vrlo zanimljivo razmišljanje! za pročitati nekoliko puta i razmisliti. (ako još imamo s kime misliti).
Posts by tollway
-
-
živim u manjoj sredini i te mjere vjerujem da je puno lakše provoditi, a imaš i puno više izbora nego li gradsko stanovništvo. malo u vrt, vinograd, voćnjak, okolo kuće uvijek nekakvog posla. osobno bih jako teško podnosio život između četiri zida u nekom neboderu. ako se ova situacija uskoro ne smiri, bojim se da je gore izneseno mišljenje vrlo vrlo blizu istini.
-
vrlo zanimljiva razmišljanja, rambo i kupoprodajnk protiv foruma. ne zagovaram nikoga, svaki post ima svoju težinu i istinu.
mene zanima samo jedna stvar: ukoliko NE DOĐE do smirivanja virusa npr. cijele ove godine.... da li će se sve mjere vlade i RH i EU nastaviti provoditi u današnjem obliku!!?? probajte samo zamisliti situaciju da aktualno stanje potraje samo do kraja godine!! ili ne daj bože da se još i rasplamsa! zatvarati će se onda i proizvodni pogoni i polovica javnog sektora!!?? u tom slučaju je cijeli svijet na klojenima!
trenutno još ima novaca, rezerve su pune i ne mogu se oteti dojmu da ova corona uopče nije slučajna da se taj novac potroši na "humani" način jer bi inače počeo stvarati goleme probleme najjačim ekonomijama, a posljedično i cijelom svijetu.
tako da... u pravu su i prvi i drugi i treći!
-
zločesta je stvarno postala zločesta!
i ja svakodnevno radim sa ljudima u bliskom kontaktu, ali ne prodajem niti mijesim babino brašno da sve njih nahranim! dapače, oni svi hrane mene!
-
Nije šija, nego vrat
pa što se sa tobom dogodilo!!?? od vedre optimistične forumašice, postala si ptica zloslutnica! daj napiši neki dobar veseli post i zalijepi nešto nadobudno. a ne samo crnjak do crnjaka i naših i amera.
-
meni će za nekoliko dana biti 21 g od prve kupnje na zse, i slažem se sa kolegom. najveći dobici bili su na kojekakvim bedastoćama u koje danas sigurno ne bih ulazio. doduše i vremena su bitno drukčija, ciklusi sve kraći, poremečaji sve češći. onaj buffetovski pristup kupi i zaboravi na dionicu, bojim se da sve manje vrijedi jer se život sve dalje sve brže odvija.
-
tih drhtavaca, kako veliš, se rješavamo još od 1,60 kn ako se ne varam, i nikako da otpadnu. drže se bolje nego klopci!
-
mirone
uzlazni trend na zlatu ti traje već od studenog 2018.!
-
mudri će baš ići u autosalone i dobiti debele popuste jer će svaki kupac biti zlata vrijedan. a i ljudi će se razmiliti kojekud, samo da covid prođe čim prije. i nemojte misliti da će štedjeti pare. baš naprotiv!
-
ja sam full u papirima, ali sa prstom na obaraču. i posljednjih nekoliko godina sam siguran da je svijet postavljen naopačke!
-
ne vjerujem da si toliko stara! drugo je pitanje koliko su buffetove metode od prije 50 g danas primjenjive na burzi. svijet, stil života, tehnika i tehnologija se mijenja drastičnom brzinom, tako da... eventualno ono... kupiš dionicu u koju vjeruješ (po mogučnosti iz poznate branše) i zaboraviš na nju.
-
manu
pa barik ti i inače jako slabo vidi! dobro je vidio da podravka nema u planu divku (što je sada i normalno), pa je prodao i kupio ernt za koji je vidio da isplaćuje 70-ak kn divke, pa ga kupio. samo je propustio da je to bila divka isplačena prošle godine!
-
zločesta
pa kako to da si ti u cashu!!?? zar ti te tvoje crtkalije ništa ne govore? a mlati se ozbiljna lova! ili si jedina osoba koja je prodala u veljači i sada mirno čuvaš lovu.
inače, velika većina ne zna što bi sada. po meni još nekih desetak % gore, a onda.... malo veći i duži tobogan! ozbiljnije smanjenje broja oboljelih ili pronalazak cjepiva su potencijalni bounce, ali generalno i početkom objavi fi.... ništa dobroga.
-
ma nemoj nam reći... oni su znali da dolazi najprije corona, a onda recesija!!?? vjerovatno zato i stoje novci od dokapa 2-3 g na računu, a usto su i isplačivali dividendu! ako je za vas to vrhunski management, onda ok! za mene su nesposobnjakovići sa nedostatkom vizije i strategije! ohhh, fulao sam, imaju odličnu viziju i strategiju kako povećavati vlasnički udio!
-
mišljenja sam da ove mjere koje su na snazi neće moći dugo izdržati ako corona doslovno ne poludi. eventualno još mjesec-dva jer će nastupiti totalni kaos u cijeloj europi sa kojekakvim nestašicama. kamionski prijevoz je već sad skoro nužno neophodan za nesmetan protok roba i usluga, a probajte zamisliti stanje da sve zabrane potraju još recimo 4-5 mj!!?? da ne govorimo o porotoku ljudi. nadam se da će se iznaći neko prijelazno rješenje na europskom, pa i svjetskom nivou. da, i morati ćemo naučiti živjeti sa coronom.
da li će turizam općenito od toga nešto uloviti....
-
Ko misli da država neće preuzeti drugi stup, taj ili je naivan ili živi u balonu. To je očito kao da je sutra ponedjeljak.
ovdje nije pitanje da li će preuzeti, već kada će to učiniti! pošto je nekoliko dobrih fiskalnih g iza nas, mislim da zasada to nije opcija.
-
pa podravka ti poskočila 15%!
-
petak je u posljednje vrijeme bio odličan dan za kupnju!
-
Nikada nije previše čitanja, kako ono ide- Pametni uče na tuđem iskustvu, budalasti na svome
Kažu i da je iskustvo nešto što steknemo kada prođe prilika da nam je trebalo.
zločka, miješanje jabuka i krušaka! do prije 10-15 g mogle su se povlačiti paralele sa američkim gospodarstvom i njihovim potezima, mjerama, učincima i inim parametrima. danas je situacija okrenuta skoro pa naopačke. mjere kod njih funkcioniraju, u europi ne i obratno.
i dalje sramežljiva europa poklanja puno previše pažnje tim nadutim anglosaksoncima što se vidi i u slučaju brexita. lupite već jesnom šakom u stol i recite glasno i jasno. nije europa toliko slaba koliko se ćini, a bogami nije niti sad što je bio. pogotovo ne sa blondijem krampom. izgubili su puno puno autoriteta, a sa coronom će još i više.
-
slažem se gotovo sa svime napisanim, ali me več neko vrijeme muči jedno pitanje: zar su šveđani jedini pametni ili najpametniji narod u europi? nešto slično pokušali su brizanci i nizozemci. zašto su odustali već na samom početku?