlijvo zakljucili sta ima tezinu u nekom odlucivanju.
Prestanu pisati romane, sve si ovo mogao srociti u par recenica.
Mislim da vjerojatno nece doci do pucanja balona, ali da nas ne cekaju teska vremena i te kako nas cekaju. Proci ce i ovo kao i sve u zivotu sto je proslo, samo da nas sto manje zahvati.
O cemu se treban dogovoriti tocno sve izneseno je cinjenica, argumentirana i objasnjena nisam nigdje usao s tezom da je nesto toliko i toliko uslo niti koliki je kes da iman pretpostavku, samo o promjena koje se logicno mogu povezati i logicno pretpostaviti sta sam i napravio, koju ste pokusali cinjenicom prikazati onako kako mislite da je puno gora i na sta sam cinjenicno odgovorio i dokazao jasno i argumentirano da nije tako kako ste je prezentirali i sad umjesto da nekom drugom cinjenicom, objasnjenem objasnite drugacije ili dokazete vas odgovor je "ajde se Vi lijepo dogovorite sami sa sobom prvo, sad ste već došli do keš pozicija na skrbničkim računima?! wtf?", znaci kad nema vise volje ili cinjenica s kojim nastavit raspravu onda ste raspravu usmjeriili prema meni s tom izjavom mozda jednostavno jer vam se vise neda pa da skratite. Jel mislite da je to neka korisna cinjenica u ovoj raspravi ili cemo onda svaku raspravu u ovoj drzavi i burzi svesti na propast, HDZ upropastavanje i nema nam spasa, a cinjenice ostavit zavodu za statistiku jer ako je tako onda uopce nema smisla oko icega statisticki ni cinjenicno raspravljat kad je sve vec unapred osudjeno na propast, ok jasno mi je necu se potrudit pogledat ostale fondove i usporedit jer cinjenice nisu bitne niti rasprava, bitno je da imas stav koji je davno zacrtan u genima i odgovara drustvu i idemo dalje, ocito smo svijetlo vec davno ugasili, svaka promjena i cinjenicna rasprava je uzaludna bez obzira tko je u pravu jer cinjenica ne bira stranu i ona ce za 10 godina uvjek bit ista, promjene na gore ili na bolje su konstantne i ovdje i u americi i sve te promjene imaju svoju statistiku iz koje se zakljucuje trenutno stanje i trend, sta je izravno povezano i s ulaganjim bilo u nekretnine bilo u dionice, razlika je samo u sumi novca koji bira svoj tok prema cilju, al eto zakljucak je ociti ovdje nista ne ulazi samo odlazi tako kaze kaficka statistika case closed, a mozda ste samo u krivom kaficu pa ta statistika je mala i nije dovoljno velika i da naravno doc ce opet sigurno kriza koja ce vjerovatno bit gora od 2008, nece bit lako ni amerima, ni nasima, ni ovima u nekretninama, ni dionicama i opet ce netko nakon svega toga ulagat i dalje, svatko vidi priliku u nekom trenutku za ulozit negdi bez obzira na okolnosti jer jednostavno zaraditi se mora.
Ova sad prica me podsjeca na klasicni dionicki slucaj, imamo neku firmu koja cilo desetljece propada, nitko vise ne ulaze u nju, vec svatko ima svoj stav i misljenje o njoj kako ne valja zbog razno raznih prica i razvoja dogadjaja, kako nema sanse da prezivi, ako netko prezentira cinjenice nitko ih i ne cita jer ne zeli gubit vrijeme na nesto sta unaprijed je otpisao, a onda jedan dan odjednom svaku malo vijesti dionica narasla 200% ljudi pocmu gledat ,citat vide da je situacija puno bolja nego sta su imali misiljenje i da se puno toga promijenilo na bolje i onda odjednom svatko zeli uhvatit dio kolaca, kad sta ljudi su klasicni predatori samo trebaju namirisat krv-odnosno zaradu, ne kazem da ce tako sad bit ali jednom oce, povijest se ponavlja, a bit unaprijed iskljuciv da se neka promjena moze desit je biti konstanto slijep jer ne dopustate da cinjenice dodju do vas jer zahtijevaju ulaganje energije pa je lakse se prepustit onom drugom dijelu mozga koji djeluje impulsno jer naravno lakse je, ne umara, a on je onaj koji djeljuje na temelju proslih iskustava, a buduca se dogadjaju sada i treba ulozit trud da bi se pratilo i na vrijeme reagiralo. Uostalom ne znam ni jedno dionicko trzise da je doslo do nule, niti da je ravna linjia, kao i vanka tako i ovdje treba znati kad uci i kad izaci, to valjda i je poanta gledanja podataka i statistika da bi nesto mjerlijvo zakljucili sta ima tezinu u nekom odlucivanju.
Prestanu pisati romane, sve si ovo mogao srociti u par recenica.
https://www.jutarnji.hr/novac/aktualno…balona-15150708
Mislim da vjerojatno nece doci do pucanja balona, ali da nas ne cekaju teska vremena i te kako nas cekaju. Proci ce i ovo kao i sve u zivotu sto je proslo, samo da nas sto manje zahvati.
Trenutne ugovorene vozarina na brodovima Jdpl su od 21 do 34 tis $, zavisno od broda.
Sve su kratkorocne, i ugovorene na par mjeseci.
Nisu neki su i nize od 21k
Uđi u knjige ugovorenih vozarina,koja se nalazi u firmi.
Ako knjiga lazu, lazem i ja.
https://www.index.hr/mobile/clanak.…ijesti_ostalo_m
Kad nesto uskoro da prođe, mislim na koronu, dođe nesto drugo i ruši stabilnost.
Rekao bih da Index mozda i nije najbolji portal za poslovne vijesti...
U to se potpuno slazem.
Ali budemo realno da ce bit tesko i hoce neko vrijeme, treba stisnuti zube i izdrzat.
Kad nesto uskoro da prođe, mislim na koronu, dođe nesto drugo i ruši stabilnost.
Trenutne ugovorene vozarina na brodovima Jdpl su od 21 do 34 tis $, zavisno od broda.
Sve su kratkorocne, i ugovorene na par mjeseci.
Velik promet u pola sata od otvaranja, skoro 3 milijuna kuna = rasprodaja
Što se promijenilo od prekjučer do danas ?
Rusija. Ako napadu kroz koji dan pada ce sve. Strah!!!
Prije neki dan taj isti strah prenio se na europske burze, kako mi kasnim u svemu, evo i na nas.
Evo ga, proslo po 212kn.
109730kom